Restjes en testertjes parfum gebruiken

Je hebt nog een klein laagje staan in je parfumflesje maar eigenlijk ben je d’r wel zat van, of is de geur een beetje bedorven. Ken je dat? Of wat dacht je van dat stapeltje parfumtestjes die je krijgt bij de parfumerie die je eigenlijk niet lekker genoeg vindt om te gebruiken maar wat je ook zonde vindt om weg te gooien? Vandaag vertel ik je hoe je restjes en testertjes parfum gebruiken! Want zo komt Jan Splinter door de Winter. 😉

Stofzuigerzak
Nog een huishoudtip: spray een beetje parfum in je stofzuigerzak en je huis ruikt super lekker na het stofzuigen. Veel goedkoper dan de speciale stofzuigerzak-geurzakjes en -staafjes en vaak ook veel lekkerder. In het bijzonder geschikt voor mensen met huisdieren (die weten vast wat ik bedoel als ik zeg dat schone stofzuigerzakken niet aan te slepen zijn met dieren)!

Beddengoed
Iets wat ik heel vaak doe met fris ruikende parfumtestertjes is op het beddengoed sprayen! Ik gebruik het liefst niet veel wasverzachter, omdat het niet zo goed schijnt te zijn voor de houdbaarheid van de stof, dus dan komt een lekker parfummetje goed van pas! Ook spray ik het midden in de week wel eens over de lakens, zodat ze gedurende de week lekker fris blijven ruiken.

WC verfrisser
Dit is voor de ‘Meh-wat-een-wc-verfrisser-geur’-parfums en de verouderde parfums. Ik zet dan een flesje in het toilet en spray na een grote beurt, of vlak voor je schoonouders op bezoek komen, een paar keer. Frisheid ten top!

Door sopje
Een hekel aan de standaard schoonmaak-geuren? Doe flink wat spuitjes parfum in je schoonmaaksopje. Niemand die de opvallende schoonmaakmiddelengeur zal ruiken!

Loze dagen
Ik ben echt een enorme zuinigerd wat betreft mijn parfum. Ik draag mijn duurste en meest lekkere parfums alleen op dagen dat ik wat meer uit pak en op speciale gelegenheden. Ik heb dan ook een legertje ‘loze-dagen-parfums’, die ik draag op zondag of op saaie, suffe werkdagen. Daar zijn oude parfums en testertjes perfect voor!

Op een kaart/brief
Verstuur je een brief of een kaart? Spray de enveloppe in met parfum! Niet de brief of de kaart zelf, want dan kan de inkt gaan lopen.

Bij een cadeau
Spray het cadeaupapier of het cadeautasje/-doosje in met een parfum. Dit voelt extra luxe aan!

Ik hoop je met dit artikel inspiratie te kunnen hebben gegeven hoe je die loze testertjes en restjes parfum toch nog kunt gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën!

Hoe gebruik jij testertjes en oude restjes parfum? Of gooide je het tot nu toe altijd gewoon weg?

51 reacties

Natascha -

De tip van de stofzuiger: klinkt goed en die ga ik zeker proberen!

marleen -

super goede tips, alleen… ik heb geen ”bedorven” of ”niet lekker” ruikende parfums. en ook niet zulke kleine testertjes. waar zou je zulke kleine testertjes kunnen halen?
xx marleen

Sofie -

De WC verfrisser tip pas ik ook al een tijdje toe. ideaal als je het mij vraagt :)

Sanne -

Wauw, handig zeg! Voortaan spray ik parfum op mijn cadeaupapier en op kaartjes! Dat geeft net een persoonlijker tintje!

xx

xx_Patries_xx -

wat een leuke tips, die van de stofzuiger deed ik altijd met waspoeder maar dit is ook wel een idee 😀

Marnel -

Super leuk en kei handig!!!

Zina -

Wat een goede ideeën allemaal, nog nooit zo bij nagedacht eigenlijk. Met stofzuigen gebruik ik altijd een beetje waspoeder om de muffe lucht te bestrijden, werkt ook prima. Maar ga het nu ook een keer met parfum uitproberen, ben benieuwd hoe dat is.

Hester -

Nog nooit zo over nagedacht, haha! Superleuke toepassingen!

Shaz -

Goeie tips! Ik neem testers altijd mee voor het geval dat ik me wil opfrissen.

Marie -

Leuke tips dit ! 😀

Sandra -

Leuke ideeën! Ik heb ook nog een hoop van die samples, gebruik ze eigenlijk nooit.

Nancy -

Fijn artikel! Ik heb echt teveel testertjes die ik nooit gebruik.

Elody -

Superleuke tips :) :)

iiiThinkPink -

Handige tips!

Justine -

Leuke tips! Zelf neem ik ook altijd een lekkere tester mee als ik uit ga. Kan ik gedurende de avond een paar keer bijspuiten, zonder dat ik zo’n heel flesje mee moet zeulen. Of een paar spraytjes in mijn kledingkast, niet op de kleding. :)

Lys -

Vaak liggen testers gewoon vergeten in een lade, maar af en toe krijg ik een tester van een geweldig parfum en die gebruik ik dan wel als ‘echt’ parfum, dus gewoon dagelijks tot het op is.

