The Balm Meet Matt(e) Nude

 photo DSC_4662.jpg

Nee, dit is niet onze nieuwe lover, maar misschien wel de charmeur van onze stash! Dit is Matt met zijn Prodent smile die blinkt vanaf een kartonnetje. Want hé: size matt(e)rs! Hoewel ik een enorme Too Faced freak ben, heb ik van Benefit zowat niets in mijn stash. Het trok me niet zo, net als The Balm die wat lijkt op Benefit. En The Balm heeft net zo’n leuk kartonnen doosje als Too Faced met grappige spreuken. Voel ik me wel of niet aangetrokken tot Matt?

 photo DSC_4665.jpg

Achterop het doosje kunnen we het datingprofiel van Meneer Matt eens even bekijken. Het Matt(e) Nude palet van The Balm bevat 9 matte kleuren die vrij neutraal zijn. Deze kleuren kun je goed gebruiken voor een dagelijkse look.

 photo DSC_4666.jpg

Ik vind het heel slim dat ze er zo’n leuk verhaal om heen breien, dat maakt het palet extra leuk om te kopen. Als het gewoon 9 matte kleuren waren zonder al die poeha zou je misschien eerder geneigd zijn iets anders te kopen. Willemijn en ik kochten beide dit palet, omdat we niet heel veel matte oogschaduwkleuren hebben maar meer glanzend. En matte ooglooks zijn ook best wel mooi!

 photo DSC_4669.jpg

 photo DSC_4671.jpg

Zoals je ziet bevat het doosje 9 kleuren. Elke oogschaduwkleur is zijn eigen Matt. Ook zit er een spiegel in het palet waardoor het ook handig is om je eventueel onderweg op te maken. Niet iedereen durft dat, maar ik kan me herinneren dat ik het gewoon wel deed in de bus of in de trein toen ik heel vroeg stage moest lopen.

 photo DSC_4672.jpg

 photo DSC_4676.jpg

  • Matt Johnson: een matte, antraciet kleur
  • Matt Garcia: een matte, warme donkerbruine kleur
  • Matt Malloy: een matte, gebroken witte kleur
  • Matt Rosen: een matte, warme lichtbruine kleur
  • Matt Wood: een matte, koele donkerbruine kleur
  • Matt Singh: een matte, perzik kleur
  • Matt Abdul: een matte, lichtgrijze kleur
  • Matt Lombardi: een matte, lichte vanille gele kleur
  • Matt Hung: een matte, paarsachtige taupe/grijze kleur

 photo DSC_4677.jpg

De oogschaduws zijn enorm maar dan ook ENORM goed gepigmenteerd. Zelfs de lichte kleuren geven met één veeg behoorlijk veel kleur af. Dat is een teken van perfecte kwaliteit. Het nadeel is alleen dat de oogschaduws heel poederig zijn. Het is een must om je kwast even af te tikken anders zit heel je gezicht er onder. Doordat de verpakking van karton is, kan het door de poeder ook een stuk viezer worden. Het is helaas niet heel makkelijk schoonmaken, dus elke keer als je ‘m gebruikt moet je even voorzichtig met een doekje langs de randen gaan. Het is niet zo’n probleem, maar wel een beetje irritant. Op naar de swatches!

 photo DSC_4790.jpg

Eerste rij: Matt Johnson, Matt Garcia en Matt Malloy

 photo DSC_4791.jpg

Tweede rij: Matt Rosen, Matt Wood en Matt Singh

 photo DSC_4792.jpg

Derde rij: Matt Abdul, Matt Lombardi en Matt Hung

Check die goede kwaliteit, van slechts een veegje per vinger. Ze dekken op het oog ook heel goed, zeg maar vaarwel tegen je schone witte kwasten. Wat misschien wel op valt, is dat er een lichte shimmer in de oogschaduws zit. Is Matt soms ontrouw? Nee, in principe niet, want op het oog zie je er niets meer van terug en is het echt mat. We gaan jullie nog een fototorial of een video laten zien met een aantal van deze kleuren, dan kunnen we net wat specifieker en uitgebreider in gaan op de look.

 photo DSC_4683.jpg

Hoe duur is zo’n eeuwig durende date met Matt nou precies? €35,95…maar dan heb je wel een functionele knapperd aan de haak geslagen!

The Balm is online te koop via Boozyshop bijvoorbeeld, maar wij kochten deze vent (voor o.a. de Grunnegers onder ons) bij het winkeltje Beau. Deze winkel zit naast Skins Cosmetics in de Oude Boteringestraat.

Met welke Matt(s) zou jij graag een ooglook willen zien? Je mag ons uitdagen!

