Mijn Nude Paletten (Martine)

Als je me al iets langer volgt, dan weet je dat ik niet zo heel basic ben qua make-up. Ik hou van een goede smokey eye en spannende kleurencombinaties. Ondanks dat gegeven heb ik toch vrij veel nude paletten in mijn stash. Stiekem ga ik op ‘niet-LLG-dagen’ namelijk wel voor basic. Waarom eigenlijk? Tijdtekort? Is basic make-up zakelijker? Ik weet het niet, maar ik heb een liefde voor nude paletten.

Als ik het zo allemaal op een hoop zie liggen, is het toch behoorlijk wat. De nude paletten die ik in mijn stash heb, zijn:

  • Too Faced Natural Eye Palette
  • Too Faced Naked Eye Palette
  • The Balm Meet Matt(e) Nude Palette
  • The Balm Nude’tude Palette
  • Dior Nude Pink Design Palette
  • RiRi <3 MAC Phresh Out Palette
  • MAC Pro Palette
  • Urban Decay Naked 2 Palette

Over ieder palet is een review geschreven op LiveLifeGorgeous. Als je deze nog eens terug wilt lezen, plak dan de naam van het palet in het zoekbalkje en druk op enter. Zo kun je op je gemak eens alle swatches bekijken.

Ah, daar zijn ze. Dit zijn zo ongeveer de eerste paletten die het begin van mijn (uit-de-hand-gelopen) stash vormde. Ik weet nog goed dat ik van mijn stufie het Too Faced Natural Eye Palette kocht. Wat was ik er blij mee en wat was het lastig om de kleuren niet te swatchen. Ik moest namelijk wachten tot Willemijn er foto’s van gemaakt had voor de site, wat een kwelling! Ja ja, zo zie je maar weer wat ik voor jullie over heb! 😉

Op een gegeven moment was ik zo gek van Too Faced dat ik een heuse palettenverzamelaar was geworden. Ik vond het dan ook superlief dat ik van een LLG-bezoekster gewoon het Naked Eye Palette van Too Faced kreeg als cadeautje. Ze gebruikte dit palet amper en daarom mocht ik hem toen hebben. Zo lief! Van deze twee paletten heb ik gretig gebruik gemaakt als student en de laatste tijd pak ik vaak het Too Faced Natural Eye Palette er weer bij.

De laatste twee nude paletten die ik aanschafte, waren van The Balm. Gek genoeg leken het me hele mooie paletten maar ik vroeg me af of ik ze ook echt zou gaan gebruiken. Nu wil het geval dat meneer Matt(e) altijd braaf op me ligt te wachten ‘s ochtends en maak ik heel veel gebruik van Matt Rosen en Matt Singh. Totaal onverwacht, maar ik kan niet meer zonder mijn lieve Matt(e).

Maar ook met het Nude’tude palette heb ik al wat make-up avonturen beleefd. Vooral de kleur Stand-offish stands out. Deze mooie rosé/gouden kleur gebruik ik maar al te graag in mijn binnenste ooghoeken. De matte donkerpaarse kleur Sexy tover ik tevoorschijn als ik als een vamp voor de dag wil komen.

Het MAC Pro Palette stelde ik zelf samen. Je ziet van links naar rechts een highlighter, blush en een prachte shape kleur. Wat ik het meest uit dit palet gebruik is de lichtbruine kleur met roze ondertoon om mijn gezicht meer definitie te geven. Dat is MAC Bone Beige (rechts) en ik kan ‘m iedereen aanraden.

Het palet wat er boven op ligt, is het RiRi <3 MAC Phresh Out Palette. Helaas limited, maar ondanks dat was het palet niet snel uitverkocht. Zonde, want het zijn prachtige kleuren. De grijs/paarse taupe kleur is de mooiste die ik gezien heb en zelf ben ik helemaal wild van het middelste, lichtroze vakje. Die. Glitters. Zijn. De. Bom.

Ik maakte nog snel even een look voor jullie met mijn The Balm Nude’tude palet. Kleuren die ik gebruikt heb zijn Stand-Offish, Stubborn, Silly en Selfish. Ik gebruikte de rosé/gouden kleur (Stand-Offish) aan de binnenkant van mijn ogen. In de arcadeboog zie je Selfish (taupe/bruin) die heel zacht overloopt naar Stubborn (zacht roze). Om de look iets meer pit te geven bracht ik Silly aan (donkerpaars/zwart met roze glitters) in de buitenste ooghoek en onder mijn oog. Ik maakte de look af met de Fluidline Past Twilight van MAC.

