3x Mis: Lipstick

Niets vind ik zo fijn als een nieuwe lipstick kopen. Kleurtjes swatchen, namen bekijken, reviews opzoeken…heerlijk. Maar ook ik bega wel eens een misser. Wat zeg ik? Missers!

Ik wilde dolgraag eens een lichte, roze nude lipstick. Maar wel een die wat gewaagd was. Als ik deze combinatie nog eens terug lees, weet ik sowieso eigenlijk al dat ik dat niet had moeten willen in de eerste instantie. Toch leek Sleek Babydoll me enorm geschrikt…eh geschikt. Maar nee, het is geen gezicht. De lipstick is veel te licht en ordi bij mij!

Sleek Babydoll

Sleek Babydoll

Misschien, héél misschien zou dit staan bij iemand die een hele witte, porseleinen huid heeft. Maar absoluut niet bij mij!

Mocht je dit al lelijk vinden, heb ik er nog een in mijn assortiment die nog een tandje erger is. Ik kan wel zeggen dat het geld in ieder geval naar een goed doel ging. Ik heb het over MAC Viva Glam Nicki 2. Dit is wel een hele aparte lipstick, licht en lila. Je krijgt er gigantisch gele tanden van en ik ben al niet gezegend met een wit gebit. Dat maakt het nog eens drie keer zo erg als ik lach, haha!

MAC Viva Glam Nicki 2

MAC Viva Glam Nicki 2

Daarom heb ik voor de smakelijkheid mijn mond maar even dicht  gehouden! Zelfs de witste lach krijgt dankzij MAC Viva Glam Nicki 2 denk ik nog gele tanden. Ik heb destijds wel een artikel gemaakt over hoe je deze lipstick kunt dragen( klik! ). Maar eerlijk gezegd kost dat meer tijd, waardoor ik de lipstick nooit gebruik. Zonde!

MAC Close Contact

MAC Close Contact

Dit is de minst erge van de drie missers die ik heb. Ik vind zelf de ondertoon in deze lipstick erg lelijk, hij is net wat te lichtbruin neigend naar warm perzik. Bij mijn huidskleur staat het gewoonweg niet. Of het zijn mijn assige wenkbrauwen, ik weet het niet precies. Maar iets van MAC Close Contact (limited edition trouwens) maakt dat ik hem nooit draag. Boehoe, bij anderen leek hij zo mooi!

Welke miskopen op het gebied van lipsticks heb jij begaan?

50 reacties

Diana -

Ik had van Manhattan (paar jaar terug bij Kruidvat te koop) zo’n Nicki lipstick gekocht. Godzijdank in de uitverkoop-bak, want man man man, die was lelijk! Te creamy maar de kleur was echt te ranzig. Nog erger dan bij jou hoor. En gek die ik was ik droeg hem soms…

Joyce -

Heerlijk artikel. Mijn eerste lipstick was op mijn dertiende van Rimmel. Je kreeg hem gratis bij haarverf en ik ging voor.. paars. Een gevalletje: what was I thinking? Ook nu doe ik nog wel eens een miskoop. Een donkerrode lipstick bijvoorbeeld, die simpelweg té donker voor mij was of oranje, wat mij gewoon écht niet blijkt te staan.

J. / De Spiegelreflex -

Grappig, hier heb ik net een blogpost over geschreven. Namelijk de Hello Autumn lip cream die voor mij een echte misser is, nu ja, niet qua kleur, maar qua werking en effect. Leuk artikel dit :-)

Jo -

Voor ik een lipstick koop zit ik echt dagen lang op het internet. Reviews lezen, swatches kijken (en dan vooral zoeken op meiden met mijn lichte huidskleur) etc. Werkt echt geweldig :)

Shaz -

Bij het kopen van lipsticks blijft het altijd gokken. Deppend aanbrengen of een lipgloss overheen maakt het vaak toch wat draagbaar.

Laura -

Tja, lipsticks kopen blijft toch altijd een beetje een gok. Ik heb zelf ook wel meerdere miskopen gedaan. Close Contact vind ik je trouwens toch echt niet zo slecht staan. Wat ik me afvraag, blijf je die lipsticks gewoon bewaren? Ik gooi miskopen uiteindelijk toch wel weg namelijk.

