Yves Rocher Elixir 7.9

 photo DSC_4504.jpg

Ouders kunnen soms rare uitspraken doen. Je zult misschien wel denken wat heeft dat nu te maken met een artikel over huidverzorging? Mijn moeder zegt namelijk altijd ‘het is zo droog als Sinterklaas zijn kont’. Juist, dat snapte ik zelf ook nooit helemaal. Maar op dit moment is mijn huid ‘zo droog als je-weet-wel’ en kan ik wel wat extra’s gebruiken. Yves Rocher komt met hun nieuwe huidverzorgingslijn Elixer 7.9 .

 photo DSC_4507.jpg

Ik kan aan mijn huid merken dat het winter is. Ik dacht dat ik de dans zou ontspringen omdat mijn huid nog geen droge kuren vertoont, maar helaas heb ik het goed te pakken sinds een week. Mijn voorhoofd en wangen zijn kurkdroog en de vellen hangen er bij. Mijn gouden tip is verschillende laagjes aanbrengen en zo nu en dan een goed nachtmasker gebruiken. De Yves Rocher Elixer 7.9 huidverzorgingslijn bestaat uit:

  • Dagcrème
  • Nachtcrème
  • Serum
  • Oogroller

 photo DSC_4510.jpg

 photo DSC_4531.jpg

Oogroller

 photo DSC_4513.jpg

 photo DSC_4527.jpg

Serum

Het is niet een huidlijn voor de jonge huid maar meer voor de jongvolwassen huid. Yves Rocher Elixer 7.9 bevat 7 plantenextracten die een krachtige werking hebben tegen huidveroudering. Ik ben net 25 geworden dus wellicht kan ik wel een likje gebruiken. En het is waar, hoe ouder je wordt hoe minder energie je krijgt. Dit komt ook terug in je huid omdat je huidcellen energie nodig hebben. Zo behoud je een jeugdige uitstraling. Omdat planten een belangrijke natuurlijke energiebron vormen, zijn er 7 plantenextracten (tegen huidveroudering) in deze producten verwerkt.

 photo DSC_4515.jpg

 photo DSC_4517.jpg

 photo DSC_4518.jpg

Dag- en nachtcrème

Het eerste wat me opvalt zijn de verpakkingen. Die vind ik niet heel handig gekozen, omdat op die manier de kracht van de ingrediënten niet ten volle benut kan worden. Het zou beter zijn geweest als ze in een licht- en luchtdichte verpakking hadden gezeten. En SPF had ook een goed ingrediënt geweest tegen huidveroudering, maar dat zit in geen van de producten.

 photo DSC_4519.jpg

 photo DSC_4522.jpg

 photo DSC_4523.jpg

 photo DSC_4525.jpg

De ingrediëntenlijsten zien er verder redelijk goed uit. Het aloë vera sap staat ook vrij hoog bovenaan wat een goed teken is om het vocht van de huid vast te houden. Wat me wel weer verbaast is dat het serum parfum en alcohol bevat. Zonde! Dit kun je zien op de laatste foto van de ingrediëntenlijsten.

Ook in de dag- en nachtcrème zit parfum. Alleen de oogroller bevat geen alcohol en parfum. Bij Yves Rocher zijn ze wel meer van de parfum, zo bevat mijn BB Peau Parfaite Cream van Yves Rocher ook alcohol en parfum. Desondanks is dat wel in combinatie met Catrice foundation mijn favoriete mix. Mijn huid reageert er ook niet op terwijl ik een hele gevoelige huid heb.

Ik kan vrij kort zijn over de producten. Het zijn fijne producten maar ik vind het geen wonderen verrichten. Misschien ben ik nog niet oud genoeg om echt effect te kunnen zien. Het serum vind ik wel fijn aanvoelen, het trekt snel in en is fijn onder een crème. Ik vind het serum het fijnste product uit deze lijn. De dag- en nachtcrème vind ik wat dik en trekt bij mij niet zo snel in. Het voelt wel fris aan! De oogroller vind ik ook fijn, maar dat vind ik met elke oogroller omdat ik de sensatie van die koude balletjes op mijn blauwe wallen zo lekker fris vind.

 photo DSC_4532.jpg

Serum, Dagcrème, Nachtcrème

Je kunt op deze foto goed zien dat het serum een stuk dunner is. Het serum trekt mijn gezicht ook een beetje strak en dat voelt altijd zo lekker. Alsof het echt werkt! Wie weet werkt het beter over een jaar of 3 als ik toch richting de 30 ga…zucht!

De dag- en nachtcrème kosten €19,90 per stuk. Het serum kost €16,90 per stuk. De oogroller kost €2,90. Het is niet heel budget maar ook niet gruwelijk duur. Mocht je het wel duur vinden, vaak heeft Yves Rocher korting (kraskaarten) waardoor je meestal 50% van de prijs betaalt. Dat scheelt weer! Mijn aanrader is vooral het serum en de oogroller.

De Yves Rocher Elixer 7.9 huidverzorgingslijn zal verkrijgbaar zijn vanaf 17 februari 2014.

Wat is jouw ultieme aanrader op het gebied van huidverzorging? Wat werkt voor jou het beste?

37 reacties

ell -

Zover ik weet bestaat het elixer 7.9 van Yves Rocher al een paar jaar toch. Ik heb zelfs begrepen dat deze uit de produktie gaat en hiervoor in de plaats een ander produkt komt.

