Lipstick of lipgloss?

Ik was en ben nog steeds een lipstick-meisje. Als je mij vraagt ‘Lipstick of…’ roep ik al ‘Lipstick!’. Er is namelijk geen beter lipproduct dan lipstick. Maar de laatste tijd kan ik lipgloss wel meer waarderen…

Ik ben doller op lipstick omdat:

  • Het blijft langer zitten dan lipgloss
  • Je haar plakt er niet aan
  • Het geeft meer kleur af dan lipgloss
  • Het staat wat volwassener
  • Lipstick heeft meer variatie in een finish en kleur

Het voordeel van lipgloss ten opzichte van lipstick:

  • Lipgloss heeft prachtige glittertjes
  • Lipgloss kun je als topping gebruiken
  • Lipgloss kan fijner zijn wanneer je droge lippen hebt
  • Lipgloss kun je over het algemeen sneller en makkelijker aanbrengen dan lipstick

Het liefst ga ik dan ook voor een lipstick. En ik zal eerlijk zijn dat het aantal keer dat ik een lipgloss een hele dag heb gedragen voorheen zo’n beetje nihil is.

Maar… De laatste tijd is hier verandering in gekomen! Het begon toen ik laatst mijn lipgloss la aan het uitzoeken was. Ik kwam zo veel mooie lipglossjes van Dior tegen dat ik besefte hoe zonde het was dat ik ze bijna niet droeg. Ik besloot daarom eentje op het midden van mijn lippen te deppen, waar Please Me van MAC al op zat. En wauw, wat een verdomd mooi effect gaf dat eigenlijk! Vooral in zon- of kaarslicht.

Een dag erna besloot ik ook eens alleen lipgloss te dragen. Ik bracht Dormeuse aan op mijn kale lippen. Bij een zachte, subtiele look staat dat eigenlijk heel mooi, kwam ik achter! En het was zo makkelijk bij te houden gedurende de dag. Tussendoor snel even een likje er op en klaar ben je. Lipstick kan ik ook wel snel en zonder spiegel aanbrengen (mits in een zachte kleur), maar zo snel als lipgloss lukt dat niet.

1. MAC x Brooke Shields – Artfull 2. Essence Wish Me A Rose lippotlood + Baby Sparks Lipglass
3. Givenchy Rose Teffatas + MAC Baby Sparks Lipglass 4. Dior Addict Lipgloss – Dormeuse

Mijn favoriete lipglossjes op dit moment zijn:

Deze drie lipglossjes hebben met elkaar gemeen dat ze veel glitters bevatten en slechts een klein beetje kleur. Hierdoor passen ze heel mooi bij dekkende lipsticks. Ook heel fijn vind ik Lip Lacquers, dit is een variant die meer tussen een gloss en lipstick in zit. Onze favoriet is Vinyl Rose van Estee Lauder.

Nog steeds verkies ik lipstick boven lipgloss, maar de combinatie van lipstick én lipgloss is toch ook wel heel erg fijn. De hebt de langhoudende lipstick en de prachtige schittering van de lipgloss.

Als jij moest kiezen, koos jij dan voor lipstick of lipgloss? En combineer jij ze ook wel eens samen?

51 reacties

Milotte -

Lippenstick, gekleurde lipbalsem of vloeibare lippenstift. Voor mij geen lipgloss meer, ik vind het te plakkerig.

Floor Daasvand -

Ik heb liever lipstick! Ik draag nog zelden lipgloss omdat ik het te plakkerig vind

Lindsay | MakeupbyLindsay.nl -

Nog een lipstick-girl meld zich…. :-)

Ik draag heel soms een lipgloss over een lipstick heen. Nooit alleen een gloss.

Beauty Doll -

Ik geef de voorkeur aan lip lacquers :) De perfecte mix van lipstick en lipgloss. Ik heb er eentje van YSL en ben er dol op!

Lisa -

Ik ben 11 jaar , draag verder nog geen make-up , ( uitzondering : feestjes ) behalve lipgloss~!!
een lipgloss die ik zooooo mooi vind en nu heel veel draag is een lipgloss van Golden Rose .. ooit gekregen van oma :)
We ( moeder , oma en ik ) gingen een dagje naar Assen , bij de kassa stond een standje met heel erg veel Golden Rose lipgloss , ik zag een prachtige kleur en die heb ik toen van oma gekregen , ik draag hem erg veel naar school , prachtig is ie !!

