Review: MAC Masterclass Oval 6 Brush

Een paar weken terug kocht ik dee MAC Masterclass Oval 6 Brush. Ik maakte een Eerste Impressie video ervan waarin ik hem voor het eerst gebruikte en beloofde een uitgebreide review na een testperiode. Vandaag is het zo ver! Mijn eindconclusie over de MAC Masterclass Oval 6 Brush.

Dit is hoe ‘ie aan komt. In een mooi, luxe doosje. En dat mag ook wel, want deze kwast kostte me maar liefst €44. MAC omschrijft de Masterclass Brushes als ‘ulta-modern’ die met ‘een hoog prestatie niveau die het aanbrengen van make-up in een nieuw daglicht plaatsen’.

De brushes zijn ergonomisch ontworpen voor een gelijkmatige en moeiteloze applicatie. De haren zijn syntetisch. Er zijn drie maten verkrijgbaar: Linear 1, Oval 3 en Oval 6. Elk ontworpen met een speciaal handvat die zorgt voor, zoals MAC het zegt, ‘absolute controle’ en ‘ultieme precisie’.  Daarnaast zou de kwast door het speciale handvat vingers uit de weg houden.

Want dat handvat, dat maakt de Oval 6 Brush inderdaad zo anders. De Oval 6 is een soort van ovaalvormige kabukikwast maar in plaats van een steel die op de achterkant zit, zit het handvat aan de onderkant. Hierdoor heb je het handvat verticaal ten opzichte van je gezicht, in plaats van horizontaal. Het lijkt wel een soort tandenborstel of haarborstel! Je ziet de kwast in actie in onderstaande video.

http://youtu.be/XY0Ub80YClA

Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal

De Oval 6 is 3 centimeter lang, in width, 1,4 centimeter breed, en 2 centimeter dik.

De haren van de kwast zijn super zacht en de kwast zit stevig in elkaar. De haren zijn perfect in vorm gesneden en je voelt dat de kwast van goede kwaliteit is. De haren zitten heel dicht op elkaar. Deze eigenschappen gecombineerd met de grootte maakt de Oval 6 geschikt om foundation, en concealer mee aan te brengen. Daarnaast kun je er ook blushes en shaping powders mee aanbrengen. Een veelzijdige kwast dus.

Zelf gebruik ik de Oval 6 het liefst om mijn Bobbi Brown Foundation Stick mee aan te brengen, zoals ik ook in de video deed. Sinds ik die combinatie probeerde gebruik ik mijn Oval 6 Brush iedere dag met mijn Bobbi Brown Foundation Stick. Hij brengt creamfoundations prachtig dekkend en egaal aan! Voor vloeibare foundations doet hij ook goed werk, maar ik verkies dan toch mijn BeautyBlender verboven de Oval 6 Brush omdat ik met een spons meer dekking kan creëren.

Voor lichtgepigmenteerde (creme)blushes vind ik hem ook super, deze brengt hij mooi fel aan en het blendt super makkelijk. Om nog maar niet te spreken over shapen! Dat kan namelijk ook perfect met de Oval 6. Je kunt mooie strakke lijnen zetten die je vervolgens zachtjes blendt (ook met de Oval 6).

Dan het verticale handvat. Bevalt het een beetje? Ja het bevalt wel. Het grootste voordeel was me gelijk duidelijk: eindelijk geen botsingen meer tussen mijn kwast en de handspiegel als kippig kippetje (ik heb -3). Perfect! Het is eventjes wennen maar eigenlijk werkt het heel prettig, met zo’n verticaal handvat. Ik zou wel meer uitvoeringen willen proberen!

Over de lijn in het geheel ben ik gematigd positief. Oval 6 trok, en trekt nog steeds, als enige mijn aandacht. De Linear 1 en Oval 3 lijken mij eerlijk gezegd niet zo functioneel. Ik kan m’n vinger er niet helemaal op leggen maar op de één of andere manier blijf ik denken ‘Kon MAC niet met iets beters komen, qua vorm?’

Mijn conclusie over de MAC Masterclass Oval 6 Brush is in elk geval overwegend positief. Ik gebruik hem graag en de kwast is van uitstekende kwaliteit. Hij is handig (zeker voor brildragers) en werkt prettig. Als beautyjunkie moet je echt eens zo’n soort kwast geprobeerd hebben, al is het alleen al om het handvat. Maar of hij die €44 echt waard is? Ik blijf het een hele prak geld vinden….

Prijzen:
Linear 1 – € 28
Oval 3 – € 35
Oval 6 – € 44

De MAC Masterclass Brushes zijn te koop bij de MAC Pro Store en via maccosmetics.nl (dus niet bij de counters).

34 reacties

Fje -

Dat moment wanneer je een dupe ontdekt van de MAC oval 6. http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=221814859469&globalID=EBAY-NL

yanou -

:pc:

Daniëlle -

Ik vind het een zeer bijzondere kwast! Ben er wel heel erg benieuwd naar, maar ik vind de prijs toch ook wel wat te ver gaan.

