Tightlinen. Wat, waarom en hoe?

Als je net als ik (ietwat) overhangende oogleden hebt, kan eyeliner tricky zijn. Soms verdwijnt je lijntje helemaal, waardoor de hele eyeliner gewoon weg is samen met je oogschaduw, soms verdwijnt het lijntje gedeeltelijk onder het overhangende ooglid, waardoor het lijkt alsof je hele ooglid zwart is. Maar toch wil je soms het effect van vollere wimpers creëren. En daar hebben we iets voor! Tightlinen! Ik vertel je wat het is, hoe je het kunt doen en laat je het effect zien.

Tightlinen is niets meer en niets minder dan de waterlijn van je bovenste wimperrand aanzetten met oogpolood. Het eyeliner-randje verplaatst zich van boven je wimperrand naar eronder. Dit is de perfecte finishing touch bij een smokey eye (bye bye huidkleurig randje!) maar is dus ook mooi bij een naturellook, want zo lijken je wimpers heel vol maar heb je geen lijntje op je ooglid.

Dit is hoe je het doet:

1. Pak een (waterproof) oogpotlood die een goede punt heeft. Niet te scherp, je ogen moeten nog langer mee dan vandaag 😉 . Je kunt kiezen voor zwart, maar ook voor bruin.
2. Til je ooglid een beetje op bij je wimperrand en kijk weg van waar je het potlood gaat aanbrengen. In het begin is dit heel eng en heb je ook de neiging om de hele tijd naar die punt te gaan kijken, maar juist dan prik je sneller in het gevoelige deel van je oog (je iris).
3. Zet het randje goed aan. ‘Wiebel’ ook goed met het potloodje tussen je wimpers.

En klaar is kees! In 3 simpele stappen heb je een subtiel, maar zichbaareffect.

Op de foto’s – met dank aan Martine – zie je het ook duidelijk, met name in de binnenste ooghoek. De oogopslag in intenser en de wimperrand lijkt voller. En tightlinen is niet alleen mooi bij neutrale ooglooks, maar zeker ook bij smokey eyes. Zo lijkt je smokey eyes nog donkerder!

Het kan ook met gelliner of met een stifteyeliner. Dit effect zal wat heftiger zijn en vaak heel mooi bij een wat zwaardere ooglook!

Tightline jij wel eens?

0 reacties

Anna -

Echt een handig artikel! Ik heb dit dus nog nooit gedaan, kende ‘t wel.

Demi -

ik doe het ook dagelijks, ik kleur ook altijd m’n waterlijnen, dus dan gaat tightlinen vrijwel automatisch :p
ik heb het eigenlijk nooit vervelend gevonden, ik kan het bewijzen van zonder spiegel hahaha!

Ashleey -

Had er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar het klinkt erg goed!

Natasja -

Ik zelf doe dit ook altijd omdat ik net als jij wat overhangende oogleden heb. Ik ben er echt fan van!

Martine -

”tightlinen is niets meer en niets minder dan de waterlijn van je bovenste wimperrand aanzetten met oogpoloog”

Nee tightlinen is niet op je waterlijn, maar er net boven. Letterlijk TUSSEN je wimpers!

Sofie -

Ik doe dit ook dagelijks. Het ziet er gewoon mooier uit vind ik :) Ik probeerde deze techniek bij mijn moeder , maar zij kan er niet zo goed tegen wanneer er op haar bovenste waterijn iets gedaan wordt.

Sarah -

Ik doe dit vrijwel dagelijks en vooral wanneer ik donkere kleuren oogschaduw draag. Ik gebruik hier altijd een gelliner voor :-)

Nena -

Ik heb geen probleem met m’n oogleden, maar ik doe het ook. Ik vind het erg fijn werken :)

me -

Lijkt me handig…als iemand overhangende oogleden heeft :S ….maar ik ben bang dat mijn traanoogprobleem zich hierna dubbel aankondigt. ❓

Mynthia -

Ik maak mijn bovenste waterlijn donker door mijn ooglid wat op te tillen en dan met potlood erop te ‘linen’.
Want zo met potlood en zonder ooglid van je oog vandaan te houden vind ik maar eng, dus doe ik het maar zo, haha Het kriebelt trouwens wel als ik het doe, maar dat went.. 😉

Elin -

Wel ooit geprobeerd, maar ik bij mij irriteert het altijd heel erg (ik denk door mijn lenzen), zo jammer

Miranda -

Ja ik doe het ook wel eens. Ik vind het altijd
net dat beetje extra’s geven. Je ziet bij de onderste foto zo goed het verschil. Leuk artikel!

W. -

Ik verdraag helaas geen oogpotlood op de waterlijn. Ik vind het wel altijd erg mooi staan!

Beautyjuf -

Om eerlijk te zijn, had ik hier nog nooit van gehoord. Leerzaam artikel :-) Ik zie ook duidelijk een verschil: mooi!

