Look of the Day: Golden Yellow

Geel was nooit m’n favoriete kleur om te dragen. Maar toen een aantal jaar terug okergeel (opnieuw) in de mode kwam ben ik verliefd geworden op de kleur. En toen ik bij Vanilia een okergele broek zag, was ik gelijk verkocht… Die ging mee!

Vandaag – voor de verandering – even geen outfit foto’s buiten, want het weer was er niet naar afgelopen woensdag. Wat een miezer-weer! Maar de foto’s die Martine heeft gemaakt zijn alsnog prachtig geworden, vinden jullie niet?

Goed, over naar dat waar het om draait: Wat draag ik?

Ik draag een witte blouse van Primark. Een super fijn ding die ik al zeker 1,5 jaar heb (gok ik). Hij zit als gegoten, draagt lekker luchtig en het beste van alles: je hoeft hem niet te strijken!

De broek is van Vanilia. Het is het model ‘Tow Z’ in de kleur ‘Golden Aged’. Hij is op dit moment nog te koop bij Vanilia. De pijpen heb ik  naar binnen omgeslagen tot hij op de lengte ‘hoog water’ is, daar  waar je enkels op hun smalst zijn. Dat maakt je optisch slanker en langer, zeker wanneer je klein bent (like moi met mijn 1,65m!).

Mijn schoenen zijn van Dune. Ik kocht ze onlangs met Martine in de Bijenkorf in Den Haag. Zo lopen heerlijk. Niet iedereen kan dit soort schoenen waarderen, goud én slangenprint. Maar ik persoonlijk wel! En gecombineerd met een nette, classy outfit kan het juist een spannende twist geven aan je outfit vind ik.

De sieraden die ik draag zijn mijn gouden kettinkje van Trendjuwelier.nl, mijn goudkleurige Michael Kors horloge en twee gouden ringen. De bril die ik draag is van Replay.

Dan de make-up! Op mijn gezicht gebruikte ik de volgende producten:

Op de ogen heb ik het MAC 15x Warm Palette gebruikt, samen met het The Balm Meet Matt(e) palet en mijn nieuwe Nude Pink Design palet van Dior.

 • Wenkbrauwbot: Brulé it het MAC 15x palet
 • Ooglid: de perzikkleur uit het Dior Nude Pink Design Palet
 • Buitenste deel van de crease: Matt Rose
 • Binnenste deel van de crease: Dark Brew uit het MAC 15x palet
 • Buitenste ooghoek: Matt Wood
 • Binnenste ooghoek: de roze highlighter + glitter uit het Dior Nude Pink Design Palet
 • Onderste wimperrand: Dark Brew uit het MAC 15x palet
 • Buitenste deel van de onderste wimperrand: Matt Wood
 • Oogpotlood op bovenste + onderste wimperrand: Smashbox
 • Mascara: Chanel Le Volume De Chanel
 • Lipstick: Yves Saint Laurent Rouge Volupte #32 (Limited Edition)

Mijn haren heb ik gekruld met een stijltang. Hier komt zaterdag een tutorial van online.

Een gekleurde broek dragen doen we vaak in de zomer, maar waarom eigenlijk ook niet in de herfst? Ik ben dol op lichte en vrolijke kleuren en draag het gerust het hele jaar door! Ik ben super blij met mijn nieuwe broek en heb dit zelfde outfitje al een paar keer gedragen. Het is een echte Willemijn-look.

Kun jij (oker)geel waarderen of vind je het maar niets? En draag jij wel eens een gekleurde broek?

62 reacties

Jolanda -

Die kleur kun jij echt heel erg goed hebben, staat goed!

Heleen -

Hoi meiden, mijn allereerste comment hier. Het moest er toch maar eens van komen. Ik vind het heel knap dat jullie in zo’n druk bloggerslandschap echt heel anders zijn dan de rest. Heel clean en veel inhoud. Mooie broek zeg! En ben ook altijd weg van dat soort witte, lichte bloesjes.

