NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish

Een spray die verfrissend aanvoelt en er ook nog eens voor zorgt dat je make-up langer blijft zitten. Dat zijn make-up setting sprays. Ik had ze nog nooit geprobeerd, tot nu!

Ik testte er eentje uit van het merk NYX. NYX heeft twee soorten setting sprays:

  • NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish
  • NYX Makeup Setting Spray – Dewy Finish
Voor de liefhebbers hier de ingrediëntenlijst:
Ingrediënten: Water / Aqua / Eau, Alcohol, VP/VA Copolymer, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Niacinamide, Sodium Salicylate, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Mahonia Aquifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Phenoxyethanol.
De alcohol kan uitdrogend werken voor je huid, maar gelukkig heft de niacinamide dit door de hydraterende eigenschappen weer iets op. Ik heb geen last van een droge huid in ieder geval als ik dit product gebruik.

De NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish zorgt natuurlijk voor een matte finish en de NYX Makeup Setting Spray – Dewy Finish voor een gezond glansje. Nu heb ik in principe van mezelf al wel een licht glansje in het gezicht, dus ik was blij dat ik de NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish uit kon testen.

De NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish bevat 60 ml en zit in een spuitflacon. De verstuiver doet goed zijn werk, met ongeveer drie spuitjes ben ik klaar. Het voelt lekker verfrissend, de geur vind ik niet zo bijzonder: het doet me wat denken aan speciale haargel die ik vroeger voor mijn Barbies had.

Wel is het per flesje verschillend hoe goed de verstuiver is. Ik heb ook reviews gelezen van meiden die een verstuiver hadden die niet goed zijn werk deed. Mocht je dit product dus in een winkel kopen, is dat wel even (stiekem) het testen waard. Of een verstuiver gebruiken van een ander flesje dat op is.

De NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish zorgt ervoor dat je make-up ‘s avonds nog net zo mooi zit als toen je het ‘s ochtends aanbracht. Dat is een mooie belofte en de matte spray zorgt er daarnaast voor dat je niet gaat glimmen.

1. Net mijn basis aangebracht
2. Fixeren met NYX Make-up Setting Spray – Matte Finish
3. Dit is hoe het er uit ziet direct na het sprayen.
4. Full face make-up en het resultaat aan het eind van de dag, acht uur later.

De eerste keer dat ik hem uittestte vroeg ik me af waar iedereen zo lyrisch over was in Amerika. Hoewel de NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish wel fijn aanvoelde, zag ik niet een heel duidelijk effect. Als je hem aanbrengt, glans je namelijk nog steeds. Of lette ik niet goed op? Misschien was dat het wel.

Want toen ik eens echt op ging letten zag ik inderdaad dat ‘s avonds mijn foundation nog veel beter op mijn neus en kin zat en mijn huid toch vrij gematteerd was. Hier slijt het bij mij meestal er van af, ook als ik een poeder gebruik. Maar met de NYX Makeup Setting Spray – Matte Finish blijft mijn make-up inderdaad langer mooier zitten.

Wat betreft het glimmen, merk ik aan het einde van de dag dat mijn neus een klein beetje glimt, maar wel minder dan als ik de spray niet zou gebruiken.

Ik ben positief verrast door de NYX Makeup Setting Spray en ik merk dat ik hem nu vaker gebruik om mijn make-up te setten. De NYX Makeup Setting Sprays zijn te koop bij de Douglas en kosten ongeveer €10. Een goede prijs, want make-up settingsprays zijn vaak wat duurder.

38 reacties

Nina -

Leuk dat je reageert, bedankt!
Ja zeker gek ze keek echt in het systeem of andere douglas-winkels het wel verkochten en zei dat dat niet het geval was, ook online niet.
Helaas!

Nina -

Goede review, enthousiast ging ik naar de douglas maar daar zeiden ze dat ze ‘m nergens in Nederland verkopen:( waar heb je m zelf vandaan? Of waar kan je m wel kopen ?

Willemijn -

Wat gek, want dit product hebben we juist van de pr van Douglas gekregen omdat ze het gingen verkopen!

Sonja -

In Amsterdam op de kalverstraat heb je een hele winkel van nyx. Daar heb ik deze gisteren ook gehaald.

Lindsay | MakeupbyLindsay.nl -

Ik wil deze echt eens een keer gaan proberen ook.

Paola -

Ik gebruik nooit setting spray! Het klinkt wel heel goed.

Shaz -

Dat klinkt erg goed. Ik was al op zoek naar zoiets. Momenteel gebruik ik Fix +, maar het lijkt alsof mijn huid juist meer begint te glimmen.

