Dior Versailles Palette

Kwartet, want hier is mijn vierde Dior palet! We mochten onszelf trakteren en kozen bij de 25% kortingsactie van ICI Paris iets uit. Ik ging voor een palet van Dior. Dior 5 Couleurs 566 Versailles.

Dior heeft onlangs hun paletjes vernieuwd en een aantal nieuwe kleurencombinaties toegevoegd. Als ik het officieel zeg, heb ik een 5 Couleurs Couture Colours & Effects Eyeshadow Palette. Wat mij betreft is dit een feestpaletje.

Ik heb nummer 566 met de naam Versailles. Hij bevat 5 verschillende kleuren met 3 soorten structuren: glans, semi-mat en glitter. Ik beschrijf hieronder de kleuren zo precies mogelijk:

Linksboven: lichte, rosé kleurige highlighter. Op het oog lijkt het bijna wit, maar je ziet wel dat er een rosé/perzik kleurtje in zit.

Rechtsboven: een lichte, warme gouden highligther. Heel goed gepigmenteerd, hij knalt van je ogen af.

Midden: gouden oogschaduw met grove gouden en zilveren glitters. De oogschaduw is heel licht maar de glitters juist zichtbaar. Het lijkt wat qua structuur op een MAC Pressed Pigment. De combinatie van gouden en zilveren glitters maakt het leuk en speels.

Linksonder: zilveren oogschaduw met grove zilveren en violet glitters. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als bij de goudkleurige glitteroogschaduw. Het lijkt weer op een MAC Pressed Pigment. De zilveren oogschaduw is licht maar de witte en kleine violetkleurige glitters vallen op. Gaaf!

Rechtsonder: een semi-matte, neutrale bruine kleur. Deze kleur is licht glanzend door een heel klein subtiel  goudkleurig shimmertje. Maar die valt bijna niet op, daardoor lijkt de oogschaduw vrijwel mat. De kleur vind ik vrij neutraal en is vooral heel handig om de buitenste ooghoeken donker aan te zetten of de arcadeboog. Eventueel kun je deze ook gebruiken op het ooglid en de zilveren of gouden oogschaduw als ‘topping’ er over heen doen.

Dior Versailles Palette
Linksboven, rechtsboven, midden, linksonder, rechtsonder

Dit is een party paletje. Waarom? Omdat de glitters en de glans ontzettend mooi zijn. Daarin is Dior zeker The Queen, ook de glitters van de Dior Addict Glosses zijn belachelijk mooi. De highlighters en glitters uit het Dior Versailles Palette knallen van je ogen. In de zon is het nog veel mooier en ook bij kaarslicht of juist als je gaat stappen reflecteren de glitters je tegemoet. De oogschaduw lijkt bijvoorbeeld heel saai en plat als je er overdag naar kijkt bij een grijze dag. Maar omdat de glitters dan wel minder opvallen, maakt het wel weer juist geschikt voor het werk of school.

Ik maakte twee verschillende simpele looks waarbij ik vooral de glitters naar voren liet komen. Look 1 is gemaakt met de gouden highlighter in de binnenste ooghoek en onder het wenkbrauwbot. Op het ooglid zit de gouden oogschaduw met goud/zilveren glitters.

De arcadeboog zette ik aan met een lichtbruine kleur uit een ander palet en in de buitenste ooghoek zie je de semi-matte bruine kleur. Die bracht ik ook aan onder het oog plus nog wat van de glitters.

Het is vrij lastig om de glitters mooi te fotograferen, dat komt zo moeilijk tot zijn recht! Maar je kunt zien dat ik niet lieg over de impact van de glans en glitter, want zie die lichte gouden highlighter eens knallen bij dit lucky shot in de binnenste ooghoeken, mooi toch?!

De tweede look maakte ik juist weer wat ijzig. Ik gebruikte hier de lichte, rosékleurige highlighter in de binnenste ooghoeken en de zilveren oogschaduw met zilveren/violet glitters op het ooglid. Je ziet ze ook onder het oog deels terugkomen.

Met de semi-matte bruine kleur zette ik weer de buitenste ooghoeken aan en vervaagde dit heel licht naar binnen toe. Ik blendde alleen de arcadeboog nog iets extra met de zilveren glitters.

