5x Fijne Lippenbalsems

In de herst en winter kunnen onze lippen meestal wel een oppeppertje gebruiken. Door het koude weer en de droge lucht door de verwarming worden ze droog en beginnen ze velletjes te krijgen. Hierdoor staan onze mooiste lipsticks toch een beetje minder mooi. En dus smeer ik trouw met lippenbalsem. Vandaag deel ik met jullie 5 fijne lippenbalsems.

EOS Lip Balm
Deze super schattige ‘eitjes’ zijn er in verschillende kleuren en bijbehorende geuren/smaken. Ik heb er maar liefst 5 uit de collectie en ik ben er dol op. In iedere tas heb ik er wel eentje zitten. De EOS Lip Balms zijn op basis van Shea Butter en bevatten UVA/B bescherming. Mijn favorieten zijn Lemon en Strawberry Sorbet. Hier en hier lees je mijn reviews.

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm
Deze knalgele lippenbalsem met vintage look is een ehte klassieker. De lippenbalsem is op basis van bijenwas. Qua werking doet hij zijn werk goed, maar ik ben er vooral zo dol op omdat hij naar pepermunt ruikt en proef. Lekker fris!

Lush Lip Service
De Lip Service van Lush zit in een schattig tinnetje. Lip Service zit al tien jaar in het assortiment van Lush, een klassieker dus! Wat de Lip Service zo fijn maakt is dat hij op basis is van verschillende boters en oliën, zoals Shea Boter, abrikozenpitolie en cacaoboter. Super verzorgend! Hij ruikt een beetje citrus-achtig en is daardoor lekker fris.

MAC Tinted Lip Conditioner
De MAC Tinted Lip Conditioners waren jaren terug een ontzettend populair product van MAC. De laatste jaren hoor je er niet veel meer over, maar ik vind ze nog altijd erg fijn. De TLC’s werken erg goed en het subtiele kleurtje maakt het de perfect lippenbalsem voor overdag! Mijn favoriete kleurtje is Petting Pink. Oh en de geur… Hmmmm!

Figs & Rouge Coco Vanilla
Last, but not least is mijn Coco Vanilla lippenbalsem van Figs & Rouge. Dit is qua werking de beste lippenbalsem wat mij betreft! De balsem is op basis van cacoaboter en is super verzorgend. De balsem is vrij hard maar smelt al gauw op je lippen en geeft zo een licht glanzend laagje die je lippen beschermt en verzorgt.

Wist je trouwens dat het een fabeltje is dat je lippen verslaafd zouden kunnen raken aan lippenbalsem?

Wel is het zo dat je ‘gehecht’ of ‘gewend’ kunt raken aan het zachte en vettige gevoel dat lippenbalsem aan je lippen geeft. Maar je huid op zich kan niet verslaafd aan of afhankelijk van worden. Wat betreft ingrediënten wordt er gezegd dat een balsem op basis van petroleum of cacaoboter het beste is en bijenwas het minst effectieve. En voor zo ver wat weetjes over lippenbalsems! 😉

Wat zijn jouw favoriete lippenbalsems?

61 reacties

Sylvia -

Rosebudsalve is echt mijn favoriet! Ik heb hem een tijdje niet gebruikt omdat ik hem kwijt was geraakt, maar toen ik mn schrale droge lippen niet meer zacht kon krijgen (ook niet na scrubben) heb ik hem toch weer gekocht; en wat denk je? mijn lippen waren meteen weer zacht en soepel :) all time favorite!

Tessa -

die van Mac is ook jaren mijn favoriet geweest maar desondanks heb ik hem toch niet op tijd op gekregen! Hij begon na 2;5 jaar wel wat te meuren :d

Saskia -

Mijn persoonlijke favoriet is Palmer’s Cocoa Butter Formula in original. Geen kleurtje of smaakje, maar hij verzorgt zo fijn. ik kan de velen eraf hebben hangen tot bloedens toe, maar een lekkere laag van deze en de volgende dag is het weer goed. heerlijk.

Xan -

De lippenbalsem van Lush vind ik een hele goede. Maar op dit moment ben ik wel fan van de Babylips.
Love,

Kelly -

Labello en baby lips!!

