Paars, paarser, paarst

Paars, een kleur die prachtig is…het donkere, mysterieuze zusje van de kleur roze die net een tikkie minder meisjesachtig is en al iets meer volwassenheid uit kan stralen. Mits je de goede producten en technieken gebruikt, want paars is ook een gevaarlijke drag queen kleur. Ik laat je mijn paarse items zien, van nagellak tot parfum, lipsticks en blush!

Te beginnen met oogschaduw. Paars kan een lastige kleur zijn om mee te werken, voor je het weet zie je er uit als een travestiet. Maar als je de paarse kunst eenmaal onder de knie hebt, kan het ook een sexy uitstraling geven. Zelf ben ik gek op paarse smokey eyes. Met paars kun je trouwens ook juist een hele lieve look maken door de lichte paarse kleuren te gebruiken in combinatie met bruin/roze bijvoorbeeld of grijs/zilver. In het begin wist ik niet wat ik aan moest met het MAC Spoiled Rich Palette uit de MAC Archie’s Girls collectie maar nu vind ik ‘m prachtig. Ik ben gek op de felle paarse kleur Spoiled Rich (2e kleur). Ik hou ook van donker paars, want het pigment MAC Push the Edge is ook fantastisch!

Ook zie je hier mijn Dior Garden Roses Palette, wat een prachtige vormgeving heeft dat product toch! Paars heb je gelukkig ook goedkoper op de markt. Van Catrice heb ik de mono genaamd Don’t Lie, Lac! Een hele vette koele paarse kleur.

Mijn favoriete onderdeel: lipsticks. Paarse lippen zijn enorm opvallend en net als met knalrode lippen moet je proberen je ooglook wat rustiger te houden als je van veilig houdt. Mijn gaafste, paarse lipstick is Violet Crush van Estée Lauder uit de herfst/wintercollectie van vorig jaar (2012). De verpakking, de knallende kleur, de geur. Alles is fijn aan dit goedje. Het is een felle/fuchsia paars. De bijbehorende gloss Rebellious Violet is van Estée Lauder is ook om te kwijlen. Wat een killercombo is dat, zo helder! Uit de MAC Archie’s Girls collectie heb ik destijds de mooie Daddy’s Little Girl gescoord, de perfecte paars voor bij het Spoiled Rich Palette. De paarse lipstick die ik minder vaak draag is L’Oréal Rock ‘n Mauve.

Parfums die paars zijn, moeten wel heerlijk zoet ruiken. De twee paarse geuren die ik heb in ieder geval wel! Hier zie je Guess Girl Belle en Beyoncé Midnight Heat. Allebei lekkere zoete geuren. Guess Girl Belle is zoet en een beetje fris, en Beyoncé Midnight Heat is juist zoet en aanwezig.

We zijn er nog niet! Ik weet het nog goed, mijn eerste paarse blush. Ik vond MAC Sakura uit de Quite Cute collectie maar lelijk toen ik de swatches online zag. In het echt was MAC Sakura duizend malen mooier. Een paarse blush dragen is wel heftig en valt op of kan juist een zachte uitstraling geven. Zo valt MAC Sakura wel echt op, terwijl MAC Full of Joy veel lichter is en lavendelkleurig. Ideaal voor de lente. MAC Full of Joy is ook bijzonder, want hij heeft een ‘frost’ finish en kleurt soms lichtblauw op.

17 1 2013266 zpse387a246 OPI Mariah Carey Collectie: Liquid Sand Mini Nail Lacquers

7februari120 Fototorial: Valentine with an Edge

Illamasqua Speckle

Ook nagels kunnen zeker niet ontbreken! Mijn favoriete maar ook meest gehate lakje is Speckle van Illamasqua. Het effect is ontzettend leuk, maar wat een ramp om van je nagels te krijgen. Het is nog erger dan drie lagen glitters. Je moet het er af bikken! Desondanks een heel erg leuk lakje. Waar ik ook gek op ben is OPI Can’t Let Go. Net natuursteen op je nagels! En wat dacht je van het budget glitterbommetje van Essence? Hou je niet van al die tierelantijnen? Dan is Max Factor GlossFinity in de kleur Lilac Lace ook een charmant paars lakje. Net als Purple Heart van Sally Hansen, een van de mooiste lavendelkleuren die ik heb gezien.

Net als alle kleuren heb je de kleur paars ook in tig varianten, variërend van licht tot donker en koel tot warm. Soms juist opvallend paars, en anderen meer neigend naar fuchsia. Voor iedereen bestaat er wel een mooie kleur paars. Ik zou niet kunnen kiezen tussen koel of warm, want ik vind het allebei z’n charme hebben.