Waar ik sinds kort helemaal gek van ben, is eyeliner aanbrengen tot in het puntje van mijn binnenste ooghoek en op de waterlijn. Het zorgt bij mij voor nog meer pit en persoonlijk vind ik het ook wel sexy!

Op mijn wangen draag ik een lekkere roze blush van Zoeva om de boel op te peppen. Bij nude ooglooks hou ik wel van een beetje kleur op de wangen en lippen om het niet al te saai te maken. Om de blush bij de lipstick te matchen, gebruik ik Yves Saint Laurent Rouge Volupté in de kleur 29 Rose Opéra.

Welke nude paletten heb jij en wat is je favoriet?

57 reacties

Esther -

Mooie collectie, ik ben ook gek op nude! Ik wil naked 3 nog aan mijn collectie toevoegen en dan ben ik happy

Tessa -

Wauw mooie producten! Ik ben dol op nude kleuren. Mijn favoriet is m’n naked 2 palette :)

Xan -

Prachtige paletten. Ik moet ook meer nude paletten aan schaffen; ik ben meer van de kleur. Het storm palette van Sleek is mijn enige nude palette.
Love,

Picture this by Milou -

Oehh ik word hier echt heel hebberig van. Nude blijft toch altijd mijn favoriet!

Marnel -

Wat een mooie paletten!! Die ooglook ook zo mooi en simpel!!

emma -

Prachtige look! Zeker de ogen <3
alleen de blush vind ik niks, iets te heftig..

Caro -

Ik heb precies hetzelfde als jij! Ben gek op smokey eyes maar op werkdagen ga ik ook vaak voor nude looks! Die palettes van The Balm vind ik echt mooi, die wil ik ook nog gaan aanschaffen! :-)

Bianca -

Veel mooie palettes! Leuke stash ^^

xhannahs -

Hele mooie look! Ik doe dat zelf ook vaak met oogpotlood haha

Manon -

prachtige palette en je hebt er een mooie look van gemaakt

Lotte -

Hele mooie paletten heb je! Ik heb het Natural Eye palette, Naked 2, Shadow Bon Bons (TF) en nog een neutrale van Inglot. Love nude kleuren! <3

Jessie -

Prachtige palettes en mooie ooglook ook! Ik heb zelf geen enkele van diegene die je toonde. Wel heb ik een paar kleinere palettes van Wet n Wild en TBS onder andere met mooie, natuurlijke kleuren.

Fashion meets Beauty -

Ben jaloers op je stash! :handkiss: Ik heb zelf een nude palette samengesteld met het Urban Decay Build your own palette, maar ik zou nog dolgraag het NAKED 3 palette willen..

Galina -

Ik heb eigenlijl aleen het absolute nude palette van catrice en nog een LE van Catrice. Wat eeb prachtige paletten heb jij zeg!

pamela -

wauw wat een prachtige producten!!

Sofie -

Mijn grote favoriet is Naked2. Hoewel ik de andere twee palettes ook heb, grijp ik toch het meest naar de tweede variant

Myrna -

Ik heb ook way too much nude palettes en toch kan ik het soms niet laten om er nog een bij te kopen. Mijn favorieten nude palettes op dit moment zijn toch wel mijn Urban Decay Naked 1 en 3 palettes.

klaudia -

Bn super blij dat je de naked eye van to faced nog steeds mooi vind. Hb jem toen graag aan je gegeven. Mijn favoriet is naked 3

Maaike -

Naked 1, Naked 2, Naked eye van Too Faced, Sleek Au Naturel & Oh So special (vind ik ook allebei wel naturel) een quad van Make up Designory met alleen maar matte tinten.

Laura Louise - Fablouise -

Wauw dat zijn mooie paletten. Ik zelf ben ook helemaal weg van NUDE kleuren en palette! Het staat je ook erg mooi :)

Dionne -

Wat een mooie palettes

Shaz -

Mooie ooglook! Mijn favoriete paletten zijn die van Sleek Make Up (Au Naturel/Storm) en Naked (1/2).

Miranda -

Wat heb jij mooie paletten. Mijn favoriet is zeker het Too Faced Natural eye palette, ik gebruik hem nog zo veel en heb hem inmiddels al jaren. :)

femketje -

super mooie palettes 😀

Kiss & Make-up -

How many nudes does a girl need?? :-) Wat heb je veel nude palettes zeg.

Lenneke -

Ik heb Too Faced Natural Eye Palette, maar de rest mag ook wel in mijn kast… Doe ik echt niet moeilijk over. 😉

Hanna -

Wat heb je veel paletten! Wel erg mooi! Wil zelf nog graag het naked 2 palet hebben.

vera -

Natural eye wil ik oook!!

