Givenchy Play For Her Eau de Toilette

Givenchy Play

Als ik één beautyproduct mocht noemen waar ik ontzettend van kan genieten zou ik parfum zeggen. Parfum is iets magisch. Het kan me een bepaald gevoel geven. Energiek, vrolijk, sexy en zwoel of on top of the world. Parfum kan je gevoelens terugbrengen of herinneringen doen ophalen en het is mijn onzichtbare wapen als het om beauty gaat. Givenchy begrijpt dat en creëerde de geur Play en een poosje terug. Na het Eau de Parfum en Parfum Intense is er nu ook een lichtere versie, de Eau de Toilette (verkrijgbaar vanaf 15 januari). Vandaag de review van deze heerlijke geur.

Givenchy Play

De geur
Givenchy Play Eau de Toilette  is als een ode aan joie de vivre. De geur is ontwikkeld voor de jonge vrouw (wij!). Givenchy geeft de volgende, prachtige geurbeschrijving:

De top noten onthullen het frisse en vrolijke karakter van de geur; de sappige wijn perzik gemengd met stimulerende en bijna verslavende zure witte aalbes voor de jonge ondeugende vrouw. De middel noten belichten een meer intiem facet. De poederige noten van witte iris geven het een delicaat tintje met een bloesem van zoethout; dit zorgt voor een verleidelijke kwaliteit waar niemand zich tegen kan verzetten. In de basis noten, romige Amyrishout – het centrale olfactorische thema van PLAY – wordt verzacht door de must dat zich teder op de huid nestelt. Een zinspeling op een nieuwe sensualiteit.

Een Eau de Toilette die zo zacht is als het gevoel van de lente, even sprankelend en spontaan als de jonge vrouw die haar draagt.

Klinkt prachtig toch? Maar ruikt het ook lekker? Dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik verklapte het al een beetje in de intro: ik vind dit parfum verrukkelijk! Ik ben doel op dit soort geuren. Ik zal proberen mijn eigen geurbeschrijving te geven. Ik vind het parfum in eerste instantie heel bloemig ruiken, met een vleuge bessen (dit zal vast de aalbes zijn). Na een tijdje begin ik inderdaad wat meer de warme noten te ruiken, maar de geur blijft fris en bloemig.

Gevoel
De geur geeft mij een heel ‘jong’ gevoel. En daarmee bedoel ik niet ‘jong’ alsin 15, maar meer een fris en jeugdig gevoel, waar andere parfums je bijvoorbeeld meer ‘zakelijk en volwassen’ kunnen laten voelen. Daarnaast vind ik een heel vrolijke, levendige geur. Speels ook wel. En dat, nu ik het opschrijf slaat natuurlijk ook op de naam ‘Play’. De naam vind ik heel goed gekozen! Ik vind hem niet per se zwoel of sensueel. Wat mij betreft is het de perfecte geur voor overdag en ik draag hem erg graag naar mijn werk, een lunch met een vriendin of een zakelijke afspraak.

Trouwens, ondanks dat het een Eau de Toilette is (die doorgaans minder lang blijven zitten dan een Eau de Parfum) kun je lang van de geur blijven genieten! Ik ruik het parfum zeker zo’n 6 uur lang goed en de uurtjes erna blijf ik hem nog lichtjes ruiken. Hieraan merk je dat Givenchy een kwalitatief goede geur heeft ontwikkeld.

De flacon
De flacon is hoog en smal met ronde hoeken. De dop is wit en verder naar beneden wordt het wit steeds transparanter. PLAY staat er met paarse letters op gedrukt en onderaan de fles vind je in het zilver het logo van Givenchy. Ik vind de flacon mooi in haar eenvoud. De flacon lijkt erg op haar voorgangers en hebben nu elk een eigen kleur. Eau de Parfum is roze, paars voor Parfum Intense en nu wit voor de Eau de Toilette.

