Paula’s Choice Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense (SPF30)

De zoektocht naar een fijne zonnebrandcreme kan een hele opgave zijn. Ze zijn vaak te vet, geparfumeerd, stinken, geven een witte waas of irriteren mijn huid ontzettend. Mijn oog viel op de Paula’s Choice Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense (SPF30). De reviews waren super positief. Die wilde ik ook eens proberen! En zo geschiedde. Vandaag mijn review.

De Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense is een dagcreme en zonnebrandcreme in één, geschikt voor de normale, gecombineerde of vette huid. Het product bevat SPF30 (UVA + UVB). Daarnaast is de zonnebrand mild genoeg voor de huid die gevoelig is of huidproblemen zoals eczeem, roseca of acne.

Dit is wat Paula’s Choice over het product vertelt:

Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF30 werkt op meerdere manieren tegen huidveroudering van de gecombineerde tot vette huid. De zijdeachtige, transparante formule geeft breedspectrumbescherming tegen de zon om rimpels en bruine verkleuringen te verminderen en tegen te gaan. Het product zit vol krachtige antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten waarvan is bewezen dat ze de huid helpen er jonger uit te zien en zich jeugdiger te gedragen terwijl ze ondertussen talg minimaliseren en uitdroging tegengaan. Je huid zal zacht aanvoelen en een matte finish hebben. Je teint zal bij dagelijks gebruik een jongere en gezondere uitstraling krijgen en verkleuringen zullen minder worden. Perfect als laatste stap in je huidverzorgingsroutine voordat je make-up aanbrengt.

Geheel nieuwe formule!

 • Effectief tegen: puistjes, mee-eters, bruine vlekjes, vergrote poriën, rimpels
 • Helpt overtollige talg in toom te houden en heeft een frisse, matte finish
 • Hydrateert de gecombineerde huid zonder dik of vettig te voelen
 • Geeft hypermoderne breedspectrumbescherming tegen de zon
 • Bevat antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten om de huid te helpen zich jonger te gedragen en er jonger uit te zien
 • Klinisch bewezen niet-irriterend
 • 100% vrij van geur- en kleurstoffen
 • 100% aandacht voor milieu en welzijn
 • Niet op dieren getest

Hieronder zie je de ingrediënten die dit product bevat. Daarachter heeft PC ook geschreven wat het ingrediënt doet.

Aqua, Homosalate 7%, Benzophenone-3 (Oxybenzone) 4%; Butylene Glycol (slip agent), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) 3%, Silica (absorbent), Octocrylene 2%, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Cetyl Dimethicone (silicone-based emollient), Aluminum Starch Octenylsuccinate (absorbent/thickener), Ginkgo Biloba Leaf Extract (antioxidant), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (water-binding agent), Ascorbyl Palmitate (vitamin C/antioxidant), Phospholipids (cell-communicating ingredient), Superoxide Dismutase (antioxidant enzyme), Adenosine (cell-communicating ingredient), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Bisabolol (anti-irritant), Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidant/anti-irritant plant extract), Colloidal Oatmeal (plant-based anti-irritant), Panthenol (skin-conditioning agent), Salix Alba (Willow) Bark Extract (anti-irritant), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (film-forming agent), Titanium Dioxide (nano) (opacifying agent), Sorbic Acid (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Steareth-21, Steareth-2, Polysorbate-20 (emulsifiers), Disodium EDTA (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative).

De zonnefilter die in de creme zit is oxybonzone. Dit is niet een van de meest hoogwaardige zonnefilters, maar doet zijn werk wel goed. Wel bestaat er tegenwoordig enige discussie over de veiligheid van deze filter. Wel relatief, want wetenschappers zijn het er over eens dat onbeschermd in de zon zitten vele malen onveiliger is dan smeren met een product dat oxybenzone bevat. Maar het allerliefst had ik gezien dat dit product andere filters zou bevatten.

De creme is heel dun qua subtantie. Als ik het op de rug van mijn hand doe, loopt het er bijna af. Hierdoor smeert de zonnebrandcreme heel makkelijk uit. Het eerste wat me opviel is dat de creme bijna niet ruikt en super, super zacht op de huid aanvoelt. Bijna alsof ik zijde over mijn gezicht smeer! Waar ik eerder altijd – echt ALTIJD – een jeukende huid kreeg van zonnebrandcreme, voelt mijn huid nu glad en zacht aan zonder vet aan te voelen! Wauw! De witte waas is lichtelijk aanwezig maar is na een halfuurtje verdwenen. Qua verzorging is bied hij voor sommige delen van mijn huid iets te weinig, dus daarom gebruik ik op mijn voorhoofd en wangen eerst de Olaz dagcreme. Op mijn t-zone, die normaal tot licht vettig is, biedt hij wel voldoende verzorging voor overdag. Geen enkel probleem wat mij betreft, met mijn gecombineerde huid ben ik dit wel gewend. Voor de vette huid denk ik dat dit product wel genoeg verzorging biedt.

