NARS x Guy Bourdin Daydream Blush

Toen ik een paar weken terug aan het digi-shoppen was op Sephora.fr moest ik natuurlijk ook even bij NARS kijken. Mijn geliefde Albatross highlighter en Luster blush gebruik ik ontzettend veel. Ik heb ook de zo gehypte kleur Orgasm, maar deze gebruik ik eerlijk gezegd nauwelijks. Hij trekt me toch niet zo. In elk geval, ik was aan het rondkijken bij NARS. En opeens kwam ik de holiday collectie (kerstcollectie) van NARS tegen, Guy Bourdin. En – oeps – de kleur Daydream belandde zo maar in mijn mandje. En wat is ‘ie mooi!

De holiday collectie (hier volledig te bekijken) is in samenwerking met Guy Bourdin. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik deze man niet kende hiervoor en toen ik zojuist (vlak voor ik startte schrijven) wat meer informatie over de collectie opzocht voor de review kwam ik erachter dan Guy Bourdin een bekende en invloedrijke modefotograaf uit Frankrijk was in de jaren 70 en 80 (overleden in 1991). Zijn foto’s kenmerkten zich door een duistere, kille kijk op glamour, waren dromerige, surrealistisch en bevatten fantasieën en metaforen.

Op Amerikaanse blogs, zoals Temptalia en Make Up And The Beauty Blog hebben hevige discussies gewoed over of NARS er goed aan heeft gedaan om deze collectie te maken omdat zijn foto’s vaak heel gewelddag waren. Sommige bloggers, waaronder Temptalia, hebben zelfs besloten om de collectie niet te reviewen omdat ze negatief tegenover de collectie stonden! Ik schrok er een beetje van! Ik heb me er een beetje over ingelezen en waar het om lijkt te gaan is dat sommige mensen weerstand voelen tegen Guy Bourdin omdat hij veelal reclamecampagnes schoot voor modeartikelen waarin vrouwen dood of mishandeld afgebeeld werden. Tegenstanders vinden het te extreem en huiselijk geweld aanmoedigen. De voorstanders vinden het kunst, vrijheid van meningsuiting/produceren en opperen dat het misschien juist ging om een statement maken.

Zijn foto’s zijn inderdaad controversieel en soms behoorlijk schokkend, maar om eerlijk te zijn denk ik dat de videoclips van MTV tegenwoordig niet veel minder ‘extreem’ zijn. En ook daarin zitten thema’s als vrouwenhandel, onderdrukking, sex, geweld en drugs. Daarnaast wilde Bourdin – voor zo ver ik heb gelezen – kunst maken en niet geweld aanmoedigen. In elk geval, had ik de blush ook gekocht als ik wel de achtergrond van deze collectie had gekend omdat ‘ie zo vreselijk mooi is en voor zo ver wat achtergrondinformatie over deze collectie.

Daydream is een matte roze blush met een tintje perzik en ook wat ‘poederigs’. Het is echt een prachtige kleur! De blush zit in het standaard doosje. Het kartonnen doosje was wel in een limited uitvoering (zie foto).

De structuur van de blush is precies zoals ik gewend ben van naars. Ietwat droog, goed gepigmenteerd en heel mooi te blenden. Ik breng mijn NARS blushes het liefste aan met een schuine blushkwast, die pakken precies genoeg kleur op.

Daydream (De kleur is iets minder perzik in het echt)

Daydream als blush (lipstick = MAC x Riri Pleasure Bomb)

Daydream als blush met een ‘beetje bruin’ van Luster (lipstick = MAC x Riri Pleasure Bomb)

Op internet las ik dat Daydream net als Orgasm was, maar dan zonder de gouden glans. Dat leek inderdaad wel te kloppen dus zette ik ze naast elkaar.

Maar wat bleek… Orgasm is echt wat rozer dan Daydream en iets lichter van kleur. Daarnaast heeft het de gouden glans. Dus nope, ze lijken eigenlijk toch niet op elkaar wanneer je ze naast elkaar swatcht!

Orgasm – Daydream

Wat mij betreft heeft NARS weer een prachtige blush ontwikkeld en ik gebruik hem ontzettend veel! Hij staat prachtig bij meiden met een lichte huid. Voor een wat donkerdere huid denk ik dat hij wel gauw wat te ‘licht’ is, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Ondanks dat deze blush uit de kerstcollectie komt schijnt het dat de meeste nieuwe kleuren in het vaste assortiment komen. Niet getreurd dus, als je hem (nog) niet hebt weten te bemachtigen!

Zelf koop ik NARS bij Sephora.fr (klik) maar je kunt het in Frankrijk en in de UK ook in de warenhuizen kopen (mocht je er zijn haha). De verzendkosten bij Sephora.fr zijn rond de €13 en je kunt er betalen met creditcard of PayPal.

52 reacties

Anine -

Prachtig product! Spijtig dat kerst al voorbij is :(

Nikkitha -

Echt een mooi product :)

Berrie -

wauw echt een hele mooie kleur!

Marnel -

Heel erg mooi!! Grappig als je ze naast elkaar legt dat het dan toch heel anders is! 😉

Marrinda -

Fantastisch! Deze wil ik ook!

