Nail Art for Dummies

Door Lindy – Willemijn en Martine vroegen me of ik misschien een ‘nail art voor dummy’s’-post kon maken, met de basics over nail art en de producten die je daar voor nodig hebt. Dat leek me een erg leuk idee en dus ging ik er eens goed voor zitten nadat ik een tripje naar de drogist had gemaakt. Een aantal van mijn eigen spulletjes was ook op, dus dat was meteen een goede reden om mijn eigen voorraad weer aan te vullen… Lees verder voor nail art for dummies!

Een nail art wordt nooit heel mooi als je vijf nagels hebt die allemaal een andere lengte en vorm hebben. Voor een mooie mani vijl je eerst je nagels in model. Doe dit met een glasvijl of een kartonnen vijl en vijl 1 richting op, dan blijven je nagels het langst mooi zonder splijten. Heb jij nog een ijzeren vijl? Ga hem dan nu pakken, loop naar de prullenbak en gooi hem er in. Done? Goed zo!

Een mooie basis voor een nail art is vaak wit of zwart, daar passen gewoon alle kleuren bij. Ik vind dan ook dat je in een basis nail-art-uitrusting (ja, dat is bij deze een woord) wit en zwart niet kunt missen.

Na het lakken van je nagels is het zaak om de randen zo mooi en strak mogelijk te maken. Dit doe je heel gemakkelijk met een beetje aceton (gaat sneller) of nagellakremover (iets minder uitdrogend) en een klein kwastje. Hierboven zie je een eyelinerkwastje van Catrice. Het brede kwastje is perfect om de randjes van je nagellak te perfectioneren.

Zoals je ziet lak ik ook niet altijd even netjes. Dat maakt niet uit. Pak je kwastje en dip hem in de aceton. Dan ga je met het kwastje langs je nagelriemen, zoals hierboven op de foto. Doe dit voordat je een topcoat aanbrengt, dan gaat het nog wat makkelijker.

Oke, de basis zit er nu op. Zit je klaar voor wat ‘basistechnieken’ qua nail art?

Met een schuurspons kun je meer dan afwassen, je kunt er heel erg goed mee sponzen op je nagels. Nu is het mooi om kleuren in elkaar over te laten lopen op je nagels, maar niet iedereen heeft een kast vol lakjes om te combineren.

Naast nagellak is ook acrylverf goed om mee te werken op je nagels. Zo’n setje als hierboven op de foto koop je voor een euro of 2 bij de Action. Je bent dan een stuk goedkoper uit dan wanneer je al die kleurtjes nagellak aan moet schaffen.

Knip van de spons een reepje af van ongeveer 2 cm breed. Hier ga je mee sponzen op je nagels.

Op een stukje papier druppel je twee kloddertjes verf naast elkaar. Ik heb hier wit en zwart gebruikt omdat je dan de overgang goed ziet, maar je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken die je maar wil. Dip dan je spons in de verf en beweeg hem een beetje heen en weer tijdens het dippen, zodat de kleuren op de spons al een beetje in elkaar overlopen.

Dan dep je de spons met de verf op je nagel. Beweeg de spons ook hier een beetje naar boven en beneden tijdens het deppen, zodat je een mooie overgang krijgt. Spons je voor het eerst? Dan krijg je het makkelijkst een mooi effect met pastelkleuren.

Lak dan een laagje topcoat over je nagel en wacht tot het geheel goed droog is. Werk dan de randjes bij en je hebt een nagel met een mooi ‘gradiënt’ effect. Dit kun je natuurlijk ook allemaal met nagellak doen in plaats van met acrylverf.

Met plakband kun je ook een hoop leuke effecten creëren op je nagels. Als je met plakband gaat werken, zorg dan dat je van dit ‘melkachtige’ plakband gebruikt. Dit plakband plakt iets minder dan normaal plakband, waardoor je de onderste laag van de nail art niet kapot trekt bij het verwijderen van het plakband.

Oke, hoe doe je dat?
Lak eerst een basislaag en een topcoat die je goed laat drogen. Als je nagellak goed droog is, kun je stukjes van je nagel af gaan plakken. Ik heb het plakband zo geplakt dat er straks een brede streep op mijn nagels ontstaat. Druk het plakband goed aan, ook bij je nagelriemen. Lak vervolgens een tweede kleur nagellak. Terwijl de lak nog nat is haal je meteen het plakband weer van je nagels af. Als je wacht tot de lak weer opdroogt, trek je de randjes kapot en dat is zonde van de strakke lijnen. Wacht daarna tot de lak zo goed als droog is voordat je het geheel af maakt met een topcoat.

Deze laatste makkelijke vorm van nail art is heel makkelijk om te maken.

Gebruik een dun kwastje en verschillende kleuren verf of nagellak. Van buiten naar binnen trek je kleine lijntjes op je nagels. Je begint met een donkere kleur en trekt daar lijntjes overheen met steeds lichtere kleuren. Als het geheel droog is, lak je je mani af met een topcoat. Zo op 1 nagel ziet het er nog niet heel spectaculair uit, maar probeer het maar eens op al je nagels, dat geeft een heel gaaf effect. En het leuke aan deze mani vind ik dat hij zo makkelijk te maken is en je hem heel makkelijk aan kunt passen op bijvoorbeeld de kleur van je kleding.