Lindsay | MakeupbyLindsay.nl -

Ohhhhh die broek!!! Ik ben verliefd!

Yael -

Heey Willemijn, geweldige look! Je foto’s zijn ook heel mooi en jij ook! Je bent een echte beauty! Die broek staat je heel leuk. Ik hou ook heel erg van felle broeken. (vooral panty’s in mijn geval) en Oker staat je heel goed!
Liefs

Silke -

Ik hou van okergeel, ik ben een rossig type en ik vind dat deze kleur niet echt misstaat bij me, bij jou is ie ook heel mooi!

Hester -

Ik vind binnenfoto’s ook prima hoor! Je interieur is prachtig en in de winter zit je eigenlijk toch voornamelijk binnen, dus zeker met zo’n kop thee is het veel ‘natuurlijker’ :) Mooie outfit, al zou ik ‘m wat fris vinden voor nu – maar met laarsjes eronder is dat ook weer opgelost!

Silke -

Heel mooi!

Lotje -

De broek staat je prachtig!

M. -

Mooie outfit!

Marion -

Prachtige look, zoals altijd. Vind jullie beide altijd zo mooi gekleed!

Maxie -

Jullie mogen wel vaker binnen foto’s maken voor LOTD, ze zijn echt super goed gelukt! Vooral diegene waarop je een kop thee vast houd of bij je bank. Heeft toch iets meer ‘actie’ 😉
En als je goed kijkt lijkt er wel een mini tutorial verstopt te zitten, met die beschrijving van je look kan je hem gemakkelijk na proberen te maken. Zoals ik al eens eerder zei; de kwaliteit van LLG!

Paola -

Leuke outfit! okergeel is niet echt mijn kleur. Ik word er vaak heel bleek van en kan het ook moeilijk combineren. Gekleurde broeken draag ik wel heel vaak!

Feline -

Heel erg mooi gecombineerd, ik bedenk me nu net dat ik ook een okergele broek in de kast heb liggen. Helemaal vergeten!

Luca -

Superleuke outfit! Ik vind het altijd fijn om jouw outfits te bekijken, we hebben ongeveer dezelfde lengte en proporties, heel handig :) Ik ben licht getint, en okergeel vloekt daardoor een beetje bij me, vind ik zelf. Net als cognac en lichtroze kan ik die kleuren niet echt hebben. Bij jou staan ze wel heel mooi! X

Manon -

Deze broek staat je echt gaaf!

Deborah -

Ik vind okergeel juist prachtig in de herfst! Ook gecombineerd met lichtgrijs, bordeaux, donkerblauw.. perfecte herfstkleur is het. En ook al staat okergeel mij niet op mijn gezicht, als broek wil het misschien nog wel lukken ;).

Marnel -

Super leuke outfit, mooie look en wat een prachtige en originele foto’s!!!!! Echt leuk okergeel!!

Margot -

Wat staat deze outfit je leuk! En gekleurde broeken kunnen ook prima in de herfst vind ik.

Nicole -

Hele mooie look. Ik vind je kledingstijl (ook die van Martine hoor) echt heel erg mooi. Hele mooie rustige kleuren, mooie combinaties en vooral heel classy. Echt geweldig.

Esmée -

Dit is zeker geen kleur die ik snel zou dragen als broek, maar apart is het wel! En jij kan het gewoon goed hebben 😉 Je makeup ben ik echt fan van, lekker licht maar toch opgemaakt! X

Kiss & Make-up -

Alweer een fantastische look! Waauw, waauw, waauw! Heel elegant en de stuks stralen allemaal kwaliteit uit, maar door de kleuren is het toch ook lekker trendy.

EliseDingen -

Ik had het vanochtend ook al gereageerd op jullie favorieten video, maar die broek vind ik inderdaad zo goed bij jou passen! Hij staat je heel goed, qua model en vooral die kleur!

