Anti-Verveel Tips Zomervakantie: Beauty Editie

Je kent het gevoel vast wel. Eindelijk heb je vakantie na al dat harde werken, heerlijk veel vrije tijd voor de boeg. Wat keek je daar naar uit zeg!  Je hebt het al helemaal bekokstoofd: zwemmen, zonnen, vakantie, uitslapen, misschien opruimen, fietsen, varen, blogs en boeken lezen, noem maar op. En dan breekt dat moment aan dat je je afvraagt waarom je jezelf zo stierlijk verveelt. Je vriendinnen zijn er niet want die liggen met hun hol op Bonaire of een ander zonnig oord, je vriend moet gewoon werken, je ouders willen niet weg want die moesten zo nodig hun interieur vernieuwen. Het is duidelijk,  je bent op jezelf aangewezen en verveelt je kapot. Wat voor leuke dingen kun je dan doen om je toch enigszins te vermaken?

Wij hebben een paar dingen verzonnen, maar wel op het gebied van beauty! Je hebt immers zeeën van tijd en toch niets te doen dus genoeg ruimte voor wat leuke klusjes en dingen die moeten gebeuren. En dit gaat je best wel even bezig houden hoor!

1. Er zijn altijd wel een paar producten die geen namen hebben. En als er iets stom is… Dus jij gaat is even lekker aan de slag met het verzinnen van nieuwe namen voor die anonieme producten in je stash. Bijvoorbeeld het Sleek Sunset Palette! Schrijf of typ de naam/namen of maak er een sticker van, knip het mooi uit en plak het bij het juiste product.

2. Jep, het is de hoogste tijd voor de grote zomer schoonmaak. Die stashkast is wel eens toe aan een beurt. Hup, alles er uit! Even lekker boenen, je producten één voor één met een doekje afnemen. Dit kan met schoonmaakazijn maar ook met pure alcohol om het eens lekker te ontsmetten. Alles frrris en frrruitig!

3. En dat is niet het enige wat eens goed gewassen moet worden. Je kwasten, daar mag ook wel eens iets aan gedaan worden! Onder de kraan er mee, een lekker sopje erbij en doe eens gek..verwen je kwasten met een beetje conditioner zodat de haren lekker zacht worden. Bijvoorbeeld met wat kokosolie. Vergeet ook niet de penselen van de kwasten eens een keer schoon te maken met een doekje!

4. Schoonmaken en opruimen is het niet leukste wat er is, maar na afloop voelt het wel goed. Tijd voor iets leuks! Pimp your stash! Ga er op uit en koop mooie dingen om je stash op te leuken. Koop leuke knopjes die je op de laatjes kunt monteren bij de Xenos. Ga schelpen zoeken op het strand, maak ze schoon en plak die op je stashkast of spiegel. Of koop van die leuke plakstickers voor aan de muur bij Ikea. Ook het winkeltje Søstrene Grene in Groningen heeft leuke muur-/kaststickers.

5. Oefen je skills deze vakantie en ga buiten je comfortzone. Je kunt gemakkelijk een hele gewaagde look namaken, tijd zat! Check campagnefoto’s van Illamasqua maar eens of MAC, Chanel, Catrice, Essence. Probeer het gewoon een keer uit, want je leert er veel van. Maak mooie foto’s van het eindresultaat. Wie weet is er nog wel een vriendin in de buurt die ook graag mee wil doen en kun je elkaar uitdagen?!

6. Dit is iets waar je jezelf amper tijd voor gunt. Althans, wij wel. Verwen jezelf eens met een uitgebreide pedicure/manicure behandeling. Pak alle spulletjes die je hebt en relax! Er is een kitje te koop bij de H&M speciaal voor je voeten, altijd handig. Misschien kun je je moeder wel overhalen het bij jou te doen en jij bij haar? Of een vriendin? Sluit af met een vrolijk zomers lakje op je vinger- en teennagels en je bent weer helemaal good to go.

