MAC Media Lipstick (Satin)

MAC Media Lipstick

Ik heb een crush voor donkere lipsticks. Inmiddels heb ik er 3 in mijn stash zitten (Talk That Talk van MAC, Black Cassis van Estee Lauder en #48 van MUFE). Toen ik deze kleur van MAC Media, in een video van Nikkie Tutorials zag moest ik hem gewoon hebben. Zo gezegd zo gedaan. En wat blijkt… Hij lijkt eigenlijk best wel op één van de meest gewilde lipsticks van het afgelopen half jaar van MAC…

…namelijk de limited Talk That Talk uit de MAC x RiRi collectie! Dus vandaag de swatches en review van Media en een vergelijking met Talk That Talk!

MAC Media Lipstick

MAC Lipstick Media

De standaard beschrijving over de MAC Lipsticks kun je inmiddels vast wel dromen. Alle (standaard) lipsticks zitten in de zwart met zilveren huls en ruiken naar vanille.

Media is een Satin lipstick, wat inhoudt dat hij dekkend is en een glanzende finish heeft (niet te verwarren met glitterend of pareltjesglans). Media heeft is diepe bruinrode kleur met een tikkie paars.

MAC Lipstick Media

mac media lipstick

Na één keer swatchen op de arm laat Media een vrij lichtek kleur achter. Na het tweede laagje is hij zo goed als volledig dekkend. Op de lippen kun je Media iets subtieler aanbrengen door het met je vinger op je lippen te dekken, maar je moet wel erg je best doen om het licht te houden. Als je gemiddelde druk zet heb je namelijk gewoon volledige dekking.

mac lipstck swatches media
Één keer geswatched – Een paar keer geswatched

De finish is heel prettig, waardoor de lipstick gemakkelijk aanbrengt. Waar matte lipsticks stroef en vlekkerig kunnen aanbrengen brengen satin lipsticks veel soepeler aan. Hierdoor kun je precies en makkelijk de lipstick aanbrengen.

Na een uurtje dragen droogt de lipstick wat in waardoor de finish wat matter wordt. De lipstick blijft met gemak een uur of vier zitten en overleeft ook een kleine maaltijd feilloos. Hij wordt nauwelijks droog op de lippen door de satin finish.

MAC Media Lipstick

mac lipstick media

Dan nu door naar de vergelijking van Talk That Talk en Black Cassis van Estee Lauder (die leek er ook erg op). Hieronder zie je de swatches, met in het midden Media. Qua kleur liggen Talk That Talk en Media erg dicht bij elkaar, de finish is het enige grote verschil. Op de lippen is Talk That Talk wel een tikkie paarser. Black Cassis lijkt er ook behoorlijk op, maar is iets paarsiger van tint. Het grote voordeel van Media ten opzichte van Talk That Talk vind ik de finish. Media brengt namelijk veel makkelijker aan en blijft langer mooi op de lippen (minder droog). Al met al is Media toch een behoorlijk goede look a like van Talk That Talk. Als je achter het net viste kun je deze nog overwegen dus!

Mac talk that talk mediaMAC Talk That Talk, MAC Media, Estee Lauder Black Cassis

Ik ben heel blij met mijn Media lipstick van MAC. En ondanks dat het donkere-lippenstift-seizoen misschien voorbij is draag ik hem nog graag naar een feestje of gewoon als ik er zin in heb. Dat kan prima wanneer je de rest van je make-up licht en fris houdt, met misschien een leuke fleurige outfit erbij.

mac lipstick media

MAC’s Media Lipstick is te koop bij de MAC Counters, de Pro Store in Amsterdam en online via maccosmetics.nl voor €18,50.

60 reacties

Petra -

Die kleur is waanzinnig mooi, zo vol …..echt een heel donkere cassiskleur…en die vind ik supermooi!..Hij staat je erg goed! 😉

Amber Naomi -

Staat echt prachtig bij je blonde haar!

Gaby -

Wauw, staat je heel mooi!

Lizzy -

Unggh, de dop raakt je lipstick op die laatste foto, neeeeeee!

Paola -

Hij staat je echt geweldig! Helaas denk ik dat dat bij mij wel anders is!

Marloes -

Oh wauw, deze staat je super Willemijn!

Asmae -

Wauw mooie kleur! Ik moet deze hebben! Perfecte kleurtje voor mij!! 😀

Annemieke -

Wauw wat staat die kleur je ontzettend vrouwelijk en chique!!

Puck -

Ik ben nog op zoek naar zo’n kleurtje, echt prachtig!

