Onze verzorgingsroutine in het vliegtuig

Yes, je gaat lekker op vakantie met het vliegtuig! Binnen een paar uur ben je aan de andere kant van de oceaan en klaar om te  feesten, te wandelen, te rusten, te shoppen tot je er bij neervalt! Misschien ga je wel voor het eerst met het vliegtuig (spannend!) of ga je al voor de tiende keer. Hoe dan ook, denk aan jezelf en je arme huidje en neem wat fijne producten mee om jezelf op te frissen! Wat namen wij mee?

In het vliegtuig is het vaak wat kouder en daardoor droger, blijf goed drinken want dat is belangrijk. Als je met een maatschappij vliegt zoals bijvoorbeeld KLM/Delta wordt er heel goed voor je gezorgd en krijg je voldoende drinken, was onze ervaring. Bij andere vliegmaatschappijen moet je misschien betalen voor het drinken, maar wees dan niet te zuinig want goed drinken is belangrijk!

Ook heel handig om mee te nemen of te kopen: hand sanitizer (te koop bij drugstores zoals CVS)

Op de heenreis naar New York vlogen we overdag. We zouden (op NY tijd) om 13:00 aankomen en hadden de hele dag nog voor ons. Ik had daarom gewoon wel make-up op met een fijne hydraterende crème eronder (Clinique). Ik draag lenzen, maar als ik zo lang in het vliegtuig moet zitten en de hele dag onderweg ben, zet ik liever mijn bril op.

Zorg er trouwens voor dat je dingen zoals medicijnen/de pil (of lenzen als je die graag draagt) wel meeneemt in je handtas. Mocht je koffer kwijtraken (en zo nu en dan kan dat gebeuren), hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Ik had als extra nog een pleister mee vanwege mijn tattoo ter bescherming!

Op de terugweg hadden we een nachtvlucht en zouden we (NL tijd) om 12:00 ‘s middags aankomen. Ik wilde lekker slapen maar ook wel weer fris tevoorschijn komen! Neem lekker wat testertjes aan in winkels, want ik had daar veel aan. Zo nam ik een hydraterende crème mee van Illamasqua in een hele kleine testtube die ik daarna makkelijk weg kon gooien.

Willemijn wilde eerst geen make-up aanbrengen na de nachtvlucht, maar ik had toch maar wat meegenomen. Uiteindelijk had ze van mij nog wat geleend omdat het toch wel lekker is (vind ik) om jezelf ‘s ochtends nog even op te maken in het vliegtuig. Het is een leuk tijdverdrijf en ik voel me er altijd wat meer mens door. Dus wat makkelijke make-up is altijd goed. Ik gebruikte het volgende:

Nachtvlucht

1. Grijze joggingbroek (om in te slapen)
2. Tandenborstel/tandpasta
3. Reinigingsdoekjes
4. Testertje Illamasqua (crème)
5. Carmex (lippenbalsem)
6. Lenzendoosje + vloeistof (uit doen die lenzen!)
7. Bril
8. Lange sjaal (handig als extra kussentje en om je ogen wat te bedekken)
9. Gamilia’s Secret Handcrème
10. Deo

Ochtendvlucht

1. Lenzendoosje + vloeistof (ik deed ze ‘s ochtends weer in)
2. Reinigingsdoekje (om mijn gezicht op te frissen)
2. Testertje Illamasqua (crème)
3. Bobbi Brown Foundation Stick
4. Catrice Camouflage Concealer
5. Clinique poeder
6. Le Volume de Chanel mascara
7. Guerlain Eyebrow Kit
8. Revlon Colorburst Lipbalm
9. Gamilia’s Secret Handcrème
10. Deo
11. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (miniatuur)

Het lijkt veel maar zoals je ziet valt het mee, 7 relatief kleine producten om er weer stralend uit te zien!

Het lijkt nu trouwens heel veel maar het was heel weinig. Qua make-up gebruikte ik alleen maar crème producten die ik makkelijk met mijn vingers kon uitwerken. In de poeder van Clinique zit een kwastje en een spiegel, ideaal voor onderweg. De Guerlain Eyebrow Kit is ook heel handig om mee te nemen op reis vanwege het spiegeltje, het kwastje en de spoolie om je wenkbrauwen te fatsoeneren. Ik was ‘s ochtends lekker uitgerust en opgefrist!

