3x Budget Lippotloden

Voor €1 een prachtige kleur op je lippen? Het kan! Laatst stond ik de lippotloodjes weer eens te bekijken in het Essence en Catrice schap. En ik zag me toch drie mooie kleuren!

Catrice Vintage Rose

Ik ben gek op allerlei productnamen met het woord Rose er in. Het betekent vaak dat ze een mooie oudroze of bruinroze ondertoon hebben en ik ben simpelweg gek op die kleur. Catrice Vintage Rose stond gemarkeerd als nieuw in het schap bij de lippotloden en dat  trekt natuurlijk altijd meteen mijn aandacht. Het is een wat grauwig, natuurlijk lippotlood met een lichtroze kleur.

Essence Honey Berry

Ik denk dat ik dit de mooiste kleur vind van de drie. Het is een prachtige bessenkleur neigend naar paars. Deze kleur gebruikte ik in mijn Copy the Look Ariana Grande video. Hij is ook prachtig als basis onder rode lipstick, zoals ik in de video laat zien. Maar ook als individuele kleur is Honey Berry heel mooi en dat voor maar €0,99, geen geld!

Essence Soft Berry

Ik zocht altijd nog een mooie kleur voor onder donkere en/of bruine lipsticks. En Essence Soft Berry is zo’n kleur. Hij lijkt wat grauwig en is wat paars/bruinig. Ik vind het een hele bijzondere kleur. Ik heb hem ook geprobeerd onder MAC Talk That Talk maar dat was wel een erg donkere combinatie. Ik denk dat dit potlood mooi is om individueel te gebruiken of met een donkere lipgloss er over heen.

Catrice Vintage Rose, Essence Honey Berry, Essence Soft Berry

Het lippotlood van Catrice komt uit de Longlasting Lippencil lijn en dat ze lang houden is zeker waar. Ik heb zelfs het gevoel als ik er een lipstick over heen draag en de lipstick vervaagt, dat de kleur van het lippotlood nog steeds zichtbaar is.

Catrice Vintage Rose is redelijk romig maar wel een stuk harder dan de lippotloden van Essence. In principe is er prima mee te werken, want een potlood met een romige, zachte structuur betekent ook vaak dat je die eerder moet slijpen omdat het product sneller op gaat. Dat verschil merk ik nu al tussen Catrice en Essence. Met het potlood van Catrice kan ik ongeveer 2 keer mijn lippen bij tekenen en met die van Essence maar 1 keer voordat ik ze weer moet slijpen.

Maar genoeg geschreven, op naar de full face swatches!

Catrice Vintage Rose

Catrice Vintage Rose

Essence Honey Berry

Essence Honey Berry

Essence Soft Berry

Essence Soft Berry

De mooiste kleur vind ik zelf Essence Honey Berry, het is een prachtige warme kleur waarvan ik weet dat het een kleur is die veel dames mooi zullen staan en voor €0,99 kun je Honey Berry echt niet laten liggen. Draag je vaker naturel lipkleuren? Dan is Catrice Vintage Rose een aanrader. Ben je meer rocky en hou je van donker? Dan is Essence Soft Berry iets voor jou!

Persoonlijk vind ik de romige en zachte structuur van Essence fijner aanvoelen op de lippen. Het enige nadeel ten opzichte van de lippotloden van Catrice is dat ik de potloden van Essence vaker moet slijpen waardoor ze eerder op gaan. Maar goed, de prijs is zo laag: dat is te verwaarlozen om nog een paar back-ups te kopen.

De Catrice Longlasting Lippencils kosten €1,99 en de Essence Lipliners kosten €0,99 per stuk. Catrice en Essence lippotloden zijn te koop bij drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister.

Welke is jouw favoriet?

53 reacties

BeaytyBlunder -

Hey,
Ik ben 12 en ik ben een modefreak…alleen ben ik jaloers op m’n BFF want ze heeft superveel mooie kleren…:(
dus heb ik nu 2 vragen…
-waar kan je goedkoop maar toch modiëus shopppen?
-en wat kan ik het beste kopen?

ik hou vooral van blousjes met kraagjes en shortjes met korste allstars…aub help me..

xxxxBeautyBlunder

m -

bij de h&m !!

