Maskers: wat vind jij er van?

DSC a21 DIY: Leem Masker

Heerlijk, je hebt een moment voor jezelf. Je maakt of koopt een heerlijk gezichtsmasker en gaat er eens lekker voor liggen. Even een paar minuten niets aan je hoofd, even helemaal *zen*. Op de verpakking zie je echter dat je het 2x per week moet doen, alleen heb je daar geen tijd voor. Maar sowieso: al zou je dat wel doen…werkt zo’n gezichtsmasker eigenlijk wel echt?

Als je überhaupt al een masker gaat kopen, kun je al bij honderden (wellicht duizenden) merken terecht. Je moet eerst bepalen wat voor huidtype je hebt en daarop baseren wat voor masker het beste bij je huid past. Droge huidjes hebben weer iets anders nodig dan gecombineerde, vette en acné gevoelige huidjes.

Maar wat ik me nu afvraag is of het echt werkt of dat het toch meer iets is wat ‘verzonnen’ is ter ontspanning. Dat het een relaxmoment is, staat sowieso vast omdat het even een moment voor jezelf is. Ik heb zelf verder al zoveel maskers gezien en getest en beloftes aangehoord dat ik het ook langzaam maar zeker wat onzinnig vind. Prima hoor een masker, lekker zen, maar verder niets. Eigenlijk is bijna ieder masker wat ik ooit geprobeerd heb  gewoon lekker/fijn vanwege het feit dat het me ontspant, tenzij ik er een hele rode kop van krijg, zoals bij het natuurlijke leem masker omdat die wat te heftig was voor mij.

Fotos7 6214 Mijn Nachtegaalmaskertjes

 

Maar helpt het echt? Zorgt het echt voor een mooiere huid? Ik weet het niet hoor… Het enige wat ik bij mezelf merk is dat ik wel zeker iedere dag moet smeren met een hydraterende crème. Mijn huidverzorging bestaat ook niet uit teveel poespas, gewoon lekker simpel. Als ik geen hydraterende crème heb, verschrompelt mijn gezicht zowat. Dat was trouwens altijd al zo, al vanaf dat ik 10 jaar was smeerde mijn moeder me in met hydraterende crème, anders hingen de vellen er bij.

Ik heb ook genoeg hydraterende maskers geprobeerd, maar om nou te zeggen dat het een formidabel effect had? Mwah… En als het al effect heeft, voelt het vooral het eerste uur lekker aan maar daarna zie ik er nooit zoveel van terug. Maskers: werken ze nou echt? Wat vind jij en wat zijn jouw ervaringen?

Heb jij dezelfde mening als ik of heb jij een andere mening? En welk masker heeft volgens jou wel écht effect en waar merk je dat aan?

54 reacties

Anne -

Ik gebruik sinds een aantal weken een masker uit een tube van Queen Hèlène, deze beloofd dat het de poriën verkleint en onzuiverheden tegen gaat. Ik gebruik het masker 1 a 2 keer in de week, afhankelijk van de toestand van mijn huid. Ik merk dat mijn puisten minder rood zijn en sneller wegtrekken na het masker, van het verkleinen van de poriën merk ik helaas niet veel

Michelle Kaiser -

Oke dit klinkt misschien heel stom, maar ik heb er gewoon geen zin in om een dikke 10 minuten te gaan wachten op dat masker. Blegh.

Lotte -

Wat jij zegt herken ik wel een beetje! Ik geloof er ook niet heilig in, het voelt lekker zacht en gehydrateerd maar daar houdt het al gauw mee op!

Toch doe ik elke week trouw op maandagavond een maskertje op mijn gezicht. Waarom ik dat doe, wanneer ik er niet écht in geloof? Gewoon. Me-time! Dat is even het momentje in de week waarop ik in bed lig met een maskertje en een aflevering van Gossip Girl. De rest van de week studeer ik. De maandag valt me altijd het zwaarst, maar zo heb ik altijd iets om naar uit te kijken! :love2:

Amy -

ìk gebruik wekelijks een kleimasker en ik merk dat dit er vooral voor zorgt dat mijn huid extra gezuiverd wordt, zonder uit te drogen. Zie vooral dat mijn poriën schoon zijn en daarvoor gebruik ik het.
Zo ontspannend vind ik een masker trouwens ook niet, vind het meer een ‘must’.