Masha -

JA ik vind ze ook heel mooi en draag het ook altijd

Lisanne -

Lipstick, ik vind het vreselijk! De hele tijd dat gevoel op je lippen en de rode randjes op het glas waaruit je drinkt.. Maar het staat allemaal wel leuk 😉

Hester -

Lipgloss heeft een beetje een slechte naam gekregen, maar het kan echt nog heel mooi zijn! Leuk dat je het meer draagt. Ik ben niet per se een lipglossaddict maar ik ben er altijd voor om vooroordelen en stereotypen de wereld uit te helpen, haha.

Marie -

Ik doe ook altijd lipstick, maar zou inderdaad ook wel wat maar gloss moeten gaan dragen !

Beautyjuf -

Wat een leuk artikel! Ik ben ook een ‘lipstick-meisje’. Al draag ik de laatste tijd wat vaker een lipgloss over een lipstick heen. Met name wanneer het nét niet de goede kleur lipstick is (miskoop). Dan vind ik dit een goede oplossing. Lipgloss draag ik soms in de lente/zomer wanneer het wat warmer is en ik juist wat ‘luchtige’ make-up wil dragen.

Daantje loves to read -

Lipstick!!! Lipgloss is wel heel mooi maar altijd blijft mijn haar er zo vies in plakken. En de meeste lipgloss plakt ook als een malle. Nope geen lipgloss voor mij meer.

Mirne -

Lipstick is sowieso het fijnst!

Sjess -

Lippenstift, geen enkele twijfel over mogelijk! Mijn huidige favoriet is Chanel Rouge Allure in Enigmatique, ik HOU echt van die kleur!! Lipgloss is plakkerig, mijn haar blijft er in hangen, het blijft meestal niet lang zitten en ik vind het toch minder hygiënisch…

Maaike -

Lipstick! Lipgloss plakt en is onhandig. Ook vind ik de verpakkingen altijd een beetje onfris. En mijn lippen zijn van nature vrij donker, en om dan alleen lipgloss te dragen vind ik niet zo mooi.

Karin -

Ik gebruik beide alleen lipgloss is wel makkelijk om overal aan te brengen.

Stephanie -

Ik gebruik beide niet! Misschien toch wat vaker doen :).

Melissa Charlotte -

Ik ga ook sowieso voor lipstick! Ik hou ook helemaal niet van lipgloss eigenlijk..

Vera -

Ik ga ook zeker voor lipstick! Als er iets irritant is, is het haar dat in je lipgloss blijft zitten…

Susanne -

Oeh die eerste is mooi! Ik ben zelf meer van een verzorgend met een kleurtje, ik voel me gelijk zo opgemaakt met lipstick haha! En je moet het ook steeds bijhouden, ik vind het maar gedoe :-D.

Lys -

Ik ben dol op lipstick! Momenteel heb ik welgeteld 1 lipgloss, dat zegt denk ik genoeg :p

Jessica -

Mijn voorkeur gaat naar lipstick uit. Nu ik mijn beugel heb (slotjes) drogen mijn lippen meer uit en draag ik juist lipgloss. Over anderhalf jaar kan ik weer m’n favoriete barbieroze lippenstift dragen :)

Esther -

Mmm het gevoel dat je iets ‘op hebt’ van een lipgloss vind ik erg fijn, maar de kleur van een lipsticks vind ik mooier. Dus ik zou gaan voor een goede, creamy, verzorgende lipstick, possible? haha

saarenzo -

Ik ben groot fan van lipstick. Lipgloss vind ik wel leuk, alleen niet zo super leuk als lipsticks. Maar ik heb wel een aantal mooie lipglossjes en er zit er standaard een in mijn tas voor onderweg :) Vooral die van Bourjois vind ik fijn.

Shaz -

Ik heb een hele ontwikkeling meegemaakt: van lipgloss naar getinte lipbalsem en uiteindelijk naar lipstick, maar mijn favorieten zijn toch de getinte lipbalsem en lipstick.

Getinte lipbalsem is snel en handig aan te brengen zonder dat je rekening hoeft te houden met ‘bloeden’, maar lipstick geeft gewoon dat wow-effect (wanneer je dat wilt). Lipgloss vind ik irritant want het waait altijd en dan plakt mijn haar eraan vast.

Marjoleinee -

Ik vind het allebei erg fijne producten, en hierbij gebruik ik vaak een gekleurde lipbalm. Ligt er maar net aan waar ik zit in heb!

Nicole -

Eigenlijk ben ik zelf meer een tinted lipbalm fan, al vind ik lipsticks ook prachtig. Ik zou zeker voor lipstick gaan. Ik vind dat lipgloss er zo snel afgaat.

Roos -

Een paar jaar geleden had ik zonder twijfel lipgloss geroepen, nu is het voor mij toch ook echt lipstick! Ik gebruik het eigenlijk nooit in combinatie.