In Willemijns stukje zie je nog een fijne tip wat betreft jezelf klaarmaken voor de nachtvlucht. Heel fijn vond ik dat en ga ik zeker nu altijd doen als ik nog eens een nachtvlucht heb.

Willemijn
Afgelopen oktober vloog ik voor het eerst. En gelijk goed, want Djurre en ik gingen op huwelijksreis naar Curacao. Al met al duurde de heenreis 12 uur. Dit was een dagvlucht. Ik had me daarom ‘s ochtends lichtjes opgemaakt. Gedurende de vlucht heb ik een paar keer mijn handen ingesmeerd en lippenbalsem opgedaan omdat ik snel last krijg van droge handen en lippen. Toen we aankwamen zijn we gelijk naar het appartement gegaan en daar heb ik me opgefrist. Ook voor de vliegreis New York had ik me al opgemaaakt en smeerde ik alleen wat handcreme en lippenbalsem gedurende de vlucht.

Op de terugweg van New York naar huis hadden we een nachtvlucht. Ik heb in mijn handbagage een pyamabroek en extra vest gepakt en we hebben ons toen na het inchecken en de douane omgekleed bij de toiletten zodat je in een comfortabele outfit kon vliegen. Ook heb ik toen mijn tanden gepoetst, make-up verwijderd met reinigingsdoekjes en een dikke laag crème aangebracht. Dan hoef je niet zo te prutsen in het vliegtuig en kun je snel gaan slapen. Ik heb als een roos geslapen in het vliegtuig en toen ik anderhalf uur voor het landen wakker werd, heb ik me weer omgekleed, mijn gezicht opgefrist met een reinigingsdoekje en wederom een crème aangebracht. Ook heb ik snel wat make-up aangebracht, als in: mascara, concealer, wenkbrauwen bijtekenen en wat getinte lippenbalsem. Het zijn maar weinig producten die je dan mee hoeft te nemen maar het geeft je toch net een wat frissere uitstraling.

Ik had het volgende mee aan beautyproducten:

  1. Tandenborstel met tandpasta
  2. Pakje met reinigingsdoekjes (bijna op)
  3. Klein reispotje met crème
  4. Travelo met parfum
  5. Gekleurde lippenbalsem
  6. Bobbi Brown Concealer
  7. Chanel Le Volume De Chanel Mascara

De handcrème en het wenkbrauwpoeder had ik geleend van Martine. Zoals je ziet is mijn verzorgingsroutine in het vliegtuig super simpel maar wel even lekker om te doen. Na een nachtvlucht voel je je gelijk een stuk meer mens als je je even opgefrist hebt.

Regels ten aanzien van vloeistoffen

In je handbagage mag je het volgende aan vloeistoffen meenemen:

  • Maximaal 10 verpakkingen van elk maximaal 100 ml
  • Een verpakking mag maximaal 100 ml bevatten. Een fles van 150 ml met nog 10 ml erin mag dus niet! Ze kijken naar het aantal ml op een verpakking, het maakt dus niet uit of daar al 100 ml uit is. Hou hier rekening mee want weggooien zou zonde zijn als het product nog halfvol zit!
  • Verpak de vloeistoffen in een transparante zip lock back. Bij sommige maatschappijen is dit verplicht, en het is ook handig voor jezelf.

Wat neem jij mee in het vliegtuig?

37 reacties

Anna -

De vorige keer dat ik na Londen ging moest ik de helft van mijn flesjes daar weggooien. Dat was erg zonde! Ik ga in de zomervakantie ook naar New York dus dan ga ik er zeker rekening mee houden ;)

Cynthia -

Ik ben zelf nog nooit met het vliegtuig naar het buitenland geweest, maar god, wat komt er veel bij kijken zeg! Handig ook die regels, wamt ik wist niet dat je maximaal maar 100 ml mee mag, dat wordt inderdaad veel samples uit winkels en reispotjes etc. Oh, mascara en crèmes! Jullie verschillen qua producten, maar toch nog dezelfde routine! Leuk en interessant artikel. :)

Hoi -

Handige tips, allemaal.