7. Probeer eens een haartutorial uit via een blog/YouTube. Zo leer ik blijkbaar elke vakantie op een of andere manier iets nieuws. In Zuid-Frankrijk kon ik opeens invlechten met mijn korte haar (zie dit überoude filmpje) en laatst in Portugal was ik in de ban van de vissengraatvlecht die eigenlijk ontzettend simpel was. Het zag er moeilijker uit dan het was. Het voordeel van verschillende tutorials uitproberen is dat je weer een hoop nieuwe kapsel ideeën hebt voor naar school of je werk, superleuk in plaats van altijd dat saaie loshangende haar of die eeuwige paardenstaart!

Je hoeft je dus zeker niet te vervelen deze zomervakantie!
Verveel jij je weleens? Of heb je aan het eind van de vakantie altijd het idee dat je amper rust gehad hebt omdat je zoveel moest doen?

P.S. De winnaars voor de figurantenrol in de Haribo campagne proberen we vandaag voor 17.00 uur gemaild. :)

0 reacties

Miss Y. -

Heb vandaag lekker m’n kwasten gewassen met Zwitsal baby shampoo en nu lees ik dit!

Ga inderdaad ook eens m’n stash schoonmaken 😉

Anine -

Leuke tips, thanks!

Esther - Mango Sorbetto -

leuke tips! Helaas heb ik eigenlijk weinig vrije tijd als ik thuis ben, als ik vakantie heb dan ben ik weg 😉

Petra -

Ik ben met mijn dochter t-shirts aan het verven. Superleuk!

Petra -

Ik geloof er niets van dat jullie je ooit vervelen! :dance:

Anna -

Super leuk artikel! Hoewel ik zo’n 3 maanden vakantie heb verveel ik me nooit… Ik kom nog steeds tijd tekort.

Miranda -

Wat een leuk artikel en lekker veel inspiratie;D

Sofie -

Die tip om een gewaagde look (na) te maken vind ik wel leuk! onthoud ik voor wanneer ik ooit eens niet weet wat te doen :)

Rozemarijn -

Vervelen ikke? No way! Ik ben er echt het type niet voor om me te vervelen. Lezen, haken, filmpjes maken, bloggen, tekenen, verhalen schrijven….knuffelen met katten, mooie foto’s maken… Ik doe van alles. En anders spreek ik af met wat mensen en maak ik er een doldwaze dag van. Nee, verveling komt niet in mijn woordenboek voor.

beautybyts -

Leuke tips!!

Cindy -

Lekkere bekkies trekken jullie weer in de foto’s. 😀

Het was niet uit verveling maar meer omdat ik het al een half jaar had uitgesteld, maar ik had vorige maand ergens eindelijk het kozijn van mijn balkondeur en raam geschilderd. Binnen twee weken werd er aangebeld door de woningbouw, ze kwamen onderdelen van de kozijnen vervangen en nieuwe platen erop zetten ter isolatie…
Gelukkig kwam vandaag dan ook een schilder om alles weer netjes te maken. 😉

Joëlle -

Hebben jullie ook tips voor als je op vakantie bent?

Lytje -

Ik verveel me zo vaak! Jullie tips zijn erg leuk, kan ze heel goed gebruiken!

Ashleey -

leuke en handige tips!

Anniek -

Aah leuk! Ik heb net een nieuwe kwasten set besteld bij ZOEVA. Dus als die binnenkomt kan ik volop experimenteren!

Nena - whatevergivesjoy -

Waar kan je schoonmaakazijn vinden? Want dat is een prima plan!

xx_Patries_xx -

leuke tips 😀

Paola -

Wat een leuke tips! Gelukkig verveel ik mezelf eigenlijk nooit langer dan een paar minuten 😉

Hester -

Ik heb me echt nog niet verveeld deze vakantie, maar wel erg leuke tips! En leuke foto’s! Jullie zijn alleen het überoude filmpjes vergeten te linken en de laatste zin loopt niet helemaal lekker.

Jana -

Superleuke tips 😀 x

me -

Ik verveel me eigenlijk nooit….ben ik nu raar? :haha:

Caro -

Ik heb gelukkig nooit last van verveling! Ik vermaak me wel hihi :-) Maar wel leuk om te lezen!

