Look of the Day: Luxepaardje

Ik merk dat ik onderhand een echt luxepaardje ben geworden. Kocht ik vroeger liever 10 dingen van H&M, dan 1 duur item, is dat nu totaal veranderd. Ook qua make-up kies ik toch vaak wat duurdere merken. Vandaag een look van dit Luxepaardje!

Toen Martine en ik nog 2 banen hadden (LLG en onze logopedie-baan) leefden we af en toe als God in Frankrijk. In elk geval, zo voelde het voor ons na al die jaren leven van een klein studentikoos inkomen. Wat was het lekker! We ontdekten Vanilia, gingen naar New York, kochten Mulberry tassen, kochten een paar dure schoenen en deden heel veel leuke dingen.

Toen we in augustus onze baan op zeiden wisten we dat hier wel een soort van einde aan zou komen. Maar dat vonden we helemaal niet erg want we kregen er iets heel moois voor terug, onze grootste wens ging namelijk in vervulling!

Ik had verwacht dat we terug zouden rennen naar de H&M en weer veel voor weinig gingen kopen. Maar tegenwoordig houd ik mijn salaris liever wat langer in mijn portemonnee om op te potten dan dat ik op de 24ste gelijk naar de stad ren om koopjes te scoren. Liever 1 goed shirt dan 4 goedkope shirtjes die na 2 keer wassen niet meer mooi zijn. Want dat heb ik toch wel geleerd, duur is niet altijd beter, maar vaak wel (mits van de juiste merken gekocht).

Niet dat ik nu alleen nog maar dure dingen koop, want mijn spijkerbroek van The Sting van €30 en panty’s van Hema zijn favoriet hier en de lipsticks van Catrice vind ik nog altijd geweldig, maar ik probeer toch wel bewuster mijn geld uit te geven. Nu koop ik omdat ik iets écht mooi vind en verwacht het lang te kunnen dragen. En als het moet, dan geef ik daar graag wat meer aan uit en dat is wel echt veranderd in de loop der jaren. Misschien komt dat ook omdat je je persoonlijke stijl steeds beter leert kennen… ‘Buy less, choose well’, zegt Vivienne Westwood ook wel. Herkenbaar voor jullie?

Nou voor zo ver de intro… 😉 Op naar de look!

De basis van mijn gezicht bestaat uit:

De blush die ik gebruikte is Stereo Rose van MAC. Wat is het toch een pareltje!

Op de lippen ging ik voor bovenstaande combinatie. Ik omlijnde eerst mijn lippen met het Essence Wish Me A Rose Lip Potlood en vulde ze hier ook mee in. Mijn bovenlip zette ik iets voller aan. Mijn mondhoeken zette ik aan met La Raffinee van Chanel. Op binnenste deel van mijn lippen bracht ik Dormeuse van Dior, een Addict Lip Gloss, aan. Door deze combinatie van licht/donker en mat/glanzend krijg je een 3D-effect en dus optisch vollere lippen.

Door naar de ogen! Voor deze (oog)look gebruikte ik mijn 3 lievelingspaletten. MAC 15x Warm Palette, Urban Decay Naked 3 en The Balm Meet Matt(e) Nude. Martine schreef er deze week nog over. Daarnaast gebruikte ik ook mijn mooie Dior Nude Pink Design palet.

Basis: MAC Soft Ochre Paint Pot
Wenkbrauwbot: The Balm – Matte Malloy + Matte Lombardi gemixt
Ooglid: UD Naked 3 – Limit + MAC – Warm Breeze
Crease: MAC –Dark Brew
Crease geblend met: MAC – Warm Breeze
Buitenste ooghoek: The Balm – Matte Wood
Binnenste ooghoek: Dior – Glitter (middelste vakje)
Onderste wimperrand: MAC – Dark Brew + The Balm – Matte Wood

De eyeliner is een heel dun lijntje met Dipdown van MAC (Fluidline) en de mascara is van…. Juist. (Chanel Le Volume de Chanel)

M’n wenkbrauwen zette ik aan met mijn MAC Brown Creme in de kleur Dirty Blonde.

Door naar de outfit! Onlangs kocht ik een lichtroze top bij Vanilia met een soort van dierenprintrelief. Het is een soort van crop top met een hoge hals. Een bijzonder item die ik niet heel makkelijk te combineren vind. Maar de kleur en het patroon vind ik zo mooi dat ik hem wel moest kopen.

