Essence Paper Print Manicure

De laatste tijd probeer ik steeds meer aandacht aan mijn nagels te besteden, want ik vind het niet altijd gezellig om naar afgebladderde nagellak te staren. Verzorgde handen met een mooie manicure zijn daarnaast ook een goed visitekaartje. En je hebt op het gebied van nagellak zulke leuke dingen om uit te proberen! Ik zag deze Paper Print Manicure van Essence in de schappen liggen en een leuk printje op de nagels in een handomdraai, dat leek me wel wat!

Wat je nodig hebt voor de Essence Paper Print Manicure is het volgende:

  • Witte of lichte kleur nagellak
  • Essence Paper Print Manicure Designs (Je hebt keuze uit 4 thema’s, in deze review zie je ‘My Wild Side’)
  • Essence Paper Print Manicure Transfer Solution
  • Schaar
  • Watje of keukenpapier
  • Topcoat

 photo DSC_2662.jpg

Ik lakte twee laagjes witte nagellak op mijn nagels. Dit is Bleach Babe van Sally Hansen. Een witte kleur met een lichte parelmoerglans er in. Als ik deze puur draag doe ik altijd drie laagjes en dan dekt Bleach Babe mooier. Ik liet dit heel goed drogen, want dat moet. Ik heb zeker 2 uur gewacht.

 photo DSC_2666.jpg

Vervolgens knip je uit een van de 6 designs uit de Essence Paper Print Manicure set een vorm die lijkt op die van je nagel. Dit is best wel een prutswerk, maar met veel geduld lukt dit aardig. Dan heb je de Essence Transfer Solution nodig. Je lakt dit op de geprinte kant van het design. Zorg dat het goed nat is. De Essence Paper Print Manicure Transfer Solution is vrij dun en vloeibaar dus kijk uit voor eventuele vlekken en doe het snel.

 photo DSC_2670.jpg

Leg de print ondersteboven op je nagel en zorg ervoor dat je zo min mogelijk op je huid plakt.

 photo DSC_2671.jpg

Zorg dat het design in een keer goed op je nagel zit, probeer het niet te verschuiven! En geloof me, dat gaat niet makkelijk.

 photo DSC_2672.jpg

Pak een watje of een stukje keukenpapier en druk dit 15 seconden stevig op het design.

 photo DSC_2673.jpg

Ik heb zelfs wel meer dan 15 seconden gedrukt, ik denk wel het dubbele voor de zekerheid. Voorzichtig trok ik het design van mijn nagel af. En tadaa! Een mislukte nail art. ‘Nee toch?!’, dacht ik. ‘Waarom gaat het altijd bij mij verkeerd? Wat doe ik fout?’ Ik las alle instructies nog een keer maar ik had alle stappen goed uitgevoerd. Nog maar een keer proberen dan met een andere nagel en een ander design.

 photo DSC_2676.jpg

Ik wachtte nog een uur voordat ik verder ging, misschien waren mijn nagels niet goed droog. Hoewel ze bij de eerste poging al heel droog waren maar goed. Je weet het niet! Helaas haalde de tweede en derde poging ook geen snars uit. Ik heb allerlei dingen geprobeerd. Essence Transfer Solution (wat gewoon pure alcohol is en ook lekker je nagels uitdroogt) op mijn nagel gesmeerd en daarna de print er op en dan nog een keer de Transfer Solution, de sandwich aanpak. Dat werkte ook niet. Heel lang vasthouden met een watje/keukenpapiertje werkte ook niet.

Ik riep gefrusteerd tegen Willemijn waarom er geen tweede velletje was wat bijvoorbeeld de plaklaag beschermt net als bij nep tatoeages. Maar die zit er echt niet op. Het lijkt me dat dat veel beter werkt. De designs op dit papier zijn te vergelijken met een stuk krant maar het werkt gewoon echt niet. Waar ligt het dan aan? De nagellak die ik gebruik? Op zoek naar andere (gefrustreerde) luitjes die dit ook geprobeerd hebben!

 photo DSC_2679.jpg

FAIL! NOOOOO!!!

