Chanel Spring Collection 2014: Notes de Printemps

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Hou je vast, dit is een artikel om bij te kwijlen! Waar heb ik het over? Ik laat je vandaag 3 wonderschone producten zien uit de Chanel Spring Collection 2014: Notes de Printemps. Met andere woorden de likkebaardende lente collectie dus. Kwijl mee!

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

De doosjes geven net zo’n gevoel als bij ons eerste product van Dior. Prachtig afgewerkt en met een fluwelen zakje + het logo er op. De doosjes zijn glanzend zwart met een wit Chanel logo. Je kunt er niet om heen! En die Franse teksten maken het helemaal af en geven een gevoel van luxe. De Chanel Spring Collection 2014 bevat natuurlijk nog veel meer producten dan wat wij gekocht hebben. Maar persoonlijk werd ons oog getrokken naar de volgende drie producten…

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

…hier zie je een cream blush (hoe heerlijk poenig klinkt dat in het Frans: Le Blush Crème de Chanel), een oogschaduw palette met vier kleuren en een semi-matte lipstick. Ik begin met het oogschaduwpalet.

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Dit is het Chanel 537 Quadrille Palette uit de Chanel Spring Collection 2014. Jullie weten inmiddels hoe gek ik ben op mijn Dior Nude Pink Design Palette. En deze van Chanel lijkt hier op maar dan in een veel fellere versie met meer perzik/roze. De warme kleuren uit dit palet zijn prachtig, vooral de perzik kleur (linksonder) en de taupe kleur (linksboven). Ik was heel benieuwd naar de pigmentatie en die valt me zeker niet tegen. Wat zeg ik? Prrrima!

Het enige wat jammer is? Tja, daar zijn ze weer…de sponsapplicators. Die gaan nergens over. Er zit een platte applicator bij en een puntige. Op zich wel over nagedacht maar ik vind het wel achterhaald. Nee, ze hadden beter een (langwerpig) kleurtje toe kunnen voegen of een mooie crème basis kleur á la de Paint Pots van MAC.

Maar goed, daarnaast is dit een palet wat me enorm opvrolijkt met die lieve, snoeperige kleurtjes!

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel 537 Quadrille

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

 Chanel 537 Quadrille: swatches van links naar rechts en van boven naar beneden

  • Linksboven: Eén van de mooiste taupe kleuren die ik ooit heb gezien. Een warme taupekleur met een rozige ondertoon.
  • Rechtsboven: Een prachtige, witgouden highlighter
  • Linksonder: Een hele mooie perzikkleur die wat neigt naar roze
  • Rechtsonder: Een diepe, donkerbruine plum kleur

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

We hebben er 2 ooglooks mee gemaakt, Willemijn een ooglook en ik een ooglook. We wilden namelijk allebei dit palet, want oh wat is het een mooi paletje! Willemijn legt kort uit hoe ze deze mooie, zachte look maakte met Chanel Quadrille:

Willemijn: Ik heb de highlighter aangebracht in de binnenste ooghoek. Daarna heb ik de perzikroze kleur aangebracht op mijn gehele ooglid. Vervolgens heb ik over de hele crease de taupe kleur aangebracht. Met de donkerbruine kleur heb ik de buitenste ooghoek en de onderste wimperrand aangezet. Als laatste heb ik met de perzikroze kleur de bovenkant – op de grens van het wenkbrauwbot en de crease – geblend en een lijntje op de bovenste wimperrand gezet met de donkerbruine kleur.

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Martine: Ik had zin in een cat-eye-shape. Ik gebruikte de perzikkleur op het ooglid. In de arcadeboog gebruikte ik de taupe keur. De cat-eye-shape maakte ik met de donkerbruine/plum kleur. Die kleur zit onder mijn oog en loopt uit richting het staartje van mijn wenkbrauw. Ook zette ik met de donkere kleur een héél dun lijntje op het ooglid. De highlighter zit op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek.

