Max Factor Clump Defy Mascara en Liquid Effect Eye Pencil

Voor Bambi-ogen met Lassie-wimpers zijn wij vrouwen bereid veel te doen. We geven jaarlijks heel wat euro’s uit aan mascara’s. Op LiveLifeGorgeous testen we dan ook graag veel mascara’s. Hoewel… Sinds we verknocht zijn aan Chanel Le Volume lijkt geen enkele mascara nog interessant voor ons te zijn… Maar toch legde ik ‘m een tijdje opzij en testte de nieuwste mascara van Max Factor samen met het Liquid Effect oogpotlood voor jullie. En dit is wat ik d’r van vind (klik op Lees verder!).

Dit is de Clump Defy mascara. De Clump Defy Mascara belooft ultiem volume, zonder dat het klontjes veroorzaakt. Klinkt goed! De mascara bevat een ‘dubbel polymeer systeem’, wat in betekent dat het een flexibel laagje mascara vormt. De speciale anti-klontjesborstel zorgt vervolgens dat er nergens klontjes kunnen vormen, doordat de borstelhaartjes zo dicht bij elkaar staan dat ze alles klontjes wegkammen. Ik testte de Clump Defy natuurlijk en dit is wat ik er van denk.

De mascara zit in een paarse huls en heeft een borsteltje van hard plastic met hele fijn ‘tandjes’. Deze mascara is perfect, maar dan ook echt perfect, voor de onderste wimpertjes! Die waren nog nooit zo mooi (ook al komt dat niet zo goed tot zijn recht op de foto)! Deze mascara separeert de haartjes zo mooi dat ik ze bijna allemaal afzonderlijk kan tellen! Maar goed, je vraagt je natuurlijk af hoe het met de bovenste wimperrand zit, aangezien we die vaak toch het belangrijkste vinden. Tja… Bij mij heeft het helaas erg weinig effect (scroll even naar beneden voor een foto). Ja, mijn wimpers zijn mooi gesepareerd (echt, wauw!), maar volume? Nee, dat is nergens te bekennen. Zo jammer, want hij is wel echt anti-klontjes! Mooi voor je onderste wimpers, mooi voor separatie, maar volume… nee. En je koopt natuurlijk eigenlijk geen aparte mascara voor je onderste wimperrand. Althans, ik niet. Ik vind dit zo jammer, want hij separeert mijn wimpers zo mooi, het lijkt alsof ik ontelbaar veel wimpers hebt, maar doet helemaal niks voor de lengte, krul of volume. Helaas pindakaas, deze is niet voor mij.

Dan het Max Factor Effect Pencil. Het potloodje heeft als kleurnaam ‘Black Fire’. Maar echt zwart, nee, dat is het niet echt. Eerder heel donkergrijs. De foto van mijn oog is zo’n 10 minuten na het aanbrengen gemaakt en zoals je kunt zien is de eyeliner gaan stempelen! Niet cool. Dit is alleen vlak na het aanbrengen zo. Dan moet je echt oppassen. De rest van de dag zit het potloodje wel als een huis op mijn oog. Hij moet klaarblijkelijk dus echt even drogen en dat vind ik best irritant. Plusputen zijn de romigheid, het makkelijkere aanbrengen (omdat het zo romig is) en de verschillende kleuren die beschikbaar zijn (want ze zijn er in veel leuke kleurtjes!). De nadelen zijn echter wel dat het potloodje zo romig is, dat je na het aanbrengen moet oppassen voor uitvegen of stempelen. En dat vind ik toch echt jammer.

Je lees het, ik ben over beide producten eigenlijk niet enthousiast. Ze missen net iets… Het is het gewoon net niet. Ik krijg het gevoel alsof Max Factor nog altijd bij het oude blijft en weinig vernieuwend is, terwijl veel goedkopere merken zoals Catrice, Essence en NYC ze voorbij hollen met geweldige én betaalbare producten. Zo jammer! Hebben jullie dit ook?

De nieuwe Clump Defy Volumising Mascara van Max Factor kost €14,99 en is vanaf nu verkrijgbaar bij drogisterijen. De Liquid Effect Pencils zijn voor € 10,90 per stuk te koop. Hij is er trouwens ook in een waterproof variant.

