FOTD: MAC Sweet Samba

 photo 1-8143.jpg

De zon schijnt als een malle, je kijkt uit over zee, het geluid van de zwoele samba muziek wordt steeds harder. En dat is het toppunt: je kunt niet meer blijven zitten. Swingen met die heupen! Dat gevoel krijg ik ook van MAC Sweet Samba. Het bruine van het zand, het roze van de prachtige lucht bij een zonsondergang. Ik plaatste al een foto op Instagram waarbij ik Sweet Samba op had. Maar niet alleen op de wangen, nee nee! Ook op de ogen. En er waren er toch wel een aantal die zich afvroegen hoe?

 photo 1-8157.jpg

Hieronder heb ik alle producten opgesomd en beschreven bij de ogen waar ik het product aangebracht heb. Het is eigenlijk heel simpel en je krijgt er een mooie zachte look voor terug. Omdat de kleuren allemaal vrij tam zijn, heb ik wel eyeliner en oogpotlood aangebracht anders valt het allemaal een beetje weg.

Gezicht

 • Max Factor Miracle Touch Foundation: warm almond
 • Catrice Camouflage Concealer: 01 Ivory & 03 Rosy Beige
 • MAC Transparant Pressed Powder
 • MAC Eyebrowpencil Deep Dark Brunette

 photo 1-8146.jpg

MAC Sweet Samba is nogal gepigmenteerd, dus gebruik deze met mate als je ‘m als blush aanbrengt. Persoonlijk hou ik wel van een aanwezige blush. Maar dit is een gevalletje ‘MAC Stratus': voorzichtigheid geboden en gebruik vooral een stippling brush.

Shapen, Blush en Highlighter

 • MAC Sculpting Powder Bone Beige (shapen)
 • MAC Sweet Samba (blush)
 • Inglot AMC Shine 46 (highlighter)

 photo 1-8150.jpg

In deze lijst heb ik alles op volgorde gezet waar ik eerst mee begin en als laatst mee eindig. Vinden jullie het fijn om het zo te lezen op die manier of hebben jullie liever dat ik volgende keer meer tekst en uitleg geef?

Ogen

 • Too Faced Shadow Insurance
 • MAC Sculpting Powder Bone Beige (ooglid en crease)
 • MAC Sweet Samba (roze gedeelte in de crease)
 • MAC Sweet Samba (bruine gedeelte in de buitenste ooghoek en 1/3 onder het oog + 1/3 buitenste crease)
 • Trend Couture (onder het oog)
 • Urban Decay Walk of Shame (wenkbrauwbot)
 • Inglot AMC Shine 46 (binnenste ooghoek)
 • MAC Dark Diversion (eyeliner)
 • Urban Decay 24/7 Glide on Pencil Bourbon (waterlijn)
 • Chanel Le Volume de Chanel mascara

 photo 1-8154.jpg

Lippen

 • Inglot AMC Shine 46 (cupidoboog)
 • Essence Stay Matt Lip Cream 01 Velvet Rose

En dan is dit de Sweet Samba look. En het doet zijn naam eer aan omdat de look nogal Sweet geworden is. Mag ik trouwens even zeggen dat ik echt dol ben op mijn nieuwe Essence Stay Matt Lip Cream in de kleur 01 Velvet Rose? Dit is echt een aanrader, wat een heerlijk product en de kleur past perfect bij deze zachte look. Mocht je de Sweet Samba look nog wat op willen spicen kun je gerust een lekkere felle roze lip aanzetten, bijvoorbeeld: Illamasqua Immodest, Chanel l’Éclatante, Bourjois Famous Fuchsia, MAC Candy Yum-Yum, Catrice Matt About Pink..zo kan ik nog wel even doorgaan!

Dans jij ook de Sweet Samba?

0 reacties

Anna -

Wat een prachtige look!

Jana -

Hele mooie look 😀 x

Llucinxo -

Mooi en subtiel met toch dat tikje oomph. xxx

Kiss & Make-up -

Knappe look, heel mooi met die zachte roze tinten. Ik vind vooral je blush heel mooi.

Sofie -

Ik vind het zelf ook wel leuk om blushes en highlighters op de ogen te gebruiken. Moet kunnen toch ? 😀

Minke -

Mooie look! Staat je erg mooi:)

Lytje -

Heel mooi! De Essence Staat Matte Lipcream heb ik ook (ook Velvet Rose), prachtig!

bonbeauty -

Ik vind het een hele mooi look! De lipstick staat je idd erg goed, die zou ik ook wel eens willen proberen. :happy:

Martine -

Voor €1,99 zou ik dat ook zeker eens doen!

Hester -

Heel mooie look, vooral met die lipkleur erbij! Jammer dat Essence (nog) geen nieuwe kleurtjes van de Stay Matt Lip Creams uitbrengt!

Alette -

Zelf vind ik een erg gepigmenteerde blush altijd moeilijk om mee te werken. Ook moet ik er een beetje mee uitkijken omdat ik zelf al best snel last heb van wat roodheid in mijn huid. Een aanwezige blush kan dit extra laten opvallen.
Deze look vind ik jou wel echt heel erg mooi staan!

Marion -

Ziet er weer prachtig uit!

Joyce -

Heel mooi! Ook op de ogen!

Isaben -

Je weet dat je beauty-verslaafd bent als je je bij alle lipsticks aan het einde van het artikel de huls en kleur precies voor de geest kan halen… Guilty!

Anouk -

Wat een fijne look! Ik was echt benieuwd naar je review van sweet samba! leuk leuk!

Vera -

Super leuk filmpje! Willemijn, wie zijn je getuigen op je bruiloft? Martine? haha ik ben nieuwsgierig!
xxxxx.

Vera -

super leuk filmpje?! leuke blogpost natuurlijk! Helaas is mac een beetje duur vooor mij!

Willemijn -

Ja, Martine een mijn zus :)

Marnel -

Wauw!! Leuk!! :yay:

Kelly -

Heel erg mooi zeg!

Charile -

Heel mooi!

Dionne -

Deze is echt zoo mooi!

femketje -

Je ziet er gorgeous uit! ♡

Desirée -

Ik vind het een erg mooie look, staat je goed!

Kelly Caresse -

Wat een prachtige neutrale look! Vind dit je erg goed staan, mooie oogschaduws ook!

I scream beauty -

Wát een top product!

Beautydagboek -

Ik vind hem prachtig en zo multi inzetbaar!

Laura -

Jaaa, super mooi! Nu wil ik hem ook.. Ik heb alleen geen Mac counter in de buurt. Die Essence lip cream heb ik ook, erg fijn ja! 😉

dita -

Moi hoor!

Martina -

Wauw mooi! Op de ogen staat hij ook goed! mooie look :)

Shaunie -

Staat je zeker heel mooi! Vind het altijd zo jammer dat looks als dit mijzelf niet staan. Als nog is het leuk om bij een ander te zien!

Reageer ook