Essence Longlasting Lipstick

 photo 20-8208.jpg

Essence komt net als Catrice met een aantal nieuwe producten in hun assortiment voor komend najaar. Van tevoren kan ik zeggen dat het alleen maar goed is dat ze dat doen. Want eerlijk gezegd vond ik het lipstickschap van Essence nogal bedroevend en vrij lelijk. Ik was helemaal in mijn nopjes toen ik deze zag staan. Ik nam ze meteen alle tien mee om voor jullie te reviewen. Bereid je voor op heel veel foto’s van de nieuwe Essence Longlasting Lipsticks!

 photo 20-8159.jpg

Het ziet er bij voorbaat al stukken beter uit dan de lipsticks die ze hadden met die doorzichtige huls. Deze zijn mooi, strak basic zwart met een gekleurde lijn in het midden. Die komen ook nog eens redelijk overeen met de echte kleur van de lipstick. Ook staat er een sticker achterop met de kleur + een leuke naam. Bovenop de dop zie je het logo van Essence. Jááá, zo wil ik het zien! Dit zegt Essence over hun nieuwe pareltjes in het schap:

 De lipsticks van Essence geven de lippen intense kleur die urenlang blijft zitten, zonder ze uit te drogen. De lichte, crèmige formule voelt prettig aan en kleurt de lippen in tien onweerstaanbare tinten. Of je nu zoekt naar dieprood of gaat voor een subtiele nude-tint, er is altijd wel een passende lipstick. Met het Essence logo op de lipstick zelf en een matte, zwarte huls die een kleuraccent heeft in de kleur van de lipstick, is de verpakking een echte eye-catcher!

In totaal zijn er dus 10 kleuren en inderdaad voor ieder wat wils. Ze hebben koraalkleuren, roze, taupe, rood, bruin. Een echte nude lipstick zit er niet bij. Daarvoor moet je toch echt bij Catrice zijn (check daarvoor Catrice: The Nuder The Better, Be Natural en/of Hey Nude maar eens). Essence heeft wel een bruine, maar die is niet heel nude te noemen…maar wel mooi! Laten we beginnen met de volgende vijf lipsticks.

 photo 20-8168.jpg

 photo 20-8167.jpg

 photo 20-8192.jpg

01 Coral Calling, 02 All You Need Is Red, 03 Dare To Wear, 04 On The Catwalk! en 05 Dare To Be Nude

 photo 20-8225.jpg

01 Coral Calling, 02 All You Need Is Red, 03 Dare To Wear, 04 On The Catwalk! en 05 Dare To Be Nude

  • 01 Coral Calling: Je hoeft niet te raden wat voor mooie kleur dit is. Jep! Een mooie koraalkleur met oranje ondertoon, jippie!
  • 02 All You Need Is Red: Een heftige rood met een oranje ondertoon. Voor dames met pit!
  • 03 Dare To Wear: Een aanwezige rood met een blauwe ondertoon. Knallend koel.
  • 04 On The Catwalk: Lijkt een donkere taupekleur met een rood/roze ondertoon. Bijzonder kleurtje!
  • 05 Dare To Be Nude: Een ‘nude’ kleur met een bruinige ondertoon. Zelf vinden we ‘m niet heel nude, meer te omschrijven als licht/medium bruin.

 photo 20-8173.jpg

 photo 20-8178.jpg

 photo 20-8197.jpg

06 Barely There!, 07 Natural Beauty, 08 Colour Crush, 09 Wear Berries! en 10 Cotton Candy

 photo 20-8227.jpg

06 Barely There!, 07 Natural Beauty, 08 Colour Crush, 09 Wear Berries! en 10 Cotton Candy

  • 06 Barely There!: Lijkt helemaal niet mooi, maar dat is’tie wel! Het is een medium taupe/plum kleur op de lippen.
  • 07 Natural Beauty: Ook een prachtige kleur. Het is een lichte oudroze kleur, een beetje een my lips but better lipstick.
  • 08 Colour Crush: Is fantastisch! Een supertoffe warm roze kleur die van je lippen af knalt! Met recht een colour crush.
  • 09 Wear Berries!: Ik vind het geen bessenkleur, maar het is wel een mooie medium paarse kleur met een koele ondertoon. Perfect voor het najaar!
  • 10 Cotton Candy: Is net als Colour Crush ook heel gaaf. Precies hetzelfde liedje alleen dan met een koele ondertoon, knallend als zoete, roze snoep.

 photo 20-8226.jpg

Met een veeg probeerde ik de swatches van mijn arm af te halen en ze stainen goed. That’s a good sign my friends!