Prijzen
30ml, €47,50
50ml, €65,00
75ml, €79,00

Conclusie
Play Eau de Toilette is wat mij betreft zeker het snuffelen waard wanneer je houdt van frisse, bloemige en speelse geuren of al fan was van de Play geuren van Givenchy. Play Eau de Toilette is verkrijgbaar vanaf 15 januari bij de luxere parfumerie.

27 reacties

Anna -

Leuke review, lijkt me echt een heerlijke geur!

Kelly -

Ik heb zelf de roze versie en die is werkelijk heerlijk!

Suzanne -

ziet er mooi uit. Ik ben erg benieuwd naar de geur.

femketje -

ben best benieuwd naar de geur 😀

Suzanne -

Ik ben wel benieuwd naar de geur!

pamela -

deze lijkt me echt heel erg lekker!!! en de flacon is ook wel echt erg mooi!

Joyce -

Wat een leuke en goede beschrijving van een geur. Normaal geef ik niets om een geur artikel maar dit is zo goed en leuk uitgelegd dat ik nieuwschierig ben geworden!

Willemijn -

Aah dat vind ik echt een top compliment! Parfum reviews zijn zo moeilijk om te schrijven, vind ik.

Jessica -

Oh, ik ben verliefd op de mannenversie! Dus deze wil ik zeker ook even ruiken

MySimplySpecial -

Wat een grappige flacon!

Maaike -

Ik heb hier de eau de parfum van, al jaren. Ik draag hem niet meer zo heel veel. Toch maar weer eens doen!

Vera -

De geur lijkt me erg lekker, maar van de flacon ben ik niet echt fan. Ik hou van kleuren 😉

vanessa -

Klinkt als een heerlijke geur! Leuke verpakking ook.

jolanda -

Hallo

eergisteren is mijn kat doodgereden en ik lijk wel ontroostbaar heeft iemand tips hoe je er mee om kan gaan? Mis hem heel erg maar wil ook niet non stop huilen. Sorry dat ik het hier zo plaats maar voel me zo rot en vandaag ben ik jarig maar kan er niet van genieten

Misty -

Wat erg van je kat. Mijn kat is jaren geleden weggelopen en nooit meer terug gekomen. We denken dat hij ook dood gereden is. Heel veel sterkte ermee!

jolanda -

Dank je wel ah wat sneu ook voor jullie is ook rot je kan zo gek zijn met je beesten

Marjolein -

Ik ben wel benieuwd geworden naar de geur! De flacon vind ik in ieder geval al leuk :).

Kim -

Even ruiken binnenkort! Ik ben ook zo gek op parfum :)

Manon -

Mweh, het flesje vind ik er een beetje saai uitzien :(
De geur lijkt me opzich wel lekkr, maar ik ben meer van de warmere geuren dus deze laat ik aan mij voorbij gaan denk ik!

beautybysandra -

Dit is denk ik niets voor mij helaas. Persoonlijk ben ik van de wat zwaardere luchtjes :)

Marnel -

Klinkt erg goed!! :)

Kimberley -

Ik hou van dit soort lichte geuren! Ook vind ik Givenchy een fijn merk (Very Irressistable is mijn favoriet) dus ik ga deze zeker eens proberen :)

Kelly Caresse -

Wat een mooie flacon, geeft op mij een stoere indruk. Ik ben benieuwd naar deze geur dus die ga ik binnenkort even ruiken bij de parfumerie!

Fashion meets Beauty -

De flacon spreekt mij niet aan, maar ik ben wel benieuwd naar de geur..

Sofie -

Ik ben erg benieuwd geworden naar de geur! :)

Laura -

Dit parfum lijkt me ook erg lekker, maar toch wil ik hem nog een keer in het echt ruiken! De flacon vind ik wel een beetje saai. 😉

Martina -

Ik ga m even ruiken als hij verkrijgbaar is, ik ben wel benieuwd!

Reageer ook