De pluspunten voor mij op een rij:

 • Hoge beschermingsfactor (SPF30, zowel UVA + -B)
 • Mild en vrij van irriterende ingrediënten
 • Smeert goed uit
 • Niet-vet
 • Maakt mijn huid zacht
 • Verzorgt lichtjes

Het enige minpuntje dat ik heb is dat ik liever had gezien dat de creme op basis van een andere filter dan oxybenzone was geweest. Maar verder ben ik super enthousiast over de Paula’s Choice Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense (SPF 30). Wat een fijne (zonnebrand)creme. Sinds ik hem heb gebruik ik hem iedere dag trouw. Voor een tube van 60 milliliter betaal je €27,50. Niet heel goedkoop, maar ik vind het de prijs meer dan waard!

Ik heb trouwens ook de Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense. Ik hoor het graag als jullie daar ook een review over willen lezen! :)

38 reacties

Eline -

Ik zou het ook heel fijn vinden als je een review zou doen over de resist creme. Ben namelijk aan het twijfelen om hem te kopen 😉

Kelly -

Heel graag een review van de resist creme. Paula’s choice heeft zoveel producten dat ik het moeilijk vind welke ik moet kiezen. Gelukkig vallen alle producten met olie al af (ivm acne door olie) en wordt het lijstje al kleiner.

marjolein -

hai, wat een zoektocht hè?!
Ik heb de suncover van Jetske besteld. spf 30 voor lichaam
en gezicht, makkelijk voor ons hele gezin dacht ik.
Opzich is het een fijne creme, smeert fijn en trekt snel in, ingrediënten ook ok
maar de geur… brr vooral na een paar uur ruiken we helemaal weeig.
en het grootste nadeel.. de wespen vinden de geur heerlijk

Martina -

Wat leuk, een van mijn favoriete producten :)

Anne -

Ah, hier was ik al langer benieuwd naar! Ook erg benieuwd naar de Resist. En welke je fijner vindt. Ik las nl dat die een kleurtje heeft. Leuk om daarover ook iets te lezen!

J. / De Spiegelreflex -

Ik vind het ook zo moeilijk om fijne zonnebrandcrèmes voor het gezicht te vinden. Deze klinkt wel heel fijn!

Fem -

Ik heb er samples van geprobeerd, en inderdaad, superfijne spf voor het gezicht! Enkel de oxybenzone staat me wat tegen zoals jij zegt. :)

Chinouk -

Ik heb ook weleens iets van Paula’s Choice gehad, opzich best prettig! Ik gebruik nu de exfoliant van Jetske Ultee, die probeer ik nu op te maken en dan de nieuwe van PC proberen! Mijn schoonzus en haar mams zijn ook gek van de cleansers en serums. Wil ik ook nog eens proberen en misschien volgende zomer ook deze SPF. Klinkt goed!

Ingrid -

Gezien dit twee in één is vind ik de prijs erg goed! Zelf heb ik de Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion met SPF 30 dat is voor een droge huid met rosacea en ik ben enorm tevreden en heb nog geen betere gevonden. Als je apart een dagcrème en zonnebescherming moet kopen ben je voor dezelfde kwaliteit vaak duurder uit. En als je geen parfum of alchohol kan gebruiken (niet aan te raden bij rosacea) dan is er niet veel keuze.

Vera -

Ik gebruikte eerst altijd bijna alles van de Skin Balancing lijn, maar ben nu overgestapt naar de hydralight lijn. Werkt voor mij beter en de moisturizer met SPF van hydralight bevat geen oxybenzone. Misschien een idee om daar eens naar te kijken? Hij is iets minder waterig, maar alsnog niet vet!

Tina -

Ai, oxybenzone is écht wel een heel slecht ingrediënt Willemijn! Ik ben ook een grote fan van Paula’s Choice en de producten, maar naar hun zonnebrandcrèmes kijk ik zelfs niet.
In de Verenigde Staten kunnen producenten slechts bepaalde zonnefilters gebruiken in hun producten, omdat recente en veiligere zonnefilters (die wij hier in Europa wel gebruiken) nog niet goedgekeurd zijn door hun overheid. Daarom kunnen Amerikaanse merken niet anders dan verouderde en niet bepaald zo veilige zonnefilters, zoals o.a. oxybenzone, gebruiken.
Jullie volgen Jetske Ultee ook, zij heeft reeds meermaals gewezen op de slechte effecten van oxybenzone. Het wordt opgenomen door de huid, waardoor de stof in het lichaam achterblijft. Zie: http://jetskeultee.nl/oxybenzone-benzophenone-3/obj7777432
Paula’s Choice heeft nu net trouwens een nieuwe matterende zonnecrème uit zonder oxybenzone: Clear Ultra-Light Daily Mattifying Fluid SPF 30+. De hydralight en de Resist zijn sowieso ook veiliger qua ingrediënten.
Zelf gebruik ik als gezichtsbescherming Derma gezichtszonnelotion, parfumvrij en veilige filters. glimt wel een beetje maar ik gebruik er een poeder over.

