Deborah Milano CC Cream 8 in 1

Speciaal voor naar het strand of zwembad introduceert Deborah Milano de CC Cream 8 in 1 met SPF20. Sommigen mensen zijn erg onzeker over hun huid en durven daarom soms niet zonder make-up op naar buiten te gaan. Maar juist in de zomer is het heerlijk om van de zon en de natuur te genieten. Deborah Milano belooft dankzij deze CC cream de kleur van de huid te corrigeren (Color Correcting) en de huid te beschermen. Wat vind ik er van?

Deborah Milano CC Cream nummer 2 en nummer 1

Hoewel ik zelf in de zomer liever geen make-up op smeer naar het zwembad of het strand, kan ik me best voorstellen dat als je jezelf onzeker voelt over de conditie van je huid je dit graag een beetje wilt bedekken en je op deze manier wat zekerder voelt. Ondertussen kennen jullie het fenomeen CC cream wel, toch is dit niet zo’n hype geworden als de BB creams. En ik vind het ook  allemaal eerlijk gezegd onzin, het is in wezen gewoon een foundation. Dit is wat Deborah Milano over het product zegt:

De CC Cream van Deborah Milano is een Concealer + Primer + Foundation in één met hydraterende en langhoudende eigenschappen.
De textuur is een crème die verandert in een poeder voor een zijdezacht gevoel. Het geeft een volledige dekking, zonder een maskereffect! Daarnaast heeft de CC Cream een subtiele geur van viooltjes.

8 Usp’s in één product:
– Maakt glad en verzacht
– Corrigeert
– Egaliseert
– Hydrateert
– Beschermt
– Voedt
– Liftend effect
– Antioxidant Effect

Er zijn in totaal 6 kleuren verkrijgbaar: 0, 1, 2, 3, 4, en 5. Waarbij 0 de lichtste kleur is en 5 de donkerste. Maar de donkerste kleur is niet zo donker dat hij denk ik geschikt is voor de donkere huid, helaas. Op deze foto’s zie je nummer 1 en nummer 2. Nummer 2 is voor mij te donker en te oranje/bruin maar nummer 1 kan prima. De CC cream voelt aan als een crème structuur en het product bevat een spiegel en een sponsje.

Het sponsje gebruik ik zelf niet, ik vind dit sponsje niet zo fijn werken en hij pakt ook teveel product op. Om het vervolgens op mijn gezicht te smeren moet ik vrij hard duwen waardoor ik het risico loop op een gezicht-met-foundation-velletjes. Ik raad aan deze aan te brengen met de vingers/MAC Oval 6 brush of een zachte kabuki. Een beautyblender zou ik denk ik ook niet zo snel gebruiken, omdat het product best ‘hard’ is voordat het een zachte crème wordt.

Deborah Milano CC Cream: nummer 1 en nummer 2. Daarnaast zie je nummer 1 en 2 gemixt.

De gedachte achter deze verschillende kleuren is dat je ze kunt mengen, want in de zomer word je huid bruiner en dus een andere tint waardoor je een andere kleur foundation nodig hebt. De mix van 1 en 2 is ook wel een mooie kleur en ik kan me best voorstellen dat dit werkt als ik wat bruiner ben.

Ik had eerst verwacht dat het een soort product zou zijn zoals de Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion foundation. Deze heeft ook een crème structuur en hele goede dekking. Maar de Deborah Milano CC cream is eerst wat harder van structuur, als het ‘smelt’ op je gezicht is er makkelijker mee te werken. Het heeft ook inderdaad een poederfinish en je hebt daarom niet perse meer een poeder nodig. De dekking is medium en ziet er goed uit!

Ik heb het daarom niet afgepoederd maar ik vind het er goed uit zien. ‘s Avonds ging ik sporten en zat het er na het sporten nog best wel goed uit. Weer een pluspunt! Ik ruik trouwens geen viooltjes geur zoals Deborah Milano zegt. Ik vind het nergens naar ruiken maar dat is prima. In principe is de werking van dit product prima. Alleen het sponsje vind ik zelf niet bruikbaar en de verpakking is niet heel hygiënisch. Het spiegeltje maakt het wel weer handig voor onderweg.

Boven: geen make-up. Onder: Deborah Milano CC Cream nummer 1.

