FOTD: MAC Simmer

 photo FOTDSimmer1.jpg

Jullie wisten al dat ik gezwicht was voor MAC Sweet Samba uit de MAC Tropical Taboo collectie. Terwijl ik mijn review typte, kwam ik erachter dat ze de voorraad van de Mineralized Blushes weer aangevuld hadden en dat het pareltje MAC Simmer ook nog te krijgen was. Die wilde ik in de eerste instantie kopen, dus het E-winkelmandje was al snel gevuld! Vandaag maakte ik er een look mee en ook met nog tig andere producten.

 photo FOTDSimmer4.jpg

Het is een vrij simpele look, niet heel heftig voor mijn doen. Ik vond het wel leuk om weer eens mijn Urban Decay Naked 2 erbij te pakken. De look is geschikt voor naar school of werk, mits je van fellere lippen houdt. Als je dat helemaal niets vindt, kun je die ook prima vervangen voor een subtiel glansje uit de Catrice Lip Balm lijn of een nude lipstick.

 photo FOTDSimmer5.jpg

En daar zie je haar, MAC Simmer. Niet te verwarren met de MAC lipstick Watch Me Simmer natuurlijk! Ik had wel gedacht dat het donker/burgundy rode gedeelte wat dieper van kleur zou zijn. Maar die blijkt toch meer roze als je ‘m aanbrengt op de ogen. Dat had ik namelijk geprobeerd, want ik dacht dat die truc wel net zo’n hit zou worden als het gebruiken van MAC Sweet Samba op de ogen maar helaas. Het zandkleurige gedeelte van MAC Simmer is wel geschikt voor op de oogleden trouwens, maar de donkere kleur zou ik niet proberen of anders in combinatie met een donkere kleur. Eén ding is zeker, als je dat doet krijg je geen lichte, rustige look want dan valt het roze heel erg op.

MAC Simmer lijkt een wat donkerdere versie van NARS Orgasm. Echt heel mooi en bijzonder en er zitten veel gouden shimmers in. Lijkt deze op MAC Stratus uit de Heavenly Creature collectie van vorig jaar? Nee, dat dan weer niet. MAC Simmer is toch een ander soort kleur, beetje richting donker koraal met gouden shimmers. Het is handig om deze weer aan te brengen (net als de meeste Mineralized Blushes van MAC) met een stippling brush.

 photo FOTDSimmer15.jpg

Ogen en wenkbrauwen

 • Sleek Shangri-La Respect Palette: Cameo (voor de wenkbrauwen)
 • HEMA spoolie (wenkbrauwen)
 • Too Faced Shadow Insurance (oogschaduwbasis)
 • UD Naked 2: Bootycall op het ooglid + onder het wenkbrauwbot
 • UD Naked 2: YDK  2/3 deel binnenkant crease + 2/3 deel onderkant oog (binnenkant)
 • UD Naked 2: Busted 1/3 deel buitenkant crease, buitenste ooghoek + 1/3 deel onderkant oog (buitenkant)
 • Catrice Inside Eye Highlighter Pen: waterlijn en binnenste ooghoek
 • Chanel Le Volume de Chanel Mascara

Ik gebruik tegenwoordig een matte caramelkleurige oogschaduw (Sleek Cameo) voor mijn wenkbrauwen. Van dichtbij ziet dat er misschien wat raar uit, omdat mijn wenkbrauwen assig zijn maar van normale afstand niet. Op de full face foto’s ben ik nog niet helemaal tevreden maar ik heb nu een routine gevonden met Sleek Cameo + een MAC Eyebrowpencil die goed werkt en mijn wenkbrauwen iets meer koper maakt, vanwege mijn nieuwe haarkleur.

 photo FOTDSimmer8.jpg

Gezicht

 • Catrice All Matt Plus Shine Control Foundation 020 Nude Beige
 • Catrice All Matt Plus Shine Control Powder 020 Nude Beige
 • Catrice Camouflage Concealer 010 Ivory en 030 Rosy Beige (mix)

Shapen, blush en highlighter

 • MAC Mineralized Blush: Simmer

Jep, geen geshape en geen highlighter…alleen maar MAC Simmer zodat jullie kunnen zien hoe mooi die is zonder afgeleid te worden door iets anders.

 photo FOTDSimmer10.jpg

Lippen

 • L’Oréal Infallible Lipstick Blossoming Berry

Dat is het dan eigenlijk, een vrij neutrale look -tenminste voor mij- met een heerlijke lipstick en koraal/rozige/gouden wangetjes. Ik ben zo enorm in mijn nopjes met de L’Oréal Infallible Lipsticks, niet normaal gewoon. Ik vind ze ontzettend fijn, zeker voor naar mijn werk. Je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ik denk dat ik binnenkort nog eens ga kijken naar een mooie rode L’Oréal Infallible lipstick voor bij mijn jurk. De jurk die ik ga dragen bij de bruiloft van Nathalie en Willemijn. Dat krijgen jullie zeker nog te zien in een Complete Outfit of the Day.

Wat vind jij van MAC Simmer en heb jij iets aangeschaft uit de MAC Tropical Taboo collectie?

0 reacties

Laura -

Die mascara is super mooi!
Trouwens je hele look is mooi!
Xxxx

Heleen -

Super mooie look! Ook fijn dat je zo uitgebrid hebt beschreven hoe je je ooglook hebt gemaakt. Heb zelf het Naked 2 pallete ook, dus ik ga binnenkort hem een keer proberen na te maken!

