Gemixte ogen: hoe laat je die knallen?

Klik hier als je de video niet kunt zien

Goedemorgen! Ik heb een video gemaakt met tips welke producten nu gemixte ogen laten knallen. Met gemixte ogen bedoel ik ogen met meerdere verschillende kleuren in zich. Ik heb zelf drie kleuren in mijn oog en speel door middel van de tips die ik noem in deze video met welke kleuren ik naar voren wil laten komen. Dit kun je trouwens ook prima gebruiken als je geen gemixte ogen hebt, want gekleurde smokey eyes doen het bij iedereen goed! Klik verder voor meer foto’s!

16 7173 FOTD: Sunkissed met Bourjois

Oranje helpt om het oranje iets meer te benadrukken maar vooral het groen/blauw nog meer te laten knallen

PA017803 MAC Workshop Eyes & Lips Groningen

Door het MAC pigment Emerald Dusk krijg ik  groenere ogen, omdat het donkerblauwe randje van mijn iris ‘weg smelt’ met de oogschaduw

30 10216 Fototorial: Watch Out, It’s Loaded!

Dankzij de petrolgroene Loaded (Urban Decay) met blauw oogpotlood Mainline (UD) komt het oranje meer naar voren. Niet alleen oogschaduw maar ook kledingkeuze kan bepalend zijn. Het groen van mijn jurkje en het warme ‘oranje’ van mijn oorbellen komen weer terug.

DSC 0284 Outfit of the Day: Lemon Yellow

Hier lijken mijn ogen een stuk blauwer, voornamelijk door Smoked Ruby en de gele highlighter in de binnenste ooghoek die blauw meer naar voren laat komen. Als ik het groene oogpotlood van Gosh (Green Devil) alleen draag, lijken ze weer meer groen.

Grappig om te zien hoe mijn oogkleur op iedere foto (door make-up) weer anders van kleur lijkt. Heb jij ook meerdere kleuren in je oog en welke producten zijn jouw grote favorieten als jij je gemixte ogen wilt laten knallen?

33 reacties

R -

Die foto waar je in de spiegel kijkt is ook erg mooi.
Ik heb blauw/grijze ogen en als ik een bruine oogschaduw gebruik lijken ze veel blauwer, vooral als het een beetje zo’n roest kleur is.

Sterre -

Wat een top filmpje weer! Zelf heb ik groen/blauwe ogen met bruin ertussendoor. Ik gebruik vaak eenkleur oogschaduw met dezelfde kleur als het bruin in mijn oog. Vaak gebruik ik er een van sleek.

Thes -

Ik heb twee verschillende kleuren ogen, met daarin ook drie verschillende tinten. Erg lastig met oogschaduw soms, maar ik vind het er wel erg mooi en apart uitzien!

Laura -

Heb precies hetzelfde als jij met de verschillende kleuren, vind het ook super mooi!

Daphne -

Ik vind het altijd grappig hoe gekleurde oogschaduw etc. je oogkleur echt soort-van kan veranderen!

Erika -

Ik heb bruine ogen met groen in en een donkerbruin (haast zwart) randje, als ik mijn ogen echt groen wil laten lijken, werk ik echt met groene oogschaduw.

Kiss & Make-up -

Ik dacht al, gemixte ogen, what the hell is dat? :-) Ik vind die twee kleuren samen echt heel mooi, heel apart en speciaal.

Cindy -

Super goede tips, ik speel altijd maar op safe met bruin tinten maar lijkt me wel leuk om zo eens te experimenteren.

Wat ik trouwens bizar fascinerend vind zijn macro foto’s van ogen, met name de iris. Ooit eens een artikel in de Quest over gelezen en kon het dan ook niet laten om mijn eigen ogen te fotograferen toen ik een macro lens kocht. Had het jaren geleden al eens geprobeerd met mijn compact/bridge camera maar toen weken de kleuren ontzettend af (felblauw met appeltjesgroen) en echt scherp was het niet.
Deze is veel realistischer, heb namelijk vrij grijsblauwe ogen met een donkerdere rand maar op zo’n macro foto zie je pas goed dat er ook oranjegeel-achtige vlekken en zelfs wat oranjebruine stipjes zitten.
Kom nu vast in de spamfolder maar hierbij een direct linkje naar de foto, beetje beeldondersteuning past wel goed bij zo’n wazig verhaaltje toch? Omgezet naar tinypic om niet spammerig over te komen.
http://oi41.tinypic.com/121alp3.jpg

Op google staan trouwens nog veel toffere foto’s als je op macro eye zoekt!

