FOTD: Summer, here I come!

Ik denk dat ik voor de meesten spreek als we heerlijk genieten van dit warme weer van de afgelopen tijd. Het zijn soms wel wat broeierige dagen, maar niets zo fijn als lekker genieten van het zonnetje en ontspannen. Ik vind make-up altijd zo mooi staan als je huid iets bruiner is door de zon. Ik besloot eens wat trends op te zoeken op het gebied van beauty en de zomer van 2014. Ik combineerde een aantal van deze trends in de FOTD van vandaag.

 photo DSC_2288.jpg

De inspiratie vond ik via deze website. Vaak zie je in de zomer dat gekleurde mascara en felle eyeliner de trend is. Omdat ik dat iets meer voorspelbaar vond, ging ik voor de soft cateyes gemaakt met bruine en gouden oogschaduwkleuren. Dit is ook prachtig in de zomer en het staat mooi bij veel mensen, ook bij koele types! Ik maakte deze FOTD met het MAC x15 Neutral Warm Palette en het Meet Matt(e) Nude Palette.

 photo DSC_2369.jpg

Eerst deed ik primer op van Smashbox als basis voor de look. Ik maak bij cateyes altijd eerst de puntige vorm in de buitenste ooghoeken. In dit geval gebruikte ik daarvoor de matte, bruine oogschaduw uit het MAC palette. Deze kleur zet ik ook aan in de arcadeboog. Met de goud/koperen kleur uit het MAC palet zorgde ik voor de prachtige, diepe gouden glans op mijn ooglid. Hiermee blendde ik ook de bruine oogschaduw.

Daarna gebruikte ik met een spitse pencilbrush de kleur Matt Wood en creëerde zo meer schaduw in de cateye vorm en in de arcadeboog voor extra dimensie. Matt Wood gebruikte ik ook om een zachte eyeliner aan te brengen. Onder het oog bracht ik nog een goud lijntje aan en bruin oogpotlood (Essence Hot Chocolate) op de waterlijn. Ik gebruikte een lichtgouden highlighter van MAC in de binnenste ooghoek en onder het wenkbrauwbot.

De trend is ook om minimaal mascara aan te brengen. Ik gebruikte een heel dun laagje van de Catrice Glamour Doll Mascara.

 photo DSC_2284.jpg

Een andere trend is een stralende huid. Het mag dus best wat glimmen, maar niet alsof het vet is. Eerder alsof je een prachtige glow hebt over het gezicht. Om dit te krijgen, gebruikte ik als basis de Smashbox Photo Finish Luminizing primer. Hier zit heel veel goud in waardoor je huid al mooi gaat glanzen. Omdat ik ook iets bruiner ben geworden door de zon gebruik ik een mix van NARS Mont Blanc en Catrice All Matt Plus 040 Sun Beige.

 photo DSC_2362.jpg

 photo DSC_2358-1.jpg

Om oneffenheden te bedekken gebruik ik licht wat concealer op plekken waar het nodig is. Ik poeder het ook zacht af, maar gebruik zeker niet teveel. Dat is zonde van de mooie glans en we gaan immers niet voor een matte huid! Op de foto kun je goed zien dat mijn huid mooi het licht opvangt. Het is stralend, maar niet té! Het handigst aan de zomer is dat je (te) donkere foundations tenminste ook weer van pas kunnen komen.

 photo DSC_2287.jpg

Naast een stralende huid is een trend ook om neutrale blush kleuren te gebruiken. Maar daarna mag je wel flink tekeer gaan met highlighters, vooral gouden highlighters. Glans en glamour, dat is wat we willen deze zomer! Ik gebruikte een hele neutrale blush. Deze Shimmerbrick in de kleur Nectar van Bobbi Brown is heel subtiel qua kleur maar glanst wel als een malle. Niet alleen mijn basis (foundation) is dus de reden dat mijn huid een glow heeft, maar Bobbi Brown en NARS spelen daar ook zeker een rol in. Ik gebruikte NARS Albatross daarna nog extra op mijn jukbeenderen, neusbrug en een beetje op mijn kin.

 photo DSC_2361-1.jpg

Op deze foto kun je de glans op mijn neus en wangen goed zien. Ook is de Bobbi Brown Shimmerbrick Nectar perfect voor de zomer, zeker als je naar de trends kijkt. Nectar geeft wel wat kleur af maar niet teveel en heeft een perfecte gouden glans.

 photo DSC_2370.jpg

De laatste trend die ik in deze look laat zien is…*tromgeroffel*…oranje lippen! Je steunt dus niet alleen onze jongens tijden het WK met oranje lippen, maar je bent ook nog eens enorm hip. Ik gebruikte een lichte, oranje kleur op mijn lippen door de MAC Cream Color Base te gebruiken in de kleur Virgin Isle. Wat is oranje toch een frisse kleur!

