Tips voor blauwe oogschaduw

Ik kreeg een keer de vraag of ik een artikel wilde maken over blauwe oogschaduw. Een vrij specifieke vraag, ik heb wat inspiratie opgedaan en deel mijn tips. Pow met blauw!

Je hebt blauw in heel veel verschillende tinten, het is een kwestie van experimenteren om te kijken welke kleur blauw het beste bij jouw ogen staat. Bij de meesten staat kobaltblauw vaak goed. Heb je zelf hele lichtblauwe ogen staan aqua kleuren (rechtsboven) erg mooi!

Wat mijn tip is, is geef blauw een frame. Het is een aanwezige kleur, maar kan wel wat flets zijn zonder eyeliner. Je kunt blauw overal aanbrengen op de ogen. Het ligt eraan wat je zelf wilt en welke kleuren je gebruikt.

Links: Blauw is prachtig te combineren met warme bronzer om het niet kil te laten lijken. Zelf zou ik iets meer kleur op de lippen aanbrengen maar dat is persoonlijk
Rechts: Prachtig! Licht aquablauw gecombineerd met bruin/zwarte cat eyes en een mix van grijs en aquablauw in de arcadeboog. Geweldig!

Blauw kun je gebruiken op het ooglid, onder het oog, als cut crease, als eyeliner, als oogpotlood op de waterlijn. Alles! Zolang je het maar leuk combineert en blauw combineert in principe met heel veel kleuren.

Kleuren die je kunt gebruiken zijn: bruin, wit/crème, zwart, grijs, paars, (donker)groen, zilver en zelfs goud. In combinatie met goud krijgt het zelfs iets Arabisch en mysterieus. Het combineert allemaal heel mooi. Hieronder heb ik nog een aantal oude FOTD’s waarin je ziet hoe ik blauwe oogschaduw combineer.

Blauwe oogschaduw op de waterlijn en onder het oog

Blauwe oogschaduw in de buitenste ooghoeken

Helder blauw op het ooglid en onder het oog, gecombineerd met een klein tikje paars in de arcadeboog en een iets donkerdere blauwe kleur in de buitenste ooghoek. Om het niet flets te laten lijken en een frame te maken, gebruik ik een bruin oogpotlood in de waterlijn

Ik hoop dat ik jullie hiermee op deze manier kan inspireren vaker blauw te gebruiken. Met smokey eyes vind ik donker- en kobaltblauw heel makkelijk te gebruiken.

Ga je voor helder blauw is het meer een uitdaging om het te combineren met verschillende kleuren. Wat ik zelf vooral zou aanraden is een fel of donker potlood op de waterlijn + eyeliner, dan lijkt het niet flets en straalt het kracht uit.

Draag jij blauwe oogschaduw of liever niet?

40 reacties

Liza -

Ik heb zelf blauwe ogen en ik draag soms ook blauwe oogschaduw.
Met blauw vind ik het persoonlijk wel mooier om hiermee ook met verschillende kleuren te werken. Ik zou zelf nooit maar 1 tint blauw als oogschaduw gebruiken voor mijn hele oog.

Emma -

Ik associeer het altijd een beetje met de ‘blauwe oogschaduw, rode lippen’-look die de buurvrouw vroeger altijd op had, haha. Maar het kan inderdaad heel mooi zijn! Doe zelf heel soms wel eens een blauw lijntje, net als extra kleuraccent.

Shaz -

Ik gebruik vaak turqoise op mijn onderste waterlijn. Het is niet superopvallend, maar het heeft wel iets speciaals.

nenacecilia -

Mijn ding is het niet, maar hierboven staan er wel een paar prachtige looks tussen!

Bianca -

Heel mooie inspiratiefoto’s :) Ik gebruik graag blauw, ik heb donkerbruine ogen en vind blauw en paars mooier bij me staan dan bruintinten, die staan me eerder flets.

Marloes -

Het is een kleur die ik zelf niet snel draag, maar als ik het zo zie vind ik het toch wel heel erg mooi!

Ltbamom -

O kun je please please please een tutorial doen van de een na laatste look? Waar je dus blauw in de buitenste ooghoeken hebt. Wil het al zo lang heel graag maar kan nerens vinden hoe het moet!

Mique -

Ja! Ik vind dit heel mooi en subtiel. Zou hier ook graag een tutorial van zien!

Elsbet | La Vie Pure -

Hmm, niet mijn ding!

Mariëlle -

Blauw kan absoluut heel mooi zijn! Leuke looks :)

Marnel -

Wauw die eerste vier foto’s!! Blauwe oogschaduw kan echt vet zijn!!!!

Amelie -

Leuke inspiratie!
Vooral de een-na-laatste vind ik heel erg tof! Ik heb zelf warm-bruine ogen, dus heel blauwe tinten staan een beetje gek of té opvallend naar mijn zin, maar ik draag wel zo nu en dan een koningsblauwe tint, dat vind ik wel heel mooi, vooral in de winter.

lucindainwonderland -

Blauwe oogschaduw vind ik een enorm moeilijke kleur, gezien ik best aanwezige grote blauwe ogen heb. Toch vind ik deze tips en voorbeelden wel handig, want de looks zien er zeker wel mooi uit. xxx Lucinda

Jana -

Ik kies niet snel voor blauw omdat ik het soms inderdaad wat flets vind staan, maar met deze tips weet ik raad!

femketje -

love blauwe oogschaduw 😀

Cheyenne -

Ik grijp zelf niet zo vaak naar blauwe oogschaduw, maar ik vind de looks (zowel de zelfgemaakte als de foto’s) wel erg mooi, moet ik eens vaker proberen!

