Tutorial: Ombre Lips

 photo fotos13-6407.jpg

Ik hou van spelen met make-up en zeker als ik weer ergens een leuk trucje zie, ga ik er graag zelf mee aan de slag. Dank zij Janneke (MUA MAC Groningen) had ik een hele simpele manier gezien om ombre lips te maken. Ik heb dit zelf geprobeerd en het me nog wat meer eigen gemaakt. Ik laat je zien hoe je ombre lips kunt maken met als basis een lippotlood!

Ik heb in dit (verouderde) artikel al een keer laten zien hoe je ombre lips kunt maken op twee manieren. Maar nu vind ik dat ik het veel beter kan, haha! Al doende leert men. We beginnen eerst met een ombre lip die wat warmer is van kleur. In principe kun je een heleboel met een romig lippotlood en een romige lipstick. Gebruik liever geen matte producten, omdat die wat lastiger te blenden zijn. Als je de ombre lippen mat wilt hebben, kun je naderhand altijd nog met poeder en een tissue de lippen mat maken.

Ik wil nog wat meer overloop dus ik gebruik drie producten, maar nogmaals: het kan heel goed met alleen lippotlood en een romige lipstick. Wat ook handig is, is een lipkwastje of een losse sponsapplicator van een lipgloss. Deze kun je kopen via eBay bijvoorbeeld. Een lipkwastje/sponsapplicator gebruik je vooral om te blenden.

 photo fotos13-6386.jpg

Voor de eerste ombre lips gebruik ik Illamasqua Medium Pencil Feisty, Catrice Ultimate Lipcolour Matt About Pink en Sleek Pout Paint Milkshake. Ik zet Feisty aan in de mondhoeken en teken ze in tot ongeveer 1/3 van mijn mond.

 photo fotos13-6387.jpg

 photo fotos13-6388.jpg

Daarna smeer ik de lipstick Matt About Pink van Catrice een klein beetje over de warme, rode lijn heen. Ik laat een klein stukje open in het midden van mijn lip. In principe kun je nu dus ook de rest van je lippen helemaal inkleuren met Matt About Pink en het lippotlood en de lipstick blenden met een lipkwastje/-applicator. Dat is een stuk sneller. Ik ga dit keer voor de perfecte ombre lips met iets meer kleurverloop.

 photo fotos13-6390.jpg

Nog maar een klein stukje over! Raad eens wat daar moet?

 photo fotos13-6391.jpg

Precies. Met een lipkwastje breng ik Sleek Mikshake aan op het midden van mijn lip. Dat doe ik vanwege het product, met mijn vingers gaat dat een stuk lastiger omdat Sleek Milkshake zo vloeibaar is. Ik heb zoals je ziet drie kleuren gekozen die allemaal een warme ondertoon hebben. Die hoeft trouwens niet perse, maar deze kleuren liggen in elkaars verlengde.

 photo fotos13-6392.jpg

Ik heb nu alle drie de kleuren op mijn lippen zonder te blenden. Ik smeer mijn Catrice lipkwastje even af op de rug van mijn hand.

 photo fotos13-6394.jpg

Ik blend eerst Feisty met Matt About Pink. Als dit naar mijn smaak mooi genoeg is, veeg ik mijn kwastje weer even af. Daarna blend ik Matt About Pink met Milkshake.

 photo fotos13-6395.jpg

En daar zijn je mooie, koraal ombre lippen. Ik ben gek op deze combinatie! En geloof me, je kunt blijven blenden zo verslavend!

 photo fotos13-6403.jpg

Ombre lips met Illamasqua Feisty, Catrice Matt About Pink en Sleek Milkshake. Voor de volledigheid heb ik er een ketting bij omgedaan die mooi matcht.

 photo fotos13-6419.jpg

Je kunt het vanzelfsprekend ook met koele kleuren doen. Dit keer gebruik ik Illamasqua Medium Pencil Strumpet, Sleek Pout Paint Rosette en MAC Viva Glam Nicki 2. Ik gebruik wederom drie kleuren, maar je kunt deze look prima maken met alleen Strumpet en Viva Glam Nicki 2.