Hester -

Nog nooit echt geprobeerd, vroeg me al wel af waar het nou eigenlijk voor was dus leuk artikel! Als ik er aan denk zal ik het nog eens proberen. Ik vind het effect niet heel duidelijk bij jou op de foto maar hey, subtiel is key!

Anouk -

Dit gebruik ik al heel vaak, leuk met die foto’s erbij!

Dionne -

Handige tip, want ik doe het eigenlijk nooit

Elise -

Ik doe dit elke dag, het is supermooi en heel makkelijk. Ik plaats het potlood in m’n ooghoek en doen dan gewoon m’n oog (zo goed als) dicht, dan kun je eigenlijk niet in je oog prikken. Ideaal!

Selena -

Ik doe dit best vaak zo. Ik vind het er net iets mooier uitzien!

Mariëlle -

Heel nuttig, thanx!

Cynthiiaa -

Oh, wat een verschil maakt dat toch! Zelf maak ik er ook altijd gebruik van, omdat ik van die blonde wimpers heb en dan probeer ik het op die manier weer te verbloemen. ^^ Ideaal!

Dita -

Ja doe ik altijd :)

Marissa -

Ik vind dat het je oog net wat intenser maakt. Ik vind het erg mooi en doe het ook vaak :)

charile -

Handig artikel :)

Seline -

Als ik dit doe, geeft het lijntje af op mijn waterlijn en dat wil ik eigenlijk niet. Dat is er jammer aan.
Zelfs met het oogpotlood van Urban Decay

Minke -

Leuk geschreven!

Black Sheep -

Ik doe het altijd met mijn favoriete waterproof potlood van Dior. Ik kan niet zonder.

TIP als je de onderkant ook zwart wilt hebben kun je gewoon je oog sluiten. 2 Vliegen in 1 klap, het is misschien wat minder eng omdat je minder snel in je oog prikt. (gezien bij Pixiwoo)

I scream beauty -

Dit moet ik proberen!!

Marnel -

Ik ken dit “trucje” niet, eng, maar ik zal dit zeker eens proberen!! :linlove:

Kelly -

Wat een handig artikel, vind het zelf toch altijd een beetje scary aangezien mijn handen van zichzelf vrijwel altijd trillen!

Sophia -

Ik vind dit zo mooi! Ik doe het zelf ook wel eens, maar het blijft nooit goed zitten. Weten jullie goede oogpotloden die op de tightline blijven zitten? Bij mij geeft het namelijk heel snel af op de onderste waterlijn en aan na een paar uurtjes zit alle oogpotlood in de buitenste ooghoek.

Nikita -

ow het is echt mooi, maar ik weet niet als ik dat durf XD

annemiek -

En hoe maak je dat schoon dan?

Martine -

Dat kan met een wattenstaafje. Je duwt je wimpers omhoog tegen je ooglid aan en dan kun je daar zo bij met een wattenstaafje. Ik denk omdat ik lenzen draag dat ik dat minder eng vind, want die beweging met mijn wimpers moet ik ook maken als ik ze in mijn oog doe.
Ik kan me voorstellen als je geen lenzen draagt, dat dit in het begin wel eng is, zowel het tightlinen als het schoonmaken.

Kimberly -

Ik tightlijn eigenlijk altijd! :) Geeft een mooi effect :)

Avyola -

Wow, welke mascara gebruikt Martine daar? Haar wimpers zijn zo mooi!

xx

Martine -

Dat is de mascara van Chanel: Le Volume de Chanel Mascara…we :heart: it!

Akkelien -

Ik vind er effect erg mooi maar ik bij mij word na een tijdje mijn onderste waterlijn ook net zo goed zwart. Het effect is dan dus weg. Heb meerdere oogpotloden gebruikt maar altijd hetzelfde effect helaas.

Kiss & Make-up -

Tightlinen is echt essentieel als je ‘t mij vraagt! Ik doe het elke dag. Maakt zoveel verschil.

Dunjah -

Oeh, goed uitgelegd. Ik probeer dit ook altijd, maar ik krijg ALTIJD dat tightline randje op mijn onderste waterlijn. En dat wil ik juist niet want dat sluit mijn ogen weer zo!
Wat kan ik hier aan doen??? Help 😉

Liefs Dunjah

P.s.

Ik vind jullie echt een super team! Zouden jullie misschien een filmpje ofzo kunnen opnemen over hoe jullie als vrienden zijn begonnen en de samenwerking ook zo goed houden EN daarnaast nog vriendinnen zijn. Ik merk dat ik het namelijk lastig vind om met goede vriendinnen samen te werken.