Merel Anne -

Ik wil ook heel graag over het andere product lezen!

Ik heb namelijk van mezelf een droge huid, maar wel redelijk veel puistjes. Nu is dat met een BHA lotionflink verminderd, maar het blijft aanwezig. Ik zit nu dus te twijfelen of ik niet gewoon producten voor een gecombineerde huid moet gaan gebruiken? Iemand die dit misschien weet?

xx

Sanne -

Klinkt goed!

Danielle -

Ik heb zelf de ‘Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 with antioxidants’, het klinkt ongeveer hetzelfde als de creme die jij hebt (iets dikker is hij wel), maar deze heeft Zinc Oxide en Titanium Dioxide als zonnefilters. Misschien is dat een optie om te proberen als je Oxybenzone wilt vermijden. Ik ben erg tevreden over deze dagcreme.

Joyce -

Oeh thanks voor de review! Ik gebruik nu zelf de city block sheer van Clinique en die is ook echt heel fijn! Maar hier zit wel meer in, dus misschien dat ik hem ook eens uit kan gaan proberen, Als BHA fan moet deze me vast ook gaan bevallen :)

Inge -

Dat klinkt als een hele fijne crème! Kan je deze bij de Etos of iets kopen of miet je m bestellen via een website?

Anne G. -

Hoe meer Paula’s choice reviews, hoe beter! :)

Marnel -

Hij klinkt ook erg fijn! :)

Bente -

Dit klinkt als een erg fijne zonnebrand! Ik vind het altijd zo smerig als je van die plakkerige zonnebrand hebt, dit klinkt dan als een uitkomst!

Linette -

Ik zou ‘m niet kopen als je snel last hebt van puistjes enzo, want ethylhexyl palmitaat is erg comedogeen!

Svenja -

Klinkt erg goed, het lijkt me daarnaast een fijn merk waar ik snel ook eens wat van wil aanschaffen!

Margot -

Ik bestelde nog geen 5 minuten geleden eindelijk de exfoliant met 2% BHA van Paula’s Choice! Kan niet wachten tot ie er is!
Ik probeer altijd een dagcrème te gebruiken die ook werkt tegen onzuiverheden en acné, bij deze is dit niet het geval denk ik (en ook niet bij die van Olaz die je gebruikt), zou het gebruik van de exfoliant op zich voldoende zijn ter bestrijding van mijn kin- en voorhoofdprobleem? Qua ingrediënten dan, ik gebruik sowieso een reiniger, toner, etc, volgens de regels van Jetske Ultee 😉

Marlies -

Ik gebruik sinds 2 weken ook de exfoliant! Bij mij werkt het top zag al na 4 dagen resultaat.

Syl -

Ik hoor zoveel goede dingen over Paula’s Choice, dus misschien moet ik toch maar eens gaan kijken.

Kim -

Oei, duur! Hij lijkt me wel heel fijn. :)

Idhuna -

Ziet er goed uit! Fijn dat je een goede gezichtszonnebrand hebt gevonden!

Anna -

En krijg je er geen puistjes van of zo? Ik zag dat het tweede ingrediënt Ethylhexyl Palmitate was, als het goed is is dat een heel erg porie verstoppend ingrediënt… vandaar dat ik het niet aandurfde deze te bestellen :(

Brenda Andriese -

Ik heb zelf ook de hydralight. Ik heb een droge huid en doe daar dan nog een serum onder. Ik vind deze creme ook een perfecte make-up basis omdat hij mooi matteert. Overigens laat je op de foto’s de skin balancing creme zien en dat is toch echt een andere creme.

Lotte -

Zo, dat klinkt heel positief! En wat fijn dat ‘ie geurloos is! Ik wil ook graag eens iets van Paula’s Choice proberen, volgens mij zijn hun producten echt top.

Jasmijn -

Pfoe, geen goedkoop product.. Maar het lijkt me wel een super fijn product!

Suzanne -

Klinkt erg goed. Paula’s choice krijgt steeds meer bekendheid, je hoort er steeds meer over en het is ook allemaal positief.

Eline -

Wat fijn dat je van deze geen jeuk kreeg!

Vanessa -

Deze klinkt erg fijn!

MySimplySpecial -

Ik denk dat ik deze ook maar eens moet bestellen!

Lucinda -

Oef, dat is zeker niet goedkoop. Maarja, als iets werkt dan werkt het. Zelf heb ik niet zo’n probleem met in de zomer naar zonnebrand ruiken, we kennen allemaal de geur en ach, dat is dan maar zo. Misschien praat ik na mijn vakantie wel anders, dat gaan we meemaken. Ben wel blij dat ik van deze creme nu af weet. xxx Lucinda

Ceetje -

Wat fijn dat je eindelijk de perfecte gezichtszonnebrand hebt gevonden!

Kelly Caresse -

Klinkt als een goede crème die waard is voor wat je ervoor betaald. Ik heb nog nooit producten van paula’s choice gehad maar ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden na de reviews die ik gelezen heb

Reageer ook