Schijt aan het bruine benen schoonheidsideaal

Deze week is het hemdjes- en blote-benen-weer. Zonnebrillen op, truien uit en rokjes aan. Maar zodra het van dit weer is, komt er gelijk 1 probleem voor ons vrouwen om de hoek kijken: onze harige, witte benen. De helft van dit issue is gauw opgelost. We pakken er een scheermesje of epilator bij en zwaaien gedag naar het oerwoud van op benen. Die witte kleur is echter een ander verhaal. Maar eigenlijk… eigenlijk vind ik het belachelijk dat daar een issue van gemaakt wordt! Dat je, zodra de eerste zonnestralen er zijn, geacht wordt dat je bruine benen te hebben! Dat je gelijk opmerkingen zoals ‘Au, au, mijn ogen!’, ‘Melkflessen’ of ‘ Hallo TL-balk’ naar je hoofd geslingerd krijgt. En daarom zeg ik vandaag: Ik heb schijt aan het bruine benen schoonheidsideaal! Én ik laat zien hoe je ze kunt rocken. Say yes to the melkfles!

Laats was er een reclame op tv over een zelfbruiner waarin ze zeiden: ‘Wat kies jij? De lange broek, of mooie, bruine benen met *huppeldepup*’ (geen idee meer welk merk dit was). Wat is er mis met het antwoord ‘Blote WITTE benen’?! Ik kan me eraan ergeren dat bruin de standaard is, terwijl zo overduidelijk bekend is, dat al die zon helemaal niet zo goed voor je huid is. En ik erger me er ook aan dat bruine benen een schoonheidsideaal zijn. Wat is er mis met witte benen? Daarnaast heb ik ook helemaal geen zin in al dat gehannes met zelfbruiner, wat een gedoe zeg!

En in mijn geval zal mijn huidje de hele zomer ook wit blijven, hoe lang ik ook bak. Oh ja, ook zo’n irritatiepuntje: ‘Ja, maar dan moet je ook in de zon gaan zitten, zo worden ze nooit bruin!’ Eh ja nou ja, de mijne worden alleen maar rood – hoe lang ik ook bak – maar goed, wat weet ik ervan, het zijn mijn benen maar…

Naast dat ik het onzinnig vind om me druk te maken of mijn benen wel bruin genoeg (dus ‘mooi genoeg’) zijn, vind ik het ook geen fijn idee dat je er aan ieder lichaamsdeel wel wat te faken valt. We verven ons haar, we doen make-up op, dragen hier en daar soms corrigerend ondergoed, scheren ons lichaamshaar, laseren, peelen, detoxen en ga zo maar door. Wat is er mis met een beetje puur natuur? Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig uit de mon van een beautyblogger die maar wat graag kliedert met make-upjes, maar toch zie ik het zo. Beautyproducten bestaan er om de mooie kanten aan jezelf te versterken, om creatief te zijn en je misschien een beetje zelfverzekerder te maken, maar mijns inziens niet om jezelf iedere dag in te (ver)hullen om te voldoen aan het schoonheidsideaal.

En het aller, aller belangrijkste: een hele lichte huid kan heel mooi zijn! Daarom geef ik je nu, na mijn betoog over witte benen, mijn tips om te shinen met die mooie witte melkflessen van je!

Ik vind het super tof om te zien dat in celeb-land de laatste jaren steeds meer witte beauties te zijn zijn Zoals Anne Hathaway, Emma Stone, Roony Mara en Scarlett Johanson. Hierboven het bewijs dat mooi bleek, niet lelijk is!  

Verhullen: Draag geen wit of zwart
Dit contrasteert heel erg en zal afsteken bij je witte huid. En draag al helemaal geen witte of zwarte legging. Er is niets wat witte benen zo doet opvallen als een witte of zwarte legging! En als je je witte huidje juist wél wilt benadrukken, draag dan dus wel zwart of wit.

Verhullen: Neon!
Neonkleuren laten je huid bruiner lijken. Het zijn miniwondertjes. Heb je bijvoorbeeld wel eens een neon nagellak gedragen? Dat heb je vast opgemerkt hoe bruin je handel toen leken! Trek dus bijvoorbeeld een neon shortje of slippertjes aan. En neon op je teennagels is ook altijd goed!

Flatterende kleuren
Er zijn een aantal kleuren die ons – bleke-huidjes-mensen – doorgaans mooi staan. Van die zachte tot semi-felle tinten. Turkooise bijvoorbeeld. Maar vaak ook pastelkleuren en koraal. Deze kleuren zijn namelijk niet te contrasterend maar fleuren het geheel wel lekker op door het kleurtje. Wat ook heel flatterend is, maar het bleke wel benadrukt, zijn nude-tinten, zoals zachtroze, beige, taupe of cremetinten.

Rock ze met trots
Het aller belangrijkste: laat die benen met trots zijn! So what dat ze niet de slankste of de bruinste zijn? Iedereen is mooi, dus jouw benen ook. Trek een leuk stel hakken aan, draag een leuke outfit, fel lipstickje erbij en dan zul je echt geen zonde begaan.

Wit is het nieuwe bruin! Who’s with me?

158 reacties

Peter -

Wat een gezeur zeg! Jullie hebben allemaal poepbleke smoeltjes , , maar als ik eerlijk ben zie ik dat veel liever dan die gebruinde lichamen. wit is in!