Iris Visser -

Ik heb wel van die lipsticks die uiteindelijk toch totaal niet bij mijn huidskleur staan of mijn tanden juist heel geel maken… Bijvoorbeeld Essence Velvet Rose (sorry Martine!)… Liefs’ Iris

Emmy -

Achja, een miskoop hier en daar hoort erbij. Zelf heb ik vaak dat ik een donkere kleur lipstick koop die echt geweldig lijkt op alle foto’s/swatches op internet maar voor mij gewoon veel te donker is… (helaas!)

Marnel -

Haha! Grappig artikel! Jammer dat die tweede niet staat, dat zou wel een vette kleur zijn geweest.

Eilish -

Die 2e vind ik echt het ‘aller lelijkst’. Ze staan je inderdaad niet goed! Maar goed dat je dat zelf ook ziet!

Mariska -

He bah, niets zo erg als een miskoop doen. Ik vind het ook erg lelijk als een lipstick je tanden geler maakt. Dan wil je de hele dag met je mond dicht lopen, haha. Gelukkig heb je ook hele mooie in je stash. Snel vergeten deze miskopen.

Femke Steketee -

Ha, ik vind het misser-gehalte wel extra groot als je over je liplijn heen stift. Ik kan me voorstellen dat het er minder ordi uitziet wanneer je binnen de randjes kleurt.

Lisa -

Ik vind niet dat ze buiten de randjes kleurt hoor, maar het zijn echt wel groter missers qua kleur! Vooral die 2de, wie staat daar nu in godsnaam wel mooi mee?

Eva | Realitijd -

hahaha, grappig! ik heb ook wel zo’n missers in m’n stash :p

roos -

Oei, vooral die tweede is echt niet mooi! Met mijn lichte huid kan ik licht roze op zich vaak wel hebben. Maar ik heb ook wel echt een paar missers in mijn la liggen.

Kiss & Make-up -

Hehe, en toch mooi lachen voor de foto 😉 Ja deze drie zijn inderdaad geen toppertjes, phew…

saarenzo -

O wat een missers! Vooral die van MAC is echt vreselijk, maar die kleur vind ik bij niemand mooi. Leuk artikel! 😀

Cindy -

Jij zei dat ik weet het niet meer, iets met rose van catrice zo mooi stond. Nou, niet bij mij. Bij limited edition lipsticks van MAC koop ik ze eerder dan dat ik ze swatch dus daar gaat ook wel eens iets mis.

Janice -

Idd echte missers 😉 Op die laatste foto lijkt de lipstick net een concealer die je over je lippen hebt aangebracht.. haha, kan gebeuren ik bega ook wel eens een misser..

Denise -

Haha ojee, deze zijn inderdaad verschrikkelijk!

Mariska -

Die eerste twee kan ik me wel in vinden, maar die laatste vind ik je niet heel erg verkeerd staan moet ik toegeven!

pamela -

nicki 2 vind ik echt wel heel erg lelijk. Wel een erg leuk artikel haha!!

Sherr -

Wat een leuk artikel we hebben allemaal missers haha. Mijn ergste miskoop is shy flamingo van Catrice. Een te lichte kleur voor mij met zilveren glitters brrr!

Jelka -

Ik heb ongelofelijk snel gele tanden bij lichtroze lipstick. Ik heb zeker 4 exemplaren in mijn stash, maar alle lichte kleuren zijn een ramp. Felroze en rood is geen probleem maar dat roze, brrr.

Saartje -

Het zijn wel moeilijke kleuren ook die missers zijn, ik denk dat de kleuren bij veel mensen niet zouden staan. Close contact vind ik op zich nog wel staan al is hij wel heel warm. X

Manouk -

Die van Mac is nog niet zo heel verkeerd als je ‘t gewoon een beetje in je lippen dept denk ik, en niet zo full on opsmeert. Give it a go! x

Beau -

Close Constant staat je op zich nog wel erg goed :)

Melissa Charlotte -

Wat een missers inderdaad. Ik heb zelf ook een nude lipstick die echt onwijs lelijk staat.

Mariëlle -

Ohjee haha vooral die tweede! Ik heb een aantal keer een lipstick gekocht waarvan ik dacht dat het een mooie roze kleur zou zijn, was het barbiepink en dan echt heel lelijk!

