Givenchy Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette

Ik koop eigenlijk bijna nooit parfums voor mezelf. Ik vind ze vaak zo duur en op de een of andere manier koop ik dan liever kleding, schoenen, tassen en make-up voor mezelf. De enige dure geur die ik ooit voor mezelf heb gekocht is een nieuwe Miss Dior nadat ik het flesje dat ik van Djurre kreeg er binnen een jaar door heen gespoten had. De rest van alle parfums heb ik gekregen of waren blogger-benefits. Maar twee weken geleden kwam ik een heerlijke geur tegen en ik dacht ‘Laat ik eens gek doen!’ En ik kocht ‘m. Vandaag mijn review van Givenchy Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette.

In 2006 werd de allereerste Ange Ou Démon eau de parfum uitgebracht. De geur was een groot succes en vervolgens kwam er bijna elk jaar een nieuwe variant van Ange Ou Démon uit. Zoals de Eau de Toilette Tendre in 2008, Ange ou Démon Le Secret in 2009 en Ange ou Démon Le Secret Elixir in 2012. De originele Ange Ou Démon is vrij zwaar waar de Le Secret geuren frissere versies zijn.

Ik kocht Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette. Dit is de lichtere, eau de toilette versie van Ange ou Démon Le Secret die in 2009 uit kwam en is uitgebracht in 2013. Alle Ange ou Démon geuren zitten in hetzelfde flesje, maar hebben verschillende kleuren.

De Ange ou Démon geuren draaien om ‘het engeltje’ en het duiveltje’. De parfums zijn gebaseerd op tegenstellingen: Licht versus schaduw en onschuld versus verleiding. De ‘Le Secret’ serie is daarnaast ook nog eens mysterieus en sensueel. De parfums zijn onschuldig en verleidelijk en hebben een ‘duivelse charme’.

Givenchy beschrijft de geur als volgt:

Shaduw en licht. Onschuldig en verleidelijk…

Ange ou Démon Le Secret Eau de Toilette is een betoverende verleidelijke geur voor de mysterieuze en charmante vrouw. Het parfum is een ode aan luchtigheid en liefde, zowel fris als intens sensueel.

De geur onthult de ondeugende knapperigheid van een liefdesappel als topnoot. Het hart van de geur wordt gevormd door de delicate elegantie van jasmijn en rozenthee. De basis van de geur bestaat uit de mysterieuze sensualiteit van patchouli en musk.

Dit zijn noten van Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette:

Top: Suiker en sappige appel
Midden: Jasmijnthee, rozenthee
Basis: Witte musk, amber, patchouli

Ook Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette zit weer in het bekende flesje. Deze flacon is van transparant glas en heeft een dop van plastic. De vloeistoef is lichtgeel.  Ik vind het flesje wel leuk vormgegeven, het heeft ook wel iets engel- versus duivelachtigs, maar de dop gaat er wat moeilijk van af en op en voor de prijzen van deze geuren zou het flesje wel wat chiquer mogen naar mijn smaak.

Toen ik Ange Ou Démon Le Secret Eau de Toilette voor het eerst rook dacht ik ‘Hm, lekker.’ En ik liep verder langs de grote muur vol parfums bij de Douglas. Maar de geur bleef hangen dus liep ik terug en rook ik nog eens. En nog eens. Ik spoot ‘m op een papiertje en vervolgens op mijn pols. Langzaam werd ik verliefd! En uiteindelijk kocht ik een flesje de 30 milliliter.

Wanneer ik de geur net opgespoten heb ruik ik het frisse en zoete van de appel. Heerlijk! Even later komen de noten van de jasmijn, musk en patchouli meer naar voren, maar ondanks dat dit hele kruidige, warme noten zijn, blijft de geur ook fris.

Toch is er één ding wat me van het hart moet en dat is dat de geur niet zo heel lang blijft hangen en dat vind ik zo jammer! Ik moet op een dag zeker wel een keertje bijspuiten als ik wil dat de geur de hele dag subtiel, maar wel aanwezig is. Doe ik dat niet, dan ruik je ‘m alleen als je dicht op de huid zit of je neus in m’n sjaal doet. En dat vind ik wel een beetje teleurstellend.