Felicia -

Jaa precies dit!!! 😀

xx_Patries_xx -

hier ook alles wit, armen, benen en dan de comments,… goh kom je nooit in de zon :S

Peter -

Bleekscheet!!! Als je nu nog niet bruin bent. ..wordt je het nooit meer

jan -

oke Linda , dan begrijp ik het, sorry dat ik zo;n raar verzoek deed,

Ik begrijp dat bij warm weer rokjes beter zitten dan broeken, ja daar denk je als man niet echt over na ,

Ashley -

als rood-harige wordt ik I.P.V bruin standaard roze of rood o.O
mijn ouders en vrienden noemen mij in de zomer dan ook vaak ”biggetje” ( op een positieve manier ! :) )
Finally iemand die vind dat je ”melkflessen” ook gewoon kan showen !
Ik zeg; YES , to ”de melkfles” !
vond het een erg Leuk artikel ! :jep:
XX

Ashley

Linda -

Euh, beetje raar verzoek Jan!

Ik vind het helemaal niet erg, witte benen. Bij mij worden ze niet snel bruin. Bovendien heb ik jurkjes aan omdat dat een stuk koeler is dan een spijkerbroek, niet perse om mijn benen te showen.

jan -

tot slot..

prachtige foto van je benen , je hebt hele mooie benen .

zend gerust foto;s van jezelf naar mijn mailadres…altijd welkom.

groeten , Jan.

jan -

echt super! witte benen zijn echt mooi, ze vallen meer op en mannen kijken er eerder naar het heeft iets moois Bovendien vindt ik dat als je witte benen hebt zijn ze het mooist als je stevige benen hebt!.En als je hele dunne spillebeentjes hebt is het beter dat dan je benen heel bruin zijn.

al met al….ik ga voor de stevige witte benen….prachtig!

Rieke -

Helemaal waar! Ik heb me er gewoon overheen gezet dat ik witte benen heb, bruin worden ze toch nooit! En er is niks mis met wit :)

Tina -

Ik vind witte benen niet mooi. Daarom ga ik ook altijd zonnebaden. Na 3 x 2 uurtjes in de zon te liggen ben ik poepiebruin haha.

Julie -

Yes! Ik ben niet de enige met witte benen :yay: de mijnen bruinen ook helemaal niet maakt niet ui hoe lang ik in de zon lig en ik dacht er deze week nog aan om zelfbruiner te gebruinen maar f*** that sh*t ik ben trots op m’n witte benen ik ga ze dan ook rocken deze zomer! :dance:

Noor -

Halleluja, praise the Lord!! :-)
Helemaal eens!
Ik ben zelf ook bleek en ben dat gezeur over ‘waarom zit je in de schaduw?’ ook helemaal zat! Je vraagt toch ook niet aan een Senegalees waarom z’n huidskleur is zoals ie is? En waarom hij er niks aan wil veranderen?
Verder wil ik even kwijt dat jullie je echt onderscheiden van de andere beautybloggers. Jullie hebben humor en zijn het meest origineel! x

Marita -

Ik ben ook gezegend met een blanke vla huidje. En ik heb het al een paar jaar naast me neer gelegd (verstand komt met de jaren…), maar in de omgeving blijkt het inderdaad not done te zijn. Altijd maar commentaar en mensen die hun gebruinde armen met die van jou willen vergelijken… Pff vermoeiend om jezelf altijd maar te moeten verdedigen omdat moeder natuur je een witte huid heeft gegeven.
Mensen die me nu bekritiseren, krijgen een gemene, ook op het uiterlijk gerichtte opmerking terug. “Zo jouw haargrens trekt zich ook steeds verder terug of niet?”
“Goh ben je wat kilootjes aangekomen de laatste tijd?” “Tsjee wat heb jij kleine borsten zeg!”
Dan gaan ze iets meer nadenken over wat ze gezegd hebben… Gemeen, I know, maar ik kan er ook niets aan doen dat ik een witte huid heb!! Net zo min als dat jij er iets aan kunt doen dat je kaal wordt etc.!
En van deze opmerking welke ik ook regelmatig gehoord heb, krijg ik al helemaal de kriebels! “Ach meid, een keer goed verbranden, dan wordt je daarna sneller bruin……..?!?!” WTF OMG!

Marita -

En idd, als je net van een weekje zon terug bent gekomen, een klein beetje verkleurd bent (waar je al heel trots op bent!), de opmerking krijgen: “Zo, naar IJsland op vakantie geweest??”
Zucht…

jan -

meiden met een witte huid ,vindt ik aantreklijker dan meiden die hun huid overdreven gezonnebankt hebben.bovendien lijken meiden/vrouwen met een witte huid veeeeel jonger.

Vorig jaar zomer was er een jonge vrouw op het strand die maar zurde en klaagde over haar witte huid, en ze wilde maar niet bruin worden…alleen verbranden. Toen zei ik stop met zonnen, wees rots op je witte huid, het staat je veeeeel beter! zij keek mij vol ongeloof aan, en zei ‘meen je dat?, Maar als je zag hoe zij daarna opknapte! het deed haar heeeeel goed.

wit….is mooi.

Willemijn -

Hahaha goeie!

Lisa -

Ik mag oprecht niet lang in de zon zitten of naar de zonnebank vanwege een fijne aanleg voor kwaadaardige moedervlekken. Spray-tan of al die andere zelfbruiningsmeuk vind ik te duur, dus YOLO (perfecte timing om dit woord te gebruiken), ik ben wel mooi wit in plaats van wanhopig (oranje uitgeslagen) bruin

Jenneke -

Wat superleuk om eens de andere kant van het verhaal horen. Ik vind het altijd zo rot om maar te horen dat benen te wit zijn (zeker omdat je door witte benen geen korte broek aantrekt, en dus ook geen bruinere benen krijgt). Echt gewoon fijn om eens een artikel te lezen dat witte melkflessen OK zijn.

Maud -

Fijn artikel, dat geeft de burger moed haha :)

Mieke -

Super artikel! Ik haal mijn melkflessen voortaan zonder morren tevoorschijn! :)

Nicole -

Halleluhjah Willemijn, zooooooooooooooooo herkenbaar. top artikel!! Ja echt al die o’s zijn nodig! Word zelf niet snel bruin, ben nu Éindelijk bruin op mijn armen en heb afdrukken van bandjes, maar die benen blijven spierwit. Care x 100000000000000!! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :yay:

Elody -

HELDIN! :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

Ik word er ook zooooooooo moe van… mijn benen zijn wit, zijn altijd wit geweest en zullen dat waarschijnlijk ook altijd blijven.

