MAC Heirloom Mix Collectie

Het wordt steeds kouder, het wordt steeds sneller donker en de feestdagen komen steeds dichterbij. Dat betekent dat de kerstcollecties weer binnenkort in de winkels liggen. Zoals de MAC Heirloom Mix Collectie!

De MAC Heirloom Collectie is een onderdeel van de grote MAC Kerstcollectie. Ze worden in delen uitgebracht. De hele MAC Heirloom Collectie zie je hierboven. De collectie bestaat uit lipsticks, lipglosjes, pressed pigments, fluidlines, pure pigments, oogpotloden, blushes en nagellak.

Toen ik zag dat er Pressed Pigments in de collectie zaten, maakte ik een sprongetje. Als glitterliefhebber ben ik gek op dat product, zeker voor een feestje! Wij testten twee Pressed Pigments voor je uit en alsof het niets is ook nog een lipstick, lipgloss en een blush!

De verpakkingen zien er heerlijk winters uit. Het lijken wel kleine sneeuwvlokjes die weerkaatsen door het zonlicht. Of fonkelende sterren in een zwarte hemel, het is maar net hoe je het bekijkt. Speels maar zonder teveel poespas.

Lipstick: No Faux Pas – €21

No Faux Pas is een felroze matte fuchsia lipstick. Een echte ‘hot pink’. Hij is wat lichter dan de meeste hot pink lipsticks, wat ik erg mooi vind! De lipstick heeft een koele ondertoon.

Het was een lastige kleur om te fotograferen. Op de swatch komt hij vrij goed overeen. En hoewel hij in de huls en op de swatch koel lijkt, wordt hij qua kleur op de lippen iets warmer.

mac no faux pas

mac no faux pas

Omdat de lipstick mat is brengt hij iets moeilijker aan dan een glanzende of  crème lipstick. Maar alsnog is het goed te doen! Je kunt hem aanbrengen vanuit de stick of met een penseeltje.

De houdbaarheid van de lipstick is super! Hij blijft met gemak zo’n 4 uur zitten. Ook een kleine maaltijd en/of een drankje overleeft No Faux Pas prima. Na 6 uur is de lipstick een beetje gesleten, maar kan er nog wel mee door. De kwaliteit die we van MAC gewend zijn.

Op de swatches hierboven zie je links Pleasure Bomb uit de MAC x RiRi collectie. Rechts van het midden zie je Rose Culte van YSL. Je ziet duidelijk dat No Faux Pas lichter en iets rozer is dan de andere twee lipsticks.

No Faux Pas is niet een hele bijzondere lipstick, maar de verpakking geeft een een ‘special effect’ en ook het feit dat hij wat lichter is dan de meeste hot pink lipsticks, maakt dat ik hem wel een aanrader vind!

Cremesheen Glass: Social Season – €23

De cremesheen glasses uit de MAC Heirloom Collectie variëren lekker in kleur: van hot pink tot kersenrood met gouden shimmers. Hier zie je Social Season, een violetkleurige lipgloss met blauwe shimmers. Zo koel als sneeuw!

Links is Social Season wat dikker aangebracht, ongeveer 3 keer. Rechts is Social Season 1 keer aangebracht. Je kunt hem dus opbouwen van heel subtiel naar opvallend. Hoe dikker je hem aanbrengt, hoe meer de blauwe glitters naar voren komen.

Hier heb ik ongeveer twee laagjes aangebracht. Vind ik hem bijzonder genoeg voor €23? Nee, dat helaas niet. Daar vind ik hem te onopvallend voor. Dan is bijvoorbeeld een kersenrode kleur met gouden shimmers wat extravaganter.

Hoewel de kwaliteit prima is, is de kleur niet mijn smaak en is zo’n kleur ook makkelijk te vinden in een budgetvariant.

Mineralize Blush: Sweet Sentiment – €27

Wat een lief, snoeperig kleurtje. Perfect als je op zoek bent naar een licht, koel paars/roze blush. De Mineralize Blushes van MAC zijn vrij poederig maar versmelten wel heel mooi met de huid en geven een subtiele glans.

Hier zie je MAC Sweet Sentiment op de wangetjes. MAC omschrijft het als een ‘rosy pink’ kleur en die naam past er ook wel bij. Het is een hele mooie blush voor koele types, maar dat wil niet zeggen als je een warm type bent dat dit niet mooi kan zijn. Het contrast kan juist heel leuk zijn, het is een kwestie van proberen.

Maar als ik heel eerlijk ben, de kleur trekt me in het doosje op het eerste gezicht niet zo. Ik merk dat ik vooral gecharmeerd ben van het mooie glansje dat het geeft aan mijn wangen. Daar is MAC toch wel een ster in!

