Mijn liefde voor vaste glitters

Ik ben gek op glitters en met de feestdagen kun je zo heerlijk uitpakken met deze glinsterende rakkers! Maar het is wel fijn als het gebruiksgemak goed is. Daarom ben ik verliefd op vaste glitters!

Vaste glitters worden ook wel pressed glitters/pigments genoemd. Het zijn gewoon losse glitters maar dan samengeperst als een mono oogschaduw. Hoewel je misschien net iets meer aan moet brengen om hetzelfde effect te krijgen als met losse glitters, is het gebruiksgemak veel beter.

Je hebt veel minder last van fall-out en ik heb ook het idee dat je minder product verspilt. MAC heeft een aantal van dit soort producten in hun vaste assortiment zitten: de Pressed Pigments. In de MAC Heirloom collectie zitten trouwens een aantal limited pressed pigments die supermooi zijn.

Glitters zijn erg mooi om in je binnenste ooghoek te gebruiken of bijvoorbeeld over een (plakkende) oogschaduwbasis heen. Maar je kunt ze ook gebruiken om zwarte eyeliner wat op te leuken. Hoewel ik dan eerder een glitter eyeliner zou gebruiken, dat lijkt me minder gedoe.

UD Dust in de binnenste ooghoek

Mijn favoriete glitters heb ik op een rijtje gezet. Ik ben gek op de kleur Dust (tweede van links) uit het Urban Decay Naked 3 palet. Alleen speelt deze kleur een beetje vals: het is niet echt een oogschaduw maar ook niet perse een vaste glitter. Het lijkt er wat tussenin te zitten. Maar ik gebruik Dust erg vaak als highlighter. Prachtig die roze/zilveren glitters!

Zie die binnenste ooghoek!

De glitterqueen is zeker weten Dior. In mijn (met veel liefde gebruikte) Dior Nude Pink Design palette zit een prach-ti-ge glitter. Je ziet hem rechtsboven. Deze zijn zo mooi, het is met geen toetsenbord te beschrijven. Wit, zilver, roze, paars, perzik…Wauw.

MAC Blonde Streak op het ooglid

MAC Greenluxe in de binnenste ooghoek, en wat een prachtige look van Willemijn trouwens!

Maar MAC kan er ook wat van. Ik heb een Pressed Pigment uit het vaste assortiment: Blonde Streak. Deze zie je rechtsboven. Verder zit er ook een Pressed Pigment in het MAC Greenluxe paletje die ook in het vaste assorti zit. Het is de tweede kleur van boven. En laatst kocht ik (rechtsonder) dit limited Pressed Pigment schatje uit de MAC Heirloom collectie. Dit is Nostalgic en die is me toch een partij mooi over MAC Let’s Skate of MAC Perky heen! Ik heb absoluut geen spijt van deze aankoop.

Ik laat jullie binnenkort een look zien waarin ik het MAC Pressed Pigment Nostalgic gebruik!

UD Naked 3 Dust, Dior Nude Pink Design, MAC Blonde Streak, MAC Nostalgic, MAC Greenluxe

UD Naked 3 Dust, Dior Nude Pink Design, MAC Blonde Streak, MAC Nostalgic, MAC Greenluxe

Ik breng glitters vaak aan met (jawel) een sponsapplicator. Deze is lekker stevig en pakt goed de glitters op, maar je kunt de glitters ook goed aanbrengen met een (vochtige) kwast. Ze komen nog mooier uit als je er een basis onder gebruikt dus probeer dat eens! Het beste is een plakkende, vettere basis: een MAC Paintpot of het NYX Jumbo Eyepencil, als het maar wat vetter is.

Helaas is het ontzettend moeilijk om glitters goed op de foto te zetten. Het is een van de weinige make-up producten dat niet fotogeniek is, zelfs niet in het zonlicht. Het is soms jammer dat je geen foto’s met je ogen kunt maken door te knipperen. Maar neem van mij aan dat ze schitteren als sterretjes aan een heldere, donkere hemel.

Ben jij ook gek op vaste glitters?

36 reacties

Amelie -

Ik ben ook een glitter-ekster hoor! Hoe meer, hoe beter!

Marnel -

ooh zo mooi!

Julie -

Ik ben ook dol op glitter, het voegt echt iets extra toe aan je look! :-)
Onlangs kocht ik uit de Kerstcollectie van Borujois de nieuwe 24h color oogschaduw in de kleur Flocon D’Or, die is echt prachtig! :-)

Hannah -

Ik hou van glitters! Vooral in m’n ooglooks, yes please, lekker glitters everywhere!