Malou -

Ik vind het een hele mooie kwast. Eerst wil ik nog een grote poederkwast van MAC kopen, en daarna is deze misschien wel aan de beurt!

saskia -

Ik vind hem er grappig uitzien maar ik moet zeggen voor die prijs ben ik nog niet om!

Malou -

Klinkt goed, maar wel erg duur..

saarenzo -

Ik vind 44 euro toch wel erg veel geld voor een kwast hoor. Dan koop ik van dat geld liever een mooie kwastenset van Zoeva.

Cynthiiaa -

Ik blijf het maar een rare kwast vinden joh.. echt.. hilarisch ergens. :’) Wauw, hij brengt de cream foundation inderdaad heel dekkend aan.. WOW! Loving it! Haha, ik houd ook van een dekkende foundation hoor. 😀 Leuke video er ook bij, want het is toch een apart item, maar hij lijkt mij zo verdomd handig! Haha, ik heb dat ook altijd.. tok tok tok tegen de spiegels. :’) Ben ook benieuwd naar de review van Martine!

Hester -

44 euro, holy shit. Ik denk dat hij best fijn is, maar niet zo bijzonder dat hij zijn geld waard is. Als hij nou €3 kostte had je waarschijnlijk wel geroepen ‘ga hem nu kopen!’, maar goed, die €41 maken toch wel degelijk verschil!

Manon -

Wat apart, klinkt wel goed ben erg benieuwd , maar een beetje duur

Marissa -

Hij lijkt me erg fijn, maar ik vind hem toch echt te prijzig.

Marnel -

Hij is duur, maar zo te zien zijn er veel positieve punten!! :yay:

Miss Sentinelli -

De kwast lijkt me echt super, alleen de prijs vind ik echt te hoog.

AnnechiensBudgetBeauty -

Blijf het een aparte vorm vinden voor een kwast.. Dat gecombineerd met de prijs, niet mijn ding.. Ik hou het wel bij mijn namaak-real-technique-kwasten..

Lucinda -

Weer eens wat anders, zoiets had ik nog niet gezien. Echter is de prijs wel heel behoorlijk en sla ik dit dus met grote stappen over.

victoria -

Klinkt in ieder geval goed! En het brengt je foundation echt heel mooi aan!

MySimplySpecial -

Het blijft een bijzonder ding, maar de prijs is wel erg hoog.

kim -

Lijkt me wel heel fijn, maar ik heb al goede budgetkwasten!

Daphne -

Het klinkt wel goed, maar jeetje, wat duur!

Miranda -

Het klinkt op zich best goed. Maar of ik nou echt moet zeggen dat ik hier voor 44 euro wil uitgeven, nee dan ga ik denk ik toch liever voor een andere kwast.

femketje -

ik vind het nog steeds een apart ding XD

pamela -

ik hoor echt alleen maar positieve dingen over deze kwast terwijl ik dat echt niet verwacht had 😛

Kimberly -

Ik blijf het wel een grappig product vinden, maar ik denk niet dat ik hem de 44 euro waard vind..

Melike -

Wie heeft dit uberhaupt bedacht, ik vind hem wel super enzo alleen heb ik het gewoon niet nodig omdat ik geen foundation gebruik. XO

Bibian -

Wat een bijzondere kwast, vind het ook veel geld maar als het nou echt super goed werkt dan is het die €44,- wel waard! Liefs

Manon -

Ik zie deze al vaker voorbij komen. Het lijkt me opzich wel een fijne kwast!

charile -

Hij lijkt mij super fijn, maar zoveel geld geef ik echt niet voor een kwast uit haha. Hoe grote beautyliefhebber ik ook ben ^^ Ik blijf een arme student hihi (Misschien een leuk idee om een artikel/filmpje te maken over tips als je weinig budget hebt (mbt huishouden/beauty etc)) 😀

Healthy Mommy -

Yay, ik ben ook al een week of twee in het bezit van deze MAC kwast en hij is ZO fijn! Ik ben verkocht! Heurlijk! Al wissel ik nog wel zo nu en dan. 😉

Rosa -

Er zijn tegenwoordig te veel goede kwasten voor minder te koop

Koalabeautymama -

Ik vind het zo’n aparte kwast. Weet nog steeds niet wat ik er precies van vind haha.

Sofie -

Klinkt onwijs fijn, maar wel ver boven mijn budget voor een kwast :)

Anja -

Ik ben wel benieuwd, maar ik vind het echt helemaal geen mooie kwasten om te zien. En ik weiger 44 euro aan een kwast uit te geven.

Martina -

Voor shapen en blush lijkt hij mij ook erg fijn! Maar ik moet zeggen dat ik de prijs er niet voor over zou hebben. Dan toch liever een andere kwast :)

madebyna -

Ik vind het echt een bijzondere kwast.. Hoe zijn ze erop gekomen dit te ontwerpen. Handig inderdaad voor brildragers. Dit ben ik niet, dus ik zie er niet echt een musthave in. Haha :blush:

Reageer ook