Pressed Pigments: Regal Affair en Prim and Proper – €22

Een Pressed Pigment lijkt op een oogschaduw maar niets is minder waar: het zijn geperste grove glitters. Je kunt het vergelijken met grove losse glitters, alleen dan samengeperst. Dit zorgt ervoor dat er makkelijker mee te werken is en ik merk dat je minder fall-out hebt als  de glitters geperst zijn.

Er zitten maar liefst acht kleuren Pressed Pigments in de MAC Heirloom Collectie en ik zou ze allemaal wel willen testen. Ik ben een rasechte glittergek. Het zijn geen grote potjes zoals de originele Pressed Pigments maar dat is meer dan prima, want je doet er een eeuwigheid mee en je hebt niet veel nodig.

Regal Affair en Prim and Proper: foto met flits zodat je de glitters kunt zien

Regal Affair heeft een ijzige, witte basis met parelmoer glitters. Prim and Proper heeft een antracietgrijze basis met zilveren glitters.

Prim and Proper + Regal Affair

Je moet de swatches vanwege de structuur daarom niet beoordelen als een oogschaduw maar als losse glitters. Je kunt de lichte kleuren bijvoorbeeld gebruiken als een feestelijk glittertje in de binnenste ooghoeken of als extra glitter over een (glanzende) highlighter heen als topping. Ook kun je matte oogschaduws een opkikker geven door een vleugje van het Pressed Pigment er overheen te deppen.

In daglicht zonder flits

Ik gebruikte een willekeurige zwarte oogschaduw als basis op het ooglid en werkte deze uit naar boven toe. Als topping gebruikte ik Prim and Proper (de antracietkleur) al deppend over het hele ooglid heen. In de binnenste ooghoek zie je Regal Affair zonder basis er onder, puur de glitters.

In direct zonlicht

Glitters zijn een pain in the ass om goed te fotograferen. De schittering komt nooit zo mooi over als in het echt. Maar geloof me, in het directe zonlicht zag het er fenomenaal uit.

Ik snap daarom helemaal de keuze van MAC om Pressed Pigments uit te brengen voor de feestdagen want knallen kunnen je ogen zeker met deze producten. Oh oh oh, ik denk dat ik bij de release nog even ga kijken naar andere kleuren want wat zijn ze tof!

Ik zou zelf adviseren om Pressed Pigments vooral te gebruiken als topping en niet puur, tenzij je een lichte kleur gebruikt als highlighter. Daar hoeft niet perse een basis onder zodat het extra knalt. Maar bij de medium tot donkere Pressed Pigments vind ik ze net wat mooier als topping.

Op basis van deze producten zouden wij de lipstick No Faux Pas aanraden en als tip willen meegeven om de Pressed Pigments eens met je eigen vingers te swatchen en verlekkerd te bekijken in het licht.

De MAC Heirloom Collectie is -voor zover bekend en bevestigd- te koop bij de MAC counters vanaf 6 november 2014. Online via MACCosmetics.nl is de collectie vaak iets eerder verkrijgbaar, maar daar is geen definitieve datum voor helaas.

Loop jij al warm voor de MAC Heirloom collectie?

43 reacties

Demi -

Wauw wat een mooie producten! Ik ben echt fan van M.A.C heb zelf ook twee setjes van de Holiday collectie gekocht!

Silke -

Waw, die glitter oogschaduws zien er zo mooi uit. Jammer genoeg draag ik niet echt graag glitters. Ik ben meer voor de ietwat subtielere aardetinten :)

Kelly -

Ik ben echt fan van de mooie blush! De verpakkingen vind ik echt heel erg mooi. De pressed pigments vind ik ook speciaal. Het is dat ik niet zo van glitters houd. Als je gek bent op glitters, zijn dit echt musthave producten!

Janneke -

Zoals altijd staan de collecties alweer eerder online! Heb me ingehouden en alleen sweet sentiment besteld :).

Marjoleinee -

Wat een mooie producten!

Miss Mags -

Hele mooie producten , vind die lipgloss super mooi !

Paola -

De lipstick vind ik er fantastisch uitzien en de Prim en proper vind ik er ook heel tof uitzien!

Melissa Charlotte -

Ik kan niet wachten tot de collectie in de winkels ligt.

Marnel -

Wauw!! Ik ben vooral fan van de lipstick en de blush! Die glitters….omg 😀

manon -

Ziet er allemaal heel leuk uit, behalve de lipgloss daar ben ik niet zo fan van

Bertine -

ik vind de glitters op de verpakking zooo gaaf! die lipstick staat op mijn wishlist!

Rosaile -

Wat een mooi producten! Ik ben vooral fan van de oogschaduws en de blush!