Maartje - HappybeautyAddictions -

Wauw Essence Soft Berry is super mooi!

lotte -

het laste polot heb wat weg een mac polot ik weet de naam niet meer

Suzanne -

Wow, dat budget lippotloden nog zo veel pigment geven. Veder super leuk geschreven Martine!

Anne-Laura -

Honey Berry ziet er mooi uit!

Shirley -

Heb allebei die essence potloodjes zooo mooi vind ik ze lekker romig ook en dat voor 1 euro zo fijn!

Leontien -

De lippotloodjes van Essence zijn heel fijn vind ik !!
Honey Berry is ook een favoriet van mij.
Staat pittig bij jou!
Ik ben benieuwd geworden naar vintage rose

Sanne -

Wauw! Heb je alleen lippotlood op?

lisa -

Nummer twee en drie vind ik erg mooie kleuren!

Marthe -

Ik ben dol op de Essence lippotloden. Ze zijn super creamy en blijven lang zitten. Ook de kleuren zijn heel leuk.

Daantje loves to read -

Volgens mij heb ik vintage rosé maar ik vind hem behoorlijk lastig (stroef) aanbrengen. Of ben ik in de war?

Teddy -

Oeh ik vind Honey Berry erg gaaf!

Ilona -

Wauw, wat een mooie kleurtjes!

Cheyenne -

Honey Berry is prachtig, wow!

Mo -

Mooie kleurtjes! Ik kocht laatst 06 Satin Mauve van Essence, echt de perfecte dupe van Mac Soar (de Kylie Jenner-kleur). Misschien een tip? 😉

laura -

de fel gekleurde oogpotloodjes van catrice zijn echt toppers, als je had gezegd dat ze 10 euro kosten had ik het met gemak geloofd! misschien vervangers voor jullie stila potloden (deze moet je slijpen)

Amy-Denise -

Wauw, wat een mooie kleuren! Zelf gebruik ik eigenlijk nooit potloden, misschien moet ik er toch maar een keertje naar kijken.

Miriam -

errrg mooi, daar ga ik eens naar kijken!

Lisanne -

Aaa, ik heb nog geen ervaring met de lippotloden van Essence, maar deze zien er wel erg goed uit! Vooral Soft Berry vind ik gaaf. :)

Demi -

Mooie kleuren! Ik vind Soft Berry het mooist denk ik. Sowieso heeft Essence hele fijne lippotloden vind ik! :)

Stella -

Ahh ik heb laatst een hele lading van de lippotlood van Essence nummer 06 ingeslagen die is ook prachtig! Nu ik dit zie wil ik meteen weer naar de Kruidvat rennen!

Johanneke -

Lipliner zit nog niet in mijn vaste make-up routine terwijl het zo mooi kan zijn. Ik vind eigenlijk alledrie de kleuren erg mooi, de middelste het bijzonderst.

Sarahdise -

Soft Berry is mijn favoriet. Idd super voor die prijs!

Caro -

Ik vind het ook wel fijne potloden maar ze hadden iets romiger en zachter mogen zijn, dat werkt toch iets fijner! :-)

beautifulday4makeup -

Mooi kleuren zeg en soft berry is mijn favoriet

Kiss & Make-up -

Heb zelf ook twee kleuren van Essence en Catrice, vind ze prima! Zeker voor de prijs.

Naomi -

Essence honey berry vind ik mooi! De andere twee niet zo..

x

Marike -

Even een tip, ik gebruik honey berry als lipliner onder MAC Rebel.
Werkt erg goed!

Julie -

Catrice gaat dubbel zo lang mee, maar kost ook het dubbele.. Dus dat komt mooi overeen uit! :-)
Die potloden van Essence zijn echt prachtig, ik vind beide kleuren erg mooi! :-)

Jojan Vlogt -

Heel mooi! Ik ga morgen in de stad eens even kijken.

Manon -

Ziet er leuk uit, ik vind soft berry het mooiste !