Ze zijn prima gepigmenteerd en glijden als boter over je lippen, omdat ze zo romig zijn. Ze lijken trouwens op de foto heel erg glimmend (glossy finish) maar in het echt is het een stuk minder en ook wat mooier! In het begin zie je inderdaad de glans van de lipstick maar die trekt langzaam maar zeker weg en er blijft een mooie gekleurde stain over. Ze zijn niet super longlasting, maar dat verwacht ik ook niet echt voor die prijs. Ze blijven ongeveer 2 á 3 uur zitten en dan blijft er een restje kleur over alsof je natuurlijke lippen een klein tintje hebben. Wat wel mooi is! Maar bijwerken moet je na een uur of 3 wel doen als je wilt blijven genieten van de kleur. Laten we snel overgaan naar de tien full faces!

 photo 20-8236.jpg

01 Coral Calling

 photo 20-8247.jpg

02 All You Need Is Red *wink*

 photo 20-8250.jpg

03 Dare To Wear

 photo 20-8251.jpg

04 On The Catwalk!

 photo 20-8237.jpg

05 Dare To Be Nude

 photo 20-8242.jpg

06 Barely There!

 photo 20-8241.jpg

07 Natural Beauty

 photo 20-8238.jpg

08 Colour Crush

 photo 20-8244.jpg

09 Wear Berries!

 photo 20-8240.jpg

10 Cotton Candy

 photo Photobucketuploaden-1.jpg

Van links naar rechts, van boven naar beneden: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10

 photo 20-8209.jpg

Wauw, ik vind ze allemaal eigenlijk wel heel mooi. Zelfs nummer 5 die claimt nude te zijn (terwijl het toch echt meer bruin is) vind ik voor het eerst wel wat hebben nu met deze haarkleur. De enige kleur die ik persoonlijk niet zo leuk vind is 09 Wear Berries!. Maar er zitten zeker een aantal prachtige taupe/plum kleuren tussen die mooi en bijzonder zijn. Ik ben echt verliefd op de natuurlijke uitstraling van 06 Barely There! en 07 Natural Beauty. En een kleur zoals nummertje 04 On The Catwalk heb ik nog nooit gezien. Heel apart, plum met een rode ondertoon. Je hoort het, ik ben enthousiast. Superleuke kleuren voor maar…€2,39 per stuk. Naaaaaa, zo hou je nog eens geld over!

Oké, heel longlasting zijn ze niet maar prima genoeg voor €2,39 en wederom voor ieder wat wils. Voor zowel meiden die wel wat fellere lipsticks aandurven als ladies die het liever wat natuurlijker willen. Ik ben helemaal om, wat een leukerds zijn dit!

Wat zijn jouw favorieten? En welke vind je minder leuk?

122 reacties

Schmit Nicole -

Beste,

Ik gebruik altijd longcasting lippenstift van essence nr 20, maar helaas vind ik die niet meer bij Kruidvat, kan iemand me helpen, waar ik het nog kan bestellen?
Beste dank en met vriendelijke groeten,
Nicole

esra -

Martine please remember what eyeshadow (oogschaduw) were you wearing when you took these photos?
Thanks!!

Ana -

Great swatches!