Todayslovely -

Ik heb zelf blauwe ogen en als ik blauwe oogschaduw draag lijkt het too much! Hebben jullie tips? Moet ik voor een lichtere kleur gaan of juist donker?

Miss Mags -

Blauw is niet mijn kleur kwa oogschaduw, maar vind het wel erg mooi.

Ina -

Fijn artikel!

Layla93 -

Haai meiden. Ik heb een vraagje die hopelijk vandaag nog beantwoord kan worden!
Ik ga morgen met mijn moeder naar Groningen toe voor haar verjaardag! 😀 Alleen mijn moeder heeft een grote maat, wat zijn leuke winkels om te shoppen voor haar, of waar kun je grote maten vinden, wat ook niet al te duur is? Hopelijk kunnen jullie deze vraag nog even beantwoorden, of iemand anders natuurlijk die het weet :)
Alvast bedankt!

Anoniem -

Hoii, je zou kunnen kijken bij miss etam, m&s mode, h&m heeft ook een plussize lijn en sommige c&a’s ook! Op de blog van curvacious staat een winkeloverzicht geloof ik van Nederlandse plussize merken. Zelf ben ik niet bekend in Groningen maar bovenstaande winkels zijn vast wel te vinden. Succes en veel plezier!

Myrna -

Eigenlijk gebruik ik nooit blauwe oogschaduw, heb ook blauwe ogen en dan vind ik het net even iets te veel blauw. Wel vind ik het leuk om af en toe een donkerblauwe eyeliner te gebruiken!

Dionne -

Ziet er mooi uit!

Lisanne -

Gaaf, ik vind blauwe oogschaduw stiekem best (weer) gaaf. Ik associeerde het altijd met de basisschool, maar als je het goed combineert is het erg mooi. Ik draag graag een ijsblauwe kleur in combinatie met bijvoorbeeld aardetinten of lichte kleuren. Of een blauw lijntje onder mijn ogen terwijl de rest van mijn ooglook juist rustig en neutraal is. Leuk als accent. Toffe post, zo zie je dat blauwe oogschaduw best kan!

Eva | Realitijd -

Goeie tips! ik vind blauwe oogschaduw wel tricky, kan al gauw fout lopen!

Idhuna -

Hele handige tips!

Lou -

Herkenbare tips! Een koele blauw ‘afmaken’ met een warme tegenkleur, bruin, is voor mij wel een must. Anders wordt mijn huid heel grauw.

Amanda -

Blauwe oogschaduw is niet echt mijn ding, maar als ik bijv. jou ooglook zie met de blauwe oogschaduw op de waterlijn en onder het oog gecombineerd met dat paarse erboven vind ik dat wel heel gaaf! Heel mooi voor een speciale gelegendheid. Je maakt trouwens altijd prachtige ooglooks. Ik was btw een herhaling van Hollands Next Topmodel van vorige week maandag aan het kijken en ik zag een foto van jou op een moodboard voor een kapsel van een meisje. :-))

Manon -

Dat ziet er gaaf uit hoor!

MySimplySpecial -

Wat een gave foto’s! Misschien moet ik blauw toch maar weer een kans geven.

brenda -

Vind blauwe eyeliner geweldig bij mijn groengrijze ogen, ze lijken een stuk groener

Jet -

ik ben al een tijdje (denk: twee jaar) op zoek naar de perfecte kobaltblauw. Probleem wat ik ondervind dat de meeste zeer matig gepigmenteerd zijn waardoor het er een beetje oude-vrouw-die-random-een-kleur-oogschaduw-opsmeert-look wordt. Nog tips?

Martine -

Urban Decay Evidence is een mooie, en er zit ook een prachtige kobaltblauw in het TheBalm Rockstarpalet maar dan zit je weer vast aan een palet!

Maaike -

Blauwe oogschaduw is bij mij het mooist als ik het voor een donkerblauwe navy tint ga. Felblauw draag ik eigenlijk alleen in de zomer. Dan vind ik het top, maar de rest van het jaar ga ik toch voor donkerder. Staat beter bij mijn bruine ogen.

Svenja -

Zelf kies ik bijna nooit voor blauw! Terwijl het er bij andere, zoals bij jou, vaak heel erg mooi uitziet! Het accentueert blauwe ogen ook zo mooi! Misschien dat ik het toch nog eens een kans geef en ook eens een look met blauw tinten ga maken!

Carina -

Als ik blauw gebruik is het vaak of donkerblauw, of aqua. Lichtblauw sla ik vaak over.

Danique -

Blauwe oogschaduw is niet helemaal mijn ding, maar een flinke winged eyeliner in een donkere blauwtint vind ik wel heel erg gaaf!

Eline -

blauw staat niet zo mooi bij mn groene ogen maar soms is het wel leuk in combinatie met andere kleuren :)

Anniek -

Vroeger droeg ik regelmatig blauwe oogschaduw, maar eerlijk gezegd nu niet zo vaak meer, het is mij toch iets te opvallend. Nu ga ik vaker voor nude kleuren, en warme tinten, zoals rood/bruin. Ik vind die look met blauwe oogschaduw in je buitenste ooghoeken trouwens wel heel tof, dat staat je echt geweldig!

Reageer ook