Lotje -

Ik vind t een geweldige collectie! Ik wil zeker wel een lipstick en die blush! XOXO

Céline -

M.A.C en kerstcollecties, dat is echt de ideale combinatie. Ik vind de blush uit deze collectie die jullie niet gereviewed hebben erg mooi en de lipstick vind ik ook erg tof.
Verder vind ik de setjes van M.A.C die rond de kerstdagen altijd uitkomen ook altijd super leuk. Daarvoor boek ik altijd een speciaal reisje naar Utrecht 😉

Evelien -

Ik vind het echt een prachtige collectie. De verpakking is ook leuk: subtiel, maar wel mooi en wat anders dan normaal. Ik wil vooral graag een blush bemachtigen.

Marion -

Ziet er erg mooi uit!

Margot -

Dat is een mooie lipstick inderdaad!

Nynke -

De lipstick vind ik vooral erg mooi!
De blush ook, maar dat draag ik eigenlijk nooit..

Kelly -

Ik vind de producten er wel erg mooi uitzien. De lipgloss zal wellicht erg mooi staan over de stick.

Miranda -

Ah wauw de Pressed Pigment ziet er echt geweldig uit, lijkt mij een handig product.

Joyce - Beamingbeautynl -

Wow het zijn echt stuk voor stuk prachtige producten!

Beautyjuf -

Martine, ik vind je look heel erg mooi geworden! De kleuren staan je ook erg mooi. Ik vind de collectie super!

Desiree -

Mooie producten! Ook leuk om te zien dat de meningen best wel verdeeld zijn over de pressed pigments! zo op de foto zien ze er prachtig uit!

Sanne -

De pressed pigments kun je ook mengen met bijvoorbeeld een mixing medium of je kwast nat maken met fix+ dan krijg je een dekkende kleur!

Floor -

Super gave lipstick ♥

Svenja -

Ik ben helemaal verliefd op de lipstick No Faux Pas. Die moet ik hebben <3

BeautyReviewsNL -

Die blush vind ik prachtig!

Kiss & Make-up -

De oogschaduw vind ik teleurstellend. Maar de lipstick is echt super.

Maaike -

Wow de pressed pigments zien er goed uit. De blush, lipstick en lipgloss vind ik niet zo heel erg bijzonder. Ben benieuwd naar de rest van de collectie.

Manon -

Vind de lipgloss er ook een beetje zieilig uitzien. De rest is wel ontzettend mooi.

Dionne -

De blush is echt mooi!

Mirne -

Ik ben echt verliefd op de lipstick.

Beautydagboek -

Ik vind de grijze glitteroogschaduw echt prachtig! Dat zou zeker eentje zijn die ik wil aanschaffen, ik ben dan ook heel benieuwd naar de andere kleuren :).

Eline -

Wat een mooie kleuren, vooral de blush vind ik qua kleur echt helemaal super!

Mariëlle -

Wow wat een mooie collectie! Die lipstick is echt super gaaf, die wil ik!! En de blush en de donkere oogschaduw vind ik ook erg mooi!

elize -

Wauw heel mooi! Die oogschaduws zullen mooi zijn voor kerst zeg!!
Liefs!

Vanessa -

Mooie collectie! Die lipstick en blush vind ik prachtig.

Akosua -

Ik ben dol op de kerstcollectie. MAC pakt dan altijd lekker uit. Die pressed pigments zien er echt fantastisch uit en super voor de feestdagen. Want dan mag het (eindelijk) felle lippen en glitter de pan uit. Ben er dol op.

marjolein -

Moet zeggen dat wat ik tot nu toe zie van de heirloom collectie ‘wel leuk’ is maar ik zie nog niks waarvan ik denk: yes! Dat moet ik hebben:( helaas..
Maarreh Martine you’re gonna love de artdeco glam moon&stars collectie met je liefde voor glitter. Ik was gisteren bij de douglas en daar lag ‘ie nou dat glittert je ook wel tegemoet hoor!! Erg mooie collectie heb niks meegenomen maar heb eigenlijk wel een beetje spijt… hihi

Diana -

Hmm, nee. Deze collectie is niet helemaal mijn ding. Je hebt een prachtige ooglook gemaakt, maar de glittertjes zijn voor mij iets teveel van het goede.

Anniek -

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de campagnefoto’s niet zo mooi vind, vooral het blanke model vind ik er iets te doods uit zien. Maar de producten zelf: top! De roze lipstick vind ik misschien nog wel het gaafst, hij past echt perfect bij je huidskleur Willemijn!

lucindainwonderland -

Natuurlijk kijk ik direct naar de lipsticks en de blushes, tjah je hebt een verslaving of je hebt het niet. Dit is echt een collectie waarbij ik mij helemaal kan uitleven denk ik. Ook de verpakking met de glitters vind ik we leuk gedaan, al ziet het er van heel dichtbij wel wat kitsch uit, maar goed. xxx Lucinda

Reageer ook