Hij past perfect bij mijn cognac kleurige leren rokje van Vanilia. Wat ben ik toch blij met dit ding! Verder draag ik een bordeaux kleurige panty (40 denier) van de Bijenkorf.

Aan mijn voeten draag ik nieuwe laarsjes van Liebeskind. Ik kocht ze in de outlet van de Schoenenfabriek, voor €70 (afgeprijsd van €179). Woop woop, heerlijk zo veel korting!

Qua sieraden hield ik het simpel. Alleen mijn kettinkje van Trendjuwelier. Die houd ik eigenlijk altijd om, ook tijdens het slapen en douchen.

Zo, dat was ‘m weer!

Wat draag jij vandaag? En merk jij veranderingen in je shopgedrag naar mate je ouder werd?

48 reacties

Laura -

Wat een prachtige look!

Ik wilde even vertellen dat ik dankzij jullie meer te weten ben gekomen over de opleiding logopedie. Naar aanleiding van jullie filmpje over de logopedische screening heb ik me er toch maar aan gewaagd en… ik ben aangenomen! Ik studeer nu al een half jaar logopedie dankzij jullie, en heb het ontzettend naar mijn zin. Mag ik vragen wat voor logopediebaan jullie hebben gehad?

Martine -

Wij hadden een vaste aanstelling in een bedrijf wat bezig was met online logopedie, het was te vergelijken met een eerstelijnspraktijk alleen dan online!

Joika -

Mooie outfit, staat je echt heel mooi!!

Cynthia -

Jij en martine kunnen lichte kleuren altijd zo mooi combineren! Mij lukt het niet goed om lichte kleuren met succes te combineren, misschien nog een keertje een artikel over het combineren van kleding? :)

me -

Tja, en dan heb je ook nog mensen die gewoon weinig kopen maar ook niet de dure spullen. 😉 Ik hoef niet duur, koop zelfs gewoon kringloop…ook prima.

Frouke -

Wat een mooie ooglook zeg! Weet je misschien van welk merk je kettinkje is? Of heb je misschien een link?

beautifulday4makeup -

De dior gloss lijkt mij een pracht product.

Aanhetlijntje -

Wat een bijzonder mooi look! Het prachtige topje en de lederen rok vind ik fantastisch. Hier ook meer fan van duurdere stukken daar ze hun pasvorm vaak beter bewaren. Nu tijdens het afvallen een aantal stuks bij H&m en Zara gehaald, tot ik helemaal op gewicht ben, maar helaas na een paar keer dragen scheuren de naden al, zo zonde!

katy -

Echt een super mooie top! I love it.

Tessa -

Ik vind het op de 1 of andere manier altijd geweldig om te weten waar jullie shoppen, omdat ik ook in Groningen woon.
Dan zegt 1 van jullie weer “Dit kochten we bij Vanilia.” en dan denk ik weer “Oh, wat leuk! Die is vlakbij de Six, de hakhoningkraam en tegenover Bakker Bart!” :p

Miriam -

Dat kettinkje, mooi! 😀

Beau -

Wat een gave look zeg :)

anna -

Wauw, die outfit is echt heel mooi gecombineerd! Ik hoop dat ik later ook meer luxe producten kan kopen <3

Maaike -

Ik heb de laatste jaren wel geïnvesteerd in goede leren schoenen. Verder ben ik te fickle met mijn kleding en stijl om echt veel geld uit te kunnen en willen geven aan één item. Ik loop in vanalles en nog wat rond en omdat ik niet heel stijlvast ben vind ik het zonde om iets heel duurs te kopen om het vervolgens bijna nooit te dragen. Die les heb ik inmiddels wel geleerd.

Met make up ben ik anders. Ik heb best wel wat dure make up en ik merk dat ik die toch het liefste gebruik. Het effect is sneller mooier en ik heb ‘s ochtends niet zo heel veel tijd. Blush, oogschaduw, foundation, dat zijn toch wel de dingen die ik het meest gebruik en waarbij ik vaak voor de duurdere merken kies als ik me ‘s ochtends klaar maak. Behalve oogpotlood. Ik hou van budget oogpotlood en die worden steeds romiger en beter!

roxane -

Beetje off-topic, maar weet je nog waar je die poster gekocht hebt? Zo cool!