Ik betrapte me er laatst op dat ik niet eens wilde gaan hardlopen in korte broek terwijl het erg warm was. Net voordat ik mijn lange sportbroek aantrok realiseerde ik me dat het echt idioot was om me daar iets van aan te trekken en dat het nog idioter zou zijn om in lange broek in de hitte te gaan rondrennen dan met witte beentjes.

Janneke -

Ik wordt ook nooooit bruin! En word er helemaal gek van dat mensen nu al “melkfles” roepen. Dan roep ik lekker “van adel” terug. Toch zou ik natuurlijk ook liever bruin worden. Maar helaas, ook ik wordt alleen maar rood of heel heel heel licht gekleurd. Daarbuiten word ik ook nog ontzettend misselijk van te lang in de zon.
Fijn artikel! Ik denk dat velen Yes! To the melkfles! moeten roepen :)

kjoetness -

Ik heb over 2 jaar gespreid 400 euro uitgegeven aan mijn benen “adervrij” te krijgen dus you betcha dat ik mijn fluo melkflessen ga showen deze zomer :yay: :yay: :yay:

Vanessa -

Leuk artikel! Mijn benen bruinen jammer genoeg heel traag.

Akkelien -

Hier kan ik het niet nog meer mee eens zijn! Je hebt helemaal gelijk. Ik doe ook altijd zo moeilijk: buhh mijn benen zijn te wit. Boeiend! Dat is mijn huidskleur nu eenmaal. Ik zeg yes tegen de melkfles (geniale spreuk haha!) :dance:

Lize -

En tóch ben ik heel erg blij met m’n bruine benen haha.

Irene -

Ik lees LLG al een lange tijd maar reageer eigenlijk nooit. Bij dit artikel kon ik het toch niet laten, super leuk geschreven!!! Ga zo door! :heart:

Charlotte -

Zo herkenbaar! Ik word ook nooit bruin, hoe veel ik ook in de zon zit. Soms meng ik wel een beetje bronzer of foundation door mijn bodymilk ofzonnebrandcreme om het oogverblindende er een beetje af te halen, maar bleek ben ik nog steeds en zal ik altijd blijven. :)

Fashion meets Beauty -

Zit je daar toevallig op de Grote Markt? Heb daar gisteren nog een tijdje in de zon gezeten, heerlijk :sunglasses:

Tessa -

Goed artikel en erg herkenbaar! Wanneer ik net terugkom van vakantie (een warm land meestal…) beginnen mensen meestal meteen te zeggen: “wanneer ga jij op vakantie?” Ik: “uhh…. Ik ben eigenlijk net terug…” “Oh echt? Heb je wel in de zon gelegen dan? Of as je naar een koud land ofzo? ”
Tssss ik vind dat het niet uitmaakt, als je maar geniet op vakantie. Ik smeer me goed in, en ja ik krijg niet snel een bruin kleurtje maar betekent dat dat je dan niet meer bij het schoonheidsideaal hoort? Volgens de media wel. Alleen maar reclames, en foto’s van mensen met een bruin kleurtje. Ik heb er niets tegen hoor, maar ook niet tegen mijn eigen vertrouwde witte benen. En trouwens, leuk weetje: vroeger was het een teken van rijkdom wanneer je wit was. De boeren waren namelijk bruin, zij moesten altijd op het land werken en kregen een bruin kleurtje. De rijke dames en heren poederden henzelf daarom wit als teken van rijkdom en adel. Ha!

Anna -

Wat een leuk artikel! Ik vind mijn benen toch echt wel mooier als ze bruin zijn, love it.

michelle -

ik trek me sowieso niets (meer) aan wat anders mensen van mij vinden.
sinds ik een paar jaar geleden ben gestopt met roken word ik niet meer bruin.. dat vond ik eerst wel jammer omdat ik een bruin kleurtje wel mooi vind maar er is zeker niets mis met een beetje wit!

Lynn -

Ik meld me ook aan met de melkflessen!
en ik ben er trots op :yay:

roos -

Ik heb echt precies hetzelfde. Ik ben super bleek en in de zon word ik alleen maar rood of heel licht bruin. Ik vind het ook echt een belachelijk schoonheidsideaal.

Peter -

Jou gezicht is mooi als ie bleek is…dat hoort gewoon bij jou je bent mooi. Echt wel!!!

Lies -

Super artikel! :)

Ik word ook zo moe van dat ‘schoonheidsideaal’. Ik heb een hele bleke huid, en of ik nu in de zon zit of niet: dat verandert niet. Ik heb eigenlijk wel een rare huid, ik word nooit bruin maar ik verbrand ook niet snel… Hoe vaak ik opmerkingen krijg dat ik vaker in de zon moet gaan zitten en zo… En dan komt dat vaak van mensen die zich insmeren met factor 10 en vervolgens bij 40 graden in de felle zon gaan zitten over de middag… Argh. Nu antwoord ik altijd dat ik later minder rimpels ga hebben en minder kans op huidkanker. Dan zijn ze meestal wel stil.