Nathalie Eline -

Leuke post! Ik vind de Honey Berry er ook echt uitspringen, een hele mooie kleur!

emma -

ik vind die van essence altijd zo *poef* weg, daarvan is de houdbaarheid (bij mij) echt heel laag. Catrice doet t al wat beter maar miss sporty, dat blijft pas lang zitten! Wat saaiere kleuren maar ze hebben twee rode wine en congo en ik zweet er echt bij (als rood lipstick verslaafde)

Ellen -

Soft berry is mijn favoriet! Die ga ik zeker halen! Leuke review 😀

Natascha -

Ik vind eigenlijk alle drie de kleuren prachtig! Ik ga zeker dit weekend een kijkje nemen in het Essence schap :)

LISKALIFE -

Wauw wat mooi zeg, ik heb ze nog nooit geprobeerd, maar na het zien van dit artikel ga ik ze zeker eens halen! Honey Berry vind ik mooi!

Kirsten -

Deze kleuren zien er goed uit zeg, ook fijn dat ze zo budget zijn.

Lifesabout -

Soft berry en honey berry zijn zeker mooi! En wat goed dat ze inderdaad lang blijven zitten! Ik gebruik zelf bijna nooit lippotlood, maar misschien moet ik dat toch wat meer gaan doen.

Shaz -

Ik had niet verwacht dat deze potloden zo goed werkten. Goede pigmentatie en prachtige kleuren.

mariëlle -

Ik vind vooral die van Essence echt heel fijn, ik heb ze nu bijna allemaal hihi. Want ja €1…. :)

Sofie -

Ik denk dat ik honey berry ook ga kopen, die is zo mooi!

Silke -

Honey Berry ziet er echt prachtig uit, die wil ik zelf ook wel eens uitproberen. Maar ik vind dat Soft Berry je echt ongelooflijk goed staat!

Demi -

Satin Mauve is echt prachtig van Essence, maar van deze is Soft Berry mijn favoriet. Ik draag die regelmatig onder een donkere lipstick en dat blijft perfect zitten! Het stukje dat ik er over heb geschreven is het meest gelezen haha!

Margot -

Ik vind Vintage Rose wel erg mooi! Ik gebruikte vroeger nooit potloden, maar de laatste tijd ben ik fan!

Liset - Beautydagboek -

Soft Berry is mooi zeg! Die ga ik de volgende Kruidvat-sessie aanschaffen. Ik ben de laatste tijd echt into lipliners, ze geven zo’n mooi mat effect!

Desmain -

Wat een mooie kleuren! Ik heb zelf het lippotlood van Essence in Satin Mauve, ook een hele mooie kleur!

Lisanne -

Leuk, die lippotloden! En idd, honey berry vind ik ook de mooiste :)
Zelf heb ik ook twee lippotloden van essence!

Anniek -

Wat een mooie kleurtjes, Honey Berry steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit! Zelf draag ik eigenlijk te weinig lipliner, volgende keer dat ik weer eens voor rode lippen ga moet ik het maar niet vergeten. Uitgelopen lipstick in lijntjes rondom je lippen is nou ook niet echt wat ik wil. Fijne review!

Yvonne -

Essence Soft Berry is mijn favoriet als ik berry-kleurige lipsticks wil dragen! Je moet inderdaad snel slijpen maar voor 1 euro neem ik vaak een voorraad mee. Honey berry is ook prachtig zeg, maar die van Catrice ziet er ook mooi uit; handig voor lichte nudetinten.

Nicole -

Wat een mooie potloden en wat goedkoop! Die ga ik ook eens proberen.

lucindainwonderland -

Zelf heb ik ook een aantal potloden van Essence en die vind ik echt heel prettig en daarna kocht ik op aanraden ook en potlood van Catrice en die werkt echt voor geen meter, komt totaal geen kleur van af en dus zoals je zegt… niet romig. Ik blijf dus wel bij Essence. xxx Lucinda

Lotte -

Honey Berry is mooooi, inderdaad! Ook wel een bijzondere kleur voor een budget lipliner. Ik vind de lipliners van Essence sowieso heel fijn!

Reageer ook