Na een clean up zien mijn nagels er naast elkaar zo uit!

Dit was een wat lange post, maar hopelijk heb ik je wat basisdingetjes uit kunnen leggen wat nail art betreft. Er zijn op deze basissen een heleboel variaties die je misschien nog wel eens voorbij ziet komen in mijn volgende posts.
Als je nog vragen hebt, mag je ze uiteraard altijd stellen bij de comments en dan probeer ik ze te beantwoorden!

Wat zou jij graag willen zien een volgende keer? Tot snel!

PS: Als je nog meer mooie nail art creaties wilt bekijken, neem dan zeker een kijkje op de blog van Lindy! Klik hier!

42 reacties

Nena - whatevergivesjoy -

Zelfs dit kan ik niet haha ^^

Marnel -

Gaaf!!! :yay:

MySimplySpecial -

Leuk artikel, ik heb zelf eigenlijk nog nooit iets met nailart geprobeerd.

vera -

leuk artikel!! ik heb ook zoiets dergelijks gedaan voor kerst met plakband ^^

Pien -

Waarom is een ijzeren vijl niet goed voor je nagels?

Beautyjuf -

Dankjewel voor de leuke tips :-) Binnenkort maar eens oefenen!

Jeanine -

Wat een goed idee van de acrylverf! Gaat dat niet snel eraf als je je handen een paar keer gewassen hebt?

Lin -

Niet als je over de uiteindelijke creatie een laagje topcoat lakt, dan blijft het net zo lang zitten als nagellak :)

katrien -

Zo eenvoudig! Die met de streep vind ik het leukst :) Zou dit ook lukken met zo een afplaktape die je gebruikt als je gaat schilderen? Zo van die papierachtig plakband? (ik heb dit nodig voor school en heb hier geen melkachtige plakband, vandaar 😉 )

Lin -

Ja, dat kun je ook gebruiken. Zorg wel dat hij helemaal strak over je nagels geplakt zit, dit is soms wat moeilijker met schilderstape. Maar het zou moeten lukken!

femketje -

Gaaf gemaakt!

Dionne -

Super leuk gedaan!

Dita -

Super leuk!

anja -

Ik gebruik ook acrylverf, goedkoop en je kunt er een stuk preciezer mee werken dan met nagellak. Vooral als je bloemetjes etc. wilt maken. Bij acrylverf haal he foutjes zo weg zonder je basislaag te ruïneren. Wel altijd een topcoat eroverheen doen.

Sponsjes zijn ook leuk en superhandig voor het ombre effect :)

Kelly -

Wat een leuke nail-arts.

Elly Kellner -

Leuke tip van de acrylverf!
Dat wist ik niet en bied weer talloze mogelijkheden :yay:

Lin -

Ja, handig he?
Het mooie is dat je na een topcoat de overige verf zo van je handen wast 😀

Allissa -

handige tips! 😀

Vanessa -

Goede tips! Helaas ben ik ook een echte kluns wat betreft nailart :)

Lin -

Dankjewel Vanessa!

Ashleey -

Heel leuk! 😀

pamela -

haha leuk!!!

Pien -

Super leuke ideeën!
Ik vind het altijd wel leuk om dingen uit te proberen met nail art.
Jullie moeten vaker voorbeelden van nail art doen dat is super leuk! :yay:

Lin -

Dankjewel voor je compliment Pien :)

Eline -

Leuk gedaan, dit moet ik zelfs kunnen!

Natasja -

Leuke tips! Ik ben zelf niet zo heel handig met nagels bij mezelf, maar wil wel graag beter er in worden… :)

Lin -

Oefenen oefenen oefenen… Ik was er eerst ook helemaal niet goed in, maar hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt!

Paula - We Call It Beauty -

Haha wat leuk! Ik ben geen dummy in nailart maar alsnog leuk om te lezen!

Minke -

Leuke nailart!

Edith -

Handig artikel en leuke resultaten!

victoria -

ziet er leuk uit! Denk dat ik die wel na kan maken haha :) !

Tess Evea -

Wat is het leuk geworden zeg, alleen denk ik dat ik hier zelf alsnog niet goed in ben, haha. Ik ben nogal slecht met dit soort dingen!

Sofie -

Als er tape bij komt kijken, haak ik af 😀 HOe het komt weet ik niet, maar dat lukt me nooit. Ik kan al beter een strakke lijn trekken met de nagellak zelf, dan dat ik tape gebruik 😀

Lin -

Wat gek! Druk je de tape goed vast en trek je hem er op tijd weer af?

Paola -

Ik kan het ook echt niet worden met tape!

Sofie -

Leuke en makkelijke nail art! :)

Aranka -

Wat een leuk artikel meiden! Nail art hoeft inderdaad helemaal niet moeilijk te zijn. Ik doe het ook regelmatig, vooral sponzen/gradients vind ik heel mooi!

Martina -

Ik ben waardeloos met nail art, doe mij maar een mooi creamy lakje! Als ik gek wil doen kies ik meestal voor een glitter topcoat 😉

Kimberley -

Goede tips! Ik ben sinds kort ook een beetje aan het oefenen met nail art en mijn eerste creatie was een ombre effect met een schuursponsje, haha :)

Lin -

Wat leuk!! Was ‘ ie goed gelukt?

Reageer ook