De tutorial is precies hetzelfde als hierboven. Ik kleur mijn mondhoeken in met Strumpet, een koele rood. Daarna breng ik MAC Viva Glam Nicki 2 aan op de rest van mijn lippen.

 photo fotos13-6408.jpg

Gaat dit wel goed komen?

Wat je nu dus zou kunnen doen is meteen Strumpet blenden met Viva Glam Nicki 2 door een lipkwastje/-sponsapplicator te gebruiken. Dat gaat ook prima. Ik had nu alleen zin om er nog een kleurtje aan toe te voegen.

 photo fotos13-6409.jpg

Laat ik eens gek doen. Ik breng Sleek Rosette aan waar Strumpet en Nicki 2 elkaar ontmoeten.

 photo fotos13-6415.jpg

En tijd voor mijn Catrice lipkwastje. Eerst Strumpet met Rosette blenden, afvegen, Rosette met Viva Glam Nicki 2 blenden. En daar zijn ze dan.

 photo fotos13-6418.jpg

Je koele ombre lips. Wow, wat zijn ze cool! En wederom heb ik er een bijpassende ketting bij om gedaan.

Ik vind dit zelf een mooiere manier om ombre lips te maken dan wat ik eerst heb beschreven in mijn oude artikel. Ik vind het zo leuk dat je altijd nog bij kunt leren op het gebied van make-up. Een lippotlood gebruiken voor mooie ombre lips is echt een uitkomst en heel makkelijk. Je kunt het op die manier ook met nude kleuren proberen en een nude lippotlood die iets donkerder is. Ombre lips blijven gewoon cool, met wat voor kleuren je ze ook combineert!

Welke ombre lips vind jij het mooist, koraal of koel? En maak je zelf weleens ombre lips (met lippotlood)?

0 reacties

xx_Patries_xx -

gaaf hoor, ik vind de eerste wel het mooist

Priscilla -

I love it! :yay: Dit ga ik ook proberen, vooral de omre lips met koele kleuren vind ik waanzinnig. Sowieso wilde ik graag nog pout paints van Sleek proberen… dus nu heb ik helemaal een goed excuus om ze te bestellen. :love:

Bo Bea -

dit is heel gaaf

Anouk -

Wat een leuk artikel lekker vernieuwend en de kleuren staan je prachtig!

Olga -

Geniaal!!

Lisa -

Wauw, wat staat dat jou super tof! Zeker iets om uit te proberen :)

annamarie -

Ik vind het wel heel mooi! de effecten zijn opvallend maar wel draagbaar. Leuk gedaan!

Yasmin -

Wel apart zo een ombre lip, maar niet voor dagelijks gebruik.
Verder goed uitgelegd en het staat je wel leuk !

theartismakeup -

ik houd van ombre lips! staat je ook heel mooi!

aletta -

Wat leuk het knalt echt! En jouw ogen wat zijn die ook mooi!

Bianca -

Wat gaaf, die eerste kun je zo dragen, de tweede vind ik persoonlijk wat minder om die ook daadwerkelijk overdag te dragen.

Natasja -

Heel gaaf zeg! Zeker mooi gedaan, wauw.
Liefs, Natasja

Cynthiiaa -

Ah, die met de koelere lipsticks is echt awesome! Het blijft geweldig om te zien, gewoon zo apart en als je echt van die kleuren hebt die nauw op elkaar aansluiten dan lijkt je mond gewoon een stuk groter. Valt mij ook op bij jou, je lippen lijken een stuk voller. Echt.. WAUW! :heart:

Sara -

wauw !!

Chiara -

Hey Martine, ben je afgevallen? Wat ziet je gezicht er slank uit!

Jana -

Het staat je heel mooi en ideaal voor een feestje 😀 x

Beautycase -

Wat gaaf zeg! Maar is het effect niet weg na eten/drinken?

Cella's Budget Beauty Blog -

Gaaaaf!! en nu niet praten of eten, dan is t effect meteen weg!

Isabel -

Wauw super mooi!

Eline -

Wauw heel gaaf en je hebt skills!

