Urban Decay vs W7

In deze video staat Urban Decay vs W7 centraal. Wat is er nu fijner dan nog geen tientje neerleggen voor een palet wat zowat identiek is aan een Urban Decay Naked palet? Precies, niets!

Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal

51 reacties

Nikita -

ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind bij martine het w7 pallete mooier.

Denice -

HAHAHAAHA! Die intro! GEWELDIG! fantastisch! Wel het laatste wat ik had verwacht wat geniaal opgelost. Hahahaha. Zo blijkt maar weer dat je door origineel te zijn/out of the box te doen/iets te doen wat ik werkelijk waar nog NOOIT eerder heb gezien op een blog dat je al genoeg doet om mij blji te maken want de review is nog niet eens begonnen :) complimeten. en dan ga ik nu de video kijken. :)

Ingrid -

Ik heb gisteren een W7 pallet gekocht!
En ik vind hem supermooi.
Vandaag draag ik er een look mee…. ik vind hem mooi!

Jantine -

Ik vind jullie zo leuk! Het is ook gewoon een ontzettend originele manier om dit te vergelijken. Very nice :-*

Sanne -

Leuke video! Ik krijg nu helemaal de kriebels om het W7 In The Buff palet te kopen.

xx

Anja -

Ik wilde zo graag het w7 palette die lijkt op het naked 3 palette. Toen ik hem eindelijk vond kon ik niet wachten om hem te gebruiken, maar wat een zware teleurstelling was dit palette voor mij. De oogschaduws zijn veel te korrelig naar mijn smaak en er is veel fallout. Ik heb het naked 1 en 2 palette en deze vind ik een stuk beter, maar dit is natuurlijk mijn mening 😉

Celine -

Super leuke video! Ik heb beide paletten zelf al een tijdje in huis en ben groot fan! Mocht je trouwens op zoek zijn naar een dupe voor het naked(1) palette dan moet je eens bij MUA kijken namelijk het undressed palette! W7 verkoopt ook een bronzed genaamd Honolulu en die lijkt heel erg op de benefit hoola bronzer!!

Jana -

Goed dat de budget paletten ook zo goed zijn 😀 x

Marnel -

Heel erg leuk zo in video vorm reviewen! Ik ga een van die W7 paletten kopen!! :)

femketje -

ik heb zelf de echte naked 3 en de W7 dupe van de naked 2 :) vind die van W7 echt super fijn!

Manon -

Ik heb nog geen dupes, maar ik zou de w7 wel willen hebben.

Kirst -

Leuke en interessante video! Ik blijf stiekem toch wel fan van de Naked palettes van Urban Decay zelf, ook al zijn de W7 paletten hele fijne dupes. Wie weet dat ik die ooit nog aan schaf voor op reis ofzo (dan heb ik liever niet mijn duurste paletten mee), maar dat er geen spiegel in zit is dan wel een beetje onhandig!

Miranda -

Wauw dames wat een geweldige video.

Rosan -

Ik heb beide palletten al een tijdje in huis maar gebruik ze maar weinig. Ik heb de ‘in de nude’ zelfs nog helemaal niet gebruikt. Ik vind het namelijk super moeilijk om te zien welke kleuren je bij elkaar kunt gebruiken. Zouden jullie hier misschien iets mee willen doen?
Groetjes, Rosan

Flip-in hair -

Leuk om te zien. Ga zelf binnenkort ook is kijken!

marit -

cool, jullie zijn echt leuk.
heben jullie de video al gezien van grapige momenten.
echt leuk

Anna -

Wat een leuke vergelijking, origineel ook zo in een filmpje en met 2 looks met de palettes :) X

Femke Steketee -

Ha, vandaag toevallig zelf nog een blogpost over geschreven. Helaas gebruik ik mijn Naked 2 slechts als decoratie in mijn make-up kast ipv op mijn oogleden, voor mij een hype!

Lisa -

Hoi, ik ben een beginner met make-up maar ik wil dan graag 1 van de palletten kopen, graag een warme geen koele. Maar nu vroeg ik me af of je niet met roze oogschaduw heel snel ziek lijkt, want daar ben ik beetje bang voor aangezien ik maar nog beginner ben…

todayslovley -

Zoo fijn deze video!

FLOOR -

Hee! Ik heb jullie genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Als je op mijn blog kijkt, kun je zien wat je daarvoor moet doen! Liefs, Floor – beautyskirt.wordpress.com

Amelie -

Ik heb zowel in the nude en in the buff, ik ben er zo blij mee! Ik vind het echt toppertjes, en ik heb niet de behoefte om de echte van UD te kopen, W7 is goed genoeg!

Charlotte -

Leuk dat jullie je afvragen of het wel mag, de kleuren die zoveel op elkaar lijken!