Mieke -

Misschien komt het doordat ik wat ouder ben, en mijn huid meer nodig heeft, maar ik heb echt baat bij maskers. Zeker voedende en hydraterende (overnight) maskers.

Judith -

Ik vind het inderdaad vooral lekker voor ontspanning.
Maskertjes die ik wel voel dat ze echt helpen, zijn peel off maskertjes! Als ik die lekker lang laat zitten trekt-ie al die vieze zwarte puntjes mee uit mijn poriën!

Julie -

Goh, ik heb nog nooit echt veel verschil gemerkt!
Wel voel ik dat mijn huid dan lekker zacht is en dat je gewoon voelt dat je huid ook even heeft kunnen ontspannen! :-)

Monique -

Ik was laatst op zoek naar een lekker en goedkoop maskertje, maar nu ik de ingrediëntenlijsten braaf bij langs ga, kan ik niks vinden waarvan ik denk dat het goed is voor mijn huid vanwege parfum, alcohol etc.
Dus heb ik laatst maar een papje van havermout, honing en een beetje water gemaakt, werkte prima en zo weet ik zeker dat er geen ‘troep’ in zit.

Stéphanie -

Ik heb tot nu toe bij 1 masker dat die écht iets doet voor de huid, maar die komt helemaal uit China.

Voor de rest heb ik zoiets van… oké.

Cindy -

Ik ken wel wat maskers die wel wat voor je huid doen. Maskers die de slapper wordende huid verstevigen, maskers die puistjes verminderen en maskers die je gortdroge winterhuid weer op doen leven. Maar als je een probleemloze huid hebt dan snap ik dat je het gevoel kan hebben dat ze niets voor je doen.

Daniëlle -

Ik gebruikte vroeger echt elke week een masker, maar de laatste tijd doe ik het niet meer. Ik heb eigenlijk nooit verschil gemerkt als ik een masker gebruikte. En nu ik geen ‘troep’ meer op mijn gezicht wil gebruiken, heb ik de maskers maar uit mijn routine gehaald 😉

Wendy -

Veel maskers irriteren mijn huid (gevoelige huid), maar sommige maskers helpen bij mij wel degelijk. Het avocado masker vsn Freeman doet echt wonderen voor mijn huid!

Saffira -

Ik vind het leuk om te doen, maar omdat ik inderdaad niet zoveel resultaten zie, wil ik ze nog wel eens vergeten.
x Saffira

Lies -

Ik heb al verschillende maskers geprobeerd, maar ik vind dat ze meestal niet echt helpen (of zelfs ontspannend werken). Het enige wat écht helpt bij mij is een groenekleimasker. Groene klei droogt mijn puistjes en muggenbeten uit waardoor ze sneller weggaan. En als ik last heb van hoofdpijn, dan neemt de groene klei deels de druk weg. Ik koop daardoor eigenlijk nooit meer (voorgemaakte) maskers in de winkel.

Lianne -

Mijn maskers doen wel zeker iets. Ik gebruik een kleimasker wanneer ik last heb van een onzuivere huid. Binnen een paar daagjes is alles weer weg getrokken (en dat van 1 maskertje). Het masker zelf vind ik wel ontspannend, maar er af halen niet zo 😡 Dan komt de rode huid te voorschijn, maar gebruik het voor tegen die onzuiverheden. Voor ontspannen pak ik meestal een hydraterend masker. Kleine boost, maar vooral voor de lol van het masker. Mijn broertje heeft veel last van mee-eters. Hij gebruikt daarom eens per week een peel-off masker. Dus zo’n gel masker dat opdroogt en daarna van je gezicht moet trekken. We merken het altijd gelijk als hij het niet heeft gebruikt. Dan zit hij zo erg onder. Dus buiten het lekker relaxen met maskers doen ze toch zeker iets voor je huid! Daarom heb ik ze wel in mijn standaard huidverzorging zitten. Ik heb zelf verschillende van Freeman, want zo’n tube is niet duur en je doet er lekker lang mee. Veel handig dan al die losse dingen.

