Fototorial: Hardcore Shaping x2

 photo DSC_1833-kopie.jpg

Er bestaat zo’n truc die iedereen eens geprobeerd moet hebben. Het is een truc die veel bekende YouTube guru’s en bloggers gebruiken, omdat Kim Kardashian er om bekend staat. Het hardcore shapen door middel van foundation/concealer. Ik probeerde het ook eens uit, maar dan dubbelop voor extra power. Je moet er wel even voor gaan zitten, want het zijn flink wat foto’s. Ik begin met een matte primer van Illamasqua.

 photo DSC_1837-kopie.jpg

Daarna kun je voor twee opties kiezen: of een (vloeibare) concealer die 1 รก 2 tinten lichter is dan je huid of een wit potlood. Ik gebruik het NYX Jumbo Eye Pencil in de kleur Milk. Ik stip eerst mijn oneffenheden aan (puistjes/littekens/vlekjes), zodat die nog beter verdoezeld worden.

 photo DSC_1838-kopie.jpg

Dat komt er dan zo ongeveer uit te zien. Je kunt het ook nog aanbrengen op pigmentvlekjes of moedervlekken die je niet zo flatteus vindt.

 photo DSC_1839-kopie.jpg

Funny Face!

Dan is het tijd om te highlighten. Alle gebieden die je extra naar voren wilt laten komen kleur je in. Ik heb best wel wat blauw aan de binnenkant van mijn ogen, dus dat stip ik ook goed aan. Ik maak dan een driehoek onder mijn ogen, waarvan ik de buitenste hoek helemaal over mijn jukbeenderen naar mijn haargrens trek. Rondom mijn neusvleugels is het ook nogal rood, die neem ik dus ook mee. Je kunt eventueel ook nog dat stukje onder je wenkbrauwen meenemen.

Over het algemeen highlight je het middelste gedeelte van je neusbrug, je kin, je voorhoofd en onder je ogen + je jukbeenderen. Andere dingen zijn persoonlijke keuzeopties.

 photo DSC_1841-kopie.jpg

Daarna ga je wat optische schaduw creรซren. Ik gebruik hiervoor een foundationkwast en Catrice All Matt Plus 040 Sun Beige. Dit is de donkerste kleur van deze foundationlijn. Je kunt ook donkere concealer gebruiken.

 photo DSC_1842-kopie.jpg

Ik breng het op deze manier aan, alleen bovenop de kwast zodat ik straks mooi een streep kan trekken. Ik smeer dit over de bovenkant uit met mijn vingers.

 photo DSC_1845-kopie.jpg

Ik trek denkbeeldig een streek van mijn oorschelp naar mijn (onderste) mondhoek. Let erop dat deze streep stopt aan de buitenkant van je oog. Als je denkbeeldig een lijn trekt vanaf de buitenkant van je oog naar beneden moet je daar stoppen. Zie voor meer duidelijkheid deze video. Ik trek ook een streep bij mijn kaaklijn, zo lijkt mijn gezicht smaller en korter.

 photo DSC_1846-kopie.jpg

Ik plaats ook een evenredige lijn bij mijn slapen en werk zo in korte stroken door naar de bovenkant van mijn hoofd. Hier zou je normaal ook bronzer aanbrengen.

 photo DSC_1847.jpg

Je kunt ook nog de zijkanten van je neus meenemen om je neus optisch te versmallen. Dit doe ik eigenlijk nooit, omdat ik al een klein (wip)neusje heb, maar ik laat het toch even zien.

 photo DSC_1848-kopie.jpg

Als je klaar bent met de foundation ziet het er van de voorkant op deze manier uit. Juist, dat ziet er niet uit. Als de postbode nu aan zou bellen, ben je de lul.

 photo DSC_1851-kopie.jpg

Dit is hoe het er van de zijkant uit komt te zien.

 photo DSC_1852-kopie.jpg

Vrees niet, het is tijd voor je normale foundation. Ik gebruik mijn favoriete budget foundation (die helaas uit de schappen is): Catrice Infinite Matt 010 Light Beige. Zelf vind ik het fijn om een kabuki kwast te gebruiken, zo druk je de foundation er goed in. Een beautyblender kan ook maar op een of andere manier heb ik het idee dat die zijn werk te zacht doet voor deze hardcore shaping techniek. Ik gebruik de 957 van Bdellium Tools.