Marnel -

Super leuk artikel!!! GEWELDIG!! Ik ben zelf ook wit, dus dankje voor de goede tips!!!! :jep: :handkiss: :dance:

Leo -

Ik ben een jongen en ik trek mij ook er niks van aan mijn kale witte benen ik vind het Beter zo

Lynnemien -

Helemaal mee eens!
Ik blijf helemaal wit (of rood :blush: ) Vaak denken mensen dat ik ziek ben, maar ik ben gewoon de (blonde) zus van sneeuwwitje :haha: Mijn vriend zegt soms dat ik licht geef in het donker. Erg vind ik dat niet, maar ik vind wel dat ik er gauw flets uitzie als ik geen make-up op heb door de combinatie van een witte huid, heel blond haar en blonde wimpers. Ook kan je me niet op de foto krijgen bij zonlicht en water, dan ben ik meer een witte vlek, hihi!
Ik loop ook gewoon met mijn benen bloot hoor, ze zijn dan misschien niet bruin, ik ben er zeker tevreden over.

Beautytalk -

Leuk geschreven, maar momenteel lig ik in de zon om mijn melkflessen een beetje kleur te geven.. laat ons zeggen licht chocomelk kleurtje :)
Eefje

emma -

Wat een top artikel! Het geld gelukkig niet voor mij (mijn benen zijn in de zomer vaak zelfs bruiner dan mijn armen, ik krijg ook heel vaak de vraag of ik zelfbruiner gebruik/onder de zonnebank ga (nope)), maar ik weet hoeveel mensen er een probleem met hun benen hebben. Ik zei altijd voor de grap, als ik kon wisselen met een persoon dan zou ik of voor Beyonce of voor Emma Stone gaan, want wat een bloedmooie dames zijn dat!
Al is er trouwens wel een verschil tussen ‘een roomwitte huid hebben’ of ‘bleek zien’. Mijn zusje slaapt te weinig en komt ook bijna niet buiten. Ze ziet dan echt bleek, alsof ze ziek is. Dit is voor haar zo op te lossen door een middagje in de zon te zitten. Ze wordt dan niet bruin, maar krijgt kleur in haar gezicht (ik kan het niet zo goed uitleggen, haha). Hetzelfde geld voor haar benen….

Inge -

Prachtig artikel! Dankjewel! Doet me deugd als mede-melkfles 😉

Hester -

Ik vind dat je echt helemaal gelijk hebt Willemijn! Ik heb ook zoiets van, ja, ik heb ‘witte’ benen. Maar het is weer voor een shortje, dus dan is het toch superstom om je tegen te laten houden door een schoonheidsideaal? Iedereen weet dat je in de winter nou eenmaal geen bruine benen hebt. Dat kan gewoon niet, dus dan moet je dat ook niet verwachten. Bovendien vind ik ‘wit’ ook helemaal niet zo heel lelijk hoor! Ik heb liever slanke en witte benen, dan blubberige, bruine benen!

Inge -

Yes, helemaal mee eens!!! Top artikel en heel leuk geschreven :)

Jaqueline -

I’m in!!! Ik ben trots op mijn porceleinen huidje!

S -

Ik heb me er nooit druk om gemaakt.
Toch echt nietttt dat ik om de oppervlakkige mening van anderen mezelf aanpas en iets ga doen dat ontzettend slecht is voor mijn huid. Ik zon bewust niet, het enige dat ik denk bij zulke opmerkingen of wanneer ik oh oh Cherso bruine (of was het oranje?) mensen zie is,, we praten wel verder over 20 jaar :sunglasses:

Dan is mijn goedonderhouden huid vast een stuk mooier haha

Maar ik ga me klaar maken voor m’n bday.. Reageer nooit maar nu moest het ff 😛

Willemijn -

Gefeliciteerd!

Kiani -

Amen to that! :yay:

Sisi -

Een beetje kleur vind ik wel mooi en dat gaat bij mij vrij makkelijk. Als dat niet zo is zeker niet verstoppen die benen, die willen ook wel eens gelucht worden tenslotte. Wat ik juist heel lelijk vind zijn die véél te bruine vrouwen!
Vaak al een rimpelhuid van te veel zon. Dus daarom goed smeren!

Dineke -

geweldig artikel! :)

Marieke -

Helemaal mee eens! Mijn huid is superbleek en wordt ook met geen mogelijkheid bruin, en ik heb me er lang geleden al bij neergelegd. Ik kruip bij zon lekker in de schaduw MET factor 50, en ben trots op mijn melkflessen!
Eens was het een schoonheidsideaal om bleek te zijn, en wie weet komt het nog wel eens terug =)

Blauwesokken -

en daarmee basta!! Bam!! Supergoed artikel Willemijn! En ben het volledig met je eens, weg met het “bruine benen schoonheidsideaal’! :jep:

Tessa -

Ik keek vanochtend onder de douche op; ik heb namelijk een lijn waar gisteren mijn rokje stopte. Het verschil was van melkflessenwit naar nog witter. Ik wist niet dat het mogelijk was!

Nena - whatevergivesjoy -

Echt superleuk artikel!

Ik haat het dat ik me altijd – schaam is een groot woord, maar daar komt het wel op neer – om met die witte benen buiten te komen. Gisteren zag ik je instagramfoto, en werd ik gesteund erin! Ik heb lekker een kort rokje met witte benen met trots gedragen en lekker gaan terrassen… Je moet ook de tijd krijgen om ze wat bruin te hebben, maar dat is niet in orde na 5 min in de tuin wandelen.

Nog eens: coole post!

Charlotte -

Dat is nu eens gesproken! Lang leve de witte benen!

Laura -

Chapeau! :yay:

Suus -

Helemaal mee eens,
heb ook al wat stomme opmerkingen gehad over te witte benen
maar wij (witjes) zij de tijd ruim voor uit
Wit word helemaal het nieuwe bruin!

Riz -

Ik deed vandaag op twitter de hashatag #wittebenenzomer De vrouwen in mijn TL waren er ook wel over eens…

Dus JA! graag de #wittebenenzomer

Marleen -

hahahaha ‘say yess to the melkfles!’
Ik heb helemaal geen zin om nog meer moeite te doen, we ‘moeten’ al zoveel aan ons uiterlijk doen!

x

Miss Y. -

Ik word meestal wel bruin op vakantie maar ik heb niet veel vakantie, dus word ik niet bruin ❓

In ieder geval, ik geef je groot gelijk, ik ben het soms ZO beu, alle dingen die we nu al moeten doen om het gevoel te hebben dat we verzorgd voor de dag komen.

