Essence Lashes Go Wild Mascara & Essence Kajal Pencil

Een mascara in een tube, dat is nieuw voor mij. Ik had het nog nooit gezien! Ik besloot daarom deze nieuwe mascara van Essence te testen, de Lashes Go Wild Mascara. Ook nieuw in de schappen was het roze oogpotlood Pretty in Fuchisa uit de Essence Kajal Pencil lijn. Laten we die er maar gelijk bij reviewen dan!

Essence Lashes Go Wild Mascara
De belofte van Essence: “Deze mascara in trendy tubevorm is absoluut uniek! Het innovatieve, uitlopende borsteltje geeft extra volume en biedt meer dan gewoon een geweldige look! Wimpers worden wild met de Lashes Go Wild van Essence!”

Dat belooft wat, het borsteltje ziet er niet heel bijzonder uit. De tube voelt heel apart, ik ben het niet gewend om mascara op te doen uit een tube. Niet dat het anders is, maar het voelt wel grappig aan. Het is ook wel handig, want je kunt de mascara langzaam oprollen, zodat je het maximale eruit kunt halen. Helaas kan ik hier lieve dames en heren, erg kort over zijn. Wat een stom product. Het doet voor mij geen ene bal. Veel te subtiel naar mijn smaak, mijn wimpers worden er niet langer of dikker van. De mascara lijkt droog, want hij laat korreltjes achter op mijn wimpers. Vreselijk irritant. Of dat nu komt omdat iemand ‘m al geopend had voordat ik ‘m kocht of het gewoon de formule is, ik word er absoluut niet wild van. Dit is met stip een van de slechtste mascara’s die ik ooit getest heb.

Nu is het gelukkig niet hele erge geldverspilling, aangezien de Essence Lashes Go Wild Mascara maar €2,59 kost. Ik zou deze zelf absoluut niet aanraden. Nee, dan kun je veel beter voor Catrice Better Than False Lashes gaan of de Amazing Length’n Build mascara van GOSH die in dezelfde drogisterij te koop zijn.

Essence Kajal Pencil: Pretty in Fuchsia
Essence heeft een nieuwe kleur aan de Kajal Pencil lijn toegevoegd: Pretty in Fuchsia. Wat een gewaagde kleur en goed dat budgetproducten ook out of the box proberen te denken. Roze is toch niet zomaar een potlood wat je gebruikt op de ogen. Het kan al snel lijken alsof je gehuild hebt of ziek bent. Dat is vooral onder het oog zo. Hoewel ik het weleens onder het oog gebruik, zoals in deze tutorial. Daar moet je van houden. Hoe kun je deze een beetje ‘normaal’ combineren? Gewoon simpel als winged eyeliner bij een rustige ooglook of als extra roze glimp bij een zwaardere ooglook zoals bij onderstaande foto.

Bad blogger! Hier had een swatch moeten komen, maar die zijn wij strááál vergeten te maken. En inderdaad, daar kwamen we pas achter toen dit artikel zo goed als af was. Vergeef ons, vergeef ons! Wel hebben we een mooie oogswatch voor jullie, dat dan weer wel…

 photo 27-8119.jpg
Hier gebruikte ik Essence Pretty in Fuchsia als winged eyeliner. Omdat het mengt met de donkerblauw/paarse kleur pakt het potlood wat donker uit. Grappig!

De pigmentatie van het potlood is redelijk, je moet wel goed drukken omdat de structuur harder is. Eenmaal op mijn hand aangebracht blijft het goed zitten en vervaagt de intensiteit van de kleur wel na een aantal uur. Dat is jammer.  Ik ben verder namelijk wel fan van Essence potloden. Het is wel een kajal potlood en daarom ook wat harder. Het is niet een potlood wat je makkelijk zou gebruiken om te smudgen. Maar juist leuk om een winged eyeliner mee te zetten of een roze cut crease! Het is ondanks dat het potlood harder is qua structuur wel goed om oogschaduwbasis te gebruiken. Anders loop je kans dat het wat gaat vlekken in het begin.

Leuk dat Essence een gekke kleur aan het assortiment heeft toegevoegd. Het Essence Kajal Pencil in de kleur Pretty Fuchsia kost maar €1, leuk om te kopen en te spelen met de kleur roze in ooglooks.

Wie heeft er zin in een roze cut crease look?

0 reacties

Ashleey -

Jammer van de mascara!

Fabiënne -

Beetje een aparte verpakking voor een mascara, maar het is weer eens wat anders!

Anouk romberg -

Echt heel jammer van die mascara had er maar van verwacht :no:

Eva -

Jammer van die mascara, hij lijkt inderdaad op de ****** (vul maar zelf in 😉 )

Anna -

Die mascara geeft echt geen mooi resultaat, jammer! Goede review.

Amber -

Oh bah, die mascara ziet er echt verschrikkelijk uit zeg! Ik moet zeggen dat ik zelf nooit echt budget mascara’s probeer. Wist je trouwens dat Chanel ook al zo een mascara heeft? Ze hebben soms mini’s in zo een tube, heb er zelf een gehad, zo uniek is Essence dus niet, want lees dat andere merken t ook al hadden.

Silke -

Bummer van de mascara! Integendeel van wat Essence beweert, is het niet uniek. Eyeko heeft al jaren drie varianten van mascara in een tube :)

Michelle -

Jammer, wat een bummer! Maar ik ben nooit blij met budget mascara’s.. Wel weer een fijne review!

