Max Factor Skin Luminizer Foundation

Ik ben gek op het testen van foundations. Het testen van de kleur, de houdbaarheid en het egale effect. Max Factor komt met een nieuwe foundation. Laat de Max Factor Skin Luminizer Foundation me stralen?

Max Factor Skin Luminizer Foundation

Max Factor Skin Luminizer Foundation

De Max Factor Skin Luminizer Foundation werd onder andere geïntroduceerd tijdens het event. Het is een foundation die je van binnenuit laat stralen, alsof je een gezonde glans hebt zonder dat het vettig lijkt.

Dat klinkt fantastisch en ik had dan ook hoge verwachtingen van deze foundation. Max Factor gaf aan dat er 5 kleuren zijn, voor ieder wat wils. Dat vind ik helaas niet, er zouden nog zeker 2 lichte kleuren (ivoor/porselein) aan toegevoegd moeten worden en 2 hele donkere kleuren (mokka/cacao) als iedereen wat te kiezen zou moeten hebben. En dan nog zijn er veel tussenkleuren niet. Maar ik verwijt Max Factor niets, drogisterijmerken hebben vaak niet meer dan 5 kleuren in het assortiment.

Max Factor Skin Luminizer Foundation 47 Nude

47 Nude, 50 Natural, 75 Golden, 77 Soft Honey en 85 Caramel

De verpakking ziet er leuk uit, maar het is niet zo dat de foundation een mix is van witte crème en foundation. Het is gewoon een soort ‘kaartje’ dat je ziet en niet het product. Voor het oog wel leuk, maar praktisch is het niet omdat je niet kunt zien hoe ver de foundation al op is.

Links: niets. Rechts: Max Factor Skin Luminizer 47 Nude

Het werd al gezegd in een video bij de reacties dat mijn foundation te oranje leek. Dat klopt, de lichtste tint is zelfs nog wat oranje bij mij, ik heb meer roze nodig. Niet heel mooi helaas, ik moest ook mijn nek meenemen anders zag het er raar uit. En ik heb niet eens een sneeuwwitte huid, kun je nagaan hoe donker de lichtste kleur nog is.

Het effect is licht tot medium dekkend. Als je een hele dekkende foundation zoekt, moet je deze niet hebben. Wat ik wel heel mooi vind aan deze foundation is dat hij een prachtige finish heeft, alsof je inderdaad van binnenuit straalt zonder dat je huid vet lijkt. Jammer dat de kleurenrange niet wat meer kleuren bevat. De houdbaarheid is ook goed en ik hoef hem niet af te poederen.

Max Factor Skin Luminizer Foundation 47 Nude

Jammer, ik ben dus erg enthousiast over de finish en houdbaarheid maar niet over de kleur en dat is nu juist zo belangrijk bij foundation. De Max Factor Skin Luminizing Foundation is te koop vanaf november 2014 voor €15,99. Het is denk ik iets voor jou als je een licht getinte huid hebt, van medium dekking houdt met een stralende finish. Of als je hem kunt mixen met een witte foundation!

Is het iets voor jou?

37 reacties

Fernande -

Al jaren koop ik van welk merk dan ook de lichtste en de donkerste kleur foundation. Naar gelang het jaargetijde (in de zomer is je huid vaak donkerder van kleur) meng ik beide tinten tot de gewenste kleur. Werkt perfect!

lilly -

Leuke review, maar als je een review schrijft schrijd het dan goed. Want het is geen plaatje die swirl het is echt..

ashley -

He, zijn er nou geen nieuwe artikelen online gekomen op llg?

Chinouk -

Mijn vreemde huid die vettig is, maar toch ook heel dof en vaal kan ogen, heeft denk ik wel baat bij een foundation als deze! Ik mix namelijk nu een vloeibare highlighter met een foundation, waar deze van Max Factor al ready to go is! :)

Sophie -

Jammer van de kleuren inderdaad.

Tip van de dag!
Heb je vaak het probleem dat jou kleur foundation niet te vinden is in de drogisterij maar spreekt de foundation (werking, dekking etc) je wel aan?
MAC face and body foundation is te koop in de kleur white.
Dit kost je voor 120ml €38 maar hij gaat wel hele lange tijd mee (mijne al bijna 3 jaar en er zit nog ongeveer 1/4 in). Hierdoor hoef je geen dure foundation te kopen om de goede kleur te krijgen maar kan je deze gewoon zelf mengen door 1 of 2 druppeltjes van MAC face and body foundation in white toe te voegen aan een drogisterij foundation!

Fje -

Dit is wel zeker een hele goede tip!