Miriam -

Als ik één kleur lelijk vind is het wel oker geel ;p
Maar wat staat het je goed! Mooie combi zo.

Nynke -

Leuke outfit!
Ik heb nog zo’n kleur broek liggen, misschien moet ik die toch maar weer eens uit de kast pakken..
Erg mooie look ook, super!

Alba -

Je haar zit zo mooi hier! Staat je erg goed! Over die broek, ik denk dat ik het iets mooier had gevonden als hij net wat hoger zat in de taille. Dan zou je bovenlijf wat korter lijken in verhouding met je benen, en je benen dus langer. Maar ik ben een pietlut hoor, voor de rest is hij heel leuk :)

Cathy -

Ik vind je haar zo mooi zitten met die slag er in. Hoe heb je dat gedaan? Enne, ik heb die blouse ook, geweldig ding! Hij maakt elke outfit af haha. X

femketje -

gave broek 😀

Shaz -

De foto’s zijn erg leuk geworden en ze zijn ook wat ‘natuurlijker’ dan random op een of andere straat te staan.

De outfit staat je erg prachtig en ik ben helemaal verliefd geworden op de schoenen.

BeautyReviewsNL -

Mooie outfit weer! Past ook echt heel leuk bij je! X

Manon -

Aaaah, die broek is super leuk 😀 <3

Anna -

Wat een leuke foto’s en wat een mooie look! Ik vind de kleur van je broek echt fantastisch, staat je ook echt prachtig <3

saarenzo -

Heel mooie broek! Die kleur staat jou echt prachtig! De schoenen zijn eigenlijk totaal niet mijn ding, maar bij deze outfit vind ik ze toch wel weer leuk. Je ziet er mooi uit! :)

saskia -

Hele mooie outfit, vind die schoentjes zo leuk!

Evi -

Wat een fijne outfit, sinds kort terug jullie website gevonden. En sindsdien verslaafd, heb al jullie outfit foto’s bekeken, heel wat inspiratie opgedaan, lekker stijlvol, love it!

Vanilia staat hoog op mijn wishlist, maar wil het toch eens in het echt passen, met mijn lengte is het altijd wat zoeken.
Weten jullie trouwens of ze met de solden meteen grote kortingen geven, of blijft het bij de -30%?

Willemijn -

Hee Evi! Bedankt voor je complimenten! Volgens mij ben jij de Evi van heel wat jaartjes terug zo te zien (lovetomake-up als ik me het goed herinner)? 😀 Super leuk!

Ja Vanilia komt aan het eind van de seizoenen met een uitverkoop, met 30% tot 50% korting. Ook is er 2 keer per jaar een Sample Sale. De komende is volgend weekend in Zaandam, maar de kaartjes hiervoor zijn allemaal uitverkocht. Qua lengte zou jij er misschien goed kunnen slagen. Het is een Nederlands merk, dus ingesteld op lange vrouwen!

Evi -

Dat klopt als een bus :) Achter de schermen ben ik bezig met een nieuw blogje te starten, nu de jongste ook al naar school na Kest, tijd vliegt :)

Bedankt voor de respons, ik hou de webshop goed in de gaten!

Willemijn -

Oh wat leuk! Als ‘ie in de lucht is ga ik zeker lezen! 😀 Wat is de tijd snel gegaan zeg, beide kindjes straks al naar school. Ik weet nog dat je ging trouwen en dat ik dat volgde hihi!

Maaike -

Leuk! Ik heb zelf een aantal gekleurde broeken voor in de winter. Een donkerblauwe corduroy broek, een mostergele broek en een framboos roze broek. Oh ja en een groene met paisley print van de Zara! En met 1.65m ben je echt niet klein hoor Willemijn, das altijd nog bijn 10 cm groter dan ik (met mn 1.56,5, de half is érg belangrijk).

Paula -

Wauw, staat je super mooi!! Mooie kleur ook die broek!

