Sara Happ Lip Scrubs (Crème Brûlée & Vanilla Bean)

I must be crazy, want ik – en goddank ook Martine, sterker nog het komt allemaal door Martine, maar daarover zo meer – heb een lip scrub gekocht van maar liefst vierentwintig euro. Ja, je leest het goed, een 2 en een 4. €24 keiharde euro’s. Wil je weten hoe dat komt en of een lip scrub van €24 wonderen kan verrichten, lees dan even verder!

Het zit zo. Martine ging naar het event van Teeez bij Skins Cosmetics in Groningen. Toen ik haar een dag erna sprak vertelde ze niet als eerste over de Teeez workshop. Ook niet over de Teeez workshop. En ook niet of het gezellig was. Nee. Het eerste wat ze uitschreeuwde was wat voor ge-wel-di-ge lip scrub ze had geprobeerd en dat ik die toch ook echt moest gaan besnuffelen in de winkel. Oke, oke dacht ik. Niet wetende dat dat potje freaking €24 kost. Dat vertelde ze me later pas.

Anyhow, een week later liepen we met vriendin Ali in de stad en we liepen bij Skins naar binnen. Martine snuffelde als een hond door de winkel en had al gauw de lip scrubs gevonden. Ze duwde de potjes onder mijn neus, en ja… Je hebt gelijk, piepte ik met een hees stemmetje, wetende dat we toch echt – onder het mom van ‘Voor de site!’ – 2 potjes moesten gaan kopen. En zo geschiedde.

In het assoritment zitten vier smaken/geuren:

  • Crème Brûlée
  • Vanilla Bean
  • Peppermint
  • Brown Sugar

Daarnaast zijn er af en toe limited editions, zoals Lemonade, Red Velvet en Lavender.

De looks van het product maken het eerlijk waar wel een cadeautje om aan jezelf (of iemand anders) te geven. Een wit strikje, een bruin doosje, mooie vormgeving! De scrubs zitten in een doorzichtig plastic doosje (30 milliliter inhoud) met een etiket erop. En zodra je het doosje opendraait komt de heerlijke zoete geur van Crème Brûlée en Vanilla Bean je neus binnenwaaien. Oh my gawd.

Maar ja, voor de looks en de geur betaal je geen €24, toch? Het moet ook wel wat doen. Door naar hoe het werkt dus. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk sceptisch was. Het was leuk om te kopen, maar de review was wat mij betreft al beklonken: mager product, way overpriced. Maar toen ik voor het eerst met mijn vinger in het potje dipte had ik gelijk door dat ik dit vooroordeel nog wel eens zou moeten nuanceren. Het voelde namelijk heel anders dan veel andere lip scrubs, die doorgaans droog, korrelig en heel grof zijn. De Sara Happ lip scrub voelt stevig, vettig en fijn aan qua structuur (de suikerkristallen zijn niet te scherp of te grof). Ook valt het product niet van je lippen of vingers tijdens het inmasseren! Hier is wel degelijk over nagedacht.

Crème Brûlée, Vanilla Bean

Crème Brûlée ingrediënten

Vanilla Bean ingrediënten

De lipscrubs zijn beide op basis van suiker, petroleum (ook wel vaseline of minerale olie genoemd), druivenpitolie en jojoba. In de Creme Brulee variant zit daaarnaast ook Molasses. Dit is een natuurlijke zoetstoef (die ook veel bij bakken wordt gebruikt), die waarschijnlijk de Creme Brulee geur/smaak geeft. In de Vanilla Bean variant is ‘flavour’ (een smaakstof dus) en karamel toegevoegd. In geen van beide scrubs is parfum toegevoegd. En ja, eerlijk is eerlijk, deze ingrediëntenlijst is echt te simpel voor woorden, dit kunnen we thuis ook!


Aan dit kleine klontje heb je meer dan genoeg

Het effect dan. De scurb exfolieert zachtjes en verwijdert velletjes. Maar, eerlijk waar? Hetzelfde effect bereik je met een washand met een dikke laag vaseline op je lippen. Alleen geeft dat niet het heeeerlijke luxe, verwennende gevoel als een scrub op je lippen die ruikt naar nota bene crème brûlée! En die geur blijft ook nog eens zeker een halfuur hangen na het scruben én laat een licht olielaagje achter. Woah.

De DIY-liefhebber zou zeggen: ‘Dit maak je toch in een handomdraai zelf?’ En daar heb je ook helemaal gelijk in. De ingrediëntenlijst stelt geen bal voor en je zou het zo na kunnen maken. Ik ben nu alleen eenmaal geen DIY. Ik heb er het geduld niet voor en ben stiekem ook gewoon te lui. Ik vind het heerlijk dat dit potje in de kast staat en ik het elk moment kan gebruiken, zonder dat ik eerst in de weer moet met allerlei ingrediënten. Oh en ja, de verpakking vind ik stiekem ook gewoon heel erg leuk.

Dit product is natuurlijk een extreem luxeproduct en je hebt het eigenlijk nergens voor nodig, maar oh oh oh wat een verwennerijtje is dit voor jezelf zeg! Sara Happ is te koop bij Skins Cosmetics.

0 reacties

Saar -

:yay: :yay: :yay: :yay:

Net gekregen van mijn vriend! :kiss: (gelijk reviews opgezocht!) Wat fijn dat het zo goed werkt!
Maar 24,- euro?!? Mijn vriend zei 8,- en dat vond ik al veel! :no:

:yay: :yay: :yay: :yay:

Mariska -

Ik gebruik lipscrub sinds korte tijd en is heerlijk spul. Heb er dan een van Lush met bubblegum smaak :)

Farah -

Ik heb last van eczeem en daardoor allemaal korsten op mijn lippen. Zou dit werken of is dit juist niet de bedoeling?