Suzy -

Ik begrijp dat echt niet dat drogisterijmerken bijna altijd zo’n slechte kleurselectie hebben :( Er zijn tegenwoordig veeeeeel meer meiden en vrouwen met een (hele) lichte huid dan vroeger. En getinte dames lijken altijd wel over te worden geslagen. Gemiste kans van de drogisterijmerken :(

Sanne -

Fijne review Martine! Jammer dat de kleur een bummer is en dat die witte sliertjes fake zijn. Nu kun je inderdaad niet zien hoeveel foundation er nog in zit.

xx

Bente -

Jammer dat ze zo weinig kleuren hebben, dit zal voor mij zeker te donker zijn!

Marnel -

De finish is inderdaad erg mooi! Jammer van die kleuren, wat ik ben ook erg wit.

Manon -

Ik zag het al gelijk, wat jammer van de kleur zeg!

Natascha -

Jammer dat jouw kleur er niet bij zit; ik vind het effect wel heel mooi. Als deze foundation in de winkels ligt ga ik zeker een kijkje nemen of mijn kleur er wel bij zit.

Manon -

Jammer van de kleur ik denk dat hij voor mij nu nog wel goed is maar de winter komt er al weer aan, klinkt verder wel super fijn!

Kiss & Make-up -

Spijtig van het Jersey effect.

BeautyReviewsNL -

Jammer dat het een beetje een oranje tint heeft

femketje -

bummers van de kleur >.<

Britt -

Wanneer is deze te koop?
Want wauw wat een mooi effect ! Jammer dat de goede kleur voor jou er niet tussen zit ! :(

saarenzo -

Mooi effect, maar ik heb bij gezichtsproducten meestal ‘ivory’ nodig, dus voor mij gaat deze foundation het niet worden.

Lou -

Als ik de swatches zo zie lijkt de kleur 50 natural een roze ondertoon te hebben, zonder dat het veel donkerder oogt… Of ligt dat aan de foto? 😉 Vindt de finish heel mooi namelijk en denk dat 50 natural voor mij wel eens goed zou kunnen zijn!

Martine -

Nee die heb ik ook geprobeerd maar het viel me inderdaad op dat deze licht lijkt maar op het gezicht (te) donker is. Daarom was nummer 47 voor mij nog net iets beter.

Lou -

Ahh jammer, maar fijn dat ik het weet! Dan hoef ik het niet meer te proberen 😉 Thanks!

Ellen -

Jammer dat er geen hele lichte kleur tussen zit. Ik heb altijd een zeer lichte kleur nodig dus helaas laat ik deze foundation aan me voorbij gaan. Jammer, het lijkt me namelijk wel een hele fijne..

Svenja -

Jammer dat de perfecte kleur er niet bij zit voor jou!

Julia -

Wat jammer van die kleuren, hij ziet er namelijk echt mooi uit! XO

Eline -

Wat zonde, ik mis echt goede drogisterijmerken met lichte kleuren!

MySimplySpecial -

Jammer dat merken vaak geen echt lichte foundations uitbrengen. Ik heb het idee dat er toch veel mensen zijn die dat nodig hebben (ik ook in de winter).

PinkFairy -

Ik heb een neutrale ondertoon en zo te zien zal Natural bij mij passen… Alhoewel, voor nu voor de warmere dagen nog. Ik ben heel benieuwd naar de finish geworden!

Daphne -

Heel jammer dat de lichtste kleur zo uitvalt!

Esther -

zou voor mij ook net te donker zijn.. wel een hele mooie verpakking trouwens!

Denise -

Wat jammer dat de kleur te oranje is! Deze sla ik dan ook over!

Idhuna -

Jammer dat er niet echt een hele lichte kleur bij zit maar ziet er wel goed uit!

Ceetje -

Jammer dat ze niet lichter gaan, want voor de rest ziet ie er wel ok uit. En de verpakking is natuurlijk super cool.

lucindainwonderland -

Wat super jammer. Ik was er echt heel erg benieuwd naar, maar gezien ik super bleek ben is dit niks voor mij. De verpakking is wel erg leuk trouwens. xxx Lucinda

Desmain -

Jammer van de kleuren, maar inderdaad een prachtige finish!

Carina -

En dat terwijl MaxFactor vaak toch wel kleuren voor de lichte huid heeft.. Superjammer :(
P.S. Mijn probleem met de artikelen op mijn telefoon schijnt te zijn opgelost :) heel fijn!

Maaike -

Ah jammer dat de lichtste niet erg licht is. Dan zit er helaas geen kleur voor mij tussen.

Reageer ook