Demi -

Oh dit zou echt een uitkomst voor me zijn. Ik ga aan het eind van de dag ook echt glimmen bij mijn neus en voorhoofd. Ik gebruik nu Fix+ maar dat helpt ook niet echt.

Anna -

Op dat betaalbare kan je je ook een beetje verkijken. Zo is die van Urban Decay (echt ook een hele fijne!) wel rond de 25 euro maar daar zit wel bijna 2 X zoveel in, nl 118 ml!

Karlijn -

Verkopen ze NYX ook bij de Douglas in Groningen?

Kelly -

Dit klinkt echt super! Ik vind deze variant ook nog goed betaalbaar!

Fabienne -

Ik lees hier inderdaad gemengde reacties over. Denk dat hij toch wel het proberen waard is!

Amelie -

Wat een goede spray! Deze moet ik zeker onthouden!

Nicole -

Klinkt erg goed. De meeste settingsprays die ik heb geprobeerd maken mijn huid alleen maar vettig.

Maaike -

Interessant product! Dacht eerst: meh niks voor mij, maar nu ik dit zo zie lijkt het me wel het proberen waard.

Jacqueline -

Ben altijd wel benieuwd naar dit soort producten maar vind een nat doekje/wc papiertje net zo effectief en nog goedkoper ook 😛

Jana -

Wauw, het ziet er een echt wonderproduct uit! Té gek dat je foundation na 8uur nog zo perfect op je huid zit. De prijs vind ik perfect doenbaar voor wat het product te bieden heeft.
Liefs, Jana

Margot -

Hij klinkt fijn en de prijs is best prima!

Cheyenne -

Hier ben ik zó benieuwd naar; fijne review!

Manon -

Dat klinkt wel goed !!

Miss Mags -

Wil ook wel eens uitproberen

saarenzo -

Klinkt wel fijn :) Ik vind het alleen maar positief dat het niet een super matte effect geeft. Dat vind ik altijd zo nep staan.

Esmée -

Het effect is écht verrassend mooi! Persoonlijk zou ik de andere variant wel willen uitp

Esmée -

Oeps… Uitproberen, want de dewy finish vind ik altijd wel erg mooi! X

Daphne -

Ik ben helemaal fan van setting sprays! Het werkt echt. Ik gebruik altijd de Fixer Spray van W7. Deze is ook erg fijn voor maar 5 euro. (Deze heb ik trouwens van http://www.makeupmusthaves.nl)

Meisje -

Ik zou het leuk vinden als je reageerde XXX van mij

Meisje -

Ik ben 10 jaar en zit in groep8

Meisje -

Heey ik volgde jullie al een tijd op youtube en dacht laat ik eens op de website kijken

Maaike -

Fijn prijsje voor een fijn product! Ik heb zoiets echt nodig, want aan het einde van de dag is mijn gezicht enorm aan het glanzen

Silke -

Zo handig! En ook niet heel erg duur. Ik moet snel op zoek naar deze setting spray want ik glim zo snel!

femketje -

klinkt best fijn 😀

Marnel -

Deze ga ik halen!! Zeker als je 5 dagen in de week een halfuur naar school moet fietsen….dan zou dit wel eens een goed product kunnen zijn 😉

Anouk -

Mijn huidige settingspray is bijna op, ik denk dat ik deze ga halen. Mooi effect en een mooi prijsje!

Laura -

Lijkt me een fijn product! 10 euro vind ik ook wel een goede prijs voor een setting spray.

Lotje -

Je makeup zit er inderdaad nog heel mooi op na een lange dag!

Akosua -

Mijn Douglas heeft alleen NYX nagellakjes. Maar gelukkig ben ik dit weekend bij mijn zus, dan kan ik eens goed een kijkje nemen. Ik gebruik nu als setting spray er een van Urban Decay die ook heel fijn is, maar dit is wat budgetvriendelijker.

Anniek -

Ah, ik moet écht eens een keer bij het NYX-schap bij de Douglas gaan kijken, ik zie de laatste tijd zoveel toffe producten voorbij komen! Ik heb zelf niet zo’n last van een vette huid, en ik gebruik ook niet vaak foundation, maar het klinkt wel als een fijn product! Liefs

Svenja -

Ik heb zelf nog nooit een setting spray gebruikt, maar het klinkt als een ideaal product. Deze variant is ook lekker betaalbaar, dus wellicht koop ik deze snel, ben ontzettend benieuwd nu na je positieve review!

Reageer ook