Isabelle -

Momenteel gebruik ik de Babylips lippenbalsems maar die van Lush wil ik ook proberen!

vera -

Ik heb daar ook over geschreven :) echt leuk om te doen. Ik bleek er veel meer te hebben dan ik dacht.
Leuke weetje trouwens ik dacht dat inderdaad altijd 😉

Marnel -

Ik ben van de Balmi…net zo iets als dat ei…ook zo lekker!!!

Hanna -

Hele mooie producten. Ben heel benieuwd naar de Coco Vanilla!

Sofie -

mijn favoriet is die van Bobbi Brown. Maar ik gebruik ook graag de Baby Lips van Maybelline New York of Lipsmackers (met watermeloen) :)

Anine -

Ik gebruik telkens gewone Labello’s met wat tint van het Kruidvat, maar ben wel op zoek naar een nieuwe. Deze post was dus perfect! Ik hoorde dat die van Korres ook wel aangenaam zijn!

xoxo Anine

Danielle -

Ik ook, ik zweer bij labello, de classic donkerblauwe, dat is de enige die voor mij werkt, omdat die echt in je lippen trekt, de rest blijft er alleen maar op liggen en helpt dus niet. Nou ja, heb ik tenminste ook eens een lowbudget product dat voor mij goed werkt!

Suzanne -

Leuke lipbalsems. Ik gebruik er een van flormar op dit moment. Die van eos zien er superleuk uit.

Suzanne -

Ik ben erg benieuwd naar de Burt’s Bees. Ik gebruik al een hele tijd Labello milk and honey, die is zo fijn!

MySimplySpecial -

Die van MAC heb ik ook, zo fijn!

Kiki -

Ik heb die van Burt’s Bees in granaatappel, is ook lekker verzorgend :) De lippenbalsems van dr. organic zijn ook fijn :)

saarenzo -

Ik ben dol op de potjes van Carmex! En momenteel gebruik ik vooral the Lip Slip van Sara Happ, waar ik ook dik tevreden over ben.

Imke -

Ik dacht eigenlijk dat jullie verslaafd waren aan dat gele tubetje van Carmex? Of is ie vergeten?

Amy -

Dat niemand nog de lippenbalsem van Dr. Organic (verkrijgbaar bij de Tuinen) nog heeft genoemd! Deze werkt super en zonder allerlei “rommel” d’r in, dus erg geschikt voor mijn dochter van 8. Ook mijn buurvrouw zweert hierbij. Andere producten van Dr. Organic zijn ook erg fijn.

Carina -

Burts Bees is ook zonder rommel en goedkoper dan Dr. Organic. Ook is Dr. Organic niet 100% natuurlijk en Burts bees is dat wel. En weinig Nederlanders kennen Dr. Organic om de een of andere manier.

Melanie -

Ik gebruik de lippenbalsem van Blistex en van Burt’s Bees. Dat zijn echt mijn all time favorieten. Leuk artikel! :-)

Little Pretty Nails -

EOS is mijn favoriet!

Anouk -

Die EOS heb ik ook in Lemon & Strawberry, helemaal verslaafd!

Kimberly -

Huh, waaarom zitten er bij een paar fotos een paarse vlek op? Alsof je per ongeluk je vest er voor had hangen ofzo? hihi

Katrien -

ik wil die van eos echt heel graag! Ik gebruik momenteel Labello SOS Repair haha, werkt perfect voor mij.

Manon -

EOS balsems zijn zo schattig! Ik gebruik altijd lippenbalsems van Balea, het huismerk van de DM een drogist in Duitsland.

Melike -

yay EOS zit er bij, mijn lievelingetje. X

Dita -

mmmh lekker!

Tess Evea -

De lipbalms van Eos vallen onder mijn favorieten.

Marion -

Heb zelf er eentje van burt’s bees. Erg fijn en smaakt erg lekker inderdaad!

Claudia -

Smelt die MAC tinted lip conditioner eigenlijk snel? Of is het te vergelijken met een blikje vaseline? Hij ziet er namelijk zachter uit ook zo bij kamertemperatuur.

Willemijn -

Nee hij smelt niet snel. Het is inderdaad wel te vergelijken met vaseline. Mijn Figs & Rouge blikje smelt sneller.

Marissa -

Ik mis de Carmex lippenbalsem! Ik wil binnenkort ook nog een EOS lippenbalsem bestellen. Gewoon omdat het zo’n leuk ding is, haha!

Jasmine -

Leuk artikel!