Mariëlle -

Ik ben ook echt een lipstick meid, want hooo ik haat plakkerigheid! Ik heb wel wat lipgloss, maar niet meer dan 5 denk ik!

Luuke -

Oeh, zeer herkenbaar! :) Ik kies ook lipstick, lipgloss geeft gewoon niet genoeg kleur af en het plakt (de meeste dan)

Marlissa -

Lipstick! Maar soms is een lipgloss net wat makkelijker, om even snel wat op je lippen te smeren.

Margot -

Lipstick! Maar misschien moet ik een combi eens proberen.

Marnel -

Weetje, als ik lipstick op doe dan wil ik ook dat de kleur er goed en mooi op zit en op school is dat zo’n gedoe. Als ik lipgloss op doe voor ik ga fietsen, dan is de kleur er op school af en dan plakt m’n mond alleen nog maar. Maar soms doe ik het (lipstick of lipgloss) wel op op school of in het weekend en dan is het zo cool eigenlijk…. waarom doe ik het niet vaker denk ik dan. Tof artikel!

lucindainwonderland -

De keuze is niet moeilijk, lipstick all day errrrrday :D. Ik houd echt niet van het gevoel van lipgloss, behalve de Butter Glosses van NYX, die vind ik als enige erg prettig. xxx Lucinda

Manon -

Wat een mooie kleurtjes.

femketje -

Ik vind beide nice 😀

Suus -

Lipstick blijft favoriet, maar een goede liplaquer of een glossje over mijn lipstick heen kan ik ook wel waarderen :) Ik ben vooral gek op Catrice Infinite Shine in Rose, would you..? Echt een topbudgetproduct!

Rosa -

Ik ga zeker voor lipstick, lekker zacht zonder te plakken!

Desiree -

Als trompettist zijnde is geen van beiden ideaal. Echter gebruik ik de laatste tijd steeds vaker buiten ‘muziekuren’ om lipstick! Ik houd er van!

Silke -

Lipstick all the way! Of een combinatie van lipstick & lipgloss, maar ik draag nooit lipgloss op zichzelf. Als ik iets op m’n lippen doe, moet het knallen 😉

Emmy -

Hoewel ik bijna altijd wel lipstick draag ben ik wel fan van de Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Zo’n fijne gloss met niet al te veel glitter en niet plakkerig!

Esmée -

Zelf draag ik bijna nooit lipgloss, maar als ik het draag vind ik het vaak wel mooi staan. Vooral goed gepigmenteerde, zachte kleuren vind ik mooi om te dragen! X

Vanessa -

Vroeger heb ik veel lipgloss gedragen, nu bijna nooit meer. Ik ga eerder voor een gekleurde lippenbalsem of mooie lipstick.

Paola -

Ik draag eigenlijk nooit meer lipgloss! Ik ben echt een lipstick persoon en ook lipstains vind ik erg fijn! De Rimmel apocalips vallen misschien wel onder lipgloss?? Dat is dan een uitzondering, want die zijn top!

Suzanne -

Ik heb niet eens lipgloss.. Ik hou ontzettend van lipstick, maar lipgloss vind ik echt niet prettig op mijn lippen zitten. Ik heb wel een aantal lip laquers, of vloeibare lipsticks, zoals de Rimmel Apocalips of de Essence matt lipcreams. Lipgloss is niets voor mij!

Kiss & Make-up -

Vroeger droeg ik enkel lip gloss. Lipstick, dat was niks voor mij! Maar door het beauty bloggen ben ik meer en meer into lipstick geraakt! Nu heel recent begin ik stilaan weer meer naar lip gloss te grijpen.

Akosua -

Als ik weinig tijd heb of een luie dag pak ik toch gauw lipgloss. Lekker vlug en hydraterend. Als ik wil dat mijn lipkleur goed blijft zitten, doe ik toch vaak een lipstick op. De combi doe ik eigenlijk niet zo gaan. Want dan heb je de worst of both worlds. Je moet de lipstick netjes aanbrengen, maar door de lipgloss slijt het weer snel.

Amelie -

Ik ben zelf een lipgloss meisje, om mijn droge lippen!!

Emma -

Ik draag zelf alleen lipgloss.
Omdat ik lipstick (meestal) te fel vind!

Eline -

Ik kan niet kiezen, ik vind de afwisseling heerlijk! Ik wissel ook elke dag, dan weer een glossje en dan weer een lipstick 😀

Bianca -

Ik hou het bij hoogstens een gekleurde lipbalm, ik hou echt niet van het gevoel iets op mijn lippen te hebben.

Reageer ook