Lenneke -

Oh. Wow. Ik was sceptisch, maar dit is heel tof! En mooi.

Inge -

Wauw ik vind dit echt zo creatief!
Jullie hebben altijd van die leuke vernieuwende artikels!
Net weer iets anders dan de andere beautybloggers.
Heel erg tof! :dance:
Xxx

marion -

Ohh leuk, erg mooi en orgineel!

Anna -

Ik vind het echt heel tof en mooi, maar zou het niet zo snel dragen.

Josephine -

Wauw, hele mooie overgang!

annalies -

wil je trouwens ook een keer vertellen hoe het kan dat jullie geen wallen hebben

Beautyjuf -

Hier heb ik maar één woord voor: GAAF! <– jeppie, ook nog eens in capslock letters 😉

annalies -

echt super mooi gemaakt!
wil je ook een keer iets met nail art maken?

groetjes je superfan

Martine -

Hi Annalies, ik probeer het wel eens maar vaak publiceren we het toch niet omdat ik er echt zoooo slecht in ben..helaas! Oefening baart bij mij geen kunst op dat gebied 😉

Annalies -

Het hoeft ook niet mooi te zijn hoor!
maar jullie lakken zo mooi!
kunnen jullie dan niet een filmpje maken met jullie beste nagellak?

Merve -

Wauwww! Super mooi!

Kiss & Make-up -

Heel leuk gedaan, het is goed gelukt! Maar of ik het echt draagbaar vind… dat niet. Wel erg leuk voor een fotoshoot bijvoorbeeld.

Linda -

Super gaaf!

Hester -

Waaauw! De eerste combinatie is heel draagbaar maar de tweede is toch ook wel erg mooi! Leuk om zo te spelen met make-up :)

Angelique -

De eerste vond ik mooier!

Miss Y. -

Haha Martine ik kwam via via toevallig op een artikel dat jij misschien grappig vindt:

Een tijdje terug had je het er toch over met Willemijn dat Willemijn je eerst niet durfde aan te spreken omdat ze je intimiderend vond en dat jij gewoon zo’n gezicht hebt, maar het niet kan helpen? Je bent blijkbaar niet de enige 😉

http://www.standaard.be/cnt/DMF20130614_00622912

Miss Y. -

Sorry totaal off-topic maar ik moest er plots aan denken!

Martine -

Hahahhaa wat een droog filmpje, thanks for sharing!

Sherr -

Supermooi gedaan en ook prachtig bij je ogen!!

Lotte -

Echt heel erg leuk! Ga het meteen namaken! ^^

Minke -

Het ziet er heel mooi uit! Ik weet alleen niet of ik dit op een gewone dag zou dragen 😛

Marnel -

MOOI!!!! Ik vind die foto’s voor het eind resultaat echt grappig!! Mooi gedaan en wat goed uitgelegd!!! Dankjewel!!! 😡

Joyce -

Heel leuk gedaan! Vind ze beide erg mooi.

Bo -

Die eerste is AWESOME!

Evelien -

Ik vind het een mooie trend, maar zelf zou ik de donkere kleur niet zo ver doortrekken :)

Tine -

Wauw heel mooi, ik ben fan!!

HaveYourOwnStyle -

Het staat erg gaaf, zelf draag ik eigenlijk nooit echt iets op mijn lippen, enkel wat lippenbalsem.

Miranda -

Wauw wat gaaf ;D

Jorinde -

Gaaf gedaan zeg :)

Rocelle -

Ik ben normaal echt een lurker, maar ik vind dit artikel zooooo gaaf dat ik jullie echt wil complimenteren met jullie werk. Keep up the good work, jullie zijn mijn favoriete Nederlandse beautyblog geworden!

Martine -

Ontzettend bedankt voor dit mooie compliment, daar worden wij heel blij van! :heart:

Irene -

Wauw wat ben je toch iedere keer weer goed met je make-up! Altijd die prachtige ooglooks en nu deze ombre lippen.. Je zou zo een professionele visagist kunnen zijn! :)

Martine -

Ah bedankt Irene, het lijkt me ook heel leuk om visagist te zijn. Ik vind het alleen zo jammer dat je dan heel veel tijd kwijt bent aan netwerken en dergelijke en je vooral zelf je eigen opdrachten binnen moet slepen. Ah, wie weet in de toekomst 😉

Annelie -

Het staat je goed! Heel mooi aangebracht!

