Kiko Mat Mousse Oil Free Foundation SPF15

Zoek je ultieme dekking voor je (vlekkerige) rode huid of om acné te verbergen? Het beste is om geen glanzende foundation te kopen, maar juist een matte zodat de aandacht zich richt op je ogen of lippen. Matte foundations heb je in verschillende substanties, waaronder een mousse substantie. En de combinatie van mousse en mat schijnt het beste te dekken. Ik testte deze variant van Kiko uit!

Het mooie is dat je Kiko nu ook online kunt shoppen en er niet perse voor naar Londen of Duitsland hoeft. Of je deze foundation nog budget kunt noemen, ik denk het niet. Deze Mat Mousse Oil Free Foundation van Kiko kost namelijk €13,50 zonder verzendkosten. Meer vergelijkbaar dus met merken zoals Bourjois, Maybelline, L’Oréal en Max Factor. Wel betaalbaar!

De foundation zit in een tube met een dop, een prima verpakking. Ik vind verder dat de verpakking van de foundation er mooi en strak uit ziet. Je ziet ook dat er SPF15 in zit, in principe prima maar SPF in een foundation is in principe een beetje onzin. Je smeert er nooit zoveel van -als een normale zonnebrand- op je gezicht en je gaat ook niet foundation de hele dag bijsmeren voor de SPF. Maar goed!

Dit is de structuur van de foundation, heel apart om te voelen! Het is luchtig als slagroom maar ziet er wel dik uit. Je hebt er ook niet veel van nodig. Ik bracht de foundation aan met een korte kabuki kwast. Maar je kunt het ook prima aan brengen met een spons of een foundation kwast.

Er zijn trouwens heel veel kleuren verkrijgbaar van deze foundation, ook voor de donkere huid en dat is een groot pluspunt! Ik kocht zelf de allerlichtste kleur Ivory.

Dit is mijn huid voordat ik de foundation van Kiko heb aangebracht. Mijn huid is roze en ik heb een pigmentvlekje boven mijn lip. Op mijn kin zie je een kleine rode streep (rechts), veroorzaakt door speelse Noa en mijn onoplettendheid haha! Tijd voor de Kiko Mat Mousse Foundation.

Dit is het resultaat. Het dekt als een gek, geen vlekjes of rozige huid meer te bekennen. Maar…wat is dit een vreselijke foundation voor mijn huid. Ik heb een droge tot zeer droge huid (en gevoelig) met een klein beetje een glimmende neus en kin. Deze foundation zag er heel lelijk uit op mijn huid. De camera is nog heel lief geweest, maar het is rampzalig. Overal velletjes, vooral op mijn voorhoofd, wangen en neus. Overal dus bijna!

Kijk maar eens goed naar de close-up. Ik heb hele kleine poriën (lucky me) maar door deze foundation zie je overal van die gaatjes op mijn neus als mijn poriën juist een probleemgebied zijn. Het ziet er echt niet uit.

Nee, de Kiko Mat Mousse foundation zou ik nooit kopen als je net als ik een droge huid hebt en als je niet wilt dat daardoor je poriën nog eens extra opvallen. Normaal als ik een foundation niet zo heel goed vind, hou ik hem wel de rest van de dag ‘op’, maar deze foundation heb ik er meteen afgehaald, want oef…not good! Ik heb het ook nog met een spons aangebracht, maar dat leverde helaas ook weinig op.

Heb je nu een hele vette huid? Dan kan ik me best goed voorstellen dat dit weleens een match zou kunnen zijn! Ook zeker als je getint bent of een donkere huid hebt kan hier iets voor je tussen zitten want ze hebben wel veel kleuren.

Kiko is online te koop via deze website. De Kiko Mat Mousse foundation zou ik zelf aanbevelen voor de vette tot zeer vette huid. De foundation kost €13,90 zonder verzendkosten en is te koop in 14 kleuren.

Heb jij ook weleens een gruwelfoundation gekocht?