Joanne -

Ik wil ook nooit dat de kleur op mijn onderste waterlijn komt. Wat ik daar tegen doe is dat ik de eyeliner niet op de bovenste waterlijn aanbreng, maar echt tussen de wimpers. Dit gaat het best met een klein kwastje met haartjes (zoals die je bij de maybelline gelliner krijgt). Dat kwastje kan je in gelliner doen, maar je kan er ook gewoon mee langs de punt van je oogpotlood gaan. Daarna ga je gewoon tussen je wimpers kleuren. Als laatste ga ik nog met een wattenstaafje (of schone vinger) over de bovenste waterlijn om te zorgen dat er niks op heeft afgegeven.
Zo heb je toch een vollere wimperrand zonder dat het op je onderste waterlijn komt.

Britt -

Is dit niet slecht voor je ogen?

Lytje -

Ik doe het soms, het geeft altijd een mooi effect!

femketje -

Ik vind het bij de bovenste wimperrand altijd zo kietelen XD

Wendy -

Ik doe dit altijd al. Wist niet dat er echt een term voor was :p Met gelliner is het wel heftiger ja, maar het komt ook sneller in je oog en dat is dan weer wat minder handig

lot -

Tightlinen is officieel niet de waterlijn intekenen, maar zeg maar echt tussen de wimpers. Ik weet niet of jullie het erg vinden, maar heb er ook een plaatje van: http://1.bp.blogspot.com/-7qZ0yq6oWhw/T0T0P77BA3I/AAAAAAAACGE/9wN0xzbFDpc/s1600/tightline.jpg

Joanne -

Dat dacht ik ook altijd! Ik vind dat zelf ook veel fijner, omdat ik niet wil dat het zwarte op mijn onderste waterlijn gaat (daar draag ik huidskleur potlood). Ik zorg dus juist dat de kleur alleen tussen mijn wimpers zit en niet op de bovenste waterlijn.

Hanny -

Dat klopt volgens mij! Het is een populair misverstand dat tightlinen in de waterlijn hoort, eigenlijk moet je echt tussen de wortels van je wimpers gaan. Wanneer je het op de waterlijn doet gaat de eyeliner alleen maar migreren naar je onderste waterlijn en heeft het eigenlijk niet echt effect.

Simone -

Dit deed ik al heel lang zonder te weten dat anderen het ook deden, haha, maar ik trek mijn buitenste ooghoek wat meer naar buiten en wiebel niet, maar haal hem er gewoon voorzichtig langs (: Iets minder uitprik gevaar, haha.

AnnaSophia -

Ik doe het dagelijks, maar ik blijf het gevoel vreselijk vinden.

Faye -

Als je tightlinen moeilijk vind (als je het echt op de waterlijn zet, dan wil het nog wel eens uitlopen of op je onderste wimperrand terecht komen) gebruik dan een wattestaafje.

Maak het watenstaafje licht vochtig zodat er geen pluis vanaf komt, duw daarmee je wimpers omhoog zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent, met je andere hand ga je de eyeliner tussen de wimpers aanbrengen. Als je klaar bent wacht je een minuutje en dan veeg je met het wattestaafje langs de onderkant van je wimpers, op die manier haal je overtollige eyeliner weg. Je kunt zo ook tightlinen met gelliner of zwarte oogschaduw.

Ik zou iedereen de essence longlasting eyeliner aanraden voor tightlinen, blijft goed zitten en door de plastic huls zul je nooit je gevoelige oogleden beschadigen (wat hout nog wel eens wil doen)

Martina -

Ik doe het zelf af en toe ook, staat wel mooi!

Danielle -

Dankjewel voor de tip.

Yara -

Ik vind tightlinen altijd zo moooi!

Eline -

ik doe dit eigenlijk nooit meer omdat ik zo gewend ben om vloeibare eyeliner te dragen elke dag, misschien maar weer eens proberen! kan me nog herrineren dat het best wel trendy was een paar jaar geleden :)

Carlijn -

Ben ik de enige die vrijwel geen verschil ziet? Misschien omdat Martine op de ene foto rechtvooruit kijkt, en op de andere omhoog? Of ik ben gewoon blind, dat kan ook…

Saar -

links heeft geen potlood, rechts wel! haha

Cynthia -

Op haar linkeroog (rechts voor ons) heeft ze getightlined en op het andere oog niet. zie je nu het verschil wel?

Carlijn -

Hahaha blond he, dan mag dat! Niet dat ik nu nog heel veel verschil zie, maar goed 😛

Martine -

Bij de laatste foto kun je het juist goed zien: Als ik omhoog kijk zie je bij het linkse oog op de foto een huidskleurige lijn onder mijn wimpers, zie je dat? En bij het rechtse oog zie je dat dat gedeelte zwart is.

Chiara -

Ik vind het verschil ook niet echt zichtbaar. Het is dat ik het weet, anders zag ik het niet.

Myrthe -

Wat een handig en interessant artikel! Bedankt

Reageer ook