MAC x Prabal Gurung

Rokerige, vergulde tinten in gouden prachtige cases is wat de klok slaat bij de MAC x Prabal Gurung collectie. De verpakkingen zijn nog nooit zo luxe geweest. Wat een pracht en praal!

MAC brengt rond de feestdagen altijd een kleine, luxe collectie uit en dit keer ging de eer naar de Nepalese modeontwerper Prabal Gurung. In 2009 nam zijn carrière een vogelvlucht toen zijn ontwerpen te zien waren bij de New York Fashion Week. Ik vind zijn kleding erg leuk: opvallend, soms een klein beetje stoer en vrouwelijk. Bekijk de hele collectie op Temptalia!

Ik heb vier producten die ik laat zien: een bronzer, een oogschaduwduo, een lipstick en een oogpotlood.

En kijk die verpakkingen, prachtig dat vergulde goud. Het voelt trouwens vrij zwaar aan wat het meteen een luxe gevoel geeft.

Alle producten passen mooi bij elkaar voor een totale look. Zo op het eerste gezicht zal ik eerlijk bekennen dat ik de inhoud maar saai vond. Rode lipstick, twee neutrale oogschaduwkleuren, een zwart potlood en een bronzer. Tja… maar don’t judge a book by it’s cover.

 MAC Eyeshadow Duo Terre: shimmering neutral beige (veluxe pearl) and mid-tone warm brown (satin)

De kleuren hebben geen aparte namen, maar dat geeft niet: het duo heet dus bij elkaar Terre. Op het eerste gezicht vond ik ze niet zo heel boeiend, maar nu ik ze zo zie vind ik de highlighter kleur prachtig. Overdag lijkt het meer een ijzige roze kleur en bij kaarslicht meer rosé/goud. De bruine kleur is een mooie neutrale kleur voor in de arcadeboog.

Het duo kost €38, behoorlijk aan de prijs maar aan de andere kant ben je voor een mono van MAC ook tussen de €17 en €19 kwijt. Zelf zou ik het niet kopen, omdat ik de kleuren net niet bijzonder genoeg vind.

MAC Kohl Powder Eyepencil Feline: rich black

Dit is een heel intens zwart oogpotlood. Hoewel het echt een basic product is, is de kwaliteit ontzettend goed. Hij is romig, maar niet te en blijft met gemak wel 6 uur op mijn waterlijn zitten. Bizar! En op de koop toe zit het oogpotlood ook nog in een mooie, gouden verpakking. Het potlood kost €20.

Dit is de simpele look die ik maakte met MAC Terre en MAC Feline. De shimmering neutral beige kleur zit over het hele oog tot onder het wenkbrauw bot. De mid-tone warm brown kleur zit in de arcadeboog en onder het oog. Ik heb mijn hele oog omlijnd met Feline. Een hele simpele look die binnen no time je gezicht opfrist door de highlighter en krachtig door het potlood.

MAC Lipstick Carmine Rouge: clean true red (matte)

Toen we deze lipstick zagen zeiden we meteen tegen elkaar dat dit een echte rood-rood is. Een heldere kleur die ik veel mooier vond dan gedacht. Op de swatch (arm en lippen) komt hij het beste over. Hij lijkt daar echt rood, op de fullface lijkt hij meer oranje maar dat is in het echt niet zo.

De lipstick is prachtig, mijn vorige rode kleur van MAC (Charmed I’m Sure) was helaas wat gebroken dus ik ben blij dat ik nu weer een nieuwe heb. Dit is zo’n tint rood die iedereen wel kan hebben. De kwaliteit is wederom heel goed, maar mat? Nee dat vind ik niet! Het is meer een mix van een semi-matte- en satin finish door de glans.

De lipsticks zijn een stuk duurder dan normaal: maar liefst €32. Maar wil je jezelf eens goed verwennen door een lipstick te kopen met een hele goede kwaliteit en prachtige huls? Ziedaar, jouw Kerstcadeau!

MAC Bronzing Powder Matte Bronze: bare shouldered bronze

Van dit product dacht ik ook: ‘Mweh een bronzer, waarom geen likkebaardende MSF?’ Maar boy, was I wrong… Deze matte bronzer is prachtig. De kleur is vrij neutraal.

De linker swatch heb ik opgebouwd met drie laagjes, rechts zie je een laagje. Geweldig hoe subtiel hij is, ideaal voor lichte huidjes maar ook voor de getinte huidjes doordat je hem goed kunt opbouwen.

En dat effect, wauw. Zo mooi zacht en geblend. Ik schiet soms weleens de mist in met bronzer maar deze bronzer is werkelijk waar een van de mooiste die ik ooit heb op gehad. Hij is mat, maar zorgt toch voor dat mooie glowy sunkissed effect. Ik ben er dol op!

Maar je wilt niet weten wat hij kost…ik durf het niet eens te typen. Kuch, €67,50! Wat!? Dat is echt duur.