En zo kwam ik er achter dat ik niet de enige ben. Bij heel veel anderen werkt de Essence Paper Print Manicure ook niet. Als ik op Google zoek vind ik zelfs bovenaan de zin ‘Essence Paper Print Manicure werkt niet‘ haha! Het lag ook niet aan de nagellak want ik zag sommigen ook nagellak van Essence gebruiken en dat maakte  geen verschil. Echt heel jammer dat dit niet werkt en dit ben ik van Essence ook niet zo gewend. De printjes zijn juist zo leuk!

Deze moet je niet kopen al zijn ze nog zo goedkoop! Zowel de Essence Transfer Solution als een rolletje Essence Paper Print Designs kosten €1,39 per stuk.

Heb jij deze ook weleens geprobeerd? Werken ze bij jou wel?

PS: We hebben veel vragen gehad over het zomerrooster! Die gaat per volgende week maandag in. Komende zondag hebben we een artikeltje met meer informatie! :)

55 reacties

Lizzy -

Je doet gewoon alles wat je gedaan hebt, behalve van eerst die nagel: die nagellak moet er niet op + je watje of keukenpapier: nat maken

Joann -

Ik heb ze een paar weken geleden ook gekocht en bij mij werken ze ook echt totaal niet. heb het nu al een aantal keer geprobeerd maar het werkt gewoon niet!

xx_Patries_xx -

aaa balen zeg, het had zo leuk kunnen zijn

Anaïs -

als je echt een printje wil dan moet je een stukje uit de krant knippen,in een glas water weke voor ong. 15 sec en dan op je nagels drukken met een watje !! bij mij werkt het, maar probeer het krantstukje niet te verschuiven… :jummie:

Lazlo -

Het printje moet naar boven wijzen 😉

Nicole - Lipstickzone -

Hahaha ooh god ja, ik ben ook zo;n type bij wie dit soort dingen aaaaaltijd mislukken! xD al zie ik dat dit gewoon een fail product is want ik heb er meer slechte reviews over gelezen idd!

Debby -

Ahhh wat jammer, die printjes zijn juist zo leuk :(

Anna -

Hahaha, die laatste foto. Wat jammer dat het niet werkt! De printjes zijn zo leuk..

Marnel -

Ik heb ze denk ik een half jaar geleden gekocht, 2 soorten vellletjes nog wel en het is idd helemaal niks!! Zo jammer want het idee is wel goed….bij normale krant lukt het me wel om de letters op mijn nagels te krijgen. Een grote faal van Essence!!!!!! :(

Kirsten -

Zo jammer dat het niet werkt, want de prints zijn echt wel leuk…
Maar ik had het inderdaad ook al gelezen dat het totaal niet lukt om de print op je nagels te krijgen…

saskia -

Het kleurtje nagellak is wel leuk geloof ik haha

Lola -

Ik heb ook zo’n papier velletje van essence gekocht maar dan met een ander design. Ik knipte een stukje
van het papier af, legde het op mn nagel, spoot parfum (kan gewoon goedkope zijn) erop en drukte dit voor een paar seconde op mijn nagel. Toen ik het eraf haalde zat de print er wel op! Sommige mensen doen dit ook met kranten dan krijg je een leuke letter print. Misschien kun je dat eens proberen?

Joni -

Ik had ook al gelezen dat ze totaal niet werken, wat een teleurstelling!

saarenzo -

Zo jammer dat het totaal niet werkt! Al is het daardoor wel een erg leuk artikel geworden. Ik ben ook nog op geen enkele blog een positieve review over deze manicurepapiertjes tegengekomen.

Jerka -

Ik wou dit vorige week nog kopen maar heb hem toch maar laten liggen omdat ik niet zeker was, gelukkig!

Hester -

Ik heb ook alleen nog maar negatieve reviews gelezen (al was het er geloof ik maar één)… Balen, het idee is leuk! Zal er met de volgende assortimentsvernieuwing wel weer uitgaan!

Jana -

Ooh dat is wel jammer :-) x

Julie -

Je gebruikt het fout.
Als je het op youtube opzoekt zal je zien hoe het moet :heart:

pamela -

helaas had ik hetzelfde. echt super jammer! maja gelukkig is het geen duur product.

Mariëlle -

pffff echt een fail haha!

Linda / Oh My Beauty -

Wat een bummer dit product! Zonde, want het leek zo leuk!

Stella -

Ahh ja, dit had ik dus ook! Werd er echt gefrustreerd van en toen ben ik ook maar gaan zoeken op internet..kwam eigenlijk geen één gelukt voorbeeld tegen, hahaha!

take-a-bow -

Aah balen.. ik had vaker gehoord dat dit prut was..