Lieke -

Wauw! Mooi zeg. Welke maat heb jij van die broek?

Lieke -

Wauw! Mooi zeg. Welke maat heb jij van die broek, als ik vragen mag? :)

Willemijn -

34 :)

Lotte -

Mag ik vragen waar je dat grote kussen voor Saar vandaan hebt? Ik ga binnenkort samenwonen en ben op zoek naar zo’n groot kussen! Mooie outfit trouwens, staat je prachtig :)

Willemijn -

Eh ik heb hem volgens mij van hondenkussen.nl, maar ik weet het niet meer zeker. Ik heb gegoogled op ‘hond kussen’ en kwam op zo’n slecht vormgegeven website terecht, maar het kussen is top! Ik was hem vaak en hij blijft mooi. Ook kun je de vulling nabestellen, handig voor als ‘ie plat wordt.

Marloes -

Wat een superleuk kopje/beker! Waar komt die vandaan? :)

Willemijn -

Anthropoloy :) (Uit New York, maar ze hebben ook een Europese webshop)

Marloes -

Dankjewel! Ik ga eens kijken :)

Dionne -

Wat een super leuke outfit! Ik vind je schoenen gaaf!

Janniek -

Wat een superleuke outfit zeg!

Miss Mags -

Mooie outfit ! Staat je goed die kleur oker geel !

Dagmar -

Wauw je rockt deze outfit! Wat een te gekke kleur en mooie look, staat je super! En ook nog zo’n mooie make-up look, geweldige combinatie en perfect voor deze herfstdag!

Svenja -

Wauw, wat een prachtige klassieke, stijlvolle maar toch ook speelse look! Zelf zou ik niet zo snel voor geel gaan, maar jou staat het fan-tas-tisch <3

Beautydagboek -

Je ziet er classy uit! De broek is erg leuk, opvallend maar wel stijlvol. En je bril, ik hou er nog steeds van!

Diana -

De kleur staat je goed! Mooi en klassiek gecombineerd met een witte blouse en de schoenen kloppen er ook bij. Ik heb eigenlijk niets van de kleur geel in mijn kast hangen. Het staat mij jammer genoeg niet. De kleur okergeel vind ik namelijk wel erg mooi.

Roos -

Heel leuk! Willemijn ik zou graag willen weten welke typenummer jouw MK horloge heeft? Liefs, Roos

Willemijn -

Hee Roos, sorry, ik weet niet welk typenummer hij heeft :(

Anna -

Wat een mooie outfit! Lekker die kleur! Liefs

Danielle -

Wauw, mooi. :-)
Ik lees jullie blogs de laatste tijd standaard ‘s morgens bij een kopje cappuccino om wakker en worden een look of the Day is dan meteen een leuke inspiratie voor als ik mezelf daarna klaar ga maken :-)
Ik hoef ook niet meer na te denken wat ik vanavond wil gaan eten, Griekse kofta (dankjewel Martine)

En ik wordt altijd vrolijk van jullie twee, dus dank jullie wel!

Ik kijk er misschien overheen, maar ik kan nergens zien welke lipstick je bij deze look draagt, maar ik vind hem prachtig.

Liefs

Willemijn -

Wat leuk om te horen, bedankt! 😀 De lipstick is van YSL, nummertje 32! :) Suf dat ik die vergeten ben te vermelden!

Martine -

Wat leuk om te horen en eet smakelijk alvast! 😀

lucindainwonderland -

Wat een prachtige kleurencombinatie die je trouwens ook super goed staat. Ik heb niks in mijn kledingkast in die gele kleur, maar mooi is het zeker. xxx Lucinda

Akosua -

Mooie outfit zeg, basic, kleurrijk en met het okergeel gelijk ook herfstachtig. Er zijn bepaalde tinten geel die mij goed staan, maar ik vind geel gewoon niet zo’n mooie kleur, oranje overigens ook niet. Maar bij jou staat het prachtig.

Reageer ook