The Balm: Nude'tude Eyeshadow Palette

 photo DSC_4687.jpg

Is het een Too Faced palet uit de jaren 50? Nee, het is The Balm! We waren nog niet klaar met de paletten van het geweldige merk The Balm. Meet Matt(e) Nude en Balm Jovi Rockstar hebben je hart al waarschijnlijk gestolen. Maar er is meer! Je ziet het goed, wederom een palet van The Balm die veel te leuk is om naar te kijken. Heb je een no-buy op dit moment? Dan zou ik zeker niet verder klikken… of toch wel?

 photo DSC_4689.jpg

We investeren zo nu en dan in een bepaald merk omdat we jullie er ook meer over willen laten zien en weten. Dit vinden we natuurlijk vreselijk om te doen (yeah right). We kozen allebei het Meet Matt(e) Nude palet. Willemijn kocht voor zichzelf The Balm Jovi Rockstar palet erbij en daarom mocht ik ook nog iets kiezen. Na wat swatches van Willemijn gezien te hebben van Nude’tude via de Whatsapp was ik verkocht. ‘Jááá, koop jij voor mij die maar van ons LLG pasje!’

Het viel me op dat er nog amper (Nederlandse) reviews zijn geschreven over het Nude’tude palet van The Balm. Hoog tijd dus dat ik het doe! Want geloof me, het is een mooierd en de pigmentatie is waanzig (oeps, verklapt!).

 photo DSC_4703.jpg

Het Nude’tude Palette heeft een dubbelzijdige kwast. De kwast vind ik niet heel boeiend, ze kunnen in plaats daarvan nog beter een oogpotlood of eyeliner er bij doen. Maar dat vind ik ook bij de paletten van Urban Decay. De kwasten zijn nooit helemaal je-van-het. Aan de andere kant kun je ook bedenken dat ze er gelukkig geen spons applicator bij doen. Er zit dus wel enige vooruitgang in, haha!

 photo DSC_4705.jpg

Ik heb de ‘Naughty version’ van het Nude’tude Palette. Heel grappig, want je hebt dus ook een ‘Nice version’. En dat houdt puur in dat het printje van de voorkant ook aan de binnenkant staat. Dan heb je dus geen ondeugende, blote dames waar je tegenaan kijkt! Hoewel ik hetero ben, ga ik liever voor de pin-up ‘Naugthy version’. Het palet is dus compleet hetzelfde (dezelfde oogschaduws + kwast) maar met een andere verpakking. Handig als je dit palet cadeau wilt doen en je niet te opgelaten wilt voelen. Daar is over nagedacht! Ik vind het wel slim bedacht.

Er zijn veel merken die met nude oogschaduw paletten uitkomen. Too Faced heeft het Natural en Naked Eye Palette. Urban Decay heeft Naked 1, Naked 2 en ondertussen ook Naked 3, maar ook budgetmerken zoals Catrice en Essence doen mee! Het Nude’tude Palette van The Balm lijkt een beetje op een mix van de Naked Palettes van Urban Decay.

 photo DSC_4692.jpg

Er zitten 12 kleuren in het palet, variërend van mat tot shimmery. Over het algemeen zitten er veel glanzende/glitter kleuren tussen. Als je daar niet zo van houdt, moet je dit palet niet aanschaffen. Van de 12 kleuren zijn er namelijk maar 4 echt mat. Klaar voor wat weergaloze kleurbeschrijvingen (kuch!) ?

 • Sassy: een glanzende, zilverwitte kleur.
 • Stubborn: lijkt mat maar dat is Stubborn niet. Dit is een glanzende, lichtroze kleur.
 • Selfish: een glanzende, licht (koel) bruine taupe kleur met verschillende kleuren shimmers.
 • Snobby: een hele aparte kleur. Snobby zit  tussen glanzend okergeel en goud in. Daarentegen ook niet een hele makkelijke kleur om te gebruiken.
 • Stand-offish: dit vind ik een van de mooiste kleuren. Het is een hele mooie glanzende rosé kleur.
 • Sultry: een warme, matte medium bruine kleur.

 photo DSC_4694.jpg

 • Sophisticated: een koele, donkerbruine kleur met warme gouden shimmers. Lijkt soms zelfs donkergroen.
 • Sexy: een matte, donkere paars/rode kleur.
 • Serious: een matte, zwarte kleur.
 • Seductive: een glanzende, lichtbruine kleur tegen koper aan.
 • Silly: ik zou zeggen (á la Temptalia) blackened plum met grove paars/rosé glitters. Deze glitters voelen iets stroever/grover aan.
 • Sleek: een matte, flauwe donkerbruine kleur. Helaas is deze zo donker dat het amper verschilt van Serious. Hij had wel wat bruiner gemogen!

 photo DSC_4787.jpg

Bovenste rij: Sassy, Stubborn, Selfish, Sophisticated, Sexy en Serious

 photo DSC_4788.jpg

Onderste rij: Snobby, Stand-offish, Sultry, Seductive, Silly en Sleek

Ik vind het persoonlijk jammer dat Serious en Sleek zo op elkaar lijken. Sowieso vind ik mat zwart en donkerbruin niet zo heel spannend. Ik zou nog liever een legergroene kleur zien of bijzondere matte terracotta kleur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mat zwart of mat bruin kan ik wel uit andere paletten halen.