Zelfbruiner zal ik ook niet zo snel pakken hoor, teveel gedoe!

Charlotte -

Dat is nog eens gesproken! Hoera voor onze witte melkflessen!

Lieke -

Wauw, goed geschreven! Ik ben het er helemaal mee eens 😀

Cynthiiaa -

Witte stokken, ik meld mij ook aan! Ondanks dat draag ik wel gewoon shorts hoor, dat is het ik-heb-schijt-aan-mijn-melkflessen bro! xD Oké, soms gebruik ik zelfbruiner, maar morgen gaan ze stelten in de zon hoor. Dus ik waarschuw jullie nu, doe je zonnebril op. Nee, het is niet de maan die naar de aarde komt, maar ik ga zonnen! ;’D

katrien -

Je hebt helemaal gelijk. Er zijn zoveel dingen die ons worden opgelegd, een soort van standaardnormen. Ik vind deze wel meevallen, het idee dat ‘iedereen’ een mooi zandloperfiguur moet hebben is meer opgelegd, meer van de ‘moeten’.

Anne Solveig -

Wat leuk geschreven! Ik word ook alleen maar echt bruin op vakantie in Spanje ofzo. Anders gewoon NIET.

Renske -

Heel goed!
Ik vind een bleek huidje echt prachtig, ik snap ook niet dat je zo snel mogelijk bruin moet worden. Ik ben wel altijd super snel bruin, maar zodra het weer koud wordt is het ook zo weer verdwenen. Doe gewoon lekker waar je zin in hebt!

Vera -

Ik word nooit bruin, alleen in Spanje ofzo, maar in Nederland niet hoe lang ik ook in de zon ga liggen. Dus dan maar witte benen, ik vind t wel wat hebben!

Bibi -

Ik vind het niet zo een fijn artikel, ik ben getint en krijg juist operkingen als ‘neger, en poepie’ en zo. Nja, wel een goed artikel! Say yes to the melkfles

Carlijn -

Ik loop al de hele week in een korte broek compleet met witte benen en een idiote hoeveelheid muggenbulten. Maar he, boeien

Dita -

Het is dat ik een getinte huid heb maar ik ben het er zeker mee eens, gewoon jezelf zijn en schijt aan wat mensen van je vinden.

Madelaine -

Amen! Ik loop heerlijk met m’n witte benen in het rond. Zelfbruiner vind ik niks en ben geen zonnebank type.

Brechje -

Héél fijn artikel dit! Ik kan me er ook aan ergeren dat bruin zijn zo’n groot schoonheidsideaal is. Sterker nog, het lijkt haast de norm. Ook heel mooi natuurlijk, maar voor mij niet haalbaar (ik ben net zo’n bleekscheet als jij bent). Ik ga gewoon lekker iedereen verblinden met mijn melkflessen deze zomer :)

fem -

Willen jullie weer stash flashes maken

Willemijn -

Van welk merk wil je er graag eentje (of meerdere) zien? :)

Knijster -

Oh, wat heerlijk om eindelijk iets positiefs te lezen over melkflessen. Ik heb een rossige haarkleur, dus bruin worden zit er voor mij totaal niet in. Zelf heb ik het allang geaccepteerd, en ik zou niet eens bruin willen zijn. Maar daar is dus niet iedereen het mee eens van mijn naaste (niemand dus). Dus dit artikel vind ik natuurlijk helemaal geweldig, lang leve de witte beentjes :heart:

Jana -

Super artikel, en je hebt zeker gelijk 😀 x

LoveOranges -

Dit is iets waar ik helemaal geen last van heb. Ik bruin net supergemakklijk, maar ik stiekem vind ik mooi wit zijn net heel mooi. Dus show ze maar, die mooie witte benen!
zelfbruiner vind ik echt onzin.

Black Sheep -

Wat een heerlijk artikel. Deze knoop heb ik vorig jaar al doorgehakt. En zwarte kleding draag ik ook gewoon. Eigenlijk altijd, want er hangt weinig kleur in mijn kast.
Mijn excuus: Ik heb een draak op m’n been staan. Van m’n enkel tot bovenaan m’n heup. M’n huid is toch al grotendeels bedekt. En ik vind hem prachtig op mijn lelieblanke huid.

Mensen schrikken vaak zo van de inkt dat ze m’n witte melkflessen niet eens meer zien.

me -

Ik noem het liever roomblank. 😡 Al mijn hele leven ik weet niet beter en het kan me niet bommen ook.

Maaike -

Say yes tegen de melkfles! Ik voel een campagne aankomen… Maar je hebt helemaal gelijk. Ik word ook niet bruin, wat ik ook probeer. Ik heb nu wel van die bodylotion van Dove gekocht die dan langzaam zo’n laagje op zou moeten bouwen omdat mijn benen idd bijna reflecteren in de zon, maar ergens vind ik het zo wel prima.

Eline -

OMG wat word ik blij van dit artikel! mijn benen worden ook nooit bruin hoeveel ik ook in de zon zit, hetzelfde geld voor mijn armen, ik ben al die vergelijkingen zat met andere mensen ‘kijk hoe bruin ik ben’! terwijl ik 3x zo lang in de zon heb gezeten maar nog steeds bleek ben!

Isabel -

Goed artikel :) Ik blijf ook wit haha.

angelaa -

Heel goed artikel en je hebt helemaal gelijk! Toch voel ik me zelfverzekerder als ik wat bruiner ben, maar onzeker ben ik eigenlijk nooit door m’n witte huidje.