0 reacties

Esther - Mango Sorbetto -

Anderen zijn weer wel enthousiast over deze mascara dus het verschilt per persoon denk ik :)

Lieze -

De mascara lijkt me best fijn!

Marnel -

Bambi-ogen…nog nooit van gehoord, maar ik weet meteen wat je bedoelt!! Jammer dat het het net niet is! Ik vind de verpakking van de mascara wel erg mooi, de eyeliner vind ik nog best een prijsje hebben, maar al die verschillende kleurtjes lijken me wel erg leuk!! (Ik heb het huidboek en ik vind het echt geweldig! Door jou Willemijn ben ik erachter gekomen en ik vind het echt super, zo leerzaam en wijs wordt je er van! :jep: ) :linlove:

Cynthiiaa -

Aaah, niet?! Gurl, ik loop er echt mee weg! Een favoriet van 2013. De mascara maakt mijn wimpers zo ontzettend mooi, gewoon lang en geen klonten. Althans lang qua dat het overal goed zwart is. Gorgeous resultaat, maar hey, meningen en vooral wimpers verschillen! Jammer dat de lijn tegenvalt. ;(

Kim -

Jammer dat ze allebei niet heel geweldig zijn.. Zelf gebruik ik eigenlijk zelden producten van Max Factor.

Malou -

ded mascara is wel erg leuk voor als je van subtiele looks houdt! 😀

Marijke -

Was aan de hand van lovende reviews van Clump Defy naar de drogist gegaan. Ook nog eens in de aanbieding. Maar helaas helaas, hij is er alleen in het zwart. Zo jammer. Vind ik namelijk veel minder mooi staan bij mijn blanke huid met blond haar dan bruine mascara. Zwart is dan te heftig. Stom, want andere MF mascara’s zijn er wel in het bruin.

danique -

grappig dat ze de kleur van het oogpotlood ‘balck fire’ noemen terwijl het echt niet zwart is,ik vind de mascara zelf wel heel fijn !

Lytje -

Ik vind Max Factor echt zo’n ‘nah’-merk, als je begrijpt wat ik bedoel :) Ik heb er niet zo veel mee.

Joyce -

Vind de mascara er wel goed uitzien! De eyeliner valt inderdaad een beetje tegen, jammer.

ChantalAngel -

Zonde vab de mascara een beetje volume erbij en hij zou echt fijn zijn. Stempelende oogpotlootjes hou ik ook niet zo van.

Anna -

Jammer dat ze zo tegenvallen.

Charlotte -

Ik vind mascara’s van max factor toch van de betere… En de clump defy spreekt me toch aan ondanks het gebrek aan volume… De eyeliner niet zo aangezien deze vrij snel gaat ‘stempelen’…

Eva -

Pff wat jammer van die eyeliner zeg, ik haat het als ze gaan stempelen! De mascara zou perfect geweest zijn als hij wat meer volume gaf! x

Selma -

Wat grappig dat mascara’s per persoon zo kunnen verschillen. Ik gebruik deze mascara sinds kort en ben er juist erg blij mee! Bij mij geeft hij wel genoeg volume en krul (en uiteraard seperatie). :jep:

Charlotte -

Hmm, wat jammer dat je er zelf niet zo enthousiast over bent.

Kelly -

Mwah, lijken mij ook niet erg geweldig!

Amber -

Hey Willemijn, ik heb een vraagje: gebruik jij een wimperkruller? Want dat scheelt echt heel veel. Ik gebruik al heel lang de MaxFactor mascara waar jullie ook al zo fan van waren (alleen een iets andere, in een zwart omhulsel). En ik merk mega veel verschil als ik mijn wimpers krul. Blijft de héle dag zitten en ziet er zoveel mooier uit! Misschien hiermee ook eens proberen? Ik krul nu al heel lang mijn wimpers en heb nog nooit nadelen ervan ondervonden (zoals uitvallen van de wimpers o.i.d.) … Want deze mascara ziet er prachtig uit, en met kruller misschien nog wel mooier!