Sophie -

Eerst knijp ik mijn puistjes altijd uit en dan een masker daar is hij eigenlijk ook voor bedoeld om na het puisten uitknijpen een masker op doet om het nog te reinigen en meestal de volgende dag zie je verschil

me -

Met een vette huid elke week even een kleimaskertje doet toch wel goed voor je huid, Perzikzacht huidje daarna, zeker als ik daarna ook nog een oliecapsule gebruik om het helemaal af te maken.

pamela -

ik merk soms wel verschil als ik een masker gebruik, vooral met kleimaskers. mijn huid kalmeert vaak na het gebruik van een masker. al doen lang niet alle maskers echt iets voor mijn huid.

Bianca -

Ik denk eigenlijk dat enkel kleimaskers echt iets doen, alle andere maskers die ik al heb getest deden niet veel bijzonders :)

katrien -

Ik ben ook van de maskers afgestapt. IK heb een acnegevoelige huid en krijg er nog meer puistjes van heb ik het idee. Nee ik zie er niet meer het nu van in!

Natascha -

Ik was vroeger ook idd van mening dat maskers niet echt werkten. Ik heb zelf een gemengde huid met veel huidproblemen rond de T-zone, vooral meeëters. Zuiverende maskers zorgde er alleen maar voor dat mijn acne erger werd. Wat normaal is omdat ze heel diep en detoxend werken maar mijn poriën bleven wel verstopt.
Sinds een paar jaar heb ik mijn huid ongeveer onder controle. De puisten blijven meestal uit maar de meeëters bleven hardnekkig. Onlangs haalde een verkoopster in de Ici Paris me over om het Glam Glow masker te kopen en eerlijk het werkt echt. Nog nooit had ik een masker waar ik een vermindering in mijn meeëters zag maar nu wel. Sinds ik het heb gebruik ik het ook regelmatig als spot treatment en het helpt heel goed.

Sanne -

Ik gebruik een masker alleen als ik merk dat mijn huid onrustig is.
Ik heb een gecombineerde huid, en dat kan ik redelijk onder de duim houden, maar soms heb ik tijden dat de vellen erbij hangen.
Dan doe ik een hydraterend masker op en ik merk vaak dat dat bij mij toch wel een oppepper geeft. Het maakt de huid vooral zachter, en daardoor zie je minder vellen. En dat is wat ik dan wil bereiken, dus ik vind dat het wel werkt!
Ik doe het overigens nooit op om te ontspannen, vind het alleen maar vervelend zitten! Met al die haren haha

Kaylani -

Ik vind een masker op zijn tijd echt hemels! Laatst had ik bijvoorbeeld mijn eindpresentatie wat resulteerde in veel stress en dus ook puistjes. Een maskertje verhielp de roodheid en mijn huid werd babyzacht. Sommige maskers zorgen inderdaad alleen voor een babyzachte huid, maar dat vind ik vaak juist heerlijk! Daarbij gezegd: ik kies wel vaak voor masker van DM en Schaebens(duitsland) welke nog geen euro kosten voor 2 behandelingen.

En masker doet niet altijd wat het moet doen, maar soms zorgt het wel voor de nodige relax-tijd!

Claudia -

Sommige werken beter dan andere! Af en toe gebruik ik een kleimasker om te reinigen, de meeste daarvan lijken wel op elkaar qua werking, maar ik heb ook een japans ‘gel’ masker (weet niet hoe ik het moet noemen), en die werkt veel beter dan de kleimaskers. Hydraterende gebruik ik alleen als het echt nodig is, van die Aziatische sheetmasks; die doen het op zich wel voor directe hydratering, maar niet dat je daarna niks meer aan je huid hoeft te doen. Het is echt een extraatje wat dat betreft, je dagelijkse (snelle) huidverzorging is veel belangrijker denk ik!