45 reacties

Amber -

Hhmm, ik vind dat jij best veel glimt voor een droge huid? Normaliter glimmen droge huidjes niet echt. De foundation matteert erg goed, maar je neus is inderdaad niet erg euhm.. charmant, haha. Nee deze sla ik over. Bedankt voor de review, want wilde hem al bestellen. Scheelt me weer een miskoop.

Cynthiiaa -

Oh god, het viel mij dus niet als enige op! Want ik vond de structuur wel wat hebben, weer eens wat anders. But gurl, ik heb ook een droge huid – God blessed you trouwens met je kleine porien.. jealous! – want bij mij is dan ook echt alles zichtbaar. God, wat een hel.

marlon -

Dit heb ik dus met bijna elke foundation! Drama! ik ben blij met de uitvinding van de BB/CC creams. Daarvoor smeerde ik altijd dagcreme en foundation door elkaar.

Michelle -

Oeee bah, wat een viezig effect vind ik dat altijd als een foundation je velletjes benadrukt. Ik heb een gecombineerde huid, dus ik denk dat dit voor mij totaal geen hit gaat zijn. Ik ben sowieso geen fan van matte foundations, ze benadrukken alles (bij mij) altijd veel te veel!

nenacecilia -

Mooi van ver, maar ver van mooi ;-)

Ashley -

Dit is vrij herkenbaar, heb nog de dream matte mousse liggen het zelfde probleem bij mij. Ik heb een gecombineerde huid met soms wat drogere plekjes.

Lisa -

Hoezo zou je überhaupt een oil free foundation kopen en testen als je weet dat je een droge huid hebt? Op de eerste foto lijkt het nog best mooi maar de tweede ziet er inderdaad niet zo goed uit haha! Ik ben wel benieuwd naar een review van iemand met een vette huid, want t kost me toch net iets te veel om m op de gok te kopen.

Martine -

Tja ik was gewoon benieuwd naar de matterende mousse variant en dan kom je vaak op oilfree uit! :D

Sofie -

Ik heb reeds geleerd van dit soort foundations weg te blijven. Het kan goed zijn voor mensen met een hele vette huid ,maar niet voor mij!

Marloes -

Ah wow, wat zonde zeg. Dit is inderdaad niks voor een droge huid. Jammer!

Marnel -

Wat jammer!! Hij dekt echt heel goed! :(

Hester -

Voor een droge of normale huid is dit inerdaad niet goed! Ik merk het zelf soms al een beetje bij de CC cream van MaxFactor (die ook redelijk matterend is), dat ‘ie de poriën op mijn wangen en neus accentueert.

Jana -

Dat is wel heel jammer, ziet er niet zo goed uit :) x

femketje -

hij lijkt me wel goed voor mijn huid eigenlijk!

Jeanine -

Ik dacht bij de full face foto echt wauw! Maar bij de close-up is het inderdaad heel erg jammer dat je het zo goed ziet. Ik heb zelf ook een hele droge huid dus dit is niks voor mij! Goede review :)

Manon -

ik had dat helaas ook bij een foundation toen ik een droge huid had, erg jammer!

Wendy (B) -

Ik heb schrik voor de verkeerde kleur :s

Saartje -

Jammer! Het ziet er inderdaad niet mooi egaal uit, je ziet de velletjes goed zitten. Inderdaad niet iets voor de droge huid. Vraagje; Is het zo dat matte foundations vaak beter matchen met een vettige huid, omdat ze olie vrij zijn?

Martine -

Precies, vaak als foundations olievrij en matterend zijn, kan het een goede match zijn voor de vette huid. Een foundation op basis van oliën kan natuurlijk ook wel maar dan is een matterende poeder wel een must als je een vette huid hebt. Daarom kun je beter (vette huid) voor oilfree gaan en mat of licht glanzend.

Saartje -

Dankjewel, super!

Suzanne -

Jammer dat hij niet goed bevalt. Dit kan. Stuurloos wel verschillen per huidtype.

MySimplySpecial -

Wat jammer dat hij zo tegenvalt!

pamela -

ik heb een droge huid die toch door de dag heen nog wel eens gaat glimmen. ik kan dit soort foundations dus echt niet hebben omdat ik dus zo een droge huid heb en dan krijg ik hetzelfde resultaat als op de foto’s. Maar als ik foundations heb die wel mooi bij mijn huid passen dan ga ik weer zo snel glimmen.