Groetjes Farah

Linda -

Poeeeh…maar volgesmij kan je dit merk ook kopen bij BeautyBay, waar het veel goedkoper is/kan zijn (;

Angelique -

klinkt goed maar 24 euro voor een scrubje vind ik toch wat te duur

charile -

Klinkt goed!

me -

Ik durf het bijna niet te zeggen maar zoiets kan ik nu ter plekke thuis klaarmaken, heb alle ingrediënten (m.u.v. die zoetstof maar dat is zo te lezen niet het belangrijkste product) in huis. Vaseline is bovendien ook nog een erg goedkope grondstof ook, dat kan ik beter met sheaboter of kokokolie. Heb een paar dagen geleden zoiets gemaakt met een amandelsmaakje…heerljk, je wilt het potje zo leegeten hahaha

Marissa -

Ik ben benieuwd naar de geur, maar no way dat ik een lipscrub koop van €24,-!

Marnel -

Zie ik een nieuwe verslaving??!! (haha) Leuke review, duur zoals je al zei, maar die geur lijkt me onweerstaanbaar!! :haha:

Kelly -

Deze klinken erg goed! :)

lisa -

af en toe jezefl verwennen is ook belangrijk! en als daar dan een prijskaartje aanhangt, geeft dat niets voor een keer :)

Beautydagboek -

Oh wat heerlijk! Maar inderdaad, ook heel goed zelf te maken :)

Just Love Life -

klinkt goed! maar ik zou het dan toch lekker zelf maken 😉

Anna -

Klinkt echt super fijn! Ik heb zelf eigenlijk nog nooit een lipscrub geprobeerd.

Saskia -

Haha erg leuk geschreven!

Laura Louise - Fablouise -

Ik heb er ook een van Sara Happ de Grapefruit. Hij is ontzettend zoet en fris tegelijk maar hij ziet er ook gewoon zooo leuk uit in knal roze. Daarnaast heb ik ook de scrub van LUSH en die gebruik ik toch net wat meer als de Sara Happ, maar zoals jullie al zeiden, het is gewoon zooo leuk om te hebben, een verwennerij!

Danique -

Ik gebruik er altijd een van The body shop. Die is €8 en ook heel fijn!

Denice -

Haha, onder het mom van ‘voor de site!’ zo herkenbaar. Ik vergeef het je hoor! Leuk artikel!

Amanda -

Ik ben nu erg benieuwd geworden naar de geuren!

I scream beauty -

Ik zou dit sport producten vaker moeten gebruiken!

Caro -

Ik gebruik de lipscurb van Lush in de geur bubblegum, die vind ik heel fijn. Maar je kan het inderdaad ook zelf maken, maar volgens mij bederft het dan wel sneller en omdat ik het niet dagelijks gebruik vind ik het weer zonde! :-)

Lotte -

Wat een leuke verpakking inderdaad, ziet er top uit! Ook fijn dat er geen onnodige ingrediënten inzitten. Lijkt me echt een fijn product! Maar inderdaad; wel heel makkelijk om zelf te maken. Maar dan heb je die leuke verpakking weer niet, haha.

Rosa -

Ik ben echt benieuwd naar de geur! hmmm

Ashleey -

Wat grappig!

Aranka -

Ha wat grappig! Maar inderdaad, je kan het net zo goed zelf maken, of met een tandenborsteltje een beetje scrubben. Toch leuk bedacht en het staat wel leuk op je beautystash plank :yay:

What's with Wendy? -

Oeh, de lipscrub ziet er heerlijk uit zeg. Maar wat je zelf ook zegt: je kan het makkelijk zelf maken. Zelf zou ik er geen 24 euro aan uitgeven! Wel een leuke en oprechte review!

femketje -

ik zou het inderdaad dan ook zelf maken XD

Natasja -

Het is dan misschien heel makkelijk zelf te maken, maar het wordt lastig om het zelf zo’n luxe uitstraling te geven.

Hester -

Ik heb af en toe echt medelijden met jullie wederhelften, haha! Maarja, lippen die naar vanille ruiken zijn dan wel weer onweestaanbaar 😡 Lijken me heerlijke potjes!

Tamara -

Een lipscrub kan echt een verwennerij zijn! Ik ben erg benieuwd naar de geur van de scrub!

Dita -

Oeehh heerlijk!

MySimplySpecial -

Oh dat klinkt heel goed! Leuke review!

Anouk -

Hier was ik heel erg benieuwd naar! Wou er zelf ook 1 bestellen en ben ook niet echt een DIY-er..

beautybysandra -

Wat een mooie verpakking :) Ik ben zooo benieuwd hoe beide producten ruiken!

Willemijn -

Maar creme brulee en vanille 😉 (haha, flauw!)

annamarie -

Leuke review.
Ik maak altijd zelf mijn lipscrub terplekke in de keuken als ik velletjes heb.
Maar die ruiken nooit naar creme brulée…..

Martina -

Ontzettend leuk en fijn geschreven!
Het is zeker wel verwennerij , maar soms is dat geen probleem toch? Ik ben trouwens ook geen DiY!

Carina -

Is het ook echt goed voor je lippen of kunnen je lippen ook geïrriteerd raken? 😉

Willemijn -

1x p/w is heerlijk! Maar iedere dag is niet nodig. Geirriteerd, misschien alleen als je heel hard scrubt en het vaak doet.

Sofie -

Het lijken me heerlijke scrubs :heart:

Nena -

Ik gebruik er nog steeds eentje van Lush. Werkt prima! :)

Kelly Caresse -

Wat een goede eerlijke review, die zo overtuigend klinkt dat ik zelfs wil ruiken en uitproberen ondanks die 24 euro!

Reageer ook