Marie -

Als ik zou kunnen, glitter all over my body please! 😀

Marjoleinee -

Ik ben ook helemaal dol op glitters, en deze zijn zoo mooi! <3

Carla -

De Glam Vintage Shimmer Cream van Artdeco is een aanrader! Heb zelf de Moonlight versie, erg over te spreken. Liefs

Demi -

Oh ik ben ook echt gek op glitter, dust is ook mijn favoriet! Na dit artikel wil ik blonde streak en nostalgic echt hebben <3

Miriam -

Jaaaaa, love (vaste) glitters! 😀

Jana -

Heel erg mooi al die prachtige glitters 😀 Ik vind die dust van UD ook een hele mooie glitteroogschaduw. Ideaal voor een ooglook te maken voor de feestdagen 😀 x

saarenzo -

Mooi zeg! Ik gebruik zelf soms een glitteroogschaduw van Bobbi Brown. Die is niet zo goed gepigmenteerd, maar de glitters zijn prachtig. Daarom gebruik ik hem soms als glitter top coat over mijn gewone oogschaduw heen.

Kirsty -

Ik ben ook gek op glitter, alleen dan wel echt van de vaste die jij ook noemt; losse glitters vind ik toch wat minder gebruiksvriendelijk! Stiekem wil ik ook nog wel losse glitters aanschaffen van MAC omdat ze zo mooi zijn, maar ik ben zo bang dat ik ze dan laat vallen en de glitter overal ligt 😛

Gaby -

Prachtig! Ik krijg voor kerst onder andere ‘modern majesty’ van de MAC heirloom collectie, ik kan niet wachten om die te gebruiken!

Sax and the Pretty -

I love glitters! Maar op de een of andere manier heb ik toch altijd spijt wanneer ik het gebruikt heb. Zelfs pressed glitters lijken nog voor jeukende ogen te zorgen. x

beautifulday4makeup -

Ooh wat een mooie lookd

Mandy -

Zelf ben ik ook echt fan van glitters en ik word verliefd op de swatches. Want ze zijn stuk voor stuk prachtig!

Kiss & Make-up -

Ik heb voor de fotd van vandaag ook glitter bovengehaald, maar dan in losse pigmentvorm :-) Het is wel zo dat vaste glitter een pak makkelijker werkt. Mooie voorbeeldjes toon je hier.

Marieke -

oeeh heel mooi inderdaad! Ik begin glitter ook steeds leuker te vinden 😀
Heb voor kerst ook het w7 palet besteld van in the nude, dus ben heel benieuwd of de kleur een beetje lijkt op die 2de uit jouw naked palet 😀 (en als ik hem niet krijg met kerst koop ik hem zelf wel haha)

Shaz -

Ik ben gek op glitters: het maakt de look meteen lichter en sprankelend.

Danielle -

Hier nog een ontzettende glitterfreak! Ik heb in dit artikel wel al weer een paar pareltjes gevonden die ik nog snel voor de kerst op mijn verlanglijstje kan zetten

Miranda -

Ja, ik ben ook dol op glitters, het effect vind ik zo mooi. 😀

Maaike -

Blonde Streak is echt prachtig! Ik ben er echt even stil van.

dionne -

Zelf ben ik ook een grote fan van glitters!

husnapolat -

Hoewel ik de laatste tijd meer voor matt ga is glitter ook echt heel mooi

Beautyjuf -

Ik houd ook van glitters in een oogschaduw, maar niet ‘too much’. Een matte oogschaduw staat bij mij wat minder goed. Al draag ik die ook met enige regelmaat. Ik houd van afwisseling. Wat een mooie tinten laat je aan bod komen in dit artikel!

Sarahdise -

Wauw prachtige glitters! Idd ideaal voor de feestdagen!

femketje -

woahh gotta love glitter 😀

Demi -

Ik vind glitter ook geweldig, maar mijn ooglook is aan het eind dan één en al glitter haha!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

MAC Blonde Streak <3 mooooi! Ik begrijp deze liefde heel goed hoor :)

Anna -

Ah, glitter Love! Wat is die oogschaduw mooi Martine, echt prachtig! Ik denk dat mijn kerstlook ook met glitter zal zijn! Leuk leuk leuk! Liefs

Dita -

Ik ben ook dol op glitters! Vooral omdat ik het alleen rond deze tijd van het jaar gebruik.

Margot -

Ik ben gek op glitters en glans. Heel soms ga ik zelfs met losse pigments aan de slag.

Laura Steenks -

Heel mooi is glitter inderdaad, maar losse pigments daar begin ik niet aan. Eigenlijk wist ik niet dat vaste oogschaduws ook zoveel glitter kunnen afgeven. En wat een mooie looks!

lucindainwonderland -

Elke look die ik draag, die heeft wel ergens een glittertje. Ik houd er gewoon zo enorm van en ik vind het mooi staan. Owh als ik die looks van jou zie dan wil ik ook weer rommelen in mijn stash en iets leuks maken zeg, maar natuurlijk wel met een glittertje. Het past bij de feestdagen, maar ik doe het stiekem altijd…. xxx Lucinda

Syl -

Hier nog iemand die gek op glitter is.
Het ‘golden shock’ palette van de kertscollectie van Dior dit jaar heeft een prachtige gouden glitter.

Anniek -

Wauw, dit is zó mooi, ik snap je liefde voor deze pressed glitters hélemaal. Vooral Dust van Dior vind ik echt prachtig, één bom glitter, en ook Green luxe heeft een super toffe heldere glans, I like! Leuk om te zien en te lezen Martine! Liefs Anniek

Reageer ook