Marc Jabocs Daisy Delight

Martine en ik hebben over het algemeen niet heel erg een overeenkomende smaak als het gaat om parfum. Waar zij van mierzoet houd, ga ik liever voor citrus. Zij valt als een blok voor klassieke, warme geuren, terwijl ik voor de bijl ga voor moderne geuren. Maar naast Thierry Mugler hebben we nog een gezamelijke favoriete geur: Daisy van Marc Jacobs. En zoals ieder voorjaar brengt Marc Jacobs ook dit jaar weer een limited edition uit van Daisy: Daisy Delight. En vandaag lees je bij ons de review!

Over Daisy hebben we al heel wat geschreven. Zo schreef ik in maart 2012 over Daisy Petite Flower On The Go, de originele Daisy in een super leuke limited reisverpakking. In augustus 2013 showde Martine het setje mini’s die je alleen op het vliegveld kunt scoren. En afgelopen maand schreef ze over Daisy Hot Pink.

En vandaag dus over Daisy Delight! Daisy Delight heeft het standaard flesje maar wel met andere kleuren. Het glas is doorzichtig en de geur (het ‘water’ bedoel ik) is heel lichtblauw van kleur. De bloemen bovenop zijn in felroze, turkooise en lichtroze. Cute! Het straalt de bloemigheid, frisheid en lichtheid van de geur goed uit. Ik vind de uitvoering van het doosje en de fles erg mooi! Simpel, maar ook classy en vrouwelijk.

Maar hoe ruikt ‘ie? En vooral, voor de liefhebbers: hoe verschilt hij ten opzichte van het origineel? Laten we de geurnoten eens bekijken.

Daisy Origineel
Top: wilde aardbei, viooltjesbladeren, robijnrode grapefruit
Hart: gardenia, viooltjesbloemblaadjes, jasmijnbloemblaadjes
Basis: muskus, vanille infusie, witte houtsoorten

Als ik de geur zelf moest beschrijven: warm, musk, kruidig, tikje fris, bloemig.

Daisy Delight
Top: fresia, appel
Hart: kweepeer bloem, iris, gardenia, pioenroos
Basis: muskus, cederhout, sandelhout

Als ik de geur zelf moest beschrijven: fris, bloemig, zoet, tikje warm/kruidig

Zoals je ziet vertonen ze verschillen ze op een aantal punten duidelijk van elkaar, hoewel je wel echt kunt ruiken dat het zusjes zijn. De basis met muskus en houtsoorten is hetzelfde, ook de gardenia komt in beide geuren voor. Delight vind ik een toepasselijke naam voor de geur. Delight is namelijk lichter, zoeter en frisser, waar het origineel meer warm van geur is. Ook ruik ik bij het origineel ook de aardbei (top noot) en vanille infusie (basis), die je duidelijk in Delight niet ruikt. Bij Delight ruik ik dan weer heel duidelijk het friszure van de appel. Ik vind het knap en leuk dat je kunt ruiken dat het beide een Daisy parfum is, maar dat ze wel verschillen.

Qua draagtijd doet Daisy Delight het net zo goed als het origineel. Ik kan de hele dag genieten van de twee spuitjes parfum die ik ‘s ochtends aan heb gebracht. Hmmm!

Daisy Delight is vanaf half februari te koop online en in de parfumerie en is via een pre-order nu al te koop bij Parfumswinkel.nl voor €48,88 (50 ml).

Ben jij net als wij ook een MJ Daisy fan?

30 reacties

Miss Sentinelli -

Deze lijkt me echt heerlijk, de flacon ziet er ook mooi uit!

Tedje -

Hmm hij lijkt me heerlijk! Ik heb zelf de gewone Daisy :)

Alicia -

oooh :heart:
Ik wil heeel graag een daisy parfum aanschaffen, maar met al die varianten wordt het wel weer heel lastig een keus maken :s

Tiff - The CineFiles -

Het flesje is echt super cute :3

Hester -

Toch altijd knap dat ze weer een net iets andere versie uit kunnen brengen! Ik vind de flacon ook heel leuk, lichtblauwe vloeistof zie je niet zo vaak. Het is trouwens vaak zo dat een nieuwe versie minder geurnoten heeft dan het origineel, als ik het goed heb. En Daisy is ook hét parfum dat ik herken bij anderen (fysio, klasgenootje), haha!

STRAWBERRYCHEESCAKE -

Ik wil heeemm! *gillend*

Kelly -

Wat is de verpakking leuk zeg. Ik ben wel erg benieuwd naar de geur.

Esmay -

Als ik naar de geurnoten kijk zou ik deze parfum wel heel erg lekker moeten vinden haha! Sowieso de verpakking vind ik echt ontzettend cute, maar dat zijn alle Daisy parfums :) Snel eens ruiken in de parfumerie.

Naomi -

oe ik ben benieuwd.
Is de prijs in de parfurmerie hetzelfde als die in de webshop van parfumswinkel!?

Dita -

Hrt flesje ziet er alleen al erg leuk uit

Kim -

Klinkt goed :) Het origineel vind ik ook een heerlijke geur :)

Jaimy en Laura -

Wauw wat een mooi flesje!! Alleen daarom zou ik ’em al willen hebben!

Lucinda -

Ik heb hem al een aantal keren geroken bij de parfumerie, dat flesje… daar kan je toch niet omheen? Ik zou hem wel heel graag willen hebben, maar eerst even wat andere geuren opmaken voordat ik deze geur bij mijzelf kan goed praten hahaha. xxx Lucinda

Marissa -

Ik ben verslaafd aan de Daisy lijn en deze lijkt me ook echt heeeel lekker!

vera -

ziet er goed uit!!

Marnel -

Ooo ziet er lekker uit!!! Die flacon is echt zo mooi!! Ik zou hem alleen al willen zonder parfum erin…haha

Manon -

wat een schattige flacon, ben benieuwd naar de geur

victoria -

Ben benieuwd hoe hij ruikt! Ik zou hem eerlijk gezegd al alleen voor het flesje kopen haha, too pretty :linlove: x

Manon -

Wat een ontzettend leuk en lief flesje! Ben benieuwd naar de geur, ik ga m snel een keertje ruiken in de parfumerie :yay:

MySimplySpecial -

Wat een leuk flesje!

Beautyjuf -

De flacon vind ik zo ontzettend cute :-) De geur lijkt me heerlijk.

kim -

Lijkt me echt superlekker! Binnenkort haal ik de normale Daisy 😀

Vanessa -

Klinkt erg fijn. Mooi flesje ook! :)

Manon -

hmm lijkt me heel fijn!

Tess Evea -

De flacon is zo mooi, de geur lijkt me ook heerlijk.

Myrna -

Ik vind de flacons van Marc Jacobs altijd geweldig, zijn echt van die eyecatchers! Aan de geurnoten te lezen zou het zeker een geur zijn die ik lekker zal vinden, zal er zeker even aan ruiken als ik hem in de parfumerie spot!

Kelly Caresse -

Mmm ik ben dol op de geuren van Marc jacobs dus ik ben ook heel benieuwd naar deze, wat een leuke verpakking heeft deze alleen al. Eyecandy voor op mijn make-up tafeltje!

Sofie -

Klinkt als een fijne geur! :)

Bianca -

Hmm, lijkt mij de ideale zomergeur en het flesje is natuurlijk ook weer erg cute :-)

Reageer ook