Laura -

Wauw! Veruit de beste review die ik ooit heb gezien, mijn complimenten!!!! Nummer 06 vind ik het leukst, ik ga morgen meteen naar de kruidvat!
-xxxxxx-

Sophie -

Magnifique poste, je compte en discuter dans la soirée avec certains de mes potes

pucelle -

J’ai trouvé ce post par mégarde et je ne le regrette pas du tout !

sm -

Un post rempli de jolis conseils

Astrid Sanders -

Die Longlasting Essence Lipsticks is relatief nuut hier in Suid-Afrika maar die kleure is fantasties! Ek wil die Wear Berries en Natural Beauty aanskaf en het klaar die Coral Calling. Ek vind dit effens meer pienk as oranje, maar tog te pragtig! Baie dankie vir al die voorbeelde. (PS Hoop julle verstaan my Afrikaans so maklik soos ek die Hollands verstaan)

Martine -

Ik versta het heel goed! Ik vind jullie taal zo leuk! Ik ben zelf een keer naar Zuid-Afrika geweest, wat een prachtige natuur, zo indrukwekkend. Bedankt voor je leuke berichtje!

_xtitia -

leuke review!! en wat een mooie foto’s heb je gemaakt!!

x titia

Ledertaschen -

Wat een product! Zeker het proberen waard :)

Roomke -

Heb net dare to wear en coral calling gekocht. Ben er echt blij mee :heart:

Babet -

Heeey !
Ik heb de eerste, 01 en ik wou vragen of nummer 08 ook zo mooi is
Doeii ! Babet :heart:

Roomke -

Hoelang blijven ze ongeveer zitten?

Jasperine -

Fijn is dat jullie review heb 2 nummers opgeschreven die me mooi lijken en vanmiddag bij kruitvat gekocht, nr 8 is lekker fel roze

Michelle Kaiser -

WOW nu heb ik gewoon een wishlist van lipsticks.
01 Coral Calling
02 All You Need Is Red
04 On The Catwalk
08 Colour Crush
Bedankt Martine.

Michelle -

Hooii,,
Mijn kruidvat heeft maar één essence schap. Zijn de lipsticks daar te vinden of moet het echt een kruidvad zijn met twee essence schappen zijn? Ik wil graag een lipstick halen voor de schoolfoto ! En ik heb mijn oog op nummer 01 :)

xxx

Martine -

Vaak als ze 1 Essence schap hebben is dat make-up en niet nagels :) dus ik hoop voor je dat ze ‘m hebben! En 1 is een mooie keuze :)

Suku -

Ik heb een donker huidskleur en ik moet zeggen dat nummertje 5 voor mij wel een nude kleurtje is. En ik vind deze lipsticks prachtig! Voor mij mogen ze die andere met de doorzichtige verpakking uit hun assortment halen en nog meer kleurtjes van die nieuwe maken

Esther - Mango Sorbetto -

Mooi! Ik vind Dare to be Red je heel erg mooi staan!!

Daphne -

Nummer 07 doet me denken aan de Rimmel Apocalipse in Celestial!

Noes -

I WANT THEM

steffie -

Ik heb 4 en 9 gehaald, normaal ben ik niet van deze “donkerdere” kleuren maar ze staan goed 😀 Helemaal zin in de herfst

Olga -

Ik heb een luxe probleem.. Ik zou niet kunnen kiezen….

Esmée -

Wat een mooie kleuren! Echt héél erg mooi. Ik had ze in de winkel ook geswatcht en 5 uur later zaten ze nog op m’n hand! x Echt een hele verbetering.

Denice -

Oh my- Ik wil 09 Wild berries! en die ga ik ook zeker kopen! Maandag! Mwuhaaaaaaaaa

Bianca -

Zien er goed uit! De eerste en 4de vind ik zelf het mooist!

Anna -

Prachtige kleuren, er zitten echt super mooie tussen!

vanessa -

Ik hdb nummer 1 en wat is hij mooi elke dag opgedaan :love:

Cynthiiaa -

Als je de lipsticks ziet als swatches weet je ook meteen dat ze stainen, zo zien ze er gewoon uit! Gurl, ik houd van stainende lipsticks, zelf bik ik het er altijd per ongeluk eraf.. echt zonde. Maar door een lipstain of iets wat staint blijft het mooier zitten. Ik ben gek op All You Need Is Red en On the Catwalk!