En dat waren een aantal paarse items uit mijn stash. Wat voor paarse producten heb jij?

0 reacties

Ashleey -

Paars staat jou prachtiggggg!

eva -

heey , ik hen de paarse geur beyoncè midnight head. deze is mijn lievelingsgeur en draag hem ook vaak. deze geeur kan je gewoon altijd dragen!!! loveeee itttt x :heart:

Emm -

Welke lipstick heb je op de laatste foto op? :heart:

xx

Laura -

Paars is een kleur die ik mooi vind, maar die ik ook een tijdje zat ben geweest. Door dit artikel krijg ik toch wel weer zin in paarse nagels en op de ogen vind ik het ook prachtig. Leuk samengesteld, dit artikel!

Nena -

Leuk gedaan!:)

Femke -

Te gekke ring! Leuke stijl heb je :)

Charile -

Mooie producten!

Mieke -

Yay voor paars! Ik heb nagellak, oogschaduw,lipstick en potlood, maar ook paarse ballerina’s en een paars riempje. :) ik houd van matchen!

Angelique -

wat een gave paarse producten allemaal :-)

Melisse -

Ik vind paarse oogschaduw heel mooi!

Sofie -

Oh, dat laatste lakje van Illamasqua, love it!

Esther - Mango Sorbetto -

Oef, ik heb niet zoveel paars! Alleen wat oogschaduw in het Bon Bons palette van Too Faced en een nagellak van Essie.

Mariska - Salt & Sugar -

Ik vind paars een van de minst mooie kleuren die er is. Zowel op het gebied van beauty als kleding haha. Wel echt prachtige foto’s van al je paarse spulletjes zo bij elkaar!

Olga -

Ik zoek al een tijdje een budget versie van paarse lippenstift.. Iemand een idee??

Silke -

Kan je een look doen met deze paarse lippen? Wil de kleur wel eens zien op een full face foto!

simone -

:heart: paars!!!! Staat mooi bij mn groene ogen!

Nynke -

Paars op m’n lippen is niet echt mijn ding, maar een paarse ooglook vind ik echt mooi!

Dhini -

Prachtig foto de bovenste

Lisa -

Jullie blog is echt super rommelige

Dita -

Ik ben dol op paars

Selena -

Heerlijk, al dat paars.

Kim -

Mooie producten! Paars is echt een mooie kleur :)

Knijster -

Mooie producten! Vooral paarse lipsticks vind ik erg tof, maar vind het ook een beetje gewaagd (lichte huid en rossig haar, ik ben altijd een beetje voorzichtig). Jammer dat de Estee Lauder lipstick niet meer verkrijgbaar is.. Heb je misschien tips van een goede dupe?

Kelly -

Ziet er mooi uit!

Beautytalk -

Mooi! Ik hou wel van paars!
Eefje

beautybysandra -

Die eerste foto is echt heel gaaf!

Heartshapedrosepetals -

Wow, wat heb jij veel paars 😉 Die OPI nagellak is echt super mooi!

Sophia -

Ik houd er van eyliner en oogpotlood en heb minstens 4 paarse oogpotloden, waarvan de een wat meer metallic is, de ander meer lavendel en de ander weer met een glinster erdoor heen. Ook heb ik paarse mascara (!) die ik heel vaak op heb, maar wel met een rustige eyeliner of oogschaduw. Anders wordt het iets té paars 😉
xx

Marnel -

Ik heb best veel paarse oogschaduw (vond ik vroeger altijd het mooist..oeps, jewilt niet weten hoe ik dat gedragen heb, haha), maar met jullie tips leer ik er steeds beter mee werken! Leuk artikel..met een geweldig leuke en mooie foto aan het begin! :love:

Linda -

Hoi, nu bij zalando-lounge.nl , 70 procent korting op jeffrey cambell schoenen!!
Wees er snel bij want het is daar heel snel uitverkocht! Die lita schoenen nu voor 65,-
Leek me echt een leuke actie voor jullie 😉

Marloes -

Wauw het staat je echt heel mooi! Pretty !

AnnaSophia -

Ik kan op een of andere manier geen mooie paarse ooglook maken.

Martina -

Ik vind die eerste foto super! Ik vind blush met een paarse ondertoon mooi!

Eline -

Ik ben dol op paars en verwerk het ook heel vaak in mijn ooglooks :heart: staat zo mooi omdat ik groene ogen heb. Die parfum van beyonce heb ik ook hij is heerlijk! can’t let go heb ik ook trouwens :)

Kimberly -

Mooi al die paarse producten zeg! Paars is mijn favoriet kleur aller tijden hihi!

annamarie -

Paars is idd een hele mooie kleur!
Vooral voor mijn ogen vind ik het mooi!