61 reacties

Amber -

De gene die mijn Meet Matte Nude wilt hebben, kom maar halen! Niet mijn ding…

Amina -

Is ie er nog ?:p

Amber -

Hmm ik begin toch wel erg te twijfelen. Ik heb eigenlijk ook bijna tot geen matte kleuren in mijn stash, maar ik twijfel of ik deze matte kleuren nou vaak zal gebruiken. Of heeel veel, of totaal niet. Ik vind de prijs aan de ene kant duur, maar aan de andere kant krijg je er natuurlijk wel 9 kleuren voor terug, wat ongeveer uitkomt op een goedkope mono per kleur.. Ik vraag me net als hierboven ook af of jullie dit palette kiezen of die van too faced met matte kleuren.. Ik ga namelijk altijd in jullie keuzes mee, dus please let me know. :)

vera -

Leuk palette! Helaas net iets te duur voor mijn budget…

Eva -

Ik wilde ‘m ook heel graag maar ik heb de nude tude palette gekozen :p

Cari -

Ik daag jullie uit om een look te maken met de kleuren;

– wood
– sing
– lombardi
– malloy

Als jullie zouden moeten kiezen tussen dit palletje of het matte pallette van Too Faced, welke is dan beter?

Celia -

Heel leuk paletje dit! Volgens mij kan je hem in België ook in de Di kopen. 😉

Paulien -

Waaaaahh MUST.. HAVE… THIS! :yay:
Haha wauw dit schreeuwt Paulien, de matte bruine tinten die je goed smokey kunt maken maar wel nog alledaags kan houden. Deze komt op mn wishlist.

Elise -

Reageren doe ik vrijwel nooit, en ik heb eigenlijk ook meer met de lifestyle/shop artikelen dan met make-up producten. Maar even mijn dikke vette complimenten. Wat hebben jullie leuk ingespeeld op de grap achter de naam van het product! Ik moest zo lachen om ”is Matt soms ontrouw geweest?” haha!
Fantastisch :)
Wilde ik even zeggen!

Britt -

ahh wat een mooi en leuk pallet!! de producten van The Balm zijn altijd zo leuk! echt een onderwardeert merk naar mijn mening, althans in NL.

Anouk -

Wat een gaaf palette, pigmentatie is ook prachtig!

Olga - Team Confetti -

Ik dacht al dat ik nieuwe winkel naast Skins had gezien. Toch maar een keertje naar binnen sneaken… Eventjes gluren 😉

Ceetje -

Wat een waanzinnig pigment voor een matte palette. Ben heel erg benieuwd naar de look(s) die jullie ermee gaan maken.

Marloes -

Wat een leuk palette. Ik hou van matte tinten!

Monique -

Wat een sexy palette haha.

Dita -

Wat een mooi palette, mooie kleuren

Hester -

Wat een goede pigmentatie zeg! Ook nog wel verrassende kleurtjes, nice. Ben benieuwd naar een look. Alleen jammer van de verpakking, dat die snel vies wordt, maar goed… Dat zou ik er dan nog wel voor overhebben.

Nadège -

Wat een handig palette voor everyday looks! Zou ik zeker wel willen hebben :) En ziet er ook nog eens tof uit qua verpakking!

Martina -

Prachtig! Ik heb dit palette ook, Matt García gebruik ik bijna elke dag, prachtige kleur :)

Bianca -

Wat een pigment zeg! Als hij nu nog budget proof was geweest had ik hem gekocht :p

Veerle -

Superleuk palette! Genoeg redenen om het op mijn verlanglijstje te zetten, haha :)

Kjoetness -

Waw mooie pigmentatie.
Ik ben persoonlijk niet zo zot van producten in kartonnen verpakken, alsof ze uit elkaar gaan vallen of zo?

Marion -

Ziet er erg mooi uit!

Beau -

Mooi palette zeg!

behealthybehappy -

Wat een mooie kleurtjes en een verpakking om vrolijk van te worden!

juut -

Johnson en Lombardi springen bij mij erg in het oog. Toch maar eens kijken als ik weer in Groningen ben;)

Kiss & Make-up -

Ik vind de kleuren best mooi, maar ik hou toch ook wel van wat shimmer.

Marissa -

Een leuk palette, maar ik zoek een echt, écht mat palette en niet een beetje shimmer erbij. Maar dat is heel moeilijk.

Marnel -

Wat een goed verzonnen verpakking!! Leuk geschreven Martine! :yay:

Heartshapedrosepetals -

Echt hele mooie kleuren! Alleen vind ik het net iets te duur :(

Angelique -

wat zijn ze geweldig goed gepigmneteerd!

Kimberley -

Ik vind het concept echt super leuk bedacht! En fijn dat ze ook nog eens zo goed gepigmenteerd zijn.. :)

pamela -

ik vind hem echt prachtig! en het is natuurlijk gewoon heel erg grappig dat er zo een verhaal en idee achter zit. ook hou ik heel erg van naturel tinten en matte oogschaduw dus dat helpt ook een stuk!:P

MySimplySpecial -

Wat een goede kleuren!