Yvon -

Ik kan ECHT niet zonder mijn wimperkruller, maar van Willemijn zou ik het niet weten. Volgens mij niet.

Miss Y. -

Goeie vraag, ik zou eigenlijk ook wel willen weten welke wimperkruller jullie gebruiken. Op andere blogs zie je altijd de shue umera of de chanel wimperkruller voorbij komen, maar die vind ik allebei veel te duur!

Lytje -

Ik gebruik de wimperkruller van MAX (Action), werkt prima. Zonde om je geld aan een dure uit te geven!

Caro -

Jammer dat je niet enthousiast bent. Ik ga het oogpotlood niet proberen, maar toch blijf ik nieuwsgierig naar de mascara omdat sommige er wel enthousiast over zijn! :-)

EliseJoanne -

Ha, wat toevallig! Ik zag gisteren de reclame van deze Clump mascara en was benieuwd of iemand al een review er over had geschreven! Nou bij deze dan! Ik had een teleurstelling verwacht en dat krijg ik ook! Soms weet je het al van te voren. Wel een leuk artikel zoals altijd!

Tara -

Dat oogpotlood is geweldige om te tightlinen! Dat doe ik met mijn bruine versie daarvan!!

Minke -

Jammer! Ik vind het potlood wel erg fijn! De mascara heb ik geen ervaring mee.

femketje -

Jammer dat ze tegenvallen!

Beautycase -

Bij mij werkt ie juist super goed! Apart dat het zo anders kan zijn…

Nena - whatevergivesjoy -

Ik heb nog nooit iets getest van MaxFactor!

Make-up Manual -

Ik heb idd precies hetzelfde gevoel met die drogisterijmerken. Eigenlijk koop ik nooit iets van max factor, rimmel etc. Ik vind het echt te duur. Dan koop ik liever of high end of echt low budget.

Mariska -

Ik ben wel benieuwd naar de mascara, toch ook wel goede reviews gelezen!

Hester -

Max Factor is inderdaad zo’n ‘net niet’ merk. Dat bewijzen deze producten maar weer, zo jammer!

Miss Mags -

Jammer het beloofd veel maar doet weinig 😉

Iris -

Op mijn werk merk ik wel dat MaxFactor (juist vooral de mascara!) echt razend populair is, haha. Ik ben het wel deels met je eens. Ik vind dat ze sowieso de oogschaduws er uit moeten gooien. Niemand koopt ze en terecht, om eerlijk te zijn. Ik ben wel enorm groot fan van de foundation. Er is voor mijn redelijk vette huid geen betere foundation dan de 3-in-1 van MF, dus toch liefde :handkiss:

Ashleey -

Erg jammer maar wel heel goede review!

Kelly Caresse -

Wat een goede eerlijke review :) het oogpotloodhe vind ik wel mooi aangebracht maar jammer dat deze stempelt op de crease

MySimplySpecial -

Jammer, ik sla ze over inderdaad!

dita -

Jammer dat ze tegenvallen

Martina -

Al verl over gelezen, maar ik vind de mascara nog niet overtuigend :)
Duidelijk artikel!

Diedeke -

Goed artikel! Ik gebruik de mascara nu al een lange tijd en ben helemaal verliefd! Hij werkt zo goed! Apart dat het zo verschillend kan zijn. 😉

Willemijn -

Klopt, ik heb ook prachtige resultaten op andere blogs voorbij zien komen! Het ligt echt aan je wimpers.

Diane -

Ik gebruik de mascara nu een tijdje en ik moet zeggen dat ‘ie bij mij werkelijk fantastisch werkt! <3 Ik ben stapelverliefd. Mooi gesepareerde wimpers waar nog genoeg volume in zit ook. Jammer dat 'ie het voor jou niet helemaal doet.

Laura -

Wat jammer! Ik kijk eigenlijk nooit in het schap van Max Factor. Altijd catrice en essence! 😉

Sofie -

Wat jammer zeg!

Natasja -

Balen dat ze allebei tegenvallen. Het had echt een gouden combinatie kunnen zijn.

Reageer ook