Eline -

Dankje voor de tips! Ik ga binnenkort vliegen dus ik weet nu wat ik mee moet nemen ^^

Carina -

Ik neem altijd een leeg flesje mee wat ik na de douane vul. Zo heb ik altijd water wanneer ik dat wil hebben. Make up vind ik op zo’n moment overbodig, hoef er niet altijd opgemaakt bij te lopen. Creme is wel een must voor mij. Oh en eten.

wies -

Leuk artikeltje! Ik ga zelf bijna nooit met het vliegtuig helaas );

Jana -

Leuk en handig artikel moest ik eens reizen met de trein :D x

Manon -

Goede voorbereiding, maar dat is ook wel een beetje nodig als je zo lang moet vliegen

Marnel -

Leuk artikel!! Als ik ooit eens ga vliegen heb ik hier veel aan!! Goede tips!!!! ;)

Beau -

Leuk om te lezen hoe jullie je hebben voorbereid op de vlucht :-) Zelf heb ik nog wel last van vliegangst, dus ik vermijd vliegen het liefst.

Jente-Nudelipsticks -

Heel erg handig artikel

Joyce33 -

Wat zijn jullie LEUK samen!

Fatma -

Aangezien ik niet zo heel lang hoef te reizen (eigen huisje in Turkije) neem ik alleen een hydraterende creme en concealer mee. Ideaal!

nenacecilia -

Handige lijst!

Kiss & Make-up -

Wat veel! Ik ben begin april naar Japan gereisd, en ik had enkel oogpotlood, poeder, lippenbalsem en tandpasta mee. Oh, en handcreme. Verder geen skin care of make-up.

Jana -

Leuk om te zien wat jullie allemaal zouden meenemen. Zelf heb ik nog nooit een lange vlucht gehad, maar ooit wil ik zelf Amerika eens bezoeken !x

Miriam -

Handige tios! Ik heb tot nu toe alleen maar korte vluchten binnen Europa gehad dus dan heb je minder met verzorging voor de nacht te maken. Ik zorg altijd wel dat ik een lekkere soepel vallende broek aan heb, dan knelt het niet zo. Verder zorg ik voor een vestje en sjaal. In het vliegtuig is het vaak snel koud. Ik neem ook altijd handdesinfect en lipbalsem mee. Daarnaast vaak nog oordopjes tegen drukverschil, verfrissingsdoekjes en iets van een proefje creme en proefje parfum.

Amelie -

Leuk artikel! Ik heb er vorig jaar naar Peru (13 uur) echt de tijd voor genomen om mijn gezicht te reinigen en om de zoveel tijd te verzorgen, bij aankomst geen droge huid en toch mooi wat extra tijdverdrijf! Je wordt gek aangekeken, maar ik vond het leuk en fijn! (en iedereen was blij dat ik dagcreme in mijn tas had voor alle droge gezichtjes op de terugweg!)

Justbeautiful -

leuk om te lezen! :)

Maudeleine -

Ik heb nog nooit gevlogen, maar dit zijn wel handige tips voor wanneer het toch eens gaat gebeuren :-)!

Claudia -

Ha, drinken is ook mijn beste tip! En dan geen alcohol, koffie, thee of dingen met prik… Water en tomatensap! :D Ik krijg juist last van een vettige T-zone tijdens het vliegen. Ik smeer mijn gewone moisturizer in en smeer eventueel tussendoor wat lipbalm en handcreme. Eventuele schade aan mijn huid merk ik pas de dag(en) na de landing.. vooral droge plekjes dan goed insmeren.

agneta -

Handige tips! Toen wij naar Australië vlogen was ik blij met wat opfris producten. De reis duurde maar liefst 28 uren. Daarnaast heb ik nog een tip. Deze kreeg ik van mijn stagebegeleidster destijds. Zij was op reis met haar man en die kreeg daar een longembolie. In Amerika was de tip om paar dagen voor je gaat vliegen te beginnen met het nemen van een aspirine (geen paracetamol) per dag. Dit zorgt ervoor dat je bloed klein beetje dunner wordt en hierdoor kleine stollingen in je bloed (door het vliegen) verminderd worden. Amerikanen blijken dit veelal te doen voor ze gaan vliegen. Sindsdien doe ik dit ook als ik langer ga vliegen dan 4 uren.