Het lijkt inderdaad wel erg op elkaar. Vooral omdat de verpakking van W7 aan de buitenkant ook ook op de verpakking van UD lijkt. Er zijn verschillende rechten waar UD aanspraak op kan maken: het merkenrecht (naam + logo, mits geregistreerd), modelrecht (verpakking, mits geregistreerd) en het auteursrecht. Ik ga er gemakshalve even van uit dat UD de verpakkingen niet als model heeft geregistreerd. Het merkenrecht gaat alleen over naam en logo. Daar blijft W7 wel ver genoeg vandaan. Ze maken dus geen inbreuk. Naam en logo mogen dus wel.
Dan blijft het meest complexe (en voor mij meest interessante) over: het auteursrecht. Het auteursrecht gaat ook over de verpakking. Is die van UD creatief genoeg? Ik denk het wel. Althans: ik ken geen andere merken met zulke langwerpige verpakkingen met veel langwerpige oogschaduws erin. Zo’n geribbelde deksel maakt het natuurlijk al helemaal anders. Maar ja, naam en logo wijken wel duidelijk af. Dat is dus een beetje een randgeval.
Dan gaat het nog om het auteursrecht op de oogschaduws zelf. Op een kleur op zich kun je niet gemakkelijk auteursrecht krijgen. Daar moet het wel erg bijzonder voor zijn. Het is wel een ‘probleem’ dat ze het hele palet na hebben willen maken. Dat niet een of enkele kleuren overeenkomen, maar dat alle kleuren overeenkomen. Op dat geheel zou W7 dus best inbreuk kunnen maken op het auteursrecht van UD.
Als daar geen sprake van zou zijn, kunnen we nog beoordelen of er sprake is van slaafse nabootsing. Ofwel: had W7 iets kunnen maken dat minder exact zou lijken op dat van UD, zonder aan technische zaken en kwaliteit in te hoeven leveren? Ik denk het wel. Ze hadden minder of meer kleuren kunnen kiezen, andere kleuren of op zijn minst de vormgeving van het palet kunnen veranderen, waardoor de kleuren misschien nog wel een kopie zijn, maar het er niet als een kopie uit ziet.

Willemijn -

Wat interessant! Dankjewel voor de info! 😀

Sanne -

Super interessant om te lezen!

xx

Syl -

De swatches lijken zo erg op elkaar bij de paletten! Voor dat tientje kan ik dan beter eerst het W7 palette proberen.

Vera -

Wat een leuk idee om ze zo te vergelijken! Ik vind ze ontzettend op elkaar lijken, dus ik ga W7 even onthouden, goed alternatief!

Eline -

Wat een leuke review!

OnlineBeautyMagazine -

Ik heb zelf W7 In the Buff, zo’n mooi palette!

Kiss & Make-up -

Handige vergelijking! Het lijken me echt alletwee prima palettes.

pamela -

gelukkig doet de video het bij mij!! Ik heb ze toevallig allebei en vind ze echt geweldig. de naked palette van urban decay zijn voor mij echt boven me budget dus gelukkig zijn er nog zulke fijne budget varianten van.

Julie -

Super leuke manier om de twee met elkaar te vergelijken! :-)

Judith -

Dit is nog eens een fijne review! De jacht op het W7 palette is nu helemaal geopend! Ik wil hem!

Madebyuna -

Onwijs leuke video:) Hier was ik heel benieuwd naar, zelf heb ik the in the nude palette gekocht van W7. Heb op dit moment niet het budget om de echte Naked te kopen, haha. Fijn dat het verschil zo miniem is!

Akosua -

Heel goed vergeleken, meiden. Ik heb zelf het Urban Decay Naked 2 palette en ben daar heel blij mee. Ik vind het toch mooier om Urban Decay in mijn stash te hebben, dan W7. Ondanks het prijsverschil.

Martina -

Jullie hebben echt een hele goede complete review en vergelijking van de producten gemaakt. Zelf heb ik nakend 1,2 en 3. Ik heb zelf graag de originele producten :) ik vraag me trouwens ook af of dit soort namaak producten verkocht mogen worden, iemand die daar meer over weet?

lot -

Komen er trouwens nog 2 artikelen op een dag, of blijft dat er nu 1?

Benay Vaneese -

Wat een leuke vergelijking! Ik heb alleen het Naked2 palette, want de kleuren van Naked3 zijn denk ik niet echt mooi op een donkere huid met veel van die roze tinten. Ben nu wel heel erg benieuwd naar de W7 In The Buff…

femke -

Waar kun je w7 kopen?

Celine -

Bij sommige da filialen en bij op=op voordeelshop, verder worden ze bij een aantal web shops verkocht.

Susan -

Een van de beste vergelijk video’s! Ik volg meerdere sites maar dit hebben jullie echt als beste gedaan!

Miranda -

Tof zeg! Deze vergelijking. Ik heb er al een aantal voorbij zien komen, maar jullie hebben er toch iets origineels van weten te maken zo met de ooglook. Gezellig filmpje, leuk om te zien:) ik heb alleen een palette van W7 en omdat ze zo goed lijken hoef ik de echte van UD niet te hebben:) ik vraag me overigens ook wel af of dat zomaar mag!

Suzanne -

Leuk om te zien. Ik heb de dupe van naked 3 in mijn stash en gebruik hem echt regelmatig.

Idhuna -

De video zoet het bij mij! Hele leuke video!

Idhuna -

Hahaha, zoet moet doet zijn :)

Ceetje -

Wat een leuke manier om ze te vergelijken. Ik heb allebei de dupes en niet de echt. Maar ben er blij mee :)

beautyinsideandoutNL -

Goede video! Ik heb zelf het Urban Decay palette niet, maar die van W7 vind ik erg fijn!

lucindainwonderland -

Ik kan hem wel zien gelukkig. Dat de swatches zo dicht bij elkaar lagen, dat wist ik niet… jemig zeg. Zelf heb ik Naked2 en de beide W7 paletten. Ben met alle drie super blij. Super goede video dames en lachen van de intro hahaha. xxx Lucinda

Beautydagboek -

Bij mij doet ie het wel :). Ik heb zelf het Naked 2 palette en als ik hem nu opnieuw zou kopen, zou ik echt gaan voor het W7 palette! Jammer dat de lipsticks trouwens niet helemaal op elkaar lijken, want ik zou graag die kleur nog willen hebben.

Merel -

Erg jammer van dat privé, had hem graag willen zien voordt ik naar school ging xx

Tessa -

Jammer dat de video nog op prive staat! :(

Reageer ook