Cynthiiaa -

Wauw, de kleur van het potlood vind ik wel wat hebben! Damn gurl, ik was net zo enthousiast en benieuwd naar de mascara, maar als het zo’n crap ding is.. No thanks! Jammer, want het leek mij inderdaad ideaal als hij bijna op is en volgens mij krijg je er echt heel veel uit, even scheppen langs de randen. :”) Zo verkeerd ziet hij er niet op de wimpers uit, maar als hij ze alleen zwart maakt.. meh.

Dionne -

De oogpotlood ziet er goed uit!

Aranka -

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn…. hè?! Je ooglook is wel heel mooi hoor bad blogger ;)!

michelle -

ik was heel benieuwd naar de mascara omdat ik eerder als eens een mascara uit een tube heb gehad.
en ik vind hem gelukkig wel fijn. nou stel ik niet zo veel eisen een mascara en heb ik best wel makkkelijke wimpers.
het ziet er in ieder geval beter uit dan op deze foto’s

Femke -

Wat jammer van die mascara! Het oogpotlood vind ik wel heel erg leuk, mooie kleur!

Cherel -

Mascara in een tube.. Leuk bedacht en misschien ook wel handig, omdat je dan alle product er wel uit krijgt, maar het hoort gewoon niet zo.. :p Vind het resultaat ook niet heel erg denderend eigenlijk… :(

Kiss & Make-up -

Jammer van de mascara. De oogschaduw met die kajal vind ik dan weer wel leuk.

Hester -

Ik vind het eerlijk gezegd wel jammer dat je die swatch bent vergeten, want op je oog is hij veel minder intens… Ah well, het is toch geen kleur die ik veel zou gebruiken. Net zoals de mascara… Bummers!

Willemijn -

Is ook zo hoor Hester! Helaas konden we het niet meer oplossen, want Martine is op dit moment op vakantie en heeft het potloodje. Toen ik gisteren de foto’s voor haar erin wilde zetten, bleek dat ‘ie miste. :( Het spijt ons!

Marnel -

Jaaa ik wil die roze look zien!! Jammer van die mascara het zou zooo leuk geweest zijn in die tube! :jep:

Joyce -

De mascara is inderdaad nogal een tegenvaller, zo jammer!

Kelly -

Jammer van de mascara, het oogpotlood ziet er nog wel goed uit.

MySimplySpecial -

Ik denk dat ik deze oversla.

beautybysandra -

Die mascara lijkt me niet echt fijn, het oogpotlood vind ik wel mooi!

femketje -

ik vind het potlood wel mooi!

Marit -

Mooi dat ik die mascara niet had meegenomen! Hij doet me wel denken aan die Aziatische mascaras, ik heb van Aziatische merken wel vaker een tube met mascara gezien. Ik zie dat Jane Iredale ook een mascara in een tube heeft

Eline -

Mooie ooglook heb je gemaakt! Goed idee om hem op je ogen te gebruiken, en wat is het potlood ook lekker goedkoop :)

Mara -

Dat potlood ligt bij de meeste filialen als lippotlood, en ik gebruik hem ook zo. Ben wel in de war nu haha. Wat is het nou, en maakt het uit dat ik hem als lippotlood gebruik?

Emma -

Gelukkig heb ik de mascara niet gekocht, maar ik ga denk ik wel even naar de oogpotloden kijken.

Olga -

Gelukkig niet gekocht

Myrthe -

Ik zag de mascara ook al in de winkel, en ik vond het zo gek! Handige review dit, nu weet ik dat ik ‘m niet moet aanschaffen :)

Minke -

Die mascara lijkt me niet zo fijn..

Lieze -

Wauw, die look! En wat zonde, ik vond de mascara heel gaaf, zo uit een tube!

Ayla -

Aw wat jammer van de de mascara die ziet er zo tof uit…

Charile -

Jammer van de mascara!

Yara -

Super jammer van die mascara!

Dita -

Jammer van de mascara, het oogpotlood vind ik erg mooi

Anneloes -

Nee, die mascara is inderdaad niks… En het oogpotlood.. Ik weet het niet. Ik gebruik toch liever veilige kleuren denk ik.

Beautydagboek -

De mascara lijkt mij ook niet heel fijn. Ik ben wel heel benieuwd naar de naam van de paarse kleur oogschaduw? Ik zoek PRECIES zo’n kleur namelijk! :)

Martina -

Jammer dat de mascara niet prettig werkt! Ik heb m zelf ook nog niet geprobeerd!

Mademoiselle Sophistiqué -

dat is wel echt geen slecht bedrag 😀

Kimberly -

Ik vind het van de mascara heel jammer! Ik vind de tube zo leuk haha

Anouk -

Ik zag de tube mascara al liggen in de schappen maar had hem niet meegenomen. Jammer van de mascara

Nena -

Jammer van de mascara! :)

Sofie -

Jammer van de mascara, ik was daar erg benieuwd naar. Het potlood lijkt me wel fijn :)

Kelly Caresse -

Goede review! Ik vind een mascara in tube ee zo vreemd uitzien, het klopt gewoon niet haha.

Natasja -

Als ik eerlijk ben vind ik het resultaat van de mascara er op de foto best goed uit zien, maar misschien lijkt dat maar zo. De make up look die je gemaakt hebt is echt prachtig! Hele mooie kleur combinatie.

Reageer ook