Lush D'Fluff Strawberry Shaving Soap

lush d'fluff shaving cream

Het zonnetje schijnt dit weekend heerlijk en de temperaturen zijn bijna tropisch te noemen, hmmm! Tijd voor korte rokjes, jurkjes, sexy tops en bikini’s. Maar voordat we ‘s ochtends in onze zomerse outfit schieten is het eerst tijd om te scheren. Meh! Ik probeerde de nieuwe scheerzeep van Lush voor jullie uit, de D’Fluff Strawberry Shaving Soap.

D’Fluff zit in de bekende zwarte pot van Lush en bevat 70 gram product. Het ingrediëntenlijstje kun je het beste hier, op de website van Lush bekijken want daar staat het mooi overzichtelijk en kun je meer over de betreffende ingrediënten lezen door op de linkjes te klikken. De scheerzeep is op basis van onder andere raapzaadolie, kokosolie, cacaoboter en rozenbottelolie. Daarnaast zitten er verse aarbeien en vrije-uitloopeieren in! Hoe maf is dat laatste ingrediënt? Haha! Voor 70 gram betaal je €9,95. Er is ook een potje van 150 gram, waar je €17,45 voor betaalt.

De creme heeft een luchtige, soort mousse achtige substantie en is lichtroze van kleur. Het voelt heel zacht aan en smeert gemakkelijk uit op de huid. Ik heb het getest op mijn benen en oksels.

Lush D'Fluff Strawberry Shaving Soap

Tijd om te D’fluffen! Je kunt het zowel op een droge als op een natte huid gebruiken. Hieronder mijn bevindingen.

Op een droge huid:

  • Het mesje glijdt makkelijk over het huidoppervlak
  • Ik snijd een bultje open en het prikt een klein beetje
  • Ik voel de huid een beetje irriteren naar mate ik langer bezig ben

Hmm, ik raakte niet echt onder de indruk. Daarna probeerde ik het op een natte huid, door de scheerzeep uit te smeren met natte handen. Dit merkte ik nu:

  • Het mesje glijdt nog makkelijker!
  • Het irriteert niet meer
  • Het wordt súper glad!

Jep, op de natte huid werkt voor mij zeker weten beter. Mijn gevoelige huid wordt er veel minder geïrriteerd van en het mesje glijdt super makkelijk over de huid heen.

Na het scheren is mijn huid super glad én zacht. Normaliter moet ik mijn benen echt insmeren na het scheren omdat het anders net een vissenhuid met schubben is, haha! Nu niet! Dit komt vast door de oliën die erin zitten.

De scheerzeep ruikt trouwens lekker zoet, en doet me een beetje denken aan Snow Fairy! Het mesje moet je tussendoor wel even goed onder een stromende kraan houden, want omdat het product wat vettig is gaan de haartjes iets moeilijk uit je mesje.

Al met al vind ik het een prettig product maar ben ik niet mega enthousiast. Scheren blijft een stom klusje voor mij, ook met dit product. Toch is het een fijne bijkomstigheid dat mijn benen lekker zacht zijn na afloop en dat ik niet meer hoef te smeren met bodylotion! Daarnaast is de geur heerlijk.

Ik schat dat je met een potje van 70 gram zo’n 10 keer kunt doen. Het kost dus ongeveer €1 per scheerbeurt (oksels en benen). Dit is best aan de prijzige kant, een bus Venus scheergel is goedkoper… Ik zou het dan ook eerder bestempelen als luxeproduct dan als musthave. Het is een verwennerijtje voor jezelf, bespaart je het smeren van bodylotion achteraf en de geur fleurt die saaie scheerbeurt een klein beetje op!

D’Fluff is onderdeel van de zomercollectie en is vanaf nu te koop. Klik hier voor een overzicht van de winkels). De producten van Lush zijn tevens online te koop via lush.nl.

40 reacties

Elke -

Voor mij is ie ideaal als scheercrème voor de bikinilijn. Ik heb geen uitslag of bultjes meer en mijn huid is 24u gehydrateerd. Ook kun je hem eventjes laten inwerken, dan scheert het nog makkelijker omdat de haartjes er zachter van worden. Aanrader!

N -

Ja die ga ik kopen! Alles om het scheren leuker te maken en snow fairy ruikt zo lekker!

Chinouk -

Ik heb zeer gevoelige oksels en zoek altijd producten om het scheren daar prettiger te maken, want ik moet vaak scheren :( . Ik heb nu even een proefje van de Rituals scheercrème, kijken hoe die werkt en anders probeer ik deze van Lush! :heart:

Miss Happinez -

Lijkt me best fijn, maar wel iets prijziger dan normaal!

nenacecilia -

Ik vind het echt te duur voor wat het is :)

Cynthiiaa -

Een euro per scheerbeurt is niet zo heel goedkoop nee, maar het is wel natuurlijk + dierproefvrij, daar ga ik voor. Hallo, die kleur? I dig die shizzle. :’) Daarnaast gladde benen? Fijn gevoel? Dat zijn ook allemaal pluspunten. Mh, maybe mag ik daar binnen even mijn benen scheren. Oh, je zou dat maar doen, wat zouden die mensen dan wel niet denken, haha!