En wat betreft die SPF…laat je niet voor de gek houden! Lees dit maar eens…

Hoeveel moet ik smeren?
Voor een goede UV bescherming is het van groot belang om de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème te gebruiken. Al het onderzoek naar
de SPF van een crème wordt gedaan met een hoeveelheid van 2mg/cm2 die gelijkmatig over de huid is uitgesmeerd. Indien men minder dan deze hoeveelheid zou gebruiken, neemt de SPF logaritmisch af. Dat betekent: de helft smeren geeft een kwart van de op de verpakking genoemde beschermingsfactor. Bij voorbeeld SPF 28 is dan nog maar SPF 7!

Hoeveel is dan 2 mg/cm2?
Een goede maat is 1 theelepeltje voor een heel gezicht. Het hele gezicht is 5% van het lichaamsoppervlak. Dat wil zeggen dat men voor één arm of been (ieder ongeveer 9% van het lichaamsoppervlak) 2 theelepeltjes nodig heeft, voor de romp aan de voorzijde en de achterzijde (elk ongeveer 18%) telkens 4 theelepeltjes. Bij het insmeren van het hele lichaam gaat het dus best hard met de zonnebrandcrème. Het is daarom een overweging waard om het T-shirt aan te houden en een korte broek of Bermuda aan te doen in plaats van een zwembroek of bikini…

Bron tekst

Kun je nagaan, en een foundation/BB- of CC cream smeer je sowieso al minder van op je gezicht dan een zonnebrand product. Je smeert immers geen theelepel foundation op je gezicht, dat is ontzettend veel. Dus laat je niet omkopen als op zo’n product als foundation SPF20 staat, in werkelijkheid smeer je met deze CC cream hoogstens SPF2 op je gezicht. Een goede bescherming met een hoge zonnefactor als basis is dus een must!

Deborah Milano is een Italiaans cosmeticamerk en onder andere te koop bij drogisterij.net voor €13,99. Zou ik het zelf aanschaffen? Ik denk het niet, ik smeer liever geen gezichtsmake-up op als ik naar het strand ga. Maar wil je perse een gezichtsproduct voor in de zomer naar het strand? Dan is dit best een aanrader omdat het product vrij langhoudend is!

Wist jij dit over SPF?

31 reacties

nenacecilia -

Wow, dat wist ik inderdaad niet. Good to know! Staat je trouwens goed, Martine!

Sharona -

Ik heb het idee dat cosmetica fabrikanten de laatste jaren steeds meer het SPF verkooppraatje op hun producten zetten om mee te gaan met het groter wordende besef van goede zonbescherming. Consumenten denken dan dat ze een alles in 1 product kopen.
Jammer alleen dat het inderdaad geen enkel verschil maakt! Zorgt misschien alleen maar voor meer irritatie op de huid (want lang niet alle zonnefilters zijn goed voor je huid). Wil je je goed beschermen, moet je absoluut een aparte SPF smeren. Maar goed, dat gezegd hebbende vind ik je deze wel goed staan ;). Ik denk dat ‘ie voor lichte make-up dagen zeker geschikt is.

Amelie -

Dat ziet er goed uit!!

lovethatmakeup -

Ik heb deze ook en ik vind ze wel prettig idd wel een beetje stroef maar daar kan ik meeleven.

Syl -

Dat spf gedeelte wist ik helemaal niet! Goed om te weten dus! Verder draag ik toch geen plamuur als ik naar het strand ga, dus dan kan ik dit product net zo goed laten liggen.

Manon -

Ik vind hem er wel goed uitzien

Suzanne -

Ik draag zelf het liefst ook geen make-up naar het strand. Uitgebreide review Martine.

Eline -

Wat heb jij toch prachtige ogen Martine!

Cherissa Blans -

Wow dat ziet er goed uit!

Marnel -

Hij heeft wel een mooie dekking!

Michelle Kaiser -

Hij ziet er wel heel erg goed uit zeg. Mooie dekking.

Kiss & Make-up -

Nee, die SPF is inderdaad niks waard, toch niet in die minimale hoeveelheid.

Kim -

Haha, die spf.. Als ik echt ga zonnen gebruik in een zonnebrandcrème, maar als ik ‘gewoon even naar buiten ga’ (niet zo lang) vaak mijn BB cream met SPF 50.