Yudeska -

Wow die eerste is wel echt het ergste haha, leuk artikel

Elise Joanne -

Hahaha! Héél leuk artikel! Ze lijken zo mooi he die dingen in de hulzen maar soms zijn ze oh zo lelijk! De laatste kleur zou Willemijn wellicht nog mooi staan..? Dat denk ik althans!

saskia -

Ohw inderdaad echte missers, ik heb er ook wel een aantal hoor… missers! heel leuk dat je daar een keer een artikel over hebt gemaakt!

Charile -

Oei inderdaad geen succes!

Maaike -

Dat heb ik dus met Creme d’Nude van MAC. Vast heel mooi bij andere mensen, maar bij mij is het een ramp.

Cheyenne -

Ik vind Close Contact best nog staan! Sleek Babydoll is inderdaad héél licht, ik heb hem eens geprobeerd en het was echt een ramp haha! Supertof artikel!

Idhuna -

Haha wat grappig om te zien!

Sharona -

Haha dat heb ik nou met die lipcream van Essence, Velvet rose. Iedereen is er laaiend over maar hij vloekt bij mij op een of andere manier.

Sofie -

Ik ben zelf dol op Viva Glam Nicki 2! Al breng ik hem wel veel subtieler aan. Soms doe ik er de Viva Glam Nicki Lipgloss overheen -een beetje zoals in het artikel waarin je tips geeft om hem draagbaarder te maken.

Desmain -

Haha leuk dat je een artikel hierover maakt!

Dineke -

Oef Martine… Ik dacht al bijna dat iedere lipstick jou stond, haha! :) Maar ik denk dat bijna iedereen wel een paar echte missers heeft op het gebied van lipstick. Mijn grootste misser is ook gelijk mijn allereerste lipstick, eentje van Miss Helen (jaja) die ik toen ongelofelijk mooi vaal rood vond.. Als ik die op doe vervaagt gelijk alle kleur in mijn gezicht. En tóch heb ik hem nog.

Beautydagboek -

Oh deze kleuren zouden mij ook absoluut niet staan, veel te licht! Catrice Frozen Roze is voor mij een miskoop geweest, heeft een zelfde ‘foute’ effect als de lipsticks die je noemt, haha. Past gewoon niet bij mijn tint.

MySimplySpecial -

Vooral die eerste twee zijn missers inderdaad. Ik heb er zelf ook wel wat in mijn la liggen helaas.

lucindainwonderland -

Gelukkig was het bij mij niet zo’n dure miskoop, maar India van NYX. Die nude kleur kan ik gewoon echt niet hebben en ziet er absoluut niet uit. Viva Glam Nicki, de eerste dan… is ook niet een alledaagse kleur, maar wat beter mee te werken dan de tweede kleur, ik snap niet goed wie die kleur wél kan hebben. xxx Lucinda

Ceetje -

Oeh dat zijn inderdaad niet de meest mooie lipsticks in je stash (bij jou dan) Ik heb veel lipsticks door jullie gekockt, maar deze gaan m niet worden hahaha

Anniek -

Wat een leuk artikel Martine! Ik zie hier altijd zo veel toffe lipsticks voorbij komen, ook wel eens leuk om de wat minder geslaagde kleuren te zien :) Ik heb zelf ook zo’n hele lichte lipstick die ik eigenlijk nooit draag, hij staat me verschrikkelijk!

Suzanne -

De laatste is sowieso de minst erge. Ik vind zulke kleuren ook niet staan bij mij.

Lotte -

Oei, inderdaad drie lipsticks die je niet zo goed staan. Al zijn dit wel kleuren die bij maar weinig mensen echt goed staan, denk ik. Ik heb ook al vaker lipstickmissers gedaan, inderdaad van die hele koele, lichtroze tinten of van die mooie kleuren die dan een mega metallic finish blijken te hebben. Ieh!

Benay Vaneese -

Mijn grootste lipstick miskoop is ook een te lichtroze van MAC. Weet de naam niet meer. Had ‘m weggegeven. Leek net een clown!

Eline -

Ik heb dit met Candy Yum Yum, ik zie er echt uit als een clowntje :(

Laura -

Haha, wat vreselijk! Zelf heb ik gelukkig nog nooit een miskoop gedaan, maar ik heb dan ook nog niet zo veel lipsticks. 😉

Reageer ook