Willemijn -

Sissy Boy Home, al wel ruim 2 jaar geleden :)

Sax and the Pretty -

Precies een outfit die ik ook zou dragen! Te gek dat je een bordeaux rode panty eronder draagt, dat ga ik ook eens proberen. Weer eens iets anders dan simpel zwart! x

Marieke -

Leuk kettinkje en mooie laarsjes, echt mijn stijl!! En ik begrijp dat je liever voor mooie kwalitatief betere dingen gaat hoor! Ik merk dat ik inderdaad wel minder zooi leer kopen of iets. Ik koop wel nog de goedkope dingen (want geld) maar kijk wel echt naar de stof en of ik het echt echt leuk vind. Want dingen weinig dragen is ook zo zonde, hoe goedkoop ook 😉

Manouk -

Ik heb precies hetzelfde hoor. Ik ben nog wel student maar ik werk veel dus ik trakteer mezelf ook zo nu en dan. Bovendien heb ik al zoveeeeeeeel spullen (vooral makeup) dat ik gewoon op zoek ga naar iets heel bijzonders en dan kom je al snel uit bij de duurdere merken.

Shaz -

Het is erg herkenbaar: mijn koopgedrag qua make-up is wel veranderd, want ik heb liever paar goede producten dan veel van mindere kwaliteit. Op kleding ben ik snel uitgekeken dus daar heb ik geen probleem mee als het iets mindere kwaliteit is.

Nicole -

Erg toffe look, je ziet er erg chique uit!

Kiss & Make-up -

Mooie outfit, dat rokje is echt leuk. En de kleuren staan je echt goed, jij weet echt heel goed voor welk kleurenpalet je moet kiezen. Mooie make-up ook.

Margot -

Wat een mooie kleuren draag je! En leuk om te lezen hoe je shop gedrag zo veranderd is, bij mij is hetzelfde aan het gebeuren.

Laura -

Sophisticated outfit! Ik herken het zeker wel, veranderingen in mijn shopgedrag. Ik heb nog nooit zoveel luxe make-up gekocht als dit jaar en daarentegen minder kleding dan ooit. Al shop ik kleding nog steeds graag bij H&M, maar veel minder vaak dan voorheen. Wat betreft schoenen en tassen let ik erop, dat ze kwalitatief goed zijn en kies ik tegenwoordig veelal voor echt leer wat dus vaak wel wat duurder is, maar langer meegaat.

Maaike -

Je make-up look is erg goed geslaagd!

Nynke -

Mooie look :)
Sparen voor kwalitatief betere dingen zou ik ook eens wat vaker moeten doen.. Maar tegelijk ben ik vrij snel op tops/truien uitgekeken, dus als het een jaar meegaat, is het eigenlijk precies goed, haha.

Yvonne -

Leuke outfit! Herkenbaar ook. Ik bezuinig niet meer op schoenen. Ik heb wel een paar goedkope schoenen maar ik heb tegenwoordig ook een paar goede, echt lederen laarzen of kortere laarsjes waar ik dan ook netjes mee omga (regelmatig inspuiten etc). Qua make-up wil ik voor een paar echt goede, mooie producten best wat neerleggen; zo kocht ik laatst een lipstick van Yves Saint Laurent en heb ik mezelf verwend met een paar Mac-producten (blusher peachykeen, higlighter Soft & Gentle, prolongwear concealer en lipstick Pure Zen), maar ik koop ook rustig Essence of Catrice, als ik maar weet dat ze goed zijn, zoals de blushers en die nieuwe ultimate stay lipsticks). Ik heb 1 dure tas die zo’n 350 euro heeft gekost, maar voor de afwisseling koop ik ze ook gewoon bij Primark. :-)

Lifesabout -

Dat topje en rokje vind ik ontzettend mooi! Je make-up past er ook helemaal bij.
Ik herken het wel, dat je spaart voor mooie, duurdere spullen waar je langer mee kunt doen. Daar is niets mis mee!Toch loop ik met plezier nog steeds rond in de H&M. Vaak ben ik na 1 seizoen mijn kleding alweer zat en vind ik het zonde om hele dure items te kopen. Schoenen en tassen draag ik wel langere tijd.

Iris Visser -

Mooie look! Ik mocht willen dat ik zulke mooie spulletjes kon kopen… Later komt dat vast wel, haha! Liefs´ Iris

Marnel -

Ik blijf dat rokje echt geweldig vinden! Deze outfit vind ik echt super, wat een leuke top! Die schoenen…..omg!! :)

femketje -

super leuk gecombineerd 😀

Lenneke -

Prima outfit! Mooie kleuren bij elkaar.

Joyce - Beamingbeautynl -

Ik vind je make-up look echt heel mooi! Maar het rokje eerlijk gezegd wat minder.