De kleuren die mij erg aantrekken zijn Stubborn, Sexy, Stand-offish, Sultry, Seductive en Silly. Dat is precies de helft. Dat is vaak ook het nadeel aan paletten, er zijn altijd kleuren die je misschien al hebt of waar je jezelf niet zo tot aangetrokken voelt.

Ik wil wel even speciaal een regel tikken om te zeggen dat de pigmentatie van deze schatjes enorm goed is. Zo goed zie je het zelden. Ik vind de pigmentatie zelfs beter dan die van Urban Decay. Ze voelen zo boterzacht aan. Met een veeg heb je al meteen heel veel kleur. Ook las ik dat een bezoekster vertelde dat de oogschaduws wat meer poederig zijn dan normaal omdat ze ook geschikt zijn voor dames met eczeem/gevoelige huid bij de ogen. Ontzettend fijn dat iedereen dit palet dus met een gerust hart (zonder irritaties aan de ogen) kan gebruiken!


Het grappige van het Nude’tude Palette is dat het niet perse bedoeld is om rustige ooglooks mee te maken maar juist om jezelf en vooral je ogen enorm op te doffen. Dit zegt The Balm zelf op hun website. Dat zou je niet verwachten bij de naam! Maar door de geweldige pigmentatie kun je inderdaad helemaal los gaan!

Ik vind het een heel mooi palet met een mooie afwisseling aan ‘nude’ kleuren. De pigmentatie is beter dan ik tot nu toe ooit geswatcht heb van alle paletten die ik heb. Ook de zachtheid van de oogschaduws verrast me. The Balm heeft het weer geflikt, al het derde mooie palette wat hier goed uit de verf komt op LiveLifeGorgeous. Sorry girls!

The Balm Nude’tude Palette kost €31 en is in het noorden te verkrijgen bij Beau Make-Up Stores (naast Skins Cosmetics). Je kunt producten van The Balm ook online shoppen via onder andere de webshop Boozyshop.nl of TheMakeupSpot.nl.

Ben jij ook in de ban van The Balm?

64 reacties

Laura -

Ondanks dat ik nooit veel oogschaduw draag kon ik deze echt niet laten liggen.
Heb er geen moment spijt van gehad want hij is echt geweldig!
Raad hem iedereen aan!

Sandra -

Als ik van mijzelf weereens mag investerren in een duurder pallette wordt het zeker weten deze! Moet mij nu nog even inhouden hahaha

Inge -

Aaaah dit had ik eerder moeten lezen, heb net een bestelling geplaatst bij The Makeup Spot …. Naja, dan nog maar 1 :happy:

Kimberly -

Deze is ZO mooi! Ik wil m ook hebben hihi

Angelique -

weer zo een geweldig mooi palette!

Joli -

Heel mooi palette!

Xan -

Mooi palette met super mooie gepigmenteerde kleuren. Zelf heb ik nog niets van dit merk. Hmmm misschien toch maar even goed nadenken. :)
Love,

Kelly -

Wauw, dit palette vind ik zelf misschien nog wel mooier dan de palettes van UD!

Annechien -

Laatst ook gekeken bij Beau naar deze paletten. Helaas was deze er niet meer. Nu weet ik waar ze gebleven zijn.. In jullie stash. ;).

Lotje -

Wat een supergave verpakking!!

Natasja -

prachtige kleurtjes en erg speciale “nudes” hoor, dat wil ik wel hebben 😀 :yay:

pamela -

wauw hij is zooo moooi!!!!! Ik vind de producten van de balm er zo leuk uit zien!

Ceetje -

Wat een super grappige binnenkant zeg! Ik heb nog niets van the Balm. Maar dit nude palette is wel een plaatje hoor :)

Jeske -

Wat een mooi palette!

Bee -

Ik vind het palette prachtig en ben er ontzettend dol op. Alleen heb ik het in het anderhalf jaar dat ik het in mijn bezit heb véél te weinig al gebruikt!

Lenneke -

Shit. Nu wil ik dit.

Jantine -

Jihoe!!! Ik heb dit palette zaterdag besteld, ben heel benieuwd! Kon het niet laten

Dita -

Mooi palette

femketje -

mooi paletje!

Ashleey -

Lijkt inderdaad op sleek, maar niet echt een palette voor mij

Melike -

Mwehh ik vind het een beetje jammer dat het zwarte niet echt zwart zwart is.. X

Anna -

Wat een prachtige kleuren en super goede pigmentatie!