Jonne -

Hele mooie ogen & lippen loveit:)

xx_Patries_xx -

mooie look hoor! :love:

Esmée -

Mooie look! x

Jana -

Ziet er erg mooi uit :) x

Ayla -

Prachtig!

Paola -

De ooglook is qua kleur niet echt wat voor mij, maar doordat hij met een fellere lipstick gecombineerd is juist weer wel! Staat je goed!

Anna -

Wat een prachtige look!

Cynthiiaa -

No, cameo is een verdomd mooie kleur voor je brows! Zo zijn ze niet zo enorm heftig, maar toch goed aanwezig. :) Ik houd van de shimmers in de look, maar ook dat je het wat op het ooglid hebt aangebracht. Oh en dan de popping lips eronder.. awesomeness!

Martine -

Bedankt lieve Cynthia! Ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn brows maar dat komt vast met de tijd en het uitproberen van nieuwe producten 😉

Black Sheep -

Heeft Inglot geen passende kleur? 😉

Justme -

Nice! Maar ik vind je wenkbrauwen op de ‘van een afstandje’ foto’s ook niet zo mooi. Nee, niet mijn smaak. En vind ze ook een beetje teveel aan elkaar geplakt.
Wel een hele mooie lipstick!

Danielleeee -

Prachtige look !

Oz -

he wat grappig, ik heb die lipstick ook en bij mij is de kleur héél anders! Meer oudroze. Chille producten gebruik je!

Saffira -

Deze neutrale look staat je echt heel mooi! Vooral de lipstick is prachtig.
X Saffira

Marloes -

Heel mooi!

Marjolein -

Mooie look, ook de kleuren voor je ooglook vind ik pretty!

Minke -

Erg mooie look!

DiedekeKarlijn -

Wauw, beauty!!! 😉

Dionne -

Mooie look!

Esther - Mango Sorbetto -

Mooie look! ook in combinatie met de lipstick!

Merin Veronique -

Dit is subtiel, maar zó supermooi!

Kelly -

Wauw, ziet er mooi uit!

Llucinxo -

Ik heb niks uit deze collectie, maar wauw wat is deze mooi zeg. Staat jou ook geweldig! xxx

Joyce -

Mooie look heb je gemaakt!

Maxi -

Mooie look! Ik blijf zo jaloers op je ogen :linlove:
xoxo

Marnel -

Zooo mooi!! :yay: Die blush, leuk! :jep:

Carlijn -

Ziet er mooi uit! Toch vind ik het alleen jammer dat je geen ‘losse’ swatch hebt gemaakt van de 2 kleuren en dan gemengd samen op de arm ofzo, zo kan ik de kleuren iets beter zien omdat je ze op de wangen subtieler aanbrengt. Ik twijfel nl heel erg, en dit had ik graag gezien om te bepalen of ik ‘m zou bestellen! :)

Martine -

Ah sorry, toen ik het artikel aan het schrijven was besefte ik me ook dat het slim was geweest om dat te doen.. Ik zal even een foto maken op Instagram zodat je het nog kunt zien!! ( @martiniii10 ) :jep:

Carlijn -

Ow dat zou echt super zijn! Tof van je, thanks! 😀

I scream beauty -

Mooi!! En volgens mij heb je ook een heel leuk jasje/shirtje/vestje aan :):)

Marion -

Weer erg mooi, vind je looks altijd erg mooi!

beautybysandra -

wauw, erg mooi!

Stacey -

hele mooie look heb je gemaakt Martini. Wat een mooie blush van mac

Joyce -

ik vind dit een prachtige look!

femketje -

oeh gorgeous 😀

Heartshapedrosepetals -

Mooie look! Staat je ook heel erg goed.

Dita -

mooi hoor :)

Rosa -

Ik heb nu echt weer zin om mijn huidskleurige oogpotlood te gebruiken!

EliseJoanne -

Erg mooi! Juist omdat het relatief simpel qua kleurkeuze hebt gehouden bij je ogen! Dit staat je fantastisch vind ik! 😀

Simone -

Mooie, naturelle look is dit. Staat je erg goed (: En ik vind je lipkleur echt prachtig. De L’Oreal Infallible Lipsticks wil ik echt graag nog eens testen!

Nora -

Oh wat supermooi naturel! De ‘donkerdere versie van Orgasm’ klinkt me natuurlijk als muziek in de oren, zo jammer dat ik nu net in no-buy modus zit tot oktober (argh!) Is die ‘inside eye pen’ nog verkrijgbaar? Ik heb ‘m namelijk volgens mij nog nooit gezien bij Catrice ._.

Simone -

Die zit in de nieuwe collectie, dus als het goed is ligt hij net in de schappen, of anders elk moment :jep:

Stacey -

ja die Inside eye pen heb ik toevallig vandaag een review over op mijn site, ik vind hem fijn :)

Martine -

Klopt, hij is nieuw en morgen komt de review er van ook op LiveLifeGorgeous 😀

Nora -

Oh, supernice! Thanks iedereen voor de antwoorden. ^^

Martina -

Deze blush heb ik zo’n 3 weken geleden ook besteld maar hij is kwijtgeraakt onderweg,.. Dus ben benieuwd of ik m nog ga krijgen! Hij staat je mooi! Ik ben gek op dit soort kleuren, net als Mac stratus :)

Reageer ook