Janneke -

Ik heb groene ogen en in m’n ene oog zit er een bruin rondje om m’n pupil en in m’n andere oog een bruine grote vlek. Zelf vind ik donkerbruin, paars en bordeauxrood er heel mooi bij staan!

Minke -

Leuk fimpje!

Lisanneleeft -

Wat gaaf! Ik dacht dat ik de enige was 😛
Als mensen vragen wat voor kleur ogen ik heb zegt ik wel altijd blauw… maar eigenlijk heb ik een soort blauw/grijs/groen/bruine mix. inderdaad ook bruin in het midden, hehe.

Leuk, dat je tips geeft! Ik heb namelijk nog nooit eerder iemand hier tips over horen geven, heel fijn 😀

Caro -

Wat een handige tips! Ik wist serieus echt niet dat je oog meerdere kleuren heeft, ik ga eens goed naar die van mij kijken hihi! :-)

Marnel -

Wow ja…super handige tips!! Wat zijn jou ogen mooi!! Die Saar en Noa aan het einde ook nog effe doei zeggen! hahaha :handkiss: :haha:

Dionne -

Ziet er tof uit!

Maaike -

Ik heb in het meeste licht bruine ogen, maar er zit een hint groen doorheen waardoor ze in bepaald licht of met bepaalde kleuren make up meer hazel kleurig zijn. Als ik een bruine ooglook draag zijn mijn ogen boen bruin, hetzelfde geldt voor donkerblauw. Ga ik echter met groen of paars aan de slag dan lijken mijn ogen groener.

Ceetje -

Ik heb zelf geen gemixte ogen, maar mijn vriend wel. Die maak ik natuurlijk niet op, maar wat wel opvallend is is dat de basiskleur lijkt te veranderen als hij van mood verandert.

femketje -

handige tips 😀
ik heb ook blauwgele ogen ^^

Ashleey -

Wauw inderdaad! Je ogen zijn prachtig!

Eline -

Ik vind je ogen echt prachtig met dat blauwe met gele erin! Logisch dat ze groen lijken soms aangezien blauw en geel gemengd groen is 😛 Zelf heb ik puur groene ogen met in alleen mijn linkeroog wat bruine stipjes

Black Sheep -

Mijn ogen zijn grijs/ blauw/ groen met rond de iris een paar goudbruine vlekjes. Vooral paars en rood maken mijn ogen een stuk groener.

MySimplySpecial -

Wat een goed artikel!

Charile -

Heel mooi gedaan allemaal!

Isabel Cristina -

Erg leuk artikel, wanneer komt bruine ogen? 😉 Ik heb zelf hele donkerbruine ogen en helemaal niks gemixt. Vroeger wilde ik ook gemixte ogen net als mijn vader :jep:

Joyce -

ik heb eigenlijk bijna dezelfde ogen als jij! dus een hele handige post dit! ik vind groen idd het sprankelendste bij mij staan. ik gebruik t potlood van bourjois daarvoor die is ook zooo mooi. goudbruin ziet er bij mij warm uit en grijszilver dus iets lichter dan dat van jou ziet er weer heel lief uit haha. maar t hangt ook af vd kleding die ik aanheb hoor. dat kun je bij jou ook goed zien met die foto waar je dat groene jurkje aan hebt

Fashion meets Beauty -

Goed artikel. Zelf heb ik geen gemixte ogen, I wish, want ik vind dat erg mooi. Maar interessant om te zien wat kleuren kunnen doen.

Marrinda -

Heel mooi gedaan!

Beautydagboek -

Ik weet nog dat ik voor het eerst op jullie blog kwam en ik helemaal onder de indruk was van jouw ogen Martine! Ze zijn zo mooi! Leuk om te zien hoeveel jij uit je ogen kan halen door de kleurkeuze van je kleding en make-up.

Me xx -

Idd, toen ik voor het eerst filmpjes keek van jullie zat ik ook altijd naar jou ogen te staren, hahah

Dita -

Prachtige ogen heb je meid! Goed filmpje

Kelly Caresse -

Oops die reactie ging mis, ik wilde zeggen datik nooit eerder uitleg over gemixte ogen ben tegengekomen, wat een prachtig mooie ogen heb je martine’

Kelly Caresse -

Wat een goede uitleg, daar ben ik n

Laura -

Wow, inderdaad! Ik ga ook eens goed mijn ogen bekijken, bij mij zijn ze blauw. Verder weet ik het eigenlijk niet of er echt een randje omheen zit. Haha, en Noa zegt ook even gedag! 😉

Martina -

Herkenbaar! De ene keer lijken mijn ogen blauw, de andere keer meer groenig.. Ik vind het zelf altijd moeilijk te benoemen.

Reageer ook