TheAnoukFactory -

Ik wil er nog altij eentje van eos, maar zweer zelf bij baby lips!
X
Anouk

Kelly -

De lipbalsems van Lush vind ik zelf ook altijd heerlijk. Naar de EOS varianten ben ik ook nog altijd ontzettend benieuwd.

Anna -

Fijne producten!

beautybysandra -

Ik vind die van vaseline altijd erg fijn.

Kiss & Make-up -

Burt’s Bees is inderdaad de moeite. En Labello doet het ook nog steeds goed bij mij :-)

Anne Solveig -

EOS is mijn favoriet!

Kjoetness -

Ik heb een balsem van de hema die ik helemaal geweldig vind (terwijl ik niet zo gek ben op de rest van hun cosmetica assortiment)
Leuk assortimentje :)

Ceetje -

Die van MAC ben ik wel heel benieuwd naar. Ik heb veel blikjes enzo. Maar gebruik s avonds purol en overdag een simpele labello :)

Isabel -

Ik gebruik graag de born lippy’s van TBS.

Emma -

Hejj! Ik ben he-le-maal verslaafd aan lippenbalsems! Dus heb ik een vraagje,..
Waar koop je die EOS lipbalm? Hij lijkt me erg fijn maar ik kan hem nergens vinden.

xx Mij

Emma -

& Oja mijn fav. lippenbalsems zijn van Essence Apple Pie (die helaas uit het assortiment gaat)
& van Nivea de lipbutter xx

Emma -

Ik vind burt’s bees ook heel fijn! Verder lijken ze me allemaal heel erg fijn.

Carina -

Burt’s Bees gebruik ik al best lang! Maar die met pepermunt vind ik echt vreselijk, blijft maar tintelen.. dan liever de granaatappel of honing versie, ben ook benieuwd naar de nieuwe versies met Acai en die met Mango :D. Vind zelf trouwens vaseline of dan bijenwas beter werken dan cacao maar dat kan ook wel persoonlijk zijn.

Manon -

Ik gebruik vaseline, na 1x vaseline geprobeerd te hebben wil ik echt niet anders!

Lotte -

Ik wil de EOS lipbalms al jaren proberen en nog steeds is het er niet van gekomen! De lippenbalsems van Burt’s Bees vind ik heel fijn, net als die van Alverde (Duits merk).

Jessie -

Ik heb die van Burt’s Bees al eens gebruikt maar mijn favoriet blijft mijn Yves Rocher lippenbalsem in Hydrate. Ook die van Blistex vind ik fijn werken. De EOS versies daarentegen doen niks voor mijn lip; ik was zo teleurgesteld.

Chantal -

Ik vind de lipbutters van Nivea heel fijn! Vooral de vanille & macadamai versie. Naast dat ie erg goed werkt smaakt ie ook heerlijk.

Maaike -

Ik ben zelf groot verbruiker van Rosebud Salve, Chapstick en sinds ik Burt’s Bees heb ontdekt ook die, maar dan de honing variant. EOS doet voor mijn lippen helaas te weinig.

Anita -

Die van EOS zijn inderdaad erg fijn!

Jerka -

Die van Mac ziet er heel leuk uit!

Fashion meets Beauty -

De EOS Lip Balms vind ik heel erg fijn en daarnaast gebruik ik vaak de Lip Protectant Cream van Elizabeth Arden.

Ansjuh -

Carmex! Al ruim 13 jaar mijn favoriet. Nauwelijks te krijgen in Nl maar lang leve EBay. 2 x smeren en al je velletjes en korstjes zijn verleden tijd. En hij tintelt zo lekker 😉

OnlineBeautyMagazine. -

Ik vind die van Labello erg fijn!

Sofie -

Wat een fijne balsems! :)

Kimberley -

Ik heb die Burts Bees lippenbalsem ook en ik vind de geur/smaak juist niet zo lekker, haha. Daarentegen werkt ie wel heel fijn dus ik blijf hem gebruiken 😀

Kimberly -

Ik ben het met je eens! Ik heb burt’s bees en mij EOS lipbalm is op helaas.. Ook had ik een conditioner van MAC, maar die ben ik verloren op school! :( De Rosebud Salve had er ook nog bij gekund, die is ook super!

Vanessa -

Ik vind die van EOS er leuk uitzien! Ik gebruik meestal een basic lippenbalsem van Kruidvat of Action.

Reageer ook