Elsbet | La Vie Pure -

Lijkt me ontzettend fijn!

Nicole - Lipstickzone -

Ziet er leuk uit, maar het grootste nadeel aan Lush vind ik de extreem korte houdbaarheid :( Voor t geld ook

Joanne -

Het ziet er super lekker uit, maar klinkt niet als een mega handig product. Sowieso denk ik ‘wtf’ bij die eieren, haha. Ik hoop maar dat ze gepasteuriseerd zijn, anders krijg je nog salmonella van je scheerbeurt :’D

Syl -

Ik gebruik gewone douchegel tijdens het scheren.

Cherissa Blans -

Lijkt me een erg fijn product in gebruik, ziet er ook nog eens goed uit.

Ceetje -

Oeh dat ie naar Snow Fairy ruikt is echt super fijn!!

Hanne -

Deze ga ik misschien toch eens proberen. Ik heb een zwak voor producten die lekker ruiken en zeker bij scheergel is dit toch ns iets speciaal!

Julie -

Ik ga het zelf niet aanschaffen omdat ik het ook wat duur vind.
Het verhaal klinkt ook mooier dan de werkelijkheid, lijkt me! :-)

Fashion meets Beauty -

Superhandig dat je je daarna niet hoeft in te smeren!!

Todayslovely -

Ik vind hem wel best duur!

Kiss & Make-up -

Ik denk niet dat scheren ooit fun kan zijn… Maar met dit wordt het toch al ieeeeeetjes minder vervelend, nee? :-)

femketje -

lijkt me leuk om gewoon eens te proberen!

Miranda -

Hmm ik was hier zo benieuwd naar. Sowieso superfijn dat deze review er is, Thanks daarvoor:)

Maarre ik word er niet echt enthousiast van… Jammer!

Dat stomme scheren ook;) echt leuk gaat het dus nooit worden ben ik bang:)

Suzanne -

Het is inderdaad een luxe product. Fijne review.

Roos -

Lijkt heel fijn, maar ik vraag me 1 ding af, verstopt je scheermesje niet? Ik zie dit product al een aantal keer voorbij komen en vraag me telkens af of het scheren niet langer duurt dan normaal omdat je vaker je scheermesje schoon moet maken…

Shaz -

Dat klinkt echt goed. Ik zocht al naar een nieuw ‘scheerschuim’ product.

Manon -

Oh dat klinkt erg goed!

MySimplySpecial -

Het lijkt me en fijn product, maar inderdaad wel een verwennerij item.

Marnel -

Het lijkt me ook echt een verwen-product…heerlijk!

Kim -

Ik was al benieuwd naar dit product! Ben er erg benieuwd naar 😀

Saartje -

Klinkt erg lekker met name de geur en olie. Zelf gebruik ik altijd scheerolie om te scheren, geeft een soepele huid en je haalt de huid minder snel open. Ideaal!

pamela -

het lijkt me wel een fijn product!

Bente -

Ik vraag me ook heel erg af hoe lang dit houdbaar is. Aangezien er aardbeien en eieren in zitten? (En vooral die eieren lijken me over datum te kunnen gaan ;))

Beau -

Hij klinkt alsnog heerlijk :) Ben er zo benieuwd naar!

Dita -

Oeh dit klinkt heerlijk

Svenja -

Lijkt me echt een heel fijn product. En stiekem zou ik het alleen al willen hebben vanwege die snoepige roze kleur <3

Kelly Caresse -

Deze klinkt echt heerlijk voor het scheren onder de douche, zelf gebruik ik oldskool scheerschuim van vriendlief, jup typte ik dat hardop? Hahah

Alyt -

Hahah! Ik gebruik de scheerschuim van mijn vader

Eline -

Ik wil deze heel erg graag proberen!

Anniek -

Ah, het ziet er echt uit om op te eten, zo’n leuk, snoepig kleurtje is het! Het lijkt me ook een erg fijne scheergel, maar 1 euro per scheerbeurt vind ik wel behoorlijk wat. Ik ben nog op zoek naar een goede, budget scheergel, maar ik denk dat deze het dan niet gaat worden, ondanks zijn leuke uiterlijk en de goede werking :)

Sofie -

Klinkt als een prima scheergel, maar voor de prijs, werking en hoe vaak je ermee kan scheren ben ik tevreden met mijn budget scheergel :)

Laura -

Jammer dat het geen must-have is, waar ik stiekem wel op had gehoopt. Het ziet er zo lekker uit en als het geweldig zou werken had ik hem gelijk gekocht. Wel heel fijn gereviewed! :jep:

Beautydagboek -

Hij lijkt mij erg fijn en zeker ook meer als beleving onder de douche. Voor mezelf vind ik het iets te duur en gebruik ik liever Gilette scheerschuim :)

Reageer ook