Jhemyla -

Ik zorg altijd dat er een in mijn tas zit. Zo ruik ik overal lekker en fris.

Roxanne -

Handige tips! Vooral die voor de stofzuiger!

Daily Cup of BlaBlaBla | Take a Sip -

Hier hou ik van!! Bedankt voor de geweldige tips! Freshness!!

Amelie -

Handig artikel! Ik heb ook zo’n megastapel testertjes die ik nu eens kan gaan gebruiken!

Nicole -

Wij hebben inderdaad de ‘miskoop’ parfum in de wc staan als verfrisser!

Cutecle -

De stofzuigerzak tip zie ik wel zitten!

Lotte -

Ik spray die frisse testertjes ook vaak op mijn beddengoed, of even snel tussen mijn kleding in de kast. Sowieso gebruik ik ze soms ook als ‘kamerverfrisser’ als ik visite verwacht. 😉

Kiss & Make-up -

:-O In de stofzuigerzak, wat een briljant idee! Dat ga ik doen.

Anne Solveig -

Handig! Ik doe ze altijd in mijn tas of ergens bij, bij een cadeautje! :)

Deborahschrijft -

Mijn oom deed dat vroeger altijd op verjaardagskaarten en met de meest vreselijk ouderwetse vrouwen geur! Dus als je de gang in liep en de post was geweest dan rook je die geur en wisten we dat mijn oom zijn kaart er was! haha

saarenzo -

Leuke tips! Ik heb nog een bakje staan die echt uitpuilt van de testers en ik wist al niet wat ik er mee moest doen.

pamela -

super leuke tips! ik heb er zoveel maar gebruik ze eigenlijk nooit.

Miranda -

Eeuhm ik geef ze altijd weg, of gebruik ze zelf haha. Handige tips, ik denk dat ik zo direct met de stofzuigerzak ga beginnen haha!

Svenja -

Super handige tips! Ik heb best veel testertjes, die voornamelijk ergens in een hoekje staan onder te stoffen. Ik ga ze snel opzoeken en gebruiken :)

nenacecilia -

Dat van die stofzuigerzak had ik echt niet kunnen bedenken! :)

saskia -

wat een leuke tips! ik moet zeggen ik spray alles gewoon op tot er niks meer uit komt!

Sarah -

Wat een handige tips! Ik heb zelf ook een doos staan met testertjes, dus ik weet nu wat ik daar mee moet gaan doen :)

Wendy (B) -

Ik gebruik die als luchtverfrisser door het hele huis of als geurtje voor ik ga slapen :)

Desmain -

Handige tips!

Maaike -

Ik gebruik testers voor naar festivals enzo.
Dan doe ik die geur op en neem ik de tester mee in m’n kleine tasje.

Lucinda -

Ook ik ben een serieuze hoarder van mini geurtjes / testertjes. Ik heb echt een tasje vol. Af en toe vind ik het handig om bj mij te hebben, zoals met stappen (om het snel bij te werken). Maar toch blijven ze vaak liggen en weet ik niet wat ik er mee aan moet. Goede tips dus! xxx

Anniek -

Ik heb ook nog een heel bakje met testertjes liggen, maar ik wist nooit zo goed wat ik er mee moest. Ze lagen daar maar een beetje te verstoffen. Dat idee van de testertjes gebruiken voor je beddengoed is echt een goede tip, ik ga het er meteen opsprayen!

MySimplySpecial -

Wat een leuke tips! Ik gebruik de testertjes eigenlijk alleen voor op vakantie.

Suzanne -

Zelf gebruik ik er een op de wc en op mijn beddengoed.

Ceetje -

Ik die vaak waspoeder in de stofzuiger maar dit is ook een goede tip!

Willemijn -

Ja klopt, ik ook voordat we een hond hadden. Maar toen Saar kwam en steeds groter werd (en dus meer haar loslaten) ging de vieze geur toch door het waspoeder heen. Parfum is nog net iets sterker. En toen probeerde ik dit een keertje random uit en het werkt perfect!

Kelly Caresse -

Haha herkenbaar ik ben ook zo’n zuinigerd die parfum rangschikt op het type dag dat ik heb, thuiswerkdagen of zondagen krijgen de leftover parfums haha

Dita -

Wat een leuke tips, ik spray het wel eens op het beddengoed

Sofie -

Ik heb best veel testertjes en restjes parfum, dus deze tips komen goed van pas!

Saartje -

Wat een leuke tips! Ik vergeet ze heel vaak te gebruiken, ik neem testers vaak mee in de handtas maar wanneer je al een ander parfum op hebt schiet dat niet op. Handige tips dus!

Willemijn -

Haha inderdaad!

Laura -

Super leuke tips! Zelf heb ik niet mega veel parfum, dus gewoon normaal gebruiken lukt wel. Eens wat proberen kan natuurlijk ook gewoon. 😉

Kimberley -

Goede tips! Ik heb nog een heleboel testertjes liggen die ik ‘nog een keer ga gebruiken’ en vervolgens vergeet… 😛

Reageer ook