Ik dacht ‘Nou dan koop ik toch gewoon de parfum variant!’  Maar Ange ou Démon Le Secret Eau de Parfum verschilt in meer dan alleen in het percentage parfum met de Eau de Toilette. De noten van de parfums verschillen namelijk. Hieronder zie je de noten van Ange ou Démon Le Secret. Ik heb deze zelf niet dus kan ik ze niet vergelijken.

Top: Wintercitroen uit Italië, cranberrybessen en akkoord van groene-theeblaadjes
Middel: Sambacjasmijn, witte pioenen en waterbloemen
Basis: Blond hout en patchoeli

Toch weerhoudt het me er niet van om hem te dragen want de geur is betoverend lekker!

Ik suck in geurbeschrijvingen, maar ik hoop dat je toch een beetje een idee hebt gekregen van deze geur. Voor iedereen die van frisse, maar toch sensuele/warme geuren houd (en een tikkie zoet) of al dol was op (een van de) andere Ange Ou Démon geuren, ga deze zeker eens opzoeken in de parfumerie.

Adviesprijzen
30 ml – €54
50 ml – €76,50
100 ml – €106

Ken jij de Ange Ou Démon? Wat vind je ervan? En welke ik jouw favoriet?

39 reacties

Jeanine -

Ga dit luchtje binnenkort aanschaffen, bij Parfumsuper.nl (hier was een vraag over). Ja, ze verkopen echt parfum, geen namaak en ze zijn stukken voordeliger dan de parfumerie-winkels. Bovendien is de verzending heel snel!

Tanja -

Wil deze geur kopen, mijn lievelingsparfum. Bij ici paris is hij duur, maar bij een website parfumsuper.nl scheelt hij zeker 33 euro ongeveer. Maar weten jullie misschien of dat een betrouwbare website is. Zouden ze daar echte parfums verkopen?

Tiff - The CineFiles -

Ik hou echt van deze parfum, heerlijk!

esther -

Ik had al mijn geurtjes opgemaakt en zocht een ander geurtje. Ik had hetzelfde als jij, ik rook m, rook m nog eens. Heb testertjes gevraagd bij verschillende winkels en ben verkocht! Heerlijke geur voor alle jaargetijden. Je ruikt m niet de hele dag omdat het een edt is, maar dat is niet erg. Ik heb nu een nieuw testertje van Douglas ontvangen: Shiseido Zen. Die is ook zo lekker fris! Iets minder kruidig dan AOD.

Lisette -

Wel jammer dat hij niet lang blijft hangen en gezien de prijs vind ik dat toch echt een ‘must’.

Ceciel -

Ben erg benieuwd naar de geur! koop zelf meestal ook geen parfum, vind het altijd goede cadeaus!

Marnel -

Hij klinkt ook echt een beetje mysterieus! :jep: Lijkt me wel lekker!!

Miss Sentinelli -

De geur ljkt me wel lekker, alleen jammer dat hij niet lang blijft hangen.

cecile -

ik denk dat ik deze geur ga ruiken en dan misschien wel kopen.
ik vind het wel fijn dat er een soort van geschiedenis bij zat.
Ps. willen jullie meer achter de schermen maken dat is echt leuk!!!
xx cecile

Ines -

Ik ken de geuren niet maar wat jammer dat hij blijkbaar niet zo lang blijft hangen :(

isa -

ik heb ff een tip; ik was vandaag in emmen, toen ben ik even naar de ici paris xl gegaan en daar was 40% korting op alle lipsticks + lipgloss! en 20% korting op alle make-up. gewoon even een tip om goedkoper ysl lipsticks te kopen :)

cecile -

dank voor de tip ik ga kijken

Esther -

Ik heb de eau de Parfum en de elixir versie, beiden heerlijk verslavend! Deze ruik ik echt 24 uur lang, van ‘s ochtends na het douchen, tot de volgende douchebeurt de volgende ochtend…amazing!!! De laatste kreeg ik voor Valentijn van mijn vriend, door het dolle heen was ik 😉

Bianca -

Jammer dat hij snel vervliegt, voor die prijs zou dat niet mogen. Wel een mooi flesje :-)

Lucinda -

Deze geur ken ik niet, maar het flesje is in ieder geval super. Dat is altijd zo belangrijk voor mij, een leuk flesje. Geen idee waarom, maar goed. Deze wil ik zeker een keertje ruiken, maar hij is wel erg duur. Misschien als ik weer eens een bende korting heb ofzo.