Maaike -

Ik heb Dare to Wear aangeschaft. Zo’n lekker knalkleurtje kon ik niet laten liggen.

Anouk -

Waahh wat veel kleuren en ze zijn allemaal zo leuk! Toch zal ik voor een knalroze gaan en de eerste! Super!

Jana -

Wow mooi! vooral die eerste tint is Zomers ^^ x

Stephanie -

Wauw erg mooie kleurtjes! Ik ga er zeker ook een paar halen :)

Nena - whatevergivesjoy -

Ze lijken met niet zo ondoorzichtig… De kleurtjes zijn wel heel leuk!

Daniela -

Lijkt colour crush een beetje op viva glam nicki?

Gayana Laura Emilia -

ben niet zo van de budget lipsticks, maar deze zien er nog best goed uit! leuk dat jullie zo veel testen :yay:

Maaike -

Aah, zoo leuk! Ik ga zeker nummer 2 halen!

Elien -

Bedankt voor de uitgebreide review en de mooie foto’s! Echt top. Hierdoor kon ik vanmorgen rustig het artikel doorscrollen en de nummers opschrijven van de lipsticks die ik graag wilde hebben. In de Kruidvat heb ik in minder dan 1 minuut nummers 04, 06 en 07 uit het schap gepakt en verder de rest niet eens bekeken. Het zijn echt prachtige kleurtjes en ik vind ze in het echt precies op jullie foto’s lijken. Nogmaals; super.

Martine -

Bedankt Elien, daar doen we het voor! Dat geeft ons een heerlijk gevoel!

Kelly -

Ik vind ze echt prachtig!

Eline -

Ik vind natural beauty erg mooi maar er zitten nog vele andere mooie kleuren bij :heart: en ik moet zeggen ze staan jou allemaal wel! 😉

sanne -

Iloveit!!

Charile -

Prachtige kleuren!

Marnel -

Die verpakking echt leuk!! Ik weet wat ik moet gaan doen dit weekend…..naar de KRUIDVAT!! Ik zou wel eens de gezichten willen zien van de verkopers bij kruidvat als iemand op eens alle tien de lipsticks neemt uit de collectie, maar je weet waar je het voor doet en dan voor dit geld! :yay: :linlove: :haha:

Lotte -

Wauw, prachtige lipsticks. Ik heb ze al gespot en ik wilde ze bijna meenemen, ook al draag ik geen lipstick.

Sara -

Oeh, Dare to Wear is eentje voor mij! 😀

Esmay -

De verpakking vind ik heel mooi, ziet er heel luxe uit! En ik vind de kleuren ook tof (de meeste)! Ga zeker eens kijken als ‘t al bij mijn Kruidvat ligt!

Minke -

Erg leuke kleurtjes!!

Bertine -

top dat je ze allemaal hebt gekocht om ons van een leuke review te voorzien:) Als ik dit zo zie dan wil ik ze ook allemaal hahahah :yay:

Diedeke -

Ik wil ze allemaal!!

Nikki -

Ik hou echt van die roze tinten!

Milou -

Gave kleurtjes! Ik heb alleen een vraag: kunnen de lipsticks helemaal ingedraaid worden, want de vorige lipsticks konden dat namelijk niet. :)

Amy-Denise -

Deze zien er heel erg mooi uit! Voor dat prijsje ga ik er zeker een paar halen.

Gaby -

Ik ben net terug van de kruidvat en heb ze alle 10 gekocht haha. Ze zijn super mooi :)

roos -

Mooie kleurtjes, ik had alleen gehoopt dat er ook een hele donkerrode matte kleur tussen zou zitten.. :)

Miranda -

Wat een prachtige kleuren ;D Wauw Essence gaat goed vooruit:D

Moosz -

Mooie kleurtjes!

Beautydagboek -

Wat een mooie kleurtjes! En te gek voor die prijs!

Shana -

Coral Calling is echt een prachtige kleur!

Nynke -

Coral Calling en Natural Beauty zijn zeker erg mooi!

beautybysandra -

Ik heb gisteren toevallig natural beauty meegenomen, nu ik zo naar de swatches kijk had ik nog 3 andere graag willen hebben. Die ga ik dus ook zeker halen!