Ik zie dat de perzikkleur bij mij anders uitpakt dan bij Willemijn. Dat komt omdat ik er een transparante basis onder heb gebruikt en Willemijn gebruikte MAC Soft Ochre, een gelere basis waardoor de kleur anders uitvalt.

De conclusie is dat we beiden echt fan zijn van dit Chanel 537 Quadrille Palette. Jep, Chanel flikt het wel! Ons allereerste Chanel paletje is een schot in de roos!

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Dit is de Cream Blush 67 Chamade uit de Chanel Spring Collection 2014. In de ICI Paris ging ik met mijn vinger over het prachtige, frisse rood/roze kleurtje en wow…zo zacht als een kuikenkontje. Naast dat dit product heel goed gepigmenteerd is, smeert het uit als boter zo romig. Je kunt de blush prachtig blenden en hoeft daarom niet bang te zijn voor lelijke vegen op je wang. Chanel Chamade kun je ook prima gebruiken als lipstick.

Het mooie vind ik van de blush dat het makkelijk (vloeibaar) aanbrengt, maar dat de finish wel poederig en zacht oogt. Ook op de lippen, alsof het bijna van fluweel is. Het geeft een gezonde glans en is denk ik ook perfect als je een kort nachtje hebt gehad en dat wilt verdoezelen!

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Cream Blush 67 Chamade: aangebracht op de lippen en wangen

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Cream Blush 67 Chamade

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Cream Blush 67 Chamade

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Cream Blush 67 Chamade geblend en niet geblend + Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick 45 l’Adorée

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Dit is de Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick uit de Chanel Spring Collection 2014 in de kleur 45 l’Adorée. Plum is dé kleur van komende lente. Je ziet het nu overal op catwalks voorbij komen en modellen rondparaderen in de magazines met deze coole plum kleur op de lippen. Plum kleuren zijn diep, donker en vrij vaak koel paars. Dit past juist heel mooi bij de frisse ooglooks met perzik en taupe tinten. Het is misschien gek om zo’n kleur te dragen als het mooi weer is, maar het kan ook gewoon een kwestie van wennen zijn.

Ik vind het wel chique staan, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik eerder een kleur zoals Chanel Chamade op mijn lippen aan zou brengen als het zonnetje schijnt. Dit is mijn derde Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick. Mijn eerste was Chanel l’Éclatante en mijn tweede was Chanel la Raffinée.

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick 45 l’Adorée

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick 45 l’Adorée

Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps

 Chanel Rouge Allure Velvet Lipstick 45 l’Adorée

Bij de swatch op mijn arm dacht ik dat deze lipstick meer sheer zou zijn qua finish, maar dat viel me verrassend genoeg mee toen ik hem aanbracht op mijn lippen. Ik vond het ook al zo gek, mijn andere twee lipsticks uit deze lijn van Chanel zijn namelijk heel dekkend. Maar deze gelukkig dus ook. Ik vind het een hele bijzondere kleur, zoiets zie je niet vaak. Met recht wel een goede plum kleur die helemaal hoort bij komend seizoen. De frisse look met de andere producten uit de Chanel Spring Collection 2014 (Notes de Printemps) maakt hem wel minder zwaar.

Nu even iets minder leuks na 3 positieve reviews, de prijzen:

  • Chanel 537 Quadrille: €50
  • Chanel 67 Chamade: €34,50
  • Chanel 45 l’Adorée: €33

Nope, dat is niet grappig maar wij vinden het ons geld wel waard. Ik zou zelf aanraden om het palet en de cream blush van dichtbij te bekijken. De Chanel Spring Collection 2014 (Notes de Printemps) ligt sinds 17 januari in de winkels. Wanneer de collectie weer zal verdwijnen, is niet bekend maar dat zal denk ik niet lang meer duren.

Wat vind jij van de Chanel Spring Collection 2014 Notes de Printemps?