Esmée -

Ik hou van paars! Ik heb een paarse wand op m’n kamer en ik gebruik graag paarse oogschaduw, omdat ik groene ogen heb. Door paars komen groene ogen zo mooi uit! x

Hester -

Mooie producten! Het is eigenlijk niet eerlijk om zowel koel als warm paars ‘paars’ te noemen, het is zo totaal anders! Beide erg mooi!

Mirjam - Jewelyz -

Mooie foto’s! Vind het lila lakje van Max Factor erg mooi!

Miranda -

Paars.. Ik gebruik het veelte weinig. Eigenlijk zal ik dat wel meer moeten doen, helemaal als ik zo dit artikel lees en de foto’s zie.

Kirsty -

Wauw wat een uitgebreide collectie! Ik vind vooral het Dior Garden Rose Palette en het lakje van Illamasqua heel mooi!

Laura Louise - Fablouise -

Ik ben helemaal niet zo van het paars, maar als ik het zo zie vind i het prachtig. Het is echt een kleur die ik snel vergeet op een of andere manier. Mooie foto’s!! 😉

Natasja -

Ik vind paars ook echt een heerlijke kleur. Ik heb vooral ontzettend veel verschillende paarse nagellakken maar ook verschillende oogschaduws. Moet zeggen dat ik in de winter en herfst meer naar paars neig dan wanneer het weer wat zonniger en warmer is.

Dido -

Ik hou van paarse lippen! Violetta van Mac is mijn favoriete paarse lipstick. :)

Marissa -

Ik ben de laatste tijd helemaal fan van paarse lippen! Maar donker paarse nagels vind ik ook mooi!

MySimplySpecial -

Leuk die eerste foto! Ik heb zelf eigenlijk niet zo veel paars in mijn stash.

Nora -

Mooi, mooier, mooist! Wauw! Mijn favoriete nagellak is donkerpaars: Deliciously Dark van Rimmel, echt mijn to-go kleur. Verder heb ik één Chanel oogschaduw wat ook direct één van mijn enige niet neutrale kleurtjes is, en favoriete: Amethyst <3.

Dionne -

Mooie producten!

Anc -

Oh, ik hou van paars!
Wat ik vaak doe, als ik het wat rustiger wil houden: neutrale oogschaduw en dan een knalpaarse eyeliner.
Essence heeft een hele fijne long lasting eye pencil in het assortiment voor nog geen 2 euro.

Aranka -

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik alleen een paarse oogschaduw ín een palette heb zitten. Geen paarse nagellak of parfums. OH ik bedenk me ineens dat mijn Parfum wél paars en goddelijk is! Namelijk Calvin Klein Euphoria. Ik heb meer….bruin in m’n stash.

Anna -

Wat een super mooie look! En dat lakje is ook echt prachtig.

Janilee. -

Ik houu van paarse oogschaduw! Deze kleur staat goed bij mijn blauwe ogen, vind ik. In mijn stash zitten er dus ook best veel verschillende paarse kleurtjes :heart:

Maxie -

Leuk artikel Martine. En die begin foto is echt goed gelukt, heel creatief!

Anneloes -

Dat. Dior. Palette. Op. Foto. 1…. *kwijl* :linlove:. Illamasqua Speckle heb ik ook, die lakjes zijn echt ontzettend gaaf.

Stacey -

paars is ook een van mijn favoriete kleuren, ik heb ook de Esteé Lauder lipstick in Violet Crus. Ik ben er verliefd op :heart:

karin -

Paars in mijn lievelingskleur, in alles! Behalve in lipstick, als ik dat op doe zien mijn tanden er zo geel uit. Net of ze al jaren niet gepoetst zijn. Geen gezicht.

Minke -

Heel leuk! Paars is ook een ontzettend mooie kleur, ondanks dat veel mensen het niet (durven) dragen que makeup. Ik vind subtiele paarse lipstick echt geweldig! :)

Charlotte -

Wat leuk! Paars is mijn favoriete kleur!

femketje -

gorgeous producten 😀 love paars!

Estbella beauty -

Mooie foto’s. Paars is een mooie kleur maar kan inderdaad ook vaak lastig zijn qua make up. Leuk artikel!!

Danielle -

Persoonlijk houd ik niet zo van paars, maar paarse oogschaduw vind ik nog wel leuk.

Desirée -

Ik hou van paars! Heb er geen lipsticks in (wel roze met blauwpaarse ondertoon), maar veel oogschaduws, oogpotloodjes, nagellakken en paarsgekleurde parfumflesjes ^^

Reageer ook