Ook op het jukbeen gebruikte ik de rosé highlighter. Het is heel fijn dat de highlighters zo licht zijn, daardoor zijn ze ook geschikt voor het gezicht en de cupidoboog.

Zie je hem weer knallen, die highlighter? Echt, het is zo jammer dat glitters niet net zo fonkelen, want in het flits- en zonlicht is het werkelijk prachtig. Je blijft er naar kijken!

Toen ik ’s avonds mijn make-up er af moest halen, heb ik eerst de hele tijd naar de glitters en highlighter op mijn ogen zitten staren. Als je net als ik gek bent op glitters en knallende highlighters, dan is dit een musthave. Vooral als je nog geen sterk glanzende highlighters of grove glitters hebt in je stash. Dan ben je gelijk klaar aangezien er zilver en goud in zit. Deze twee combineren kan trouwens ook prima.

Ik ging nu voor wat veilige looks, maar zilver en goud kunnen juist heel mooi staan bij elkaar in een look. Bijvoorbeeld goud in de binnenste ooghoek en zilver op het ooglid en dan verder ‘spelen’ met bruin en zwart, of nog gekker legergroen en bordeaux. En dan dep je over die donkere kleuren nog eens wat extra glitters. Hoe gekker, hoe beter.

Ik vind alle kleuren in het palet geweldig, alleen de saaie bruine kleur had ik zelf willen vervangen door een opvallende, matte legergroene kleur ofzoiets. Dat komt ook omdat bruin zo’n standaard kleur is die in heel veel paletten zit waardoor je die kleur (als je een beauty addict bent) misschien wel 10x in je stash hebt zitten bij andere paletten. Dat is dan ook mijn enige kritiekpuntje…en de prijs natuurlijk.

Het Dior Versailles palet is te koop bij Douglas en ICI Paris XL. Goedkoop zijn ze niet zoals je wellicht wel weet, je betaalt er €58,90 voor, slik!

Dat is iets minder dan €12 per oogschaduw, als je het zo zegt valt het op zich wel weer mee. Als je hem ook graag wilt, kun je misschien wel een giftcard vragen aan de Sint 😉 !

46 reacties

Rosa -

wow!! Ik wil dat palette ook wel hebben! Alleen daar heb ik geen geld voor:(

Floor -

Kan je alsjeblieft een haartutorial doen van die krullen? Ze zijn prachtig!

Nikki -

Persoonlijk vind ik dit palette eigenlijk niet zo. Zo zie ja maar weer dat smaken verschillen.

Nicole -

Echt de perfecte kleuren combinatie! En Martine, wat zit je haar mooi! Die kleur en de krullen staan je echt erg goed.

Anika -

Wow heel mooi palette! Je hebt er hele mooie ooglook mee gemaakt. X

Mariëlle -

Oh wauw, de kleuren zijn allemaal zo mooi en ik houd van shimmer! De prijs is inderdaad wel hoog, maarja als je het per stuk bekijkt haha …

Melike -

De naam alleen al! Wetende dat ik 10 weken aan een werkstuk heb gewerkt van Lodewijk XIV, die ofc Versailles heeft laten bouwen, verdien ik deze hahahaha. SNEL NAAR DE WINKEL WANT IK HEB EEN EXCUUS GEVONDEN.

Willemijn -

Hahahaha! 😀

Martine -

Haha dat is een leuke afsluiter van je werkstuk! 😀

De Spiegelreflex -

Die tweede look is prachtig! Ik ben fan!

Amelie -

Wat een prachtig palette!! Je looks zijn ook echt heel mooi gelukt!

Maaike -

Deze palette staat nog steeds op mijn wishlist! <3 vind hem echt ontzettend mooi

Hester -

Prachtige looks heb je ermee gemaakt, die had ik zelf niet bedacht toen ik de swatches zag! De glitters zijn inderdaad prachtig 😀

Marnel -

Wauw prachtig!!

Manon -

Wauw ik vind ze erg mooi

Anouk -

Wat een prachtig palette, vind hem echt erg mooi. Hier kun je zeker mooie looks mee maken, super!

saarenzo -

Heel mooi palette! Leuk ook om te zien hoe je twee heel verschillende looks ermee hebt gemaakt. Mooi hoor :)

Kiss & Make-up -

Wat een mooie ooglook, heel stralend en sprankelend!