Inge -

Prachtige kleur zeg!! Hij maakt ook niet heel erg bleek als ik de foto’s zo zie – daar was ik namelijk bang voor. Zeker het overwegen waard, maar ben toch ook wel benieuwd of er misschien een budget dupe is …

Moniek -

Prachtige kleur!

nenacecilia -

Mooi! Er is ook een Rimmel lipstick van Kate Moss die er heel erg op lijkt :)

saarenzo -

Mooie kleur! Ik vind hem voor mezelf te donker, maar jou staat hij mooi.

Roos -

Oops, dat wordt weer een tripje naar de Mac store :jummie: Hij staat je heel mooi!

Marjolein -

Ooh! Hij staat je zo goed, echt een prachtige kleur!

saskia -

mooie kleur!

Roos -

Mooie kleur en staat je goed! Er wordt inderdaad gezegd dat het seizoen van de donkere lipsticks en nagellakken voorbij is maar gewoon lekker blijven dragen :)

Tineke -

Wat een prachtige kleur! Hij staat je heel erg mooi!
Liefs

Jana -

Ooh wow wat mooi :) x

Dita -

Erg gaaf deze kleur

Lotje -

Wauw erg mooi!

Camille -

Such an amazing color
Xoxo

Elsbet | La Vie Pure -

Wel even wennen, maar toch mooi!

Hi -

Bij jou staat het erg mooi! Ik ben zelf ECHT heel bleek, maar als ik in de zomer een bruin tintje heb, dan zou het waarschijnlijk echt prrrachtig staan!

femketje -

staat je super!

Marnel -

Hij staat je echt geweldig!!!! :linlove:

Manon -

wowww stata je echt prachtig

Jantine -

Wow je ogen komen er super goed door uit, prachtig!

Sofie -

Niet meteen een vrolijk zomers kleurtje, maar voor de koudere dagen kan hij nog wel 😀

Annick -

super mooie lipstick!

Amy -

Wauw, wauw wauw wauw.. Wat een prachtige kleur! Die gaat op mijn wishlist!

Beau -

Heftige kleur… haha.

Beautyjuf -

Wow, heftig kleurtje! Maar, het staat je goed:-) Ik zou eruit gaan zien als een spookje 😉

Suzanne -

Prachtig! Echt een super mooie kleur!

Laura -

Oh wauw, deze lipstick is echt prachtig! En ik zei gister nog tegen mezelf ‘ik heb zin in een nieuwe MAC lipstick!’
Dat gaat deze dus worden denk ik :dance:

MySimplySpecial -

Hij ziet er in de verpakking wel heel heftig uit, maar hij staat je goed!

Kiss & Make-up -

Jij komt er nog wel mee weg, maar voor mezelf zou ik deze kleur echt nooit kiezen.

Esther -

Oeee dit kleurtje ga ik onthouden. Prachtig!!

Anouk -

De kleur staat je prachtig! Ik vind het een stoere kleur:)

Bertine -

wauw wat staat die kleur je prachtig zeg!

Jasmin -

Wauw, wat een mooie kleur ! Ik heb zelf mac darkside lipstick maar deze is ook wel erg leuk :love2:

Desmain -

Staat je heel mooi!

Amelie -

Gave kleur! ik weet of ik hem zelf zou durven te dragen, maar hij staat jou echt tof!

Kelly -

Gave kleur!

Lys -

Prachtige kleur! Staat je heel erg mooi ook :)

Tess Evea -

Wat een mooie, diepe en toch wel redelijk heftige kleur. Toch vind ik het echt prachtig, wauw.

beautybysandra -

Heftig kleurtje. Jou staat hij prachtig, mij denk ik een stuk minder…

Sara -

Wauw, wat een prachtige kleur. Hij staat je ook erg mooi! 😉

Suzanne -

Ik vind de kleur prachtig! Heel intens. Staat je leuk.

Svenja -

Wauw, wat een prachtige, intense kleur! Staat je erg goed!

pamela -

hij staat je geweldig!

Dionne -

Wauw, die donkere is eigenlijk wel heel gaaf!

Laura -

Wauw, deze lipstick staat je zo mooi! Zelf zou ik het nooit durven, haha! 😉

Anniek -

Wow, wat staat hij je goed, echt prachtig! En ach, inderdaad, je kan hem op zich nog best wel dragen hoor! Ik heb zelf ook een hele mooie donkere lipstick van Catrice, uit een Limited Edition, die draag ik ook heel graag, ik ben wel van de donkere lipsticks :)

Maaike -

Mooi! Ik houd wel van donkere lipstick zoals deze maar helaas staat het me niet. Ik heb een hele donkere van Rimmel en daardoor lijk ik net dood. Beetje jammer.

Todayslife -

Die lipstick is alleen al een plaatje om te zien :) de donkere kleur staat je prachtig willemijn!

Kimberly -

Ik vind hem wel erg gaaf! Bij mezelf zou ik er ook wel aan kunnen wennen :)

Reageer ook