Tine -

“Ik maakte nog snel even een look voor jullie…”. Ik wou dat ik snel zo’n mooie en idd sexy look uit mijn mouw kon toveren. Leuk artitkel!

Beautyjuf -

Wat een prachtige palettes! :-) Ik heb nog niet zoveel palettes. Daarentegen koop ik wel vaak een mono oogschaduw.

Eline -

ik heb naked 2 maar wil ook nog graag het nude tude palette!

Daphne -

Hele mooie palettes!

Martina -

Ik kan niet kiezen tussen mijn nude-kindjes……mijn too faced natural eye, naked 1&2&3, meet matte van the balm…….allemaal grote favorieten

Lin -

Ik heb er ook heel wat, maar Too Faced Natural Eye is veruit mijn favoriet. Love it!

Amanda92love -

Oow ja bedankt voor de tip over de paintpot van mac om hem aan te brengen met een kwast ik kan niet meer zonder me paintpot me oog makeup blijft echt de hele dag gewoon nettjes op zijn plaats en het lijkt alsof de kleuren veel duidelijker zijn :)

Amanda92love -

Mijn mooiste nude palletjes zijn naked en naked 2 en naked basics hoop dit jaar nog naked 3 te bemachtigen maar heb allebij de nakeds nog niet zo lang en ooow wat gebruik ik ze vaak ik gebruik elke dag wel eentje ik ben ook meer van de natuurkleuren veel makkelijker te combineren bij je kleding etc..

Naked basics daar ben ik ook echt blij mee wat een mooie matte kleuren

En uiteraard heb ik ook het urban decay vice2 pallet daar zitten wat meer kleuren in deze gebruik ik ook wel vaak maar toch uiteindelijk pak ik naked vaker….

Olga (teamconfetti) -

Ik draag alleen maar nude kleuren. Wat een pareltjes heb jij bij elkaar gespaard :)

Manon -

Mooi mooi MOOI! Ik vind je naked palette het mooiste! :linlove:

Petra -

Ze zijn heel erg mooi, en de verpakkingen vind ik dus helemaal geweldig…wat apart zijn ze, maar ze stralen een echte authentieke klasse uit, en daar houd ik wel van!

Marissa -

Mooie paletten! Ik wil ook nog heel graag het Too Faced palette, maar daar wacht ik nog even mee. Ik hou van deze nudepaletten.

Kirsten -

Erg mooie paletten heb je!

charile -

Mooie paletten 😀

Nena -

Wat heb jij mooie paletten! Ik wil ze allemaal wel hebben :)

Janniek -

Wauw, wat een mooie paletten.. ik ben echt gek op dit soort kleuren en tinten. Mooie look heb je dr ook mee gemaakt. Zucht….

Lucinda -

Mijn favoriet blijft toch wel Naked2, ik kan daar zoveel kanten mee op. En daarnaast vind ik bruintinten ook erg mooi bij blauwe ogen. Stiekem zou ik toch ook wel meer nude paletten willen hebben, heel stiekem. xxx Lucinda

MySimplySpecial -

Die eerste twee van Too Faced vind ik heel erg mooi!

Beautydagboek -

Prachtige palettes! Ik zou nog graag het Meet Matte palette willen hebben :)

Marjolein -

Ik hou van dit soort paletten! Eigenlijk wil ik nog wel zo’n palette van Too Faced. En het Naked 2 palette van UD!

Anniek -

Superleuk om te zien, wat heb je er lekker veel zeg! Ik gebruik zelf vaak de bruinige kleuren uit het ‘O So Special’ palet van Sleek, en ook het nude palet van MUA en die van Catrice zijn favoriet bij mij!

Carina -

Qua nude paletten heb ik een zelfgemaakte met 3 oogschaduws van Inglot en het Sleek Au Naturel palette. Eigenlijk niet veel maar het is genoeg :) Al zou ik niet nee zeggen tegen meer xD

Jitske -

mooie paletten!!

kim -

Allemaal heel erg mooi! Ik heb ook naked 2 😀

Dita -

Mooie paletten

Lotte -

Wauw, wat heb je er veel! Ik ben ook gek op nude paletten en heb er inmiddels ook toch al wel heel wat verzameld. Ik zou er graag nog het Nude Tude palette van The Balm aan willen toevoegen. Leuk artikel, ik vind dit soort dingen altijd leuk om te zien :)

Kelly Caresse -

Wauw de nude looks staan je erg mooi! Het naked 3 palette staat op mijn wishlist, zulke mooie tinten!

Laura -

Mooie paletten en look! Het Natural eye palet en Nude’tude palet zien er vooral mooi uit! :love:

Sofie -

Wauw, ik ben jaloers! Wat heb jij een prachtige nude paletten :love:

Reageer ook