Kiss & Make-up -

All you need is red ziet er prachtig uit! Die vind ik ook het mooiste bij jou.

Sofie -

Martine, volgens mij is er geen enkele lipstick die niet mooi bij jou staat!

Nicole -

Jep, heb ook al staan kwijlen bij het vak en ga er zeker een paar halen in de toekomst :) 1 is heeel mooi, cotton candy is ook supertof! :yay: voor Essence!

Chantal -

Ze staan je allemaal !!!! :haha:

Silvy -

Ze zien er mooi uit! :)

Eva -

Ziet er wel fantastisch uit zeg! En eindelijk hebben ze de verpakking veranderd, ik vind ze nu veel mooier zeg, wauw!

danique -

ik hoopte stiekem dat er een paar waren die heel erg tegen vielen,want nu wil ik alles haha :’)
ik heb gister colour crush gekocht en hij is alleen al mooi om naar te kijken haha :heart:

Chantal -

Wauw, ik vind ze echt allemaal mooi! Ga zeker even een kijkje nemen :jep:

Chantal -

Net Wear Berries! en Natural Beauty gekocht, heel mooi! Helaas On the Catwalk niet gezien :(

Julie -

Ik vind Wear Berries! juist de mooiste haha. Zit er een geur/smaak aan?

wendy -

Wow ze zijn echt allemaal mooi! Twijfelde eerst om ze mee te nemen, maar de eerst volgende keer gaan ze denk allemaal in me mandje haha

Saffira -

Wat een fijne review! Ik ga zeker een van de komende dagen kijken.
X Saffira

judith -

wauww wat een leuke kleurtjes :jep:

Layla -

Wauw super mooi! Jammer dat ik geen mooie mond heb en het dus niet wil laten opvallen :(

Kim -

Hele mooie kleurtjes!

stella -

Ik hou helemaal niet van lippenstift, maar wat een prachtige kleuren zeg.
De foto’s zijn weer superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmooi, Prachtige close-ups
Een dikke vette like voor de fotograaf Willemijn!

Enne de lipps of Martine are made for swatches. hahaha

Annelies -

01 en 08 zjn echt zooooooo mooi!!

Marion -

Wauw vind ze er erg goed uitzien, ook de kleuren vind ik prachtig! Ga er dus zeker een paar van halen binnenkort! Ook moet ik even zeggen dat ik de swatches erg mooi vind, jullie hebben altijd erg goede en fijne foto’s, top!

Melisse -

Wauw hele mooie kleuren!

Simone -

I want them all!!

Amber -

Géweldige review, mijn complimenten. Weet nu precies welke ik wil. Vanmiddag maar eens kijken of ze al op me liggen te wachten.

Simone -

Ik was gisteren in Den Haag in de Kruidvat, en daar lagen helaas nog maar een paar kleuren van deze lipsticks. Degene die me het meest aanspreken, de (fel)roze, waren al weg, dus ik heb een van de nude kleuren meegenomen, die me ook heel goed bevalt! :jep:

Sunshine -

Ziet er goed uit! Mooie kleuren vooral nr. 04 :) !
Ik ben nog wel benieuwd naar lipsticks van de HEMA eventueel in vergelijking met Catrice en Essence.
Zij hebben lipsticks ook voor een zacht prijsje 😉 . Willen jullie daar nog iets mee doen?

femketje -

love die roze tinten, ze zien er super uit!

Kim -

Wat een fijne revieuw. Ik ga straks gelijk even kijken naar de kleuren!

Kim -

Ik bedoel natuurlijk review shame on me :blush:

Just Love Life -

zo de verpakkingen zijn flink verbeterd :)
ik vind natural beauty het moost. maar de andere kleuren vind ik ook mooi :)

Joyce -

Ze zien er goed uit! Ga zeker ook even een kijkje nemen.

Danielleeee -

Ze zien er mooi uit !

MySimplySpecial -

Een hoop mooie kleurtjes inderdaad!