Charlotte -

Als ik me echt verveel ga ik nog wat meer blogs lezen of youtube filmpjes kijken of gewoon heerlijk relaxen met een goed boek of een leuke film op de ipad :)

femketje -

ik ga altijd opruimen en schoonmaken als ik me verveel XD

Sheela -

kwasten wassen, wat een rotklus maar dat moet inderdaad ook gebeuren x

Nynke-Boudien -

Handige tips, wat schrijven jullie toch ontzettend leuke artikelen!

Dionne -

Wat een leuk artikel met handige tips!

Anouk -

Leuke tips en mijn stash moet ik ook echt weer schoonmaken maar ik kom tijd tekort door al het werken!!

Dinieke -

Heey ,
Ik heb jullie getagd in een bericht, namelijk het bericht My Favourite Blogs, want daar hoort jullie blog ook bij! Er staat een stukje over jullie blog en waarom ik jullie zo leuk vind. Nemen jullie even een kijkje? Mijn blog heet blog-4-girls.blogspot.com

xxxx Dinieke

pretty beauty land -

haha wat een geweldige tips!

Kaylani -

Leuke tips!

Llucinxo -

Helaas is mijn vakantie van mijn werk al weer voorbij, maar de grote zomerschoonmaak is ook iets wat ik heb gedaan. Voelt erg fijn als alles weer netjes op zijn plaats staat. xxx

Marloes -

Leuk om te lezen!

MySimplySpecial -

Leuke tips en foto’s! Fijn is het als alles weer schoon en opgeruimd is!

Fleur -

Leuke tips en grappige foto’s! Maakt mijn dag weer goed!

Marion -

Leuke tips, heb het meeste ook al gedaan. Heb alles opgeruimd, schoongemaakt en maak meerdere keren rare looks.

Kim -

Leuk artikel en foto’s! Ik ga ook altijd mijn stash opruimen als ik me verveel tijdens de vakantie en dan producten herontdekken :)

Tirza -

haha, wat een grappige foto’s!

Joyce -

die foto’s zijn weer geweldig! dat kleurtje van je shirt staat je goed Martine!

Suus -

Ik verveel me helemaal niet, maar dat komt omdat ik van baan wissel en nu een maand overlap heb (voordeel: eind augustus dubbel loon! Nadeel: AAAAAAARGH ZO VEEL WERK!!!!!!!). Maar toevallig komt een groot aantal van jullie tips tegen verveling overeen met dingen die ik doe ter ontspanning: bizarre ooglooks maken (ter info: nee, een donkerpaarse metallic smokey eye is NIET mooi als je de 30 bent gepasseerd, en levert rare blikken op bij Skype-vergaderingen als je vergeet het eraf te halen…), rare rommelhoekjes opruimen (nagellakjes uit pennelaatje vissen, nietmachine uit makeuplaatje vissen), experimenteren met “20 manieren om kort haar te stylen” (handig als je een Mac hebt: photobooth als spiegel gebruiken, voelt het toch nog alsof je braaf achter je bureau zit).

Geniet van jullie verveling! Echt, je vervelen is een schaarse luxe. Ik kan niet wachten tot ik (binnekort, hoop ik…) weer eens ongegeneerd ondersteboven op de bank kan hangen en op zeurtoon kan verzuchten: “ik VERVEEL me zo!”

Marnel -

Ten eerste…..wat een prachtige en leuke foto’s!!! Bedankt voor alle tips! Wat ik inderdaad veel doe is experimenteren met m’n haar! :yay: :linlove:

Dita -

leuke tips.. :)

Michelle -

Hahaha super grappig, vooral die foto’s. Fijne tips! Jammer genoeg ben ik al druk genoeg met mijn scriptie..

charile -

super leuk!

Joyce -

Leuke tips!

Minke -

Heel leuk!

Laura -

Ojaa, kwasten schoonmaken! Dat moet ik ook weer eens doen voordat ik op vakantie ga! 😉

Martina -

Helaas kom ik altijd tijd tekort als ik vrij ben 😉 leuke foto’s trouwens!

Reageer ook