54 reacties

Joy -

De lipstick vind ik erg mooi! Inderdaad echt een apart kleurtje wat je niet vaak tegekomt :)

shirley -

Wauw, de producten van Chanel zien er zo prachtig uit! Je hebt trouwens echt mooie ogen. Erg mooie foto’s..

xx Shirley

Marnel -

OMG!! Kwijler de kwijl….wat een mooie producten! Wat staan die kleuren je goed Martine!! En die ooglook van Willemijn….prrrrachtig! :linlove:

Hester -

Oeh, wat een mooie zachte kleurtjes! Het palette en de cream blush zijn inderdaad het mooiste vind ik.

Mandy -

Het is wel erg prijzig, maar oh my, wat mooi!! Ik ben verliefd op het oogschaduwpalette en de lipstick!

PinkFairy -

Ik heb de blush ook en hij is idd prachtig!

Manon -

wat een prachtige producten

Saskia -

een leuk weetje is dat de make up lijn van chanel in het bezit is van bourjois (en niet andersom!). sommige producten, zoals de baked blushes, schijnen wb kwaliteit ook erg overeen te komen.
ik zie jullie echter niet vaak bourjois gebruiken. is daar een reden voor? en is dit weetje misschien een aanleiding om dat wel te doen?

(ik vind de licht roze/coral ooglooks van jullie altijd zo mooi en ben iedere keer weer sneu dat ik van nature een erg gele ondertoon in mijn huid heb. wordt ook mooi, maar is toch anders)

Lys -

De ooglooks die jullie gemaakt hebben zijn zo mooi! Prachtige producten, ik zou ze meteen alle 3 willen… :p

Manouk -

Het oogschaduwpalette is echt een beauty! Inderdaad jammer van de sponsapplictors. Die haal ik er altijd meteen uit, je hebt er niks aan.. :heart:

Cindy -

Chanel heeft eindelijk een dekkende oogschaduw op de markt gebracht, jeej. En ik vind de stomme sponsaplicators wel fijn. Ze komen me heel goed uit als ik na een nachtje onverwacht blijven slapen niet met mijn make-up van de dag ervoor over straat wil. Ik heb een hekel aan slepen met kwasten of oogschaduw opbrengen met mijn vingers.

Amy -

De cream blush en de lipstick, gorgeous! :heart:

vera -

Ohh die blush!! erg mooi zeg! ook op je lippen staat ie prachtig

Kiss & Make-up -

Die blush *gush* Zo zo zo mooi! Chanel blush is echt THE best gewoon :-)

Beau -

Ik vind de eerste look met het oogschaduwpalette wel echt super mooi :)

Moniek -

Wauw! Chanel producten geven zo’n luxe gevoel! Echt hele mooie producten die lipstick staat je prachtig en die ooglook met het palette is echt heel mooi!

saarenzo -

Mooie producten! Vooral dat palette vind ik echt prachtig. Die looks die jullie ermee hebben gemaakt zijn heel mooi!

Suzanne -

Prachtige producten!

Esther -

Ik zag laatst zo’n pallet van Chanel en ik ben verliefd

nenacecilia -

Hele mooie lipstick!

Jitske -

De lipstick doet me erg denken aan Galactic Mauve van Maybelline, erg mooi! Het oogschaduwpalette is ook prachtig, wauw..

Miss Y. -

Je MOET (ja echt, MOET) de Illusion d’Ombre in Diapason uittesten voor de blog. Het is zo’n aparte kleur! Heb hem zelf ook en voel me toch altijd bijzonder wanneer ik hem op heb. Het is een paarse kleur met bruine ondertoon en blauwe en zilveren shimmer. Prachtig, vooral in zonlicht!

Miss Y. -

Heb Quadrille ook en Diapason past daar perfect bij! Combineer ze vaak samen 😉

Wendy (B) -

45 l’Adorée is echt niet mis :)

Rosanne -

Wat heeft Chanel toch mooie spullen, de kleuren staan jou echt heel mooi!

Anouk -

Wauww de rouge allure velvet lipstick is prachtig!

Kirsten -

Wauw wat een prachtige producten zijn dit, vooral de oogschaduws vind ik super mooi!