Kato -

wauw hele mooie kleurtjes!

Gayana Laura Emilia -

*niet samen in 1 look.. 😛

Gayana Laura Emilia -

Ben benieuwd hoe Matt Johnson en Matt Wood in een oog look er uit zien! ben benieuwd wat voor look ervan gemaakt gaat worden :yay:

Little Pretty Nails -

Such a gorgeous palette.

Sofie -

De kleuren en pigmentatie zijn geweldig!

datzitwelsnor -

Wat een lekkertje haha. Ik hou heel erg van matte kleuren, ik ben benieuwd naar jullie ooglook.

Anne g. -

Oh mijn god!!! Wat een leuk doosje en wat mooi gepigmenteerd!! Kleuren zijn ook helemaal mijn soort kleuren: bruin en naturel. Die gaat op het verlanglijstje!

miranda -

Oh wauw wat een pigmentatie. Als je nagaat wat voor kwaliteit je voor dit palette terug krijgt , vind ik het wel zijn geld waard.

Jerka -

‘Is Matt soms ontrouw?’ Haha super leuk geschreven artikel en ook mooi kleuren!

Manon -

Wat een toffe verpakking zeg, met zo’n stralende man op de voorkant hahahaha. Mooie neutrale kleurtjes, ik hou d’r wel van!

Roxanne -

Wat een mooi palette! Het is echt een heel leuk merk.

Eline -

wow wat een goede pigmentatie voor matte oogschaduws! ik vind the balm echt een leuk merk ik heb zelf de bronzer 😉

Fashion meets Beauty -

Matt(e) is voor mij helaas geen matchmade in heaven, maar ik hoop nog eens mooi palette met matte kleuren tegen te komen!

Celestine -

Ik heb ze ook al in de winkel gezien (hier in België hebben ze het in de Di), maar ik vond het toch wat prijzig voor wat het is. Net zoals het Nudetude pallete. Dat kost 31 euro en dan zijn het ook nog eens van die mini kleine pannetjes. Dat vond ik een afknapper. Voor die prijs betaal ik liever een dikke 10 euro meer voor een naked 2 palette..

Miss Y. -

Inderdaad… Ik ben trouwens ook echt niet dol op die kartonnen verpakking. Als Sleek een behoorlijke verpakking voor elkaar krijgt ondanks hele zachte prijsjes, waarom kunnen merken als Benefit en The Balm er dan niks op verzinnen?

Vond het allemaal inderdaad duur voor wat het is, zeker als je het bestaande aanbod op de markt in beschouwing neemt. Heb wel zo’n dubble-ended crease brush (i.e. twee uiteindes aan één kwast om te creasen) van The Balm en die vind ik erg goed!

Eline -

Oooh, wat een heerlijk pigment, echt een plaatje is dit!

Roos -

Super geestige verpakking! Ze hebben het inderdaad heel slim aangepakt om een verhaal van de matte make-up te maken en de verschillende oogschaduws te benoemen met Matt’s. Ik zag deze laatst ook al in een Perfect Pallette Tag voorbij komen en raakte toen ook al gelijk enthousiast! Ziet er erg goed uit.
Ik zou voor Matt Singh gaan 😀

Lisa -

Jaaa, ik ben zo blij met Beau! The Balm deed mij ook denken aan Benefit, moest echt twee keer kijken haha :)
Ik heb er laatst ook Real Techniques kwasten gekochten, en een Embryolisse crème.. Echt een fijne toevoeging aan beautyshoppend Groningen! :love2:

Ashleey -

Wat een leuk palette <3

Minke -

Super leuk palette!

Madebyuna -

Haha leuk geschreven:)

sofie -

Ik hou wel van matte oogschaw, maar nu ik het zo allemaal samen zie, oogt het een beetje saai :) Ik laat Matte wel voor de andere dames :)

Kimberly -

Ik hoor de laatste tijd best veel over dit merk. Ik word benieuwd! Als ik in Groningen ben (wat denk ik nog heeel lang gaat duren) ga ik zeker ervoor kijken!

saarenzo -

Wat een leuk palette!

Lotte -

Wat tof dat je The Balm gewoon in een winkeltje in Groningen kunt kopen! Zo’n winkel wil ik ook wel in Utrecht. Ik ben echt heel benieuwd naar dit merk, hoor en lees er zoveel goede dingen over! Dit palette ziet er alvast geweldig uit, mooie kleuren en goede pigmentatie. I want it!

Anneloes -

Wat een prachtig palette! Ik vind alleen Matt Lombardi niet zo mooi (ik hou niet zo van die geelachtige beigetinten), maar de rest is echt geweldig! Ik ben benieuwd naar de looks die jullie ermee gaan maken, ik zou zelf het liefst een look met Matt Singh erin zien!

Reageer ook