Joni -

Serious en Sleek lijken inderdaad wel erg op elkaar. Maar wat een prachtige kleuren! Vooral Sexy, Snobby en Seductive!

Hanna -

Wat een super cute palette!

Jitske -

Mooi palette maar ik vind de kleuren niet heel bijzonder

Hester -

Looks gooorgeous :) Ik ben echt gek op dit soort palettes! Handig ook van die verschillende verpakkingen inderdaad haha!

Vanessa -

Mooie palette met een leuke verpakking!

Elke -

In Belgie is het ook te koop bij de Di 😀

its time for beauty! -

Ik vind letterlijk alle kleuren prachtig.
Helaas staat oogschaduw me niet zo.
Vind ik zo jammer, want er is zoveel verschillends.. :jep:

Marnel -

Aaaah zo leuk!! Super mooi ook!!

Kjoetness -

Wawie wat een pigment! :linlove:
Ik heb het zelf eeeecht niet op kartonnen paletten, ik had deze al gezien in de winkel maar nee dat is voor mij een grote spelbreker. :no:

Martine -

Waarom dan als ik vragen mag uit nieuwsgierigheid? Ik heb al jáááren Too Faced paletten (ook allemaal karton) en die zien er nog zo goed als nieuw uit. Ik vind het ook niet lelijk. Vind je het dan niet mooi? Of niet praktisch? Want niet praktisch kan ik niet zo in komen, aangezien de mijne nog steeds prima er uit zien.

Jana -

De kleuren silly en sexy vind ik erg mooi! x

Lotte -

Wauw, wat een prachtig palette! Wat doen je me toch weer aan, of eigenlijk mijn portemonnee haha

Laura Louise - Fablouise -

Wat een leuk palette met prachtige kleurtjes!!

Moniek -

Wat een prachtige kleuren!

Sofie -

‘Silly’ lijkt me wel een mooie kleur. Een beetje glitterig, maar af en toe moet dat kunnen :)

saarenzo -

Mooi palette :)

Kaylani -

Wauw, prachtige kleuren zeg!

MySimplySpecial -

Wat een leuk pallet!

vera -

Echt een hele leuke kleurencombinatie zeg!

Eline -

ik wil deze ook heel graag :heart:

Dionne -

hij ziet er erg mooi ui!

Kelly -

Ik vind de verpakking al geweldig, het pigment ziet er ook super uit!

Manon -

Wauw, hij ziet er ook nog eens veel mooier uit dan de Urban Decay, hier ga ik even goed over nadenken dus en waarschijnlijk ga ik uiteindelijk voor deze!

kim -

Oeehh hebben! Een heel erg mooi palet 😀

Eline -

Alleen voor de vormgeving wil ik hem al hebben!

madebyna -

Prachtig! Ik vind het onwijs mooi, zou het heel graag willen hebben.. maar €31 vind ik toch wat veel.

Anne -

Iedere keer als ik in Groningen kom vergeet ik om naar die winkel te gaan, maar als ik dit palette zie moet ik toch echt een keer heen!

Monique -

Wat een geniaal palette. De binnenkant alleen al is al te leuk!

Nadège -

Heb dit palette gekregen van m’n zusje voor kerst, en ben er érg blij mee! 😀
Zou iemand uit België zich trouwens afvragen waar deze te vinden, ze zijn te koop in bepaalde Di winkels (maar niet allemaal, zo dus wel in de winkel in Oostende, maar niet die in Etterbeek), ik denk dat het wel op hun site staat waar ze te koop zijn.

Jessie -

Ik vind het er alleszins prachtig uitzien. Ik ben fan van Stand-offish, Sultry, Seductive en Sexy. Die kleuren spreken mij het meeste aan maar het ziet er een leuk palette uit waar je veel make-up looks uit kan halen

Esmay -

Wel een mooi palette! Maar ik heb al zoveel met naturel tinten, dus ik sla deze over :(

Fashion meets Beauty -

Dit palette zag ik ook bij Beau Make-Up Stores, maar helaas hadden ze toen alleen nog de tester in het schap staan..

Manon -

Wat een geweldige palette !!

Isabel Cristina -

Wauw, prachtig palette! :heart:

Sofie -

Wat een geweldige kleuren! Heel mooi palette :heart:

saskia -

Seductive is echt Prachtig!!! Maar als ik het palet zo zie vind ik het heel mooi, maaar… Ik zou het niet zo snel kopen! 😉

Michelle -

Wauw, deze ziet er erg goed uit! En wat een leuke verpakking!

Manon -

Wat een superleuke verpakking zeg, vooral de binnenkant! :yay:

Bianca -

Die staat momenteel bovenaan op mijn wishlist. Eén van de weinige nude palettes die ik echt mooi vind :)

Reageer ook