 photo DSC_1853-kopie.jpg

En dan ga je gewoon over je hele gezicht heen. Vergeet je nek niet mee te nemen en om het extra goed te blenden op sommige plaatsen, ‘buf’ je nog een paar keer extra op die plek. Vooral bij de donkere foundation strepen moet je goed zorgen dat je het goed in elkaar over laat lopen. Nogmaals: vergeet je nek ook niet mee te nemen.

 photo DSC_1872-kopie.jpg

Dan is dit je resultaat, een lekkere plakkaat. Dat rijmt, maar het is wel zo. Je krijgt een behoorlijke plamuurlaag op je gezicht, maar het wordt wel heel mooi. Als je nu bijvoorbeeld bij mijn slapen kijkt, lijkt het alsof daar een natuurlijke lijn van zichzelf loopt en mijn kaaklijn is net wat strakker.

 photo DSC_1873-kopie.jpg

Dit is het effect van de zijkant. Je ziet een lichte streep lopen. Je kunt het in principe nu afpoederen, blush op doen en verder gaan met de rest van je make-up en je dag. Maar ik ga nu nog een stapje verder. Ik wil…Hardcore. Shapen.

 photo DSC_1874-kopie.jpg

 photo DSC_1876-kopie.jpg

Met een concealerkwastje gebruik ik de minerale foundation van ELF om de boel af te poederen. Ik gebruik het vooral onder mijn ogen en op mijn T-zone. Op die manier blijft het allemaal lang zitten en wordt het wat matter. Hier zie je trouwens ook goed de schaduw bij mijn wang door het shapen. Alsof ik bijna niets weeg! ๐Ÿ˜‰

 photo DSC_1883-kopie.jpg

Je kunt nu kiezen met welke kleur je gaat shapen. Ik heb zelf keuze uit een warme kleur (MAC Bone Beige, links) of een koele kleur (NYX Taupe, rechts).

 photo DSC_1884.jpg

Met deze fantastisch kwast van Illamasqua (die ik even van Willemijn mocht lenen) ga ik nog een keer over mijn (foundation) shape lijn heen. Serieus, ik wil deze kwast ook. Zo ontzettend makkelijk om te shapen. Ik gebruik hier NYX Taupe, omdat ik die dag een koele ooglook zou maken. Het handige is dat je gewoon de donkere lijnen van het shapen kunt overnemen, die heb je immers al gemaakt. Je geeft ze alleen een ondertoon en extra diepte door dit te doen.

 photo DSC_1885.jpg

Hier kun je zien dat ik NYX Taupe gebruikt heb. De shape lijn is meteen een stuk koeler en wat intenser.

 photo DSC_1886-kopie.jpg

Als je hardcore gaat shapen -je kunt het ook wel dubbelop shapen noemen- gebruik dan het liefst een neutrale blush. Zo heb je alle aandacht op het shape werk wat je hebt verzet. Als ik hardcore ‘koel’ shape, pak ik altijd MAC Pink Cult er bij. Als ik hardcore ‘warm’ย  shape, gebruik ik altijd MAC Blushbaby. Hier zie je MAC Pink Cult.

 photo DSC_1893-kopie.jpg

Dan is het tijd voor highlighter. Die breng je gewoon aan op de manier die je gewend bent. Ik doe het op mijn jukbeenderen en een beetje op mijn neusbrug. Ik gebruik hier een heel neutrale highlighter, namelijk MAC Accentuate.

 photo DSC_1894-kopie.jpg

Dit is dan je uiteindelijke resultaat na hardcore shaping. Je het een behoorlijke laag op je gezicht, ondanks het blenden met je kabuki. Maar in principe zie je dat niet heel erg. Je lijkt lekker gefotoshopt. Ik doe dit absoluut niet elke dag, maar alleen als ik iets bijzonders heb. Bijvoorbeeld als ik me op wil doffen voor een leuk feest of een event heb.

 photo DSC_1895-kopie.jpg

Tadaaa! Als iemand vraagt of je afgevallen bent, zeg je gewoon: “Ja, en dat kostte me maar 15 minuten ๐Ÿ˜€ !”

 photo DSC_1896-kopie.jpg

Het is ook heel mooi om hierbij een rustige ooglook te dragen, wellicht alleen wat mascara en een mooie nude lipstick. Zo laat je vooral de contouren van je gezicht tot uiting komen. Als je het gezicht nog wat extra wil laten stralen, zou ik een felle lipstick op doen en nog wat highlighter toevoegen aan de binnenste ooghoeken.