Llucinxo -

Mijn witte benen interesseren mij niet, als iemand anders er problemen mee heeft, is dat… zijn probleem en niet die van mij. Ik krijg met geen mogelijkheid een kleurtje op mijn lijf, dus dan maar zo. Het maakt me niet zoveel uit en draag gerust zwart of wit. Lang leve een licht huidje! xxx

Elin -

Ik ben en zal ook nooit bruin worden maar daar heb ik al lange tijd vrede mee. Aan zelfbruiner ga ik sowieso niet eens beginnen, veel te veel werk 😉 Ben tot die conclusie gekomen toen ik een misdaadserie aan het kijken was die zich afspeelde in de jaren 40/50, daar had een zwarte man een blanke vriendin en OMG wat was zij prachtig! Ze had een ontzettend lichte huid maar ze zag er geweldig uit. Precies op dat moment besloot ik dat ik niet aan de bruin-trend wilde meedoen :yay:

Aaltje -

Kunnen jullie een keer een stash flash van Too Faced doen? :yay:

Femke -

Leuk artikel! Mijn gymleraar vroeg vandaag aan mij of ik gips om mijn benen had, omdat ik zulke witte benen hebt. Ik heb er eigenlijk gewoon schijt aan, haha!

Suzanne Hage -

Ive been doing it for years =P. Zo lang ze er gezond en goed uit zien is het prima, bruin is indd geen must ^^

Mirjam -

Ik ben de opmerkingen ook zat! Ik word gewoon niet bruin, ook niet als ik 6 maanden op de Antillen ga wonen…

Thirza -

Eindelijk iemand die het met mij eens is! haha

Ik zei gisteren nog; ik snap niet dat iedereen zich zo druk maakt om bruine/witte benen,armen,gezicht etc.

Zodra ik ook maar 1 dag in de zon zit ben ik al bruin,

maar wit vind ik ook prima, ik maak me er totaaaaaal niet druk om!

Er zijn wel ergere dingen om ons zorgen over te maken! 😉

Wies -

Groot gelijk!

Ashleey -

Whhaa ik ben al bruin van mezelf haha

Elly Kellner -

Het zou op zich wel leuk/mooi zijn als we onze afkomst en uiterlijk zouden kunnen accepteren.
Sommige mensen kleuren gewoon heel makkelijk en anderen helemaal niet.
Om daar tegenin te blijven gaan is eigenlijk ‘vechten tegen de bierkaai’.
En idd ook wat Willemijn al schreef, zoveel zon en zoveel bruin en zoveel bruine vlekken e.d. brengen ook weer meer risico met zich mee voor je gezondheid.

Joyce -

Helemaal mee eens!

Lisa -

Oh echt een super artikel!
Bij ons op school dragen we een uniform (dus enkel witte blousejes, blauwe blazers & een witte of blauwe broek/rok) en de rok moet 10cm zijn van het midden van de knie. Deze week was het dan toch te warm voor broeken en was bijna iedereen wanhopig naar lange rokken en jurken gaan zoeken. Ik had na lang zoeken ook een jurkje gevonden en was ook zo onzeker over mijn witte benen maar omdat elk meisje op school altijd in broeken rondloopt had iedereen het en werd er helemaal niet gestaard en geroddeld 😀

Agnes -

:yay: Echt helemaal mee eens! Ik werd altijd jaloers op mijn vriendinnen die altijd zo snel bruin worden in de zomer.. Ik dacht altijd: “kom ik aan met mijn melkflessen” (die heel soms van wit naar beige verkleuren, maar dan blijft het ook wel bij).. Nu heb ik daar geen last meer van, ik verkleur gewoon niet echt dus ik heb er vrede mee. En ik draag gewoon shortjes/jurkjes :happy:!

nina -

Ik vind het zelf niet zo erg dat ik biet echt bruin word(zeker niet in Nederland) als ik maar over mijn hele lichaam een beetje dezelfde kleur heb :p en ik erger me kapot aan al die opmerkingen dat ik meer moet zonnen want dat helpt gewoon niet…

Tamara -

Helemaal mee eens!
Ik loop ook met mijn bleke benen gewoon in een shortjeans!
Eerder durfde ik dat niet.. omdat ik eczeem heb.. dus niet bepaald mooie voeten enzo..
Maar ik trek me er veel minder van aan!
Momenteel zijn alleen mijn voeten vuurrood door een beetje ontsteking maar daar is ook een manier voor gevonden!
Ik ben een echte cowgirl.. dus een shortjeans, stoere cowboy laarzen en een mooi bloesje staan ook hartstikke stoer met dit weer!

Marieke -

Hier zat ik laatst ook over te denken, te gek voor woorden toch dat je direct bruin ‘moet’ zijn? Nu heb ik de mazzel dat ik wel vrij snel bruin wordt, ik lig as we speak met mijn tl-bakken in de zon, maar tot die tijd zeg ik gewoon yes to the melkfles!

Janine -

Wil je graag op onderstaand artikel attenderen: http://www.heelbewust.com/Huidkanker-mythe

Zonnebrand doet volgens dit artikel (en Jetske Ultee) meer kwaad dan goed inzake huidkanker.. Ben benieuwd wat jij/jullie ervan vindt/vinden. Zeker, omdat het de laatste jaren een hot item is.

Danielle -

Jetske Ultee heeft het eergisteren nog gehad over het belang van insmeren. http://jetskeultee.nl/vitamine-d/obj7784485
dus niet zomaar hier dingen gaan roepen.

Marloes -

Toepasselijk dat je dit vandaag post. Ik had vanmorgen namelijk heel veel moeite met het idee dat ik graag een rokje aan wilde, zonder party of iets. Én mn mouwloze spijker blouse. Maar ik dacht én hoorde mn broertje alweer schreeuwen: ga die zon in. Je bent zo wit! Melkfles!
Toch heb ik het aangetrokken, maar weet eigenlijk niet of ik zo de straat op wil. Haha.
Toch zal ik dit artikel mee nemen als ik met mn melkflessen én de rest van mn witte lichaam, wat toch niet bruin word, de straat op ga!