Hester -

Mijn huid wordt er vaak lekker zacht van, dus bij die maskers die echt hard worden heb ik soms wel het idee dat ze oude huidcellen/vuil meenemen ofzo. Maar meestal doe ik het inderdaad voor de lol, voor de geur en het gevoel. Al doe ik het ook niet erg vaak, want ik vind het nog redelijk duur, ik vergeet die dingen altijd te kopen en ik heb er gewoon ook niet altijd zin in. Ik gebruik wel vaak een 3-minuten gelmaskertje van Yves Rocher onder de douche :)

Lisanneleeft -

Ik geloof er niet in, denk dat het niet of nauwelijks iets kan doen. Vooral dat wat je in de drogist vindt is denk ik puur gericht op verkoop en niet op of het effectief is 😛
Vaak zitten er wel ‘irriterende’ dingen in, zodat het net lijkt of het wel echt werkt, heb ik het gevoel. Ik weet het niet zo!

MySimplySpecial -

Ik heb soms wel een beetje het idee dat het helpt, maar het is vooral gewoon leuk/fijn.

Elsbet | La Vie Pure -

Ik vind het gedacht gewoon leuk, haha, maar ik denk niet dat het echt helpt!

Denise -

Ik vind inderdaad dat er veel maskers zijn die helemaal niet helpen. Gelukkig ben ik de maskers van GlamGlow tegen gekomen en je ziet hierbij echt resultaat, meteen na gebruik!

Esther -

Ik vind het wel fijn, ik heb een masker van babor dat heel erg goed helpt tegen mijn onzuiverheden.

Jana -

Maskers zijn wel fijn in het begin, maar niet zo voor te zeggen dat ze echt zo goed hun werk doen.. :) x

Amelie -

Nee, bij sommige klei-maskers zie ik wel dat ze mijn porien een beetje leegzuigen, maar nooit enorm verschil. Het is vooral het idee, en het is lekker.

An-Sofie -

Het enige wat ik merk van maskers is dat ze mijn porieen reinigen… maar verder. Nah. Meestal zorgen ze voor een brandende huid en roodheid.

vera -

Ik vind het vak gewoon leuk om te doen :) of het echt werkt.. Ik denk het niet maar het idee is altijd leuk 😉

Marnel -

De echt hydraterende maskers werken idd volgens mij maar voor eventjes, maar ik gebruik een geheel natuurlijk kleimasker wat ik vorig jaar op Texel gekocht heb en dat vind ik toch wel echt werken voor mijn vette huid!! Maar voor alle andere maskertjes…gewoon leuk om met vriendinnen te doen! 😉

saarenzo -

Ik gebruik het wel eens ter ontspanning, maar gebruik het veel te weinig om echt verschil te kunnen merken. Wel merk ik vaak dat na gebruik mijn huid wat zachter is. Maar daar houdt het ook wel weer bij op.

Kim -

Ik vind het wel altijd een fijn ontspan momentje. Al vind ik wel vaak dat veel maskers niks doen haha :)

Lys -

Ik vind het wel leuk om af en toe een masker te gebruiken! Niet altijd perse om de werking (al ben ik van sommige maskers wel heel tevreden), maar vaker ter ontspanning.

Ceetje -

Ik neem vaak niet de tijd voor maskertjes. Maar als ik het doe is het wel lekker. Puur een momentje voor mezelf, want echt lang blijft het effect inderdaad niet.

Beautyjuf -

Hmm, ik denk dat ik één keer per jaar een masker gebruik?! Ik neem er de tijd niet voor…Daarnaast merk ik dat mijn huid erop reageert: roodhuid, irritaties, e.d. Het perfecte masker heb ik nog niet gevonden. Al heb ik daar ook geen behoefte aan.