 photo DSC_1897-kopie.jpg

Om het geheel helemaal te setten kun je nog een finishing spray gebruiken. Ik gebruik er een van Sephora. Zelf vind ik het vooral lekker verfrissend, zeker als je veel producten op je gezicht hebt.

 photo Taupelook8.jpg

Dit is hoe het eruit ziet als je de verdere make-up hebt gedaan. Ik hou er van en merk zoals ik gisteren zei in de This Months Favorites dat dit wel een favoriete techniek van mij is geworden. Ik merk ook hoe vaker je het doet, hoe sneller en beter het gaat.

Heb jij dit weleens geprobeerd?

60 reacties

Stephanie -

Wat een heftige techniek zeg. Ik denk dat ik de hele dag het gevoel heb dat ik een plamuurlaag op heb. Maar is zeker het proberen waard. Een hele duidelijke uitleg!

Nena - whatevergivesjoy -

Heel fijn en duidelijk uitgelegd!

roos -

oeh,je had een voor en na foto moeten doen! dan zie je pas echt dat het werkt!

Meer -

Hahaha mooi gedaan maar sjee wat een knetterdikke laag zo ๐Ÿ˜‰ ik hou niet zo van makeup die je goed ziet zitten, maar je komt er prima mee weg!

Bianca -

Mooi gedaan, leuk voor een gelegenheid inderdaad! Ik heb al een smal gezicht en wil een wat ronder gezicht, ik ga daar even tutorials voor zoeken haha :)

Kato -

haha leuke foto’s xx

Anne Solveig -

Waaaauw, cool!

Jana -

Wow dit ziet er geweldig uit ๐Ÿ˜€ x

Hester -

Ik snap nu wat je met het ‘hardcore’ uit de titel bedoelt, haha! Maar wel heel leuk om hiermee te spelen en het staat je mooi!

Jitske -

Ik gebruik altijd eerst mijn gewone foundation, dan zet ik pas de lichtere en donkere strepen met concealer en donkere foundation. Dat blend ik dan, volgens mij zie je het dan nog beter!

Marnel -

Wat een geweldige uitleg!!!! Super!! Als je alleen met het witte potlood hebt gewerkt….geweldig!! Echt een super artikel! :yay:

Sophie -

Wauw, erg mooi resultaat en super uitgelegd!

Melanie -

Aaahh cool! :jep:

Anouk -

haha als de postbode aan de deur komt, zo mooi! Ga dit ook eens proberen!

Eline -

dit staat nog steeds op mijn to-do lijst ๐Ÿ˜‰

Ilse -

wauw ziet er goed uit, ga het zeker is proberen, heb nog wel een te donkere concealer ergens ligge haha!
Leuk artikel! ๐Ÿ˜‰

Denice -

Niks voor mij, maar het staat je prachtig!

Kelly -

Wat een handig artikel!

WeHeartFit -

Toen ik de eerste paar foto’s zag dacht ik dat het een grap artikel was. Pas toen de foundation erover ging besefte ik dat het echt zo werkte haha!

Selena -

Leuk om te zien en erg goed uitgelegd!

Merin Veronique -

Wat een super fototorial! Ik heb dit nog nooit geprobeerd maar ga het zeker een keer nadoen!

Allissa -

Ziet er steengoed uit! Shapen is zo leuk om te doen.

Isabel Cristina -

Ik moest zo hard lachen om de titel! :blush: Maar, wel erg handige tutorial! :jep: :heart:

Tara -

Mooi zeg! Misschien ook maar eens proberen.. al houd ik niet zo van een dikke laag gezichtsproducten.

Ashley -

Persoonlijk schrok ik van het potlood op je gezicht, lijkt me niet geweldig goed voor je huid en ik vind het er niet heel anders uitzien dan zonder shapen. Dat shapen heb je helemaal niet nodig! :handkiss:

Irene -

Oeh, ik hou van dit soort tutorials! Lekker veel make-up voor een extra dramatisch effect ๐Ÿ˜› Op z’n Kardashians, haha.

Marissa -

Heel mooi! Dat ga ik binnenkort ook eens proberen :)

Miranda -

Wat een mooi resultaat! Wat een goed idee om een wit potlood te gebruiken ipv een concealer. Je hebt de techniek erg duidelijk uitgelegd.