Felidae -

Heb daar nooit last van, maar wat een leuk geschreven artikel! Vind het trouwens ook maar een raar ‘ideaal’ want bij sommige mensen staat een bruine huid niet eens.

Paula -

HELEMAAL MEE EENS! Mijn benen worden ook nooit bruin waardoor ik liever geen korte broek ofzo aan doe. Maar misschien moet ik dat gewoon maar wel doen! 😡

Kaylani -

Amen voor dit artikel! Eindelijk iemand die het de wereld in gooit! Ik dacht vandaag ook: ik doe een korte broek aan, schijt eraan. Ik was de deur nog niet uit of kreeg al commentaar over mijn melkflessen. Nou, ik heb zonne-allergie dus krijg of brandwonden, of witte benen. Het is tenslotte mijn lichaam. Doe allemaal wat jullie zelf willen, trek je niets aan van andere mensen! En geloof het of niet: de meeste mensen zijn alleen maar bruin dankzij die zonnebank hoor!

Francisca -

Niet alleen benen hoor! :)

Nanda Love -

Melkflessen for life !!! :yay:

Sfie -

Ik bruin helemaal niet, vind ik opzich niet erg hoor. Maar de commentaar die ik altijd krijg… ❓ “Ga dan onder de zonnebank” – Alsof dat wel helpt 😉

Ik loop nu ook gewoon rond met rokjes en jurkjes, en als iemand er niet tegen kan moeten ze hun ogen maar dicht doen :-)

Willemijn -

En alsof je daar ook zin in hebt, altijd onder de zonnebank! Pff! 😉

Cindy -

Hallelujah AMEN!! :dance:

Pale is the new black! (Brown)

Sannah -

Haha, say yes to the melkfles (:

Leuk artikel !

Merel -

Ik was me al zorgen aan het maken over mijn benen de laatste paar dagen, maar nu ik dit artikel heb gelezen, geef ik je helemaal gelijk! Hup, naar buiten met een jurkje aan! Lekker genieten van het heerlijke weer!

Willemijn -

Jeeeh! Goedzo!

Mara -

Ik ben ook zo bleek, wordt totaal niet bruin. Oké ik verkleur ietsjes maar in feite ben ik dan nog steeds wit haha.
Maar het heeft ook voordelen: je hebt geen veiligheidsvestjes nodig!

Nienke -

Mee eens! Ik zat er nooit mee dat ik bleek ben, tot mensen erover gingen klagen. Die kijken dan maar fijn de andere kant op. (Ook omdat mijn bodylotion-met-kleurtje meer voor vlekken zorgt dan iets anders.)

Beautyjuf -

Witte melkflessen…Och, zo herkenbaar 😉 Eerst verbrand ik als een dolle (en moet ik me ontzettend vaak én met een hoge factor insmeren), maar daarna word ik geleidelijk aan mooi bruin. Behalve…mijn kuiten en mijn bovenbenen. Jahaa, mijn scheenbenen worden dan weer wel bruin?! Een beetje zo’n duo Penotti effect 😉 Maar, ach ik zit er niet zo mee…

Britt -

Supertof dit artikel! Ik zat net ook in de zon en vroeg me af waarom er in mijn benen geen pigment zit, maar na het lezen van dit artikel zal dat me echt worst wezen. :-) made my day!

Charlotte -

Ik ben het hier helemaal mee eens! Ik ben al mijn hele leven zo wit als een spook en zodra ik ga zonnen blijft bij mij ook alles rood in plaats van bruin. Mensen geven nog altijd wel commentaar op mijn bleekschetenhuid maar misschien moet ik inderdaad maar gewoon denk: Pech! I say yes to the melkfles!

Willemijn -

Hoezeeee! :yay:

Marije -

Haha leuk artikel! Ik ben van mezelf niet heel wit (mijn gezicht wel trouwens, maar de rest van mijn lichaam is gelukkig nooit spierwit), dus daar ben ik erg blij mee :) Ook bruin worden gaat redelijk snel. Echt belachelijk van die opmerkingen over melkflessen benen, als je benen niet bruin willen worden, willen ze dat gewoon niet 😉

Moniek -

Heeeeel herkenbaar! ‘Ga eens wat meer in de zon zitten joh’ pff, ik kan er ook niks aan doen dat ik een soort albino ben.. Maar het maakt mij niks uit, met lekker weer trek ik gewoon shorts aan! :yay:

Monique -

Oke, hier word ik echt blij van!!! Ik herken het hele probleem!

MySimplySpecial -

Goed geschreven!

Tara -

Ik kan niets anders zeggen dan Amen!

Sanne -

Goed artikel, ik ben het helemaal met je eens! Ik ben ook echt heel wit en vooral mijn benen, die kunnen gewoon niet bruin worden. Weet je wat ook altijd zo stom is? Tenminste dit heb ik meerdere malen gehad, dat mensen denken dat ik geen fijne vakantie heb gehad omdat ik niet bruin terug kom?! Alsof bruin zijn een graadmeter is hoe het op vakantie is geweest, haha!

Alexandra -

Precies!! Ik kom maandag terug en ik weet nu al dat ik ga horen, oh jij bent ook niet bruin?

marion -

haha, ja hetzelfde is al bijna zo als je niet bent verbrand na het strand etc. Vind het zelf ook erg fijn om te zien dat veel meer van het schoonheidsideaal wordt afgeweken in films, series etc.