Valerie -

Mooie outfit! Ik vind de kleurencombinatie erg leuk! Door jullie blog ben ik nu ook Vanilia fan! 😛 Ik ben wel nog student en heb nu 1 item, ook een soortgelijk truitje als wat je hier aan hebt. Ik ben er helemaal dol op :). Als ik werk en meer geld verdien hoop ik ook meer van Vanilia te kunnen kopen, ze hebben zulke mooie items!
Ik merk ook dat ik qua koopgedrag verander. Een jaar geleden was ik nog helemaal gek op de Primark, maar nu merk ik dat het me steeds minder trekt.
Ik wil heel graag nog een mooie, kwalitatief goede jurk die ook geschikt is voor werk/stage :).

Beautyjuf -

Wat een herkenbaar verhaal. In mijn studentenperiode zag ik alleen maar de winkel H&M van de binnenkant 😉 Inmiddels heb ik een job en koop ik ook wel eens wat duurdere merken. Deze draag ik dan wel een aantal jaren. Ik vind dat je een prachtige rok aan hebt! Mooie kleurencombi.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Kwaliteit boven kwantiteit. Heel herkenbaar. Daar waar vroeger met 10 tassen thuis kwam is nu vaak geen tas of 1 tas.
Het hoeft allemaal niet meer zo massaal. Maar ho stop, 10 designer items scoren zeg ik geen nee tegen.

Willemijn -

Hahahaha!

Miranda -

Leuk artikel. Ik merk ook dat ik liever ergens in investeer. Leuk om The Balm palette weer terug te zien, ik heb hem afgelopen week ook gekocht (door jullie, hahaha 😛 )

Willemijn -

Aaah, goede keus! 😀

Martina -

Ik vind de laarsjes echt ontzettend mooi!

Kelly -

mijn koopgedrag kreeg hetzelfde beloop. Vroeger veranderde ik nogal vaak van ‘stijl’ en dan was het ook zonde om dure zaken te kopen. Sinds ik mijn stijl gevonden heb en er natuurlijk ook alleen voor sta en zelf voor werk, koop ik ook vaker minder, maar duurder. Als ik weet dat ik toch heel graag dat ene kleur lipstick dag in dag uit draag, koop ik” liever van Chanel of YSL dan van Catrice.

Dita -

Toevallig had ik het er gister met mijn vriend nog over. Ik koop liever een mooi iets duurder item dan 3 goedkope van de Primark. Ik heb gister een prachtige blouse gekocht bij de WE. Maar ook bij de Hema en H&M shop ik nog regelmatig. Van alles wat..mooie outfit en look trouwens :)

Yudeska -

Geweldige outfit, vind bij jou het geheel plaatje er ook zo mooi uit zien!

Diana Carlton -

Je verrast mij toch elke keer weer met je outfits! Wat een mooie schoenen en wat een koopje, daar kan ik altijd zo blij van worden.

Anniek -

Wat een superkoopje zeg, 70 euro in plaats van 180! En ja, dan het je én een hele goede kwaliteit, én ze zijn niet al te duur 😉 Nu ik een baantje in een nagelsalon heb, verdien ik ook best goed, en merk ik dat ik mijn geld ook wat langer opspaar om er daarna iets echt moois van te kopen, maar ook bewaar ik veel op mijn spaarrekening. Mooie ooglook ook trouwens!

Akosua -

Wat een leuke outfit, met name de panty vind ik erg mooi. Ik heb er een in dezelfde kleur, maar vind het nog wel lastig combineren. Ik merk ook naar mate ik ouder word ik voor kwaliteit in plaats van kwantiteit ga. En dat ik ook de erg trendgevoelige dingen mijd, zodat ik lang plezier heb van mijn (duurdere) aankoop.

Marloes | Budgetproof.nl -

Looking good! Classy & netjes, maar niet standaard door de afzonderlijk bijzondere items. Heel mooi!

lucindainwonderland -

Hoe ouder ik ook zelf word, hoe minder erg ik het ook vind om toe te geven dat ik ook ik een luxepaardje begin te worden. Ik geef ook liever wat meer uit voor kwaliteit de laatste tijd. Alhoewel ik wel toegeef dat het op het moment meer make-up is dan kleding, met kleding ben ik nog altijd erg moeilijk. Ik draag vandaag mijn simpele zondag kloffie met mijn Hunkemoller sloffen, die zijn geweldig. En ja, mijn shopgedrag is behoorlijk veranderd, ik geef ook steeds vaker wat meer geld uit aan luxe producten, waar ik soms dus even flink voor moet sparen. xxx Lucinda

Reageer ook