Jana -

Ik vind het een hele mooie blush :) x

Tess Evea -

Wat een beauty.

Esmay -

WHUT die is echt prachtig!! <3 Staat je ook goed :)

Anna -

Wat een prachtige blush, staat je goed!

Lys -

Hij staat je prachtig! En wat een mooie look!

Gabrielle -

Wow gorgeous! x

Kimberly -

Wauwie! binnenkort maar even naar gaan kijken.. Al staat Orgasm nog wel op mijn nummer 1 die ik zou willen!

Dita -

Wauw erg mooi

Monique -

Hij is mooi, maar dan vind ik orgasm toch mooier.

Miranda -

Wat een mooie kleur blush , met een apart verhaal erg achter.. Leuk dat je het toch even deelt.

Lisa -

alle mascara’s van ICI paris hebben 40% korting!!!! Jullie raden het al: Chanel le volume is nu afgeprijsd naar 18 (!!) euro, in plaats van 30 euro. Ik weet hoe gek jullie op die mascara zijn dus ik dacht ik tip jullie even! xxx

Martine -

We hebben ze al ingeslagen maar bedankt voor de tip! 😉

Lisa -

Graag gedaan!

Kiss & Make-up -

Oh waauw, tot mijn eigen verbazing vind ik Daydream nog mooier dan Orgasm!

Willemijn -

Jaaa ik persoonlijk ook! 😀

I scream beauty -

Heel erg mooi!!

Yasmine -

Wat een beauty weer! NARS orgasm blijft ook echt geweldig!

pamela -

de kleur staat je echt heel erg mooi!!

Anne Solveig -

Hij is echt zo mooi..

Fashion meets Beauty -

Ik had dolgraag het blush palette van deze collectie gekocht, maar het is echt overal uitverkocht :(

Danique -

Wauw! Wat een prachtige blush. Ik vind hem je heel erg mooi staan.

Beautyjuf -

Prachtig! Ik werd trouwens eventjes afgeleid op de foto door de prachtige kleur lipstick van MAC 😉

stella -

Haha, ik ook.
P.s. je ziet er gorgeous uit Willemijn.

Marjolein -

Daydream vind ik eigenlijk nog wel mooier dan Orgasm! Mooie blush!

Minke -

Een hele mooie blushkleur!

behealthybehappy -

Wauw mooi!Nars staat op mijn lijstje van producten die ik graag wil proberen

Melissa -

Nars blushes zijn echt mooi ik wil orgasm maar vind het toch best duur maar sleek rose gold heb ik wel :3

Amanda -

Vind de ophef er over ronduit belachelijk op mtv zie je ergere dingen ik heb het namenlijk net gegoogled, maar amerika is toch net wat anders dan ons in dat soort dingen..

Maar het is indd een super mooie blush ik heb zelf albatros besteld hoor dat die snel binnen is :)

Wendy -

Wat een prachtige blush! Staat je heel erg mooi!

Jitske -

Erg mooi!

MySimplySpecial -

Wat een mooie kleur! Zelf heb ik Nars Orgasm en daar ben ik toch wel erg blij mee.

Anouk -

Prachtige blush, wel een apart verhaal achter deze collectie. De kleur staat je heel goed!

Beau -

Ziet er mooi uit!

Joyce -

Mooie blush.
Ik hoop dat hij mij ook mooi gaat staan, want ik heb daydream ook besteld. Ik heb alleen een licht getinte huid (Indische afkomst). Ik kan niet wachten tot mijn bestelling binnenkomt… Duurt altijd zo lang.
Ik heb verder besteld van Nars, albatros, orgasm, dolce vita, luster, palette at first sight, blush palette adult content en killing me . van urban decay de face case shattered.
Nu heb ik verder alleen de multiple van Nars, alleen gebruik ik deze eigenlijk nooit. Dus was het tijd voor normale blush ;-). Ik blijf het lastig vinden om bijvoorbeeld blush via internet te bestellen en dan maar te kijken of hij bij mijn huid past.
Fijne jaarwisseling allemaal.

femketje -

oehh wat een mooie! 😀

Manon -

Supermooie blush! Deze zou ik ook zo kunnen uitzoeken, wat een gave kleur :love:

Dionne -

Mooie blush!

Eline -

Ooooh, wat een plaatje is het, ik ben verliefd!

Yunaa -

Bijzonder dat het in samenwerking is met iemand die allang dood is.. De kleur is ook niet echt duister hihi

Beautydagboek -

Oh wat een beauty, NARS is altijd goed :)

Charile -

Pretty! :heart:

Benay Vaneese -

Zelf heb ik nog geen blush van Nars, maar de Albatross highlighter heb ik wel en gebruik ik best veel. Tijd om een paar blushes aan te schaffen 😉

Sofie -

Heel pretty :heart:

Martina -

Mooi! Nars Sin is mijn favoriete blush! Die zit in het straatje van Mac stratus

Laura -

Wat een super mooie blush! Wel een apart verhaal erachter. Gelukkig lijken ze niet op elkaar! 😉

Reageer ook