Charlotte -

Wat een geweldig artikel! Ik herken me er helemaal in! Ik ben ook zo ontzettend bleek en heel bruin word ik niet plus ik smeer me altijd goed in met meestal factor 30. En idd, kan wel gaan bakken maar met mijn lichte verbrand ik dan eerder dan dat ik ‘mooi’ bruin wordt. Niks mis met wat minder slanke, hollandse witte benen.

Esther -

hahah, leuk artikel. Mijn benen worden ook nooit bruin :no:

Paola -

Super artikel! Ik krijg ook regelmatig opmerkingen over mijn ‘melkflessen’. Zelfs op de eerste warme dag dat ik een drie kwarts broek draag krijg ik er opmerkingen over. Als ik ze altijd bedek zullen ze nooit bruin worden!

Amy -

Helemaal mee eens!! Ik gebruik zelf gewoon af en toe een bodylotion met zelfbruiner erin en verder heb ik schijt aan het ideaal! :yay:

Jony -

Klopt helemaal. Ik werd gisteren nog door een buschauffeur uitgeloachen hij zei:’zo meisje, jij mag van het weekend ook wel eens in de zon zitten-hahaha’. Dit artikel vrolijkt mij gelukkig weer op! :)

Willemijn -

Echt waar? Nou ja zeg, wat een klojo zeg!

Diana -

pfffff wat een eikel zeg.

Marita -

Ik heb op een reisburo gewerkt en daar zei een klant ook een keer tegen me:”Misschien moet jij ook maar eens naar de zon, je ziet zo bleek…” :(

Sel -

Ik vind dit ook zo vervelend, ik heb gewoon een lichte huid en laatst bleef een jongen maar de hele tijd vragen, heb je een zonnebank thuis heb je een zonnebank thuis hahaha. Ik kan er ook niks aan doen wat voor een kleur mijn huid is..

Lieze -

Klopt helemaal!

Denice -

Say yes to the melkfles! HAHAHA! Ik kwam niet meer bij! Geweldig artikel!

Minke -

Mij maakt het echt niet uit hoe mijn benen eruit zien:) ALs ik een kort jurkje aan wil doe ik dat gewoon!

Monique -

Helemaal mee eens!
Mijn benen kunnen niet eens bruin worden, hoe erg ik het ook probeer
Als de rest mooi bruin is, zijn mijn benen nog steeds spierwit!

En zelfbruiner begin ik niet aan, veel te veel werk!

Meer -

Liever mooie witte binnen dan bruine lelijke ;). Toch ga ik wel naar de zonnebank, ik vind het niet fijn zo wit te zijn ;). Ik ga dan wel weer zonder moeite makeuploos de dag door vaak 😉 maar net wat je wil haha

Katja -

Halleluja!! Sowieso weg met het “schoonheids ideaal”!! Je zelf zijn is pas echte schoonheid!

Laura -

Haha, super leuk artikel! Gelukkig kleuren mijn benen aardig snel bruin.

Moniek -

Haha heerlijk! Ik zal inderdaad ook nooit bruiner worden dus let’s rock the witte benen!

Ellen -

Ik heb ook witte benen. Mijn vader zegt wel eens voor de grap of ik weer reclame maak voor campina. Ik ben er intussen aangewend maar ik baal er nog steeds wel van.
In de zomer verbrand ik redelijk vlug en wordt ik een klein beetje bruin (nja bruin voor mijn doen), maar mijn onderbenen blijven wel altijd heel wit. Mijn moeder heeft op aanraden van de dokter een aantal jaar geleden een zonnebank gekocht en daar maak ik dan nu ook gebruik van.Ik weet de zonnebank niet goed voor mijn huid is dat weet ik, maar dat is de zon zelf ook niet. Voor mezelf heb ik besloten dat ik maximaal 1 keer in de week onder de zonnebank mag en dan maximaal 20 minuten. Zo kan mijn huid wennen en langzaam verkleuren zonder dat ik gigantisch verbrand in de buitenzon..

Over die kleding ben ik het alleen niet helemaal eens. Pastelkleuren vind ik mijzelf helemaal niet staan, ik lijk dan net een wit lijk. Maar neon kleuren en felle rood en blauw tinten staan mij ook :)
Als je weet wat bij je huidskleur past, kun je toch die witte teint minder laten opvallen :)

Amy -

Heel goed geschreven! Zelf ben ik nu wel aardig bruin omdat ik ‘s winters ook naar de zonnebank ga (niet zo zeer voor de bruine kleur maar eerder als zen momentje of voor de afwijking in m’n spieren) maar toen ik dat nog niet deed trok ik ook gewoon een korte broek aan hoor! :) en inderdaad, neon doet heel veel voor je huid.

Anneloes -

Ik doe mee! En dan vooral omdat ik het zat bn om telkens weer te verbranden! Lekker binnen blijven, hihi!

Hanna -

Haha ik heb net hetzelfde ‘probleem’ mijn benen blijven wit, het hele jaar door. Op zich vind ik het niet erg, het enige is wel dat zo mijn aders veel harder opvallen.

Anoniem -

Over die aders die je veel beter ziet, zo herkenbaar! Ik ben ook een melkfles en vooral in mijn armen en borsten zie je de aders erg goed.

Martina -

Goed geschreven! Bij mij duurt het gewoon even voordat ze bruin worden….

femketje -

yay! melkflessen beentjes in the house 😀

Myriam -

Mijn benen zijn witter dan de zonnecrème! :p en I reeaaally don’t care. Ik sho m’n melkwitte beentjes met proud :p

Marion -

Helemaal mee eens! Ik heb zelf ook melkflessen, maar ik rock ze gewoon hoor! Ik vind het onzin dat ik dan maar een lange broek aan moet doen, ik loop gewoon lekker in een korte broek en het voelt heerlijk!

Sofie -

Haha, leuk artikel! Klopt helemaal 😉

Diedeke -

Daar ben ik helemaal mee eens! Amen :dance:

Reageer ook