Miranda -

Ik gebruik het bijna nooit, maar als ik dat al eens doe is het eentje van dr v/d hoog. Meestal voelt mijn huid vlak daarna wel lekker zacht, maar is altijd maar van korte duur.
Dus of het echt iets doet…. Tja ik weet het eigenlijk niet.

Audrey -

Ik ben veel te ongeduldig voor maskers 😉 Na 2 minuten lig ik echt van: mag-ie al af?

Mariska -

Ik merk dat de meeste maskers niet zoveel doen voor mijn droge huid. Behalve het hydraterende masker van Dermologica dat je ook vasthoudt op de foto. Die is echt geweldig! En verder is het natuurlijk altijd heerlijk ontspannend een maskertje.

Todayslovely -

Ik geloof echt in het feait dat gezichtsmaskers je huis verbeteren opknappen etc. Maar hiebij moet je het wel gebruiken zoals dat is aangegeven, je moet naast je masker een goede routine hebben om het verschil te zien! Ik ben absoluut voor! Maskers werken bij mij!

Nuria -

Ik vind ze niet echt noodzakelijk nee. Een goede reiniging en crème is in mijn ogen veel effectiever. Ik merk wel dat de maskers van de schoonheidsspecialistes wel verschil maken, maar die zijn natuurlijk heel erg duur.

Roos -

Hmm.. ik ben het niet helemaal met je eens. Ja, de “simpele” maskers van de kruidvat en primark enzo stellen niet zo veel voor, maar ik vind toch dat er goede maskers te vinden zijn! Ik heb een vrij droge huid maar de laatste tijd heb ik steeds meer last van pukkeltjes en puistjes op bepaalde plekken. Zodra ik er 1 of meer voel opkomen, smeer ik Cosmetic warrior van Lush op mijn gezicht. Ik zie dat mijn huid daar van opknapt!

Ik vind het vreselijk om maskers op te doen, niks ontspanning voor mij. Maar ik doe het wel omdat mijn huid er beter van wordt. Het geeft in mijn geval geen langdurig effect, maar het werkt wel erg goed!

Voor mijn gevoel werken maskers van merken als Lush het beste, natuurlijk en zonder onzin er in. Dat is iets wat ik op mijn gezicht wil, niet iets neps.

denise -

Heel af en toe gebruik ik er eens eentje. Maar die maak ik dan zelf met cacao, honing en yoghurt. Daar word mijn gezicht echt super zacht van.
X

Dita -

Ik hou van maskers, heerlijk om mee te ontspannen

Take-a-bow -

Bij de meeste maskers heb ik het gevoel dat het niet werkt, maar bij montagne jenesse (masker merk) werkt ie bij mij wel degelijk!

Sofie -

Bij sommige maskers heb ik wel het idee dat ze een goede werking hebben, maar vaak is het voor mij alleen ter ontspanning.

Ashley -

Heb er vanochtend nog 1 gebruikt, ik denk bij een hele vette huid dat het door kaolin zeker gematteerd kan worden, verder mwa heb het zelf niet als een groot voordeel ervaren ook niet nadeel overigens!

Suzanne -

Ik vind het heerlijk om een maskertje te gebruiken. Heerlijk ontspannen op de bank met een boek of een filmpje.

Svenja -

Ik vind een masker ter ontspanning. Als je echt wil dat een masker effect geeft moet je het consequent 2 a 3 keer in de week doen en dan blijven herhalen. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit maskertjes. Wel heb ik soms in de zomer door de vele zon een hele droge huid. Dan gebruik ik wel eens een vochtregulerend masker, en dan voelt mijn huid toch wel wat zachter aan. Maar als ik onzuiverheden heb, werkt een masker bij mij meestal niet na een keer.

Martina -

Ik vind maskers lekker ter ontspanning, maar ik geloof niet dat ze echt iets voor de huid doen..

Reageer ook