Marloes -

Ik heb onlangs Dare to Wear gekocht en het is best grappig om te zien dat deze kleur bij mij toch een heel stuk donkerder is dan wanneer ik zo naar deze full face foto’s kijk.

Ella Nola -

Super mooie lipsticks, ook de verpakking. Ik wil ze wel! :)

Miss Y. -

Staan je allemaal goed! Leuke kleurtjes!

Myrthe -

Wauw, wat een prachtige lipstick van Essence! Ik ben vooral an van Cotton Candy, wauw.

Milou -

Wauww,,,!! wat een mooie kleuren en wat geven ze veel kleur af. Super :heart:

Rosa -

Ziet er goed uit! Al vond ik de oude lipstick all about cupcake voor 1,89 euro ook heel fijn hoor!

xxTessie -

Leuke review!! Die colour crush is echt prachtig! :heart:

Jantine -

Een vraag: gebruiken jullie ook make up van NYC New York Colour verkrijgbaar bij Kruidvat? Of vinden jullie dit geen fijn merk? Ben benieuwd, heb nog niks voorbij zien komen, misschien gemist. Maar ik ben benieuwd naar jullie mening!

Lisanne -

Super mooi! Ik moet echt snel naar de Kruidvat, alle leuke dingetjes zijn nu te koop! :)

Desirée -

Fijn artikel! Natural Beauty vind ik heel mooi : )

robin -

Wauw prachtig!

Kimberly -

Ik vind ze er heel goed uit zien zeg! Vooral Coral Calling 😀 Die wil ik!

Jonne -

Super mooie verbetering van Essence! Ik zag ze al in het schap staan maar ik ben aan het sparen dus heb ik de koraal kleur niet meegenomen, hij is wel heel mooi!!

MySuperSweetLife -

Wauw 5,6 en 7 zijn heel erg mooi!
Lief

Joyce -

ik vind ze verrassend mooi, ik vind inderdaad ook dat de nieuwe verpakking veel goeds doet – love it!

Beautyjuf -

Thanks voor dit uitgebreide artikel! Ik ben (was) namelijk erg nieuwsgierig naar kwaliteit van deze lipsticks. Als ik het goed lees, is het vergelijkbaar met de lipsticks van Catrice..? Dan zal het niet lang meer duren voordat ik een paar kleuren van Essence heb gekocht 😉

Dionne -

Aaah! Er zitten echt mooie kleuren tussen!

Martina -

03, 04en 07 vind ik erg mooi!

Marieke -

Ik kan gewoon niet kiezen! Mijn budget staat het niet toe om ze allemaal te kopen maar ik kan ook niet tot een selectie komen. Ze zijn zo leuk!

Macblogster -

Looks promising: budget lipstick die lang blijft zitten en gioed dekt. Meestal liep ik de lipsticks van essence ook voorbij omdat ik de dekking niet fantastisch vond en het er lelijk uit vond zien.

Vanessa Chong -

Ik weet niet of je het al getest hebt maar bij mij geven ze niet zoveel kleur af. Ik heb bestwel donkere lippen (voor nederlandse cosmestica dan) en ja ik heb nummer 04 en nummer 08 en bij beide zie je niet zoveel kleur bij mij…misschien als ik eerst wat foundation op mijn lippen doe?

dita -

Mooie kleuren

Paola -

Het zijn leuke kleurtjes! Zelf heb ik Cotton candy gekocht, maar er gaan er zeker nog meer volgen!

denise -

wooow, mooie kleuren zeg!
die koraalkleurige moet ik hebben!
liefs,
denise

Tamara -

Wat zijn ze mooi! Ik ga zeker even kijken of 04, 06 en 07 er nog zijn. Dat zijn echt de drie mooiste uit de collectie.

Amanda -

Woooow ik ga zeker een kijkje nemen en dat voor ie prijs :( is onbelieveble hihihi :)

Kelly Caresse -

Wat is essence er goed op vooruit gegaan më deze lipsticks zeg! Veel mooiere en nettere verpakking en ook een meer volwassen uitstraling, mooie kleuren ook!

Reageer ook