Maaike -

Oef, die lipstick vind ik niet zo mooi. Die shine die eraan zit is niet zo mijn ding. De creme blush aan de andere kant: oh my god. Ik wil nog graag een Chanel blush maar ik kan niet kiezen. Misschien toch maar voor deze gaan.

femketje -

Mooie schaduws :3

BeautyinsideandoutNL -

De lipstick is een beetje een aparte kleur, alhoewel die jou wel staat. Maar het oogschaduwpalette en vooral de blush zijn wel erg mooi! :love:

pamela -

de blush en het oogschaduwpallet vind ik echt prachtig! de lipstick is niet helemaal mijn ding.

Madebyuna -

Prachig! Dat roze staat heel zacht en vrouwelijk! Mooi:)

MySimplySpecial -

Mooie producten, al zit er niet echt iets tussen wat ik ontzettend graag zou willen hebben.

Tessa -

Heeyyy, waaauw wat mooi!! Mijn tante gebruikt die sponsaplicator wel, dus het is wel nuttig voor sommige… Ze werken niet eens zo heel verkeerd..

Lotte -

Wow, het oogschaduwpalette is echt prachtig! Ik vind het echt een Willemijn-palette, met die mooie taupe en perziktinten.

Sofie -

De blush en de lipstick zijn echt prachtig! I like!

Paola -

Super mooie producten en je uiteindelijke look vind ik ook erg mooi!

Ines -

Ze zien er echt geweldig uit! De prijs vind ik wel nogal veel, maar als ze zo goed zijn, kan ik het wel begrijpen!

Anneloes -

Pfoe, dat is inderdaad redelijk aan de prijs. Ik vind de lipstick echt prachtig, maar stiekem toch meer iets voor de herfst als ik de kleur zo bekijk.

Nena -

Wat een mooie producten! Jammer van de prijzen, ik sla over dit jaar :(

Mariska -

Wauw wat mooi. Word helemaal verliefd op! Alleen de prijs vind ik zo jammer :(

Todayslife -

De blush en lipstick Zijn mooi! De lipstick heeft inderdaad een speciaal kleurtje!

Desmain -

De lipstick vind ik erg mooi, had verwacht dat ie wat meer richting de zwarte kant ging uitpakken!

Yasmine -

Wat een prachtige foto’s… Ik smelt er van! :heart:

Carina -

Ben dol op mijn Chanel cremeblush maar deze kleuren zijn echt niks voor mij. Vind het ook jammer dat de lipstick metallic achtig is, echt niet mijn ding :(

Ceetje -

Heb laatst bij de ICI Parixl mijn eerste Chanel lipstick gekocht en mennnn wat voelt dat luxe :yay: Vind de blush het mooist op het gezicht van bovenstaand collectie.

Svenja -

Wauw, wat een pracht producten. Maar ik ben dan ook niet anders gewend van Chanel. Vooral het oogschaduw palette vind ik erg mooi, ik houd wel van die zachte kleurtjes!

Angelique -

wauw wat een prachtige producten, vooral het oogschaduw palette en lipstick vind ik erg mooi!

Dita -

Wauw mooie collectie

kim -

Hele mooie collectie! De blush vind ik erg mooi :)

Healthy Mommy -

Ik ben echt gek op Chanel en mag mezelf dan ook eens per maand even trakteren.. Mag overigens ook van vriendlief hoor. Wat het ook is, welke kleur het ook mag zijn.. Ik ben en blijf fan. Zelfs de prijsjes accepteer ik met liefde! Ik ga eens op jacht naar de oogschaduw uit dit artikel! :zzz:

Sofie -

Wat een mooie collectie! De blush is mijn favoriet :heart:

Laura -

Wauw, wat een pracht producten (kwijlkwijl)! Whahaha, kuikenkontje! Voor mij is het helaas echt te duur, maar het paletje en de blush zou ik zo graag eens een keertje willen gebruiken! :heart:

Kimberley -

Hele bijzondere kleurtjes! Vooral de blush vind ik leuk, omdat je hem op meerdere manieren kan gebruiken :)

Reageer ook