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Sparkle sparkle!
Vooral je laatste look is echt heel erg gaaf.

Miss Mags -

Wat een mooi palette ! Hele mooie kleuren en pigmentatie

Silke -

Erg mooi, alweer! 😀

Shaz -

Wow dit is toch wel één van de mooiste paletten die ik van Dior heb gezien.

Mirne -

Die zilvere kleur is echt geweldig!

Saar -

Prachtige ooglooks, wauw!

Manon -

Wat een mooie en bijzondere kleurtjes. Ook een erg mooie look :)

Miranda -

Wat een prachtige kleuren, mooi palette.

Yasmine -

Wauw, je haar is hier prachtig, Martine! Houden zo! Vroeg me trouwens af hoe je ervoor zorgt dat je highlighter in het binnenste hoekje van je ogen kan blijven zitten? Ik vind het zo mooi, maar na een halfuurtje zit het bij mij al ín mijn ooghoek, zo vervelend! Iemand tips?

Martine -

Ah wat jammer! Ik denk dat het ook te maken heeft met hoe vochtig je ogen zijn. Maar ik smeer mijn oogschaduwbasis altijd op mijn oogleden maar ook over mijn binnenste ooghoek en onder het oog. Helpt dat misschien? Of de highlighter iets meer richting je neus aanzetten?

Dionne -

Ze zien er prachtig uit!

Desiree -

Wat een prachtig palette!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Dat is een mooi palette maar ik kan het mezelf niet verkopen dat ik er nog een aanschaf. Zeker voor die prijs. Eerst maar eens een palette opmaken (yeah right). De highligher is inderdaad erg mooi.

marjolein -

Opzich een heul mooi paletje maar die prijs.. mehh! Voor die prijs heb ik ook een too faced chocolate bar palette of naked en dan hou ik nog over. Nee ik vrees dat dior nog eventjes aan mij voorbij gaat (tenzij ik in eens steenrijk word hihi)

Maaike -

Ik vind de vernieuwde Dior paletjes geweldig. Ik heb zelf Trafalgar gekocht uit de herfstcollectie en daar zitten ook al twee hele mooie glitterende highlighters in.

Vanessa -

Lijkt me een mooie palette voor de feestdagen!

Diana -

Mooi item heb je weer gekocht! Ik ben zelf niet zo’n fan van glittertjes, dus het palette zou ik zelf niet aanschaffen. De highlighter is in deze wel prachtig!

Esmée -

Die roségouden highlighter is echt prachtig, en de combinatie met de zilveren kleur is zo mooi! Wat een geweldig palette zeg! X

Malou -

Prachtig palette! Zelf zou ik hem wel combineren met wat matte kleuren.

Margot -

Ik vind ‘m erg mooi voor de feestdagen!

Paola -

prachtig palette, maar ik blijf wel kwijlen bij de foto’s! Ik zou het geld er zelf niet voor over hebben! Er zijn teveel mooi budget producten!

Eline -

Ik heb laatst mijn eerste palette van Dior aangeschaft, en ze zijn serieus zo mooi! Dit is ook weer een plaatje!

Yoshie -

Wauw prachtige looks! Welke lippenstift heb je op bij de 2de look? X

Martine -

Hi Yoshie, dat is Chanel Rouge Allure Velvet Matt in de kleur l’Éclatante!

Marloes -

Wauw, wat een mooi palette is het! En prachtige looks heb je ermee gemaakt. Lekker feestelijk, en perfect voor de feestdagen die eraan komen!

lucindainwonderland -

Ik sta vaak te kwijlen voor de Display van Dior, ook bij de paletjes, want ze zijn zooo mooi. Toch is het voor mij net wat te veel geld in één keer, dus een giftcard zou altijd leuk zijn natuurlijk. Ook op het juist moment shoppen, wat jij hebt gedaan, werkt natuurlijk ook altijd erg mee! Dit palette is werkelijk prachtig en zeker eentje die uit de kast getrokken wordt op de feestjes. xxx Lucinda

Akosua -

Leuk om je zo enthousiast over een palette te horen. Ik ben zelf meer van de shimmers dan de grove glitters, maar misschien is dit wel leuk als palette die je juist toevoegt aan andere ooglooks voor een glitteraccent.

Reageer ook