Nynke -

De eerste geur hiervan vond ik echt al heerlijk..
Heb nog wat andere geuren staan, maar voor als die ooit op zijn (wat doe je toch eigenlijk lang met zo’n flesje!), staat een geur uit deze range zeker op mijn lijstje :)

Danique -

Ik heb le secret en samen met Miss dior en flowerbomb zijn dat mij favo geuren! :heart:

Ingrid -

Ik vind het originele eau de parfum heerlijk, die heb ik een paar jaar terug ook intensief gebruikt. Leuk secret doet het helaas niet goed op mijn huid. Hij deed mij echter heel erg denken aan Still van Jennifer Lopez en die is via internet een stuk goedkoper verkrijgbaar. Dat is sowieso een heel lekker geurtje, maar wel van best lang geleden.

Vanessa -

Mooi flacon. Ben erg benieuwd naar de geur! Mijn favoriet van Givenchy was de rode flacon, maar die is helaas nergens meer te verkrijgen.

Kelly -

Lijkt mij een ontzettend lekker geurtje!

MySimplySpecial -

Ik ben wel heel benieuwd naar de geur nu!

Esther -

Klinkt goed!

Kimberly -

Ik heb zelf de roze versie en echt.. ik ben zo verliefd op die geur! Het is dat ie zo duur is anders was het bijna wel mijn signature geur geweest. Laatst rook ik deze ook in de winkel en vind hem echt super lekker ook. Ik heb echt een te grote parfum verslaving eigenlijk.. hihi

vera -

Leuke flacon zeg!!

Manon -

ben benieuwd naar de geur

Veronique -

Ik heb zowel de eau de parfum als de eau de toilette van de Ange ou démon le secret en dat zijn toch veruit m’n favoriete parfums. Van de eau de parfum ben ik aan m’n derde flesje bezig en m’n eerste flesje eau de toilette is ook al bijna op.
Grote fan hier! Ik weet niet of het in Nederland ook zo is maar bij ons in België kun je nu bij Kruidvat de 30 ml van de eau de parfum voor 30 euro kopen! :)

Lauryn -

De roze versie is echt een van mijn favoriete parfums. Zo jammer dat zr zo duur zijn :(

Jessie -

Ik heb hier nog ergens een staaltje van liggen; moet ik eens gaan aan ruiken want je review maakt me nieuwsgierig.

Daphne -

Ziet er goed uit!

Rosa -

De eau de parfum is echt heerlijk!

femketje -

oeh mooi flesje alleen al 😀 sucker for packaging hierzo XD

Joli -

De geur lijkt mij heerlijk maar ik hou wel van een zware geur. Jammer dat deze geur ook niet lang blijft hangen.

Wendy (B) -

Ik heb Ange ou Démon Eau de Parfum: zalig :)

Era -

Ik vond de geur ook te licht, dan ben ik wel van de ietsje zwaardere geuren.

Laura -

Leuk cadeautje aan jezelf! 😉 Klinkt lekker, ik ga hem zeker eens opzoeken en in het echt ruiken!

Renata -

30 milliliter? 😉 iets te veel streepjes haha..

Laura -

Gewoon goed toch?

Martina -

Veel over gehoord, ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar de geur! De volgende keer in de parfumerie even ruiken :)

Kimberly -

Jammer dat de geur niet zo lang blijft hangen.. Al lijkt mij de geur zelf wel erg lekker :D. Dat frisse en warme past wel bij mij!

Reageer ook