Amelie -

Goed dat je het zegt, ik had het bijna een keer in mijn mandje gegooid!

Lotte -

Ik had hem ook gekocht. Echt zonde van je geld, jammer!

Lotte -

Bij misslipgloss is hij trouwens wel gelukt, in een filmpje over de kruitvat actie van 1+1 gratis, een hele tijd geleden…

yeon u -

yeey ik ben dus ook niet alleen :dance:
Bij mij werkte het ook echt totaal niet, jammer dit

Dita -

Jammer, het had zo leuk kunnen zijn

Desmain -

Ah, wat een tegenvaller!

Lisa -

Ai jammer, het klonk zo leuk! Deze laat ik mooi in de schappen liggen!

Shaz -

Wat jammer dat het niet werkt. Die laatste foto is zo grappig: ik voel de frustratie gewoon.

kelly -

Deze werkte bij mij inderdaad ook niet! ik was er zo kwaad om! Normaal prijs ik essence de hemel in om hun nail art aanbod, maar dit zou gewoonweg uit de rekken moeten gehaald worden!

Vera -

Dit is inderdaad een dikke faal dus! Het had zo mooi kunnen zijn maar nee 😉 Goed dat jullie reviews ook over slechte producten gaan.

Anniek -

Volgens mij.. Ik weet het niet heel zeker, heeft Misslipgloss dit ook gedaan in een video en daar werkte het wel volgens mij :)

Tedje -

Ik heb deze ook geprobeerd en het sloeg inderdaad echt nergens op! HAHA FAIL

Mirjam / Jewel-Nails -

Hmm jammer, de printjes zien er juist zo leuk uit!

anneloes -

als je het met pure alcohol of met een oude parfum doet werkt het wel. Door de alcohol trekt de inkt uit het papier/krant en blijft hij best wel lang op je nagels zitten. :) !!!!

Kim -

Bah! Rot product.

Claudia -

Ik snap ook echt niet waarom het niet werkt, terwijl het met een gewone krant wel werkt; zouden ze dan verkeerde inkt oid hebben gebruikt voor hun printjes?

Kelly -

Heel erg jammer! Het idee had inderdaad zo ontzettend leuk kunnen zijn.

mANON -

ow balen zeg!

Floortje -

wat gek. Ik heb het wel eens met een krant op mijn nagels gedaan en dat gaat inderdaad ook met pure alcohol.

Elsbet | La Vie Pure -

Wat een rotproduct!

Kim -

Ik heb het nooit gebruikt maar las geen enkele positieve review over dit dus ik liet het maar in de winkels! 😉

Myri -

Haha, ik had dit ook gekocht een hele tijd geleden en het werkte dus ook niet… Wat was is gefrustreerd! :p Op google gezocht en ik bleek ook niet de enige.
Leuk dat jullie dit toch reviewen!

nenacecilia -

Wat jammer. Ik snap echt niet dat ze dat uitbrengen als het voor geen meter werkt…

Miranda -

oh no. Dikke faal. Wel ontzettend leuk geschreven, ik heb er van genoten;) niet kopen dus! Check:)

Celia -

Jammer dat het niet werkt, het idee leek me juist wel leuk! Misschien kan je de papiertjes nog op een andere manier gebruiken? Dus gewoon op je nagels plakken en er dan een laagje topcoat overheen doen?

Laura -

Aiaiai, wat en faal (van essence dus)! Zo erg had ik het eigenlijk niet verwacht, wel jammer eigenlijk!

Suzanne -

Bij mij werkte hij inderdaad ook helemaal niet, echt jammer!

Anniek -

Whut, wat is dit voor een fail? Het product mag dan goedkoop zijn, dat hoeft niet te betekenen dat het product helemaal níets doet… Ik vond het idee van deze paperprint altijd wel leuk, maar ik ben blij dat ik het niet gekocht heb. Bedankt voor het behoeden van een slechte aankoop :)

Jasmijn -

Aw, balen dat het niet werkt.. Terwijl het juist wel een leuk idee is wat ik nog niet bij een ander merk heb gezien.

Anneloes -

Oei, dat ziet er niet zo goed uit… Terwijl ik het idee wel heel leuk vind! Faaaal…

Reageer ook