MySimplySpecial -

Leuk om te zien!

Dineke -

Wauw Martine, wat zie je er goed uit :) met รฉn zonder make-up!

Black Sheep -

M’n vriend zou zeggen.. wat zijn dat voor indianen kleuren?

Voor shapen gebruik ik een NARS kwast. Echt ideaal! Een perfecte rechte kwast. Toen ik hem wilde bestellen was hij alleen net uitverkocht. Uiteindelijk vond ik hem op Ebay voor minder dan de helft.

Black Sheep -

Google.. NARS ita

Kimmetje -

Wel heel veel makeup… heb je ook niet nodig. Maar als experiment is het wel leuk.

femketje -

ik krijg echt massive break outs als ik met die jumbo pencils van nyx op mijn huid ga anders dan op mijn oogleden >.< ze zijn denk ik te vettig ^^'

Aranka -

Haha hรฉel mooi resultaat, je ziet echt het verschil wel. Overigens, ook een leuke halloween look die eerste, een beetje zo’n Afrikaanse bosjesmannenstam-look!

Sofie -

Leuke tutorial! Zelf zou ik dit echt enkele toepassen voor feestje ofzo, maar het is in elk geval handig om te zien op deze manier :)

Nora -

Whii ik vind dit altijd zo onwijs vet om te zien! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, mijn huid is wat vet waardoor ik als ik veel producten gebruik snel het gevoel heb dat ik meteen heel hard begin te glimmen :( haha. Het ziet er wel prachtig uti op foto’s…

Kimberley -

In het begin dacht ik ‘waaat dit wordt raar’ maar het eindresultaat ziet er heel mooi uit! Ik hou alleen niet zo van een dikke laag make-up op mijn gezicht, dus ik zou het bewaren voor een feestje :)

Yunaa -

Ga ik zeker proberen! Jammer dat het niet in een filmpje is.

lovethatmakeup -

Leuk om te zien zeg zo’n mini transformatie! Staat je wel goed ๐Ÿ˜‰

Dionne -

Super grappig om te zien!

Minke -

Leuke tutorial zo! Het resultaat ziet er mooi uit:)

Eline -

Mooi resultaat, leuk om het zo stap voor stap te zien!

DiedekeKarlijn -

Wauw, wat een mooi resultaat! Wel veel producten, haha :)

TheAnoukFactory -

Moooooi! Heel gaaf, want het wordt niet onnatuurlijk.
X
Anouk

pamela -

ik zou dit niet snel doen voor overdag. maar naar een feestje durf ik het misschien wel aan ๐Ÿ˜›

Marloes -

Leuk voor een feestje zeg! Ziet er leuk uit!

Anneloes -

In het begin denk je echt “waar gaat dit nou in godsnaam naar toe?”, maar het resultaat is echt perfect! Zo’n ‘creamy’ ondergrond als basis zorgt er natuurlijk ook voor dat je bronzer beter blijft zitten. Aangezien ik ook een witte foundation heb ga ik dit binnenkort zeker eens proberen ๐Ÿ˜€

Beau -

Ziet er echt hilarisch uit!

Charile -

Leuk om te zien!

Lotte -

Leuk artikel! Ik denk dat dit misschien wel handig was geweest in videovorm, maar op zich is het zo ook duidelijk te zien. Wat een grappig idee om het met een wit potlood te doen in plaats van met een hele lichte concealer. Ga ik eens proberen!

Carina -

Ligt het aan mij of is je gezicht lichter dan ne nek na de algehele gezichtsfoundation? Of komt het door fotos met flits oid?

Sofie -

Wat mooi! :love:

Laura -

Dit ga ik zeker eens proberen! Maar doordeweeks als ik naar school moet heb ik daar geen tijd voor. ๐Ÿ˜‰

nikki -

OMG dit is echt zo mooi gelukt. Toen ik de eerste foto’s zag dacht ik dat gaat niks worden maar ik heb me vergist!

Dita -

Wel leuk voor een keertje maar wel veel make up

kimberly -

Hardcore shaping, yeah! Haha. Eerst dacht ik toch, oei tรฉ veel van het goede voor mij maar nadat je er een complete look bij hebt gemaakt is die gedachten helemaal weg. Voor de leuk een keer proberen denk ik.

Martina -

Wow veel make up ๐Ÿ˜‰ lijkt me wel leuk omberen keer te proberen!

Reageer ook