Lauren -

Heee! Leuk artikel.
Alleen een dingetje misschien interessant om te weten, ik loop stage bij YR en vaak komen mensen met een echt extreem gevoelige huid voor een product, en de meeste kunnen we nog alle creme’s en andere producten aanraden want de parfum’s en alcoholen zijn natuurlijke en geen “plastice” daar kunnen vaak velen wel tegen. Mensen met opgelopen allergieën raden we ze wel af! Miss kunnen mensen die geintresseerd erin zijn maar bang voor reactie even een proefje vragen, die geven wij iig wel vaak mee in dat geval! En vaak komen ze terug omdat ze er tegen konden! Dit geldt voor alle producten niet alleen van deze lijn 😉

Martine -

Hoi Lauren, wat een fijne toevoeging aan dit artikel. Dankjewel voor de informatie!

Saranne -

Haha dacht toch even dat de oogroller maar 2,90 was maar het moest 12,90 zijn haha!
Verder lijken het me wel fijne producten alleen wel jammer van de alcohol en parfum.

Marissa -

Het lijkt me wel fijn, maar nog niet helemaal geschikt voor mijn huid.

Lin -

Ik ga voor de oogroller! Die kunnen mijn wallen wel gebruiken denk ik 😉

Linda -

Het serum is erg fijn, ik gebruik het al een tijd en ben erg tevreden. Ik heb alleen een hekel aan die pipetjes, op de één of andere manier krijg ik er vaak niets in en dus ook niets uit. Zet het flesje tegenwoordig op de kop, werkt veel beter 😉

pamela -

het serum lijkt me heel erg fijn!!!

Kimmetje -

Beste creme ever voor die super droge plekken die je opeens in de winter hebt: lanette creme. Te koop bij de apotheek, 100 ml 8 euro. Ik had serieus bijna een maand issues met me huid: vellen hingen erbij… werd maar niet minder. En ik smeerde dit en het was binnen drie dagen weg.

me -

Ik gebruik de lijn voor een vette huid van YR af en toe, die is wel fijn, ben bang dat hiervan de beide crèmes te rijk zijn voor mijn oudere maar wel vette huid. :S

Ceetje -

Bij de serum noest ik direct aan de Drops of youth denken van de Body Shop. Jammer dat er in deze parfum en alcohol zit. Ga gelijk eens kijken of dat in die van TBS ook zit.

manon -

Klinkt erg goed, ben benieuwd!

Anna -

Wow, maar €2,90 voor de oogroller?!?!

Anna -

Oh sorry, zie nu pas in een reactie dat het €12,90 is haha! Leuk artikel

Ashleey -

Ziet er erg goed uit! En wat een fijne review 😀

Floor -

Ziet er goed uit!

Kelly -

De producten klinken goed!

Anna -

Lijken me hele fijne producten, voor over een paar jaartjes denk ik.

behealthybehappy -

Goede review! Het lijken me fijne producten, jammer dat er alcohol en parfum in zit!

Eva -

Dat serum lijkt mij wel fijn. Haha, de uitspraak van je moeder is typisch Gronings, ken meer mensen die het zeggen. 😀

Martine -

Maar ze komt uit de Hoeksche Waard en niet uit Groningen :)

MySimplySpecial -

Fijne review! Ik heb een tijdje niks meer van Yves Rocher geprobeerd.

Marnel -

Duidelijke review! :jep:

Maaike -

Ik zweer bij TBS Nutriganics, Decubal, La Roche Posay, Origins & Clinique. Van de eerste heb ik een oogcreme en een serum, van de tweede een dag creme die ik als nachtcreme gebruik, La Roche Posay is mijn dagcreme, van Origins en Clinique heb ik een moisturizer (echt een must met het winter weer). Die van Origins gebruik ik overdag, die van Clinique ‘s avonds.

Daphne -

Zien er goed uit, deze producten! Wel een beetje vormgegeven als een anti aging product indd.

Kimberly -

Het serum ziet er goed uit! Ik ben tegenwoordig niet meer van de dag én nachtcrèmes. Als je een echte goede crème hebt gevonden, kan je die voor dag en nacht gebruiken. Olaz parfumvrije dagcrème is daarin mijn favoriet!

Martine -

Klopt inderdaad, volgens Jetske Ultee zijn dag- en nachtcrèmes ook een beetje onzin.

Isabel Cristina -

Klinkt fijn! Eind februari even online kijken! :)

Bente -

2,90 voor de oogroller?!

Martine -

Ah sorry de 1 is ontglipt. Het is 12,90.

Suzanne -

Ik dacht al: te mooi om waar te zijn…

I scream beauty -

Klinkt goed! Wat voor mij het beste werkt is elke avond en ochtend goed met water reinigen en een dag en nacht creme. Verder niet te veel gebruiken! Af en toe een masker en een scrub.

Martine -

Maar met alleen water krijg je je make-up zoals foundation toch niet zo heel goed weg?

Deborah -

Ziet er goed uit! Die oogroller lijkt mij handig! Ik gebruik graag tea tree, ik kan wel eens kijken of de YR ook een lijn daarmee heeft. Gelukkig is er een filiaal in Groningen! :)

Melike -

Die oogroller ziet er echt leuk uit, ja het is maar wat je “leuk” vind.

Martina -

Jammer dat er parfum in zit :)

OnlineBeautyMagazine. -

Lijken me fijne producten!

Reageer ook