Lenneke -

Heeel gaaf!! Wat een creativiteit weer! Word altijd superblij van jullie posts :)

Sarah -

Wauw superleuk! Ik vond ombrelips altijd maar niks, maar nu ik jouw foto’s zie ga ik het ook eens proberen.
Het ziet er echt supergaaf uit! :yay:

kjoetness -

Leuk idee maar ik zou dit niet snel zelf namaken :)

Fenna -

Leuk!

Charlotte -

Echt super leuk gedaan! Ik ga dit eens proberen!

Nena - whatevergivesjoy -

erg mooi gedaan!
voor mij iets te gewaagd, zeker de tweede, maar ik vind het zeker wel draagbaar hoor (:

Milou/ LounaBeauty -

Mooi gedaan en een tof idee. Toch is het niet helemaaal mijn ding. ! :) Maar je creatie is weer super bedacht!

iris -

Super leuk! En waar zijn de kettingen van? 😡

Carlijn -

Heel erg mooi beide! Zou de eerste zelf ook dragen, de tweede bind ik wel iets te opvallend om zelf te dragen.. 😉 staat je heel goed! En mooie kettingen heb je!

Rosa -

Ziet er gaaf uit! Zou het zo dragen naar een feestje:)

Marloes -

Heel gaaf! Staat je ook erg mooi!

Mieke -

Su-per gaaf!!

Femke -

Staat heel erg tof!

femketje -

Awesome mooi! :3 ♡

M -

Wat heb je een mooie lipvorm!

Miss Mags -

Wow ik vind die eerste echt helemaal te gek ! Ziet er erg mooi uit, en wat een handige techniek.

thalia -

Wow echt super mooi ! Vooral die 1e vind ik het mooist. Handige manier !

Joyce -

heel erg tof!

Keytothefuture -

Ik vind het erg mooi! Maar zou het zelf echt niet dragen.. Ergens vind ik het namelijk toch ook best heel gek er uit zien.

Beautydagboek -

Ik vind het heel mooi gedaan!

Mademoiselle Sophistiqué -

wat leuk, vooral die tweede is echt heel mooi!

Tara -

Gaaf zeg! De koraal variant is nog best draagbaar!

Kimberley -

Gaaf voor een fotoshoot :jep:

Diedeke -

Ze zijn eigenlijk allebei heel erg tof!

Sterre -

haha, heb precies dezelfde kleur ogen als jou!

Lauranne -

Wat een leuk trucje! Ik vind de onderste het gaafst, maar die zou ik niet durven dragen. De warme variant daarentegen wel en die vind ik ook echt prachtig! Echt leuk gedaan en bedankt voor de tip!

anniek -

Wauw super vet! Ik vind het er allebei heel erg leuk uitzien, echt heel cool!

Ashleey -

De eerste vond ik wat mooier en subtieler maar wel gaaf

F&F -

Supercool! Ik vind die koraalkleuren het mooist. Het staat toch wel een beetje gek, hoor… 😉
x

Kimberly -

Wauw, die peachyombre is echt heel erg mooi! Dat staat je ook heel goed

Kelly Caresse -

Wat een een super gaaf effect dit zeg! Ziet er heel speels uit, me likes!

Naomi -

Waauw! Ze zijn echt tof! Ik vind de koraalkleuren het mooist!

MySuperSweetLife -

Wauw, wat gaaf!! Ziet er heel erg mooi uit!
Liefs

Martina -

De eerste combinatie vind ik erg mooi!

Tessa -

Grappig effect!

Natasja -

Ziet er heel erg goed uit! Gaaf!

Sofie -

Gaaf! Ziet er heel mooi uit :heart:

Laura -

Staat je super mooi! Ik vind ze beide erg leuk!

Sannah -

Heel tof !
Staat je mooi (:

Reageer ook