Jane Doe -

Het klinkt zo stom misschien maar ik voel me een stuk beter van het lezen van jouw review. Ik heb ook een zeer droge tot droge huid. Ik heb al van alles geprobeerd. Cremes voor zeer droge huid van Paula’s Choice, serum, en nu zit ik aan de Lush Skindrink wat mijn huid wel erg zacht maakt maar zodra de foundation erop gaat zie ik ook overal velletjes en droge huid. Het is vreselijk lelijk alleen bij mij ligt het niet echt aan de foundation maar aan mijn huid. Ik dacht echt dat er misschien wat mis was met mijn huid maar gelukkig ben ik niet de enige. Ik ben blij dat sommige foundation voor jou dit probleem niet veroorzaken. Nu ik nog…

JD

Martine -

Ik raad je aan eens een tester uit te proberen van de NARS Sheer Glow Foundation, die is werkelijk waar prachtig!

Jane Doe -

Mag ik vragen in welke kleur je deze gebruikt? Siberia toevallig? Dit is nl de lichtste kleur en als die goed is voor jouw huid (jij hebt een donkerdere huid) weet ik dat ie voor mij te donker zal zijn ^^ Zo niet, dan zal ik zeker eens poging wagen met die foundation.

JD

Martine -

Dit was Ivory! (ik dacht eigenlijk dat Ivory de lichtste kleur was haha)

Kiss & Make-up -

Voor een droge huid lijkt me dit inderdaad niks. Zelf heb ik daarentegen een vette huid, so who knows…

Charile -

Wat jammer!

Dionne -

Wat een tegenvaller..

Miranda -

Wat een goede review met duidelijke foto’s. Goed zichtbaar wat deze foundation doet met je huid. Ik heb ook een droge huid, hele droge huid, en heel veel foundations zien er zo uit bij mij helaas.
Deze van de kiko kan ik dus overslaan:)

Ceetje -

Huh das een bummer! Vooral die velletjes. Ik heb ook een droge huid, dus deze zou niets voor mij zijn. Mijn foundation miskoop was er eentje van de Action. Dekte heel slecht. Maar ik heb nu mijn holy grail gevonden: De Etude House BB Cream bright fit. Wat een dekking en gelijk verzorging. Kan niet meer zonder!

Daniëlle -

Oei, dit zou niets voor mij zijn. Heb ook zo’n droge huid. Kiko is voorderest wel een fijn merk gelukkig :)

Kelly -

Wat jammer, ik heb zelf ook een vrij droge huid en ga deze daarom niet gebruiken!

Dita -

Wat jammer dat deze niet werkt voor jou.

wies -

Ah wat jammer, dan ga ik deze skippen want dan is mijn huid er ook te droog voor! Ik heb gisteren de Bobbi Brown foundation stick gekocht en ik ben echt benieuwd of ik hem zo fijn blijf vinden. :heart:

Marieke -

Zelf met mijn gecombineerde huid heb ik dit wel eens gehad! Bah, daar ga ik geen 13 euro aan uitgeven!

Amelie -

Jammer! Het leek zo’n mooie foundation!

Natascha -

Wat jammer zeg! Ik heb hier bij sommige producten ook last van, en het is zo lelijk!

Kimberly -

Gister was ik nog bij de Kiko in Duitsland.. Ik twijfelde hierover. Maar goed dat ik hem niet heb gekocht :D

Laura -

Zelf heb ik ook een wat drogere huid, dus ik zal deze maar niet gaan proberen. Zonde!

Just laura -

Hmm nu ben ik aan het twijfelen of ik die 13,50 het proberen waard is. Want ik heb geen super vette huid en ben wel “bruin”. Bedankt voor de goede en eerlijke review martine :heart:

Svenja -

Aaaaah wat jammer! Deze slaan we dus mooi over. Bedankt voor de fijne & eerlijke review!

Bianca -

Ooh wat jammer! Ik vond het al vreemd dat ik nooit iets las over Kiko foundations

Reageer ook