Dat zit hem denk ik ook in de verpakking. De bronzer is groot, de verpakking is kwalitatief super en heel erg mooi! Het voelt heel zwaar aan en de spiegel die er in zit is vergrotend waardoor je de bronzer goed kunt aanbrengen.

Ja, ik zou mijn geld echt over hebben voor de bronzer. Fantastisch! Ik ga nog heel lang plezier bleven aan dit product!

De MAC x Prabal Gurung collectie komt op 6 december uit, maar…alleen in de MAC Pro Stores van Den Haag en Amsterdam en op maccosmetics.nl . Vaak is de collectie online iets eerder te koop maar daar is MAC helaas nooit zo duidelijk in. Mijn advies? Ga voor de bronzer, of het basic zwarte oogpotlood als je deze nog niet hebt.

Ga jij iets scoren uit de MAC x Prabal Gurung collectie?

49 reacties

Michelle -

MAC verkoopt precies dezelfde kleur bronzer ook ‘normaal’ voor €25,5. Je betaalt dus €67, 5 voor alleen de fancy verpakking.

Tip voor iedereen die dit te duur vindt!

saarenzo -

Die bronzer is erg mooi, maar de prijs.. oef!

Jhemyla -

Wauw de MAC Lipstick Carmine Rouge is echt zo prachtig. Ik denk alleen dat de prijs mij tegen gaat houden..

Shopverslaafd -

ik zag het gisteren al online staan
Maar niets wat ik “moet hebben

jules -

wauw martine, die lipstick staat je echt ge-wel-dig! wow!
de brozer is erg mooi maar erg duur :(
en wat zie je er leuk uit op de foto’s! <3

love,
Jules

Bertine -

wauw wat een gave producten, al dat goud, geweldig! vooral die lipstick vind ik tof!

Lotje -

Wauw wat een geweldige producten! De verpakking vind ik ook erg speciaal <3

Nicole -

Echt een prachtige collectie. De lipstick staat je zo ontzettend geweldig mega goed Martine! Echt heel erg mooi.

Anouk -

De bronzer vind ik echt de perfecte kleur hebben maar jeetje wat prijzig! Verder zijn het super mooie verpakkingen zeg.

Manon -

De bronzer en de lipstick zijn idd erg mooi!!! en de verpakkingen wauw….. Ik vind Mac alleen zo duur haha

Kelly -

Ahhh die bronzer is echt prachtig!

Demi | BeautyBits -

Oh wauw wat een mooie verpakkingen! Ik vind de producten zelf verder niet heel aantrekkelijk, vooral niet voor de hoge prijs. De standaard M.A.C collectie heeft net zulke mooie producten voor best wat goedkoper! De highlighter uit het oogschaduw duo vind ik wel erg mooi.

Marnel -

Ik vind de lipstick erg mooi! :)

Julie -

Sorry MAC, ik vind deze collectie echt belachelijk duur! :-)

Annemieke -

Hmmm… mooie verpakking, maar verder vind ik het niet echt heel erg geweldig! Wel jammer eigenlijk. Die bronzen is dan m’n favoriet van de collectie, maar toch zou ik dan eerder voor een meer high end product kiezen want vaak heb je dan nog mooiere producten en mooiere verpakkingen vind ik :) Dan vind ik de bronzen van mac net iets te summier qua uitstraling vooral voor die prijs… Verder leuk artikel;)

Annemieke -

BRONZERRR moet het zijn hihi

Stephanie -

Wauw wat een mooie ooglook Martine! Hoe krijg je die tightline zo mooi strak dat je hem ook nog goed ziet?

lot -

Ik dacht ik moet de bronzer hebben! Maar jeetje dat is wel errug duur voor mac. Dat kan ik echt niet naar mezelf verantwoorden.

Jana -

Je hebt echt een heel erg mooie look gemaakt met de producten. Ik vind vooral de bronzer mooi maar ja, die prijs inderdaad…

Marieke -

mooie producten Martine! Staat je heel mooi en inderdaad die bronzer is goed!!
Vind die hightlighter ook echt heel mooi, tof ook die verpakkingen!

Iris -

Wat heb je die lipstick prachtig aangebracht! Mooie kleur is het ook. Ook de bronzer staat je prachtig, hij is wel heeel duur helaas. Ik gebruik zelf Harmony van MAC, die werkt ook goed voor de gene die naar een “goedkoper” alternatief opzoek zijn! Ik vind trouwens je (op de foto) linker wenkbrauw heel mooi gedaan! Ik vind soms je “hoekje??” te scherp ofzo haha! Erg mooi ik ben fan.
O en btw JE HAAR ik ben alleen maar positief haha prachtig ben je!

Manon -

Wow die verpakkingen! De bronzer ziet er mooi uit! de oogschaduw vind ik wat duur voor maar twee, niet zo bijzondere kleuren.

Minke -

Wauw, mooie producten!!

Miriam -

Die lippenstif, wauw prachtige kleur! Erg mooie verpakkingen ook. Maarja…eerlijk? Ik zou het nooit kopen (ook al had ik het geld ;p) omdat ik de prijs écht te hoog vind. Maar: leuk artikel!