Samenvattend zijn dit dus een aantal trends die ik in deze FOTD terug heb laten komen:

  • Stralende huid
  • Minimale hoeveelheid mascara
  • Soft cateyes in bruin/gouden kleuren
  • Neutrale blush kleuren
  • Gouden highlighter
  • Oranje lippen

Welke trend ga jij volgen?

40 reacties

Marie -

Echt een heel erg mooie en natuurlijk ook zomerse look !

Anoniem -

Wat een heerlijke zomerse look! Als ik een zomerse look voorstel, is dat precies dit! Heel mooi!

Marnel -

Wauw wat mooi…deze kleuren staan je ook heel mooi met dat blonde haar!! Je haar zit trouwens ook weer super!!

Kim -

Hele mooie look. En wauw, wat vind ik je haar mooi! Even een vraagje, niet lullig ofzo, maar waarom lach je altijd met je mond dicht? Komt soms gemaakt over en ik denk dat je een prachtige lach hebt! Zonde dus 😉

Martine -

Hi Kim, ik heb altijd al een hekel gehad aan mijn lach en mijn tanden zijn vooral in close up shots vrij geel helaas. Dat zit een beetje in de familie. Dus dat vind ik zonde van de look 😉

Vanessa -

Mooie, zomerse look!

Tessa -

Je haar is hier zo geweldig! Tutorial! x

lot -

Welke blush van Mac is dat?

Sanne -

Dat wil ik ook wel erg graag weten!

Bianca -

Mooie zomerse look! Ik vind dat vleugje donkere oogschaduw in de buitenste ooghoeken heel mooi :)

Jaimy en Laura -

Lekker zomers! Het Bobbi Brown shimmerbrick staat ook bovenaan mijn wishlist, zo mooi! Ik twijfel alleen welke kleur ik moet nemen..

Anna -

Wat een mooie look, wauw!

Nicole - Lipstickzone -

Wauw, wat kleurt de oogschaduw toch mooi bij je haarkleur!! Ik vind je zo’n knappe meid!

Michelle Kaiser -

Dit ziet er echt heel leuk uit.

Beau -

Mooie look!

Danique -

De gouden highlighter trend mag wat mij betreft nog wel een aantal jaar duren, schitterend!

Manon -

wat een mooie look!

Evelien -

Zo’n mooie look en allemaal stuk voor stuk super producties!

bregje -

Je haar zit gaaf!! hoe heb je dat voor elkaar gekregen???? :dance:

Laura Louise - Fablouise -

Mooi gedaan! Ook je haar zit prachtig, heel zomers!! 😉

Laura -

Je haar zit echt prachtig!

Denise -

Wauw you are gorgeous! <3

Julia -

Prachtig! Ik ben verliefd op de highlights in je look! xo

Todayslovlely -

Super martine! vooral je haren zijn erg leuk , met wat heb je dat zo gekregen als ik vragen mag? Pearlwand?

Desmain -

Mooie look!

Manouk -

NARS Sheer Glow jaaaaaaaaaaaa. Beste foundation OOIT. :yay: :heart:

Vera -

Mooie krullen ook en een super mooie zomerse look.

nenacecilia -

Sexy! :)
En wat is je haar mooi blond geworden!

MySimplySpecial -

Wat een mooie ooglook!

xAmber -

ik ga de trend volgen van zo min mogelijk make-up! haha. Het smelt toch allemaal van je gezicht af dus waarom zou je het allemaal op doen?!

Martine -

Haha je hebt helemaal gelijk hoor! Maar ja als beautyblogger kom ik hier niet onderuit haha :haha:

Suzanne -

Mooie look. De paletten zijn echt zo gaaf, allebei zou ik ze willen hebben.

saarenzo -

Mooie look! Dat palette met die matte oogschaduws is zo mooi. Net als de Bobbi Brown shimmer brick <3 Oranje lippen staan je trouwens goed!

xx_Patries_xx -

mooie look hoor, wat zit je haar mooi hier

pamela -

meet matte nude palette blijft zoo mooi!! en de lipkleur die je draagt is echt prachtig!

Saartje -

wat een mooie zomerse look heb je gemaakt! Ik vind de lippen echt prachtig, een mooie lichte zalm oranje kleur. Heel neutraal en draagbaar!

Svenja -

Heerlijke zomerse look! Die peachy kleuren staan je ook echt prachtig!

Anniek -

Je hebt de trends leuk verwerkt in dit artikel, ik vind de look ook erg mooi geworden! Die shimmerbricks van Bobbi Brown is sowieso prachtig, hij heeft zó’n mooie glans! Ook fijn dat de ooglook lekker draagbaar is en bij iedereen past, zo heeft iedereen hier iets aan. Leuk artikel!

Martina -

Mooi hoor! Het Meet matte palette heb ik ook en moet ik nodig weer uit mijn kast vissen!

Kiss & Make-up -

Je ziet er echt uit als een sixties beach babe vind ik, and I love it! 😀

Reageer ook