Miranda -

handige tips, goed artikel.

hand sanitizer neem ik ook altijd mee. En alle medicijnen die ik moet slikken gaan ook in de handbagage, stel je toch voor dat je koffer met alle nodige medicijnen kwijt raakt…

Tip is nog wel om een medicijnpaspoort bij de apotheek op te halen wanneer je met (meerdere) medicijnen op reis gaat. Soms wordt hier om gevraagd bij de douane.

Desmain -

Heel handig artikel! Ik ga jammer genoeg niet zo vaak met het vliegtuig, vind vliegen wel ontzettend leuk! Met een lange auto reis vind ik het zelf ook heel belangrijk om je huid goed te verzorgen!

Maaike -

Ja hand sanitizer en hand creme zijn een must. En wat nog het beste helpt: water drinken. Zeker als je overdag vliegt.

madebyna -

Ik vlieg zeker 1x per jaar naar een verre bestemming en vind heb nooit make up op, zoveel gedoe om het op te doen en af te doen.. Maar neem zeker wel creme mee voor mijn gezicht!

Dianne Overbeeke -

Leuk om te lezen en hele handige tips :)

Daniëlle -

Ik en mijn vriend ga de laatste tijd alleen maar met de auto op vakantie omdat we een eigen tent hebben, maar over het algemeen gebruik ik wat mascara, foundation, blush en lipstick. Ook doe ik mijn wenkbrauwen. Ik zorg er wel voor dat m’n huid goed gehydrateerd is, maar alsnog zie ik er ‘s avonds niet meer uit ;)

Anniek -

Handige tips zeg, jullie zijn natuurlijk wel ervaringsdeskundigen ;) Ik ben zelf alleen nog maar een keer naar Engeland en een keer naar Schotland geweest, en dat duurt maar ruim een uur, dat vast reuze mee dus. Maar het is wel mijn grote droom om ooit eens naar New York te gaan, daar zouden al deze tips perfect voor zijn!

MySimplySpecial -

Voor lange vluchten neem ik ook altijd wel dit soort producten mee, en een comfy broek inderdaad!

Suzanne -

Ik ben alleen vroeger ooit met het vliegtuig geweest en daarna nooit meer. Ik ga altijd met de auto op vakantie en dat is toch iets anders. Wel heeft je huid dan ook nog veel te verwerken, het is toch een hele reis..

Nienke -

Ik vlieg 2x in de maand voor mijn werk naar China wat ik doe geen make up alleen crème en bril dat vindt ik het fijnst. Ik heb ook echt alles geprobeerd!! :?: :?:

Kimberly -

Wat leuk om te lezen! Als ik in het vliegtuig zit is het maar anderhalf tot twee uur (Spanje) dus ik neem eigenlijk nooit iets mee.. haha :)

saarenzo -

Leuk artikel! Ik moest wel lachen om Martine’s “daar voel ik me wat meer mens door” bij het stukje over ‘s ochtends make up aanbrengen in het vliegtuig. Maar handige tips!

Svenja -

Leuk om te lezen hoe jullie je voorbereiden op een vlucht, en wat jullie allemaal meenemen. Zelf heb ik nog nooit zo lang gevlogen, dus tijdens mijn vluchten dacht er ik er nooit zo aan. Mocht ik eens een verre vlucht maken, dan is dit echt een handig artikel, gelijk een soort checklist :)

Saartje -

Wat leuk, een goede verzorging voor in het vliegtuig lijkt me inderdaad erg belangrijk! Ik durf niet te vliegen één keer gedaan liefst nooit meer:p ik had bijna een paniekaanval. Ik zou er denk ik wel voor zorgen dan ik mijn huid voldoende ingesmeerd heb met lotions, tegen de drogelucht.

Martina -

Ik doe met lange vluchten geen make up op, hooguit een beetje concealer :)

Reageer ook