Lys -

De verpakking is prachtig, al zou ik er niet zoveel geld voor over hebben. Wel mooi voor mensen die graag limited edition verzamelen :)

Kiss & Make-up -

Ik vind deze collectie echt schitterend! Wel jammer dat je de Cream Color Base niet hebt, dat vind ik net het sterproduct uit de collectie! Al is de lipstick ook wel heel erg mooi.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Alle eksters stuiteren nu want WOW wat een gave look & feel hebben ze.
Ik vind de lipstick echt super mooi.

Caro -

Wat prachtig deze collectie! Die bronzer lijkt me het mooiste!! :-)

suus -

Leuk dat je je kleding hebt aangepast! Doet het goed op de foto’s :)

suus -

Die bronzer is mooi, maar toch totaal niet mat? Op je arm swatch zie ik duidelijk gouden glans/glitter. Mooie producten maar voor mij te duur.

Manon -

Wat een kwalitatief goede producten! De oogschaduw vind ik dan weer niet zo dendert. Ook vind ik dat goude persoonlijk niet zo mooi. Leuke review :)

Kirsten -

Wat een stralende producten, wauw om verliefd op te worden!

beautifulday4makeup -

Ik vind de highlighter uit het duo heel mooi

Laurentien -

Het is by its cover, niet it’s, oeps foutje! 😉 De bronzer is wel echt prachtig!

Margot -

Wat een feestelijke producten! En mooie foto’s!

B -

Wat goed dat het oogpotlood zo lang blijft zitten!! Betekent dat ook dat ‘ie niet in de loop van de dag ”vlekt” onder je oog?

Svenja -

Wauw, dat zijn nog eens ontzettend mooi uitziende feest make-up producten. Vooral het oogschaduw duo en de lipstick zijn ontzettend mooi. Ik vind deze producten toch wel de beste kerst look geven van de collecties die ik tot nu toe heb gezien. MAC krijgt het ook elke keer weer voor elkaar om mij ontzettend hebberig te maken!

Valerie -

Wauw, die bronzer!!

Eline -

Vooral die bronzer is echt prachtig, wat een topstuk!

Janniek -

Wauw wat een prachtige collectie! Die bronzer en blush gaan op m’n wishlist!

Jana -

Prachtige gouden verpakking en wat een mooie bronzer 😀 x

Tania -

ik vind het een mooie collectie maar vind deze nogal duur. Ik ga er nog eens moeten over nadenken of ik hiervan iets ga kopen. Prachtige foto’s heb je ervan gemaakt.

Beautydagboek -

Mooie collectie! De verpakking doet me denken aan Indonesië, daar hebben ze ook veel van dit soort dingen :). Het oogpotlood is inderdaad goed gepigmenteerd, wauw! Toch houdt de prijs me een beetje tegen, maar ik vind het allemaal wel erg mooi om te zien.

Desmain -

De verpakkingen zijn heel mooi! Vooral de lipstickkleur vind ik prachtig!

Anniek -

Oeh, I like! De producten lijken inderdaad wat saai, maar eenmaal getest vind ik ze toch wel bijzonder.. Vooral die highlighter, die vind ik echt onwijs mooi! Toffe foto’s trouwens ook Martine, leuk gedaan met al die probs erbij!

Yvonne -

Inderdaad dure producten maar ik vind ze wel prachtig. Vooral die glanzende oogschaduw. Fijn dat je de bronzer kunt opbouwen; dat is meestal lastig te doen met de meeste bronzers. Maar toevallig heb ik laatst een goede budgetbronzer te pakken. Eigenlijk is het een blusher, maar met een niet te donkere of oranje tint en een héél subtiele shimmer erin. Maar echt subtiel, dus prima voor overdag: de Hema Satin powder blush in nummer 04! Kost geen drol. :-) Maar goed, de verpakking is dan ook niet zo mooi als bovenstaande.

Akosua -

Ik vind de verpakkingen prachtig, alleen de inhoud niet zo. De look die je hebt gemaakt is erg mooi, een klassieke look. De rode lipstick is fantastisch die zou ik nog overwegen te kopen.

Marloes | Budgetproof.nl -

Behalve de bronzer en de lipstick ben ik er niet kapot van. Die bronzer geeft echt een heel erg mooi effect he? En die lipstick, tja, rode lipstick-verslaving hier!

lucindainwonderland -

Als je zo voor het eerste de verpakking ziet, dan denk je niet direct MAC, tenminste ik niet. En dat vind ik ook wel eens leuk, eens buiten het oude vertrouwde stappen. Het oogschaduw duo vind ik super mooi, erg mooie kleuren, maar ik vind hem zeker wel te duur voor alleen maar twee kleuren. Jammer is dat, als hij een tientje tot vijftien euro minder was geweest had ik hem direct ingeslagen. De rest van de collectie is net iets voor mij, maar over die duo, daar kan ik nog wel een tijdje over nadenken. xxx Lucinda

Reageer ook