Shaz -

In de zomer draag ik zelf geen gezichtsmake-up. Zonnebrandcrème is al aan de vettige kant én daarboven op nog make-up? Yikes.

Anna -

Ziet er goed uit! Zelf draag ik geen foundation als ik in de zon ga liggen.

Meike -

Ik vind het resultaat heel erg mooi, maar ik draag zelf in de zomer vaak ook geen foundation/BB Cream. Ik gebruik liever een product met een echt hoge factor, zodat ik goed beschermd ben en lekker bij kan kleuren.

Carina -

Zelfde geldt voor SPF in dagcremes. Wie smeert er nou een theelepel dagcreme op z’n gezicht? Maarja, ik vind het wel jammer dat er zo weinig geschikte cremes met SPF zijn. In veel zitten toch weer ingredienten die je liever niet wilt hebben :(

MySimplySpecial -

Ik vind een theelepel echt bizar veel. Als ik dat doe dan kan ik me niet voorstellen dat een creme nog intrekt.

Hester -

Doordat het niet volledig mat is, ziet het er wel echt heel natuurlijk uit! Dan denken ze op het strand/in het zwembad niet gelijk ‘wow die draagt make-up’, maar voel jij je wel wat zekerder. Al kun je ‘m natuurlijk ook prima overdag dragen, maar dan zou ik hem waarschijnlijk nog wel even afpoederen… En ik vind de kleuren vrij oranje trouwens!

saskia -

Ziet er goed uit, had verwacht bij het zien van de kleuren dat het er heel donker uit zo komen te zien maar dat valt mee gelukkig!

Svenja -

Leuk dat ze zo een product op de markt brengen, en kan mij goed voorstellen dat er meiden zijn die het ideaal vinden. Maar zelf houd ik het toch gewoon puur bij zonnebrand creme! Dat is toch de beste beste bescherming tijdens een dagje strand!

Beautydagboek -

Ik weet sinds kort nu ook dat spf in make-up niet zoveel doet. Jammer zeg, want ik vond de Essence CC cream met spf 30 nu juist zo’n fijne combi :). Ik vind het gevoel van zonnebrand nl zo vervelend.

Saartje -

Ik draag zelf ook liever geen make up naar het strand en al helemaal niet als ik ga zwemmen, daar krijg je zo’n vies plak/vettig gezicht van. Wat goed van die informatie over spf, dat is voor vele waaronder mijzelf onbekend. Heel goed om te weten!

Ceetje -

Als ik naar het strand ga ofzo ga ik toch liever voor een zonnebrand creme. Dan maar geen geëgaliseerde huid, maar wel bescherming.

Desmain -

Dat over SPF wist ik helemaal niet! Zelf draag ik liever geen foundation naar het zwembad of strand.

Anniek -

Wat een dekking zeg, echt enorm! Ik heb al wel meerdere reviews van dit product gezien, maar het is wel echt een beetje een ‘pancake’ foundation. Doe mij maar een luchtige BB cream, zoals die van Catrice :)

Kelly Caresse -

Wow dacht ik altijd veilig te doen met concealer en foundation met een spf erin, nooit geweten dat dit te weinig is voor de bescherming.

Lotte -

Interessant, dat stukje over de SPF! Ik wist al wel dat de factor verminderd wordt, maar dat het zó sterk vermindert wist ik niet. Op zich een leuk product, maar ik ga dan toch liever voor zonnebrandcrème met een gewone poeder – of gewoon voor alleen zonnebrandcrème.

Laura -

Wow, dat van die SPF is wel even een domper. Dacht dat ik goed bezig was met SPF30 op mijn gezicht te smeren..niet dus. Oh en deze CC creams spreken me niet heel erg aan eigenlijk.

Esmée - Essusweetslife -

Dat doe je juist wel goed. Zolang je dus minimaal een theelepel opsmeert! maar van een foundation-achtig product zul je niet zo snel een theelepel op je gezicht smeren aangezien je dan een cakeface krijgt door de dekking en kleur.

Anneloes -

Fijne review! En Pfoe, een theelepel BB/CC Cream of Foundation voor voldoende bescherming… Ik moet er niet aan denken wat voor plamuurgezicht je dan hebt haha.

Reageer ook