Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Glossy Stain (#12 Corail Fauve & #13 Rose Tempura)

 photo 7-5168.jpg

Wie LiveLifeGorgeous al langer volgt weet dat ik ooit heel, heel, HEEL blij was met mijn eerste Yves Saint Laurent Rouge Volupté lipstick. De uitdrukkingen ‘Ik ben gekke Henkie niet!’ en ‘als boter’, die Martine en ik vaak gebruiken, komt uit de video waarin Martine vertel over de lipstick. Inmiddels noemen Martine en ik de Rouge Volupté lipsticks ‘de Ferrari’s onder de lipsticks’. Toen we laatst voor het YSL schap stonden, viel mijn oog op de Rouge Pur Couture Glossy Stains. Dat zag er bere-interessant uit! Die moesten wij maar eens proberen…

 photo 7-5161.jpg

 photo 7-5173.jpg

Allereerst lezen we natuurlijk graag wat YSL er zelf van zegt:

Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres Glossy Stain van Yves Saint Laurent combineert de textuur en glans van een lipgloss met de vastigheid van een lippenstift voor een innoverend lipsensatie. De lichtgewicht textuur smelt onmiddelijk op de lippen. De unieke vorm van de applicator zorgt ervoor dan het aanbrengen van het product een makkelijke en precieze aangelegenheid wordt.

 photo 7-5204.jpg

 photo 7-5195.jpg

En dit zijn ze. Twee lipgloss-achtige tubes. De applicator is van een sponsachtig materiaal in een puntige vorm. De substantie van de stain is dun, maar niet waterig. De kleur ziet er zo in de verpakking zeer gepigmenteerd uit. En wanneer je ze swatcht op je arm, ben je door het stainen na het schoonboenen van je arm bijna een dalmatiër maar dan met gekleurde vlekken. Dit belooft veel goeds!

De applicator brengt prettig aan. Precies en met een goede dosering. De substantie van de Glossy Stain is dun en plakkerig. Naarmate het product meer in je lippen trekt, wordt het ook een beetje minder plakkerig. De geur is zoet-chemisch. Niet echt lekker en wat mij betreft een minpunt van dit product.

Maar hoe goed blijft de Rouge Pur Couture Glossy Stain? Na een paar uur zit de kleur én de glans er nog mooi op. Ook als ik wat drink of iets kleins eet, blijft de stain mooi zitten. Zéker een betere houdbaarheid dan een lipgloss! Maar is het ook zo goed als mijn YSL lipstick? Nee dat niet. Na een lunch of het avondeten is de Glossy Stain grotendeels verdwenen, alleen op de randen van mijn lippen zit het nog. Niet slecht, niet geweldig. Gewoon prima. Je merkt het, ik ben tot nu toe nog niet laaiend enthousiast.

#12 Corail Fauve en #13 Rose Tempura

Maar misschien dat de kleuren daar verandering in kunnen brengen? Ik heb de kleur#12 (Corail Fauve). Maar nee… Persoonlijk was ik toch lichtelijk teleurgesteld in de kleur toen ik hem voor het eerst op deed. De kleur is op zich wel gepigmenteerd, maar het rode van mijn lippen blijft er erg doorheen schijnen, waardoor de Rouge Pur Couture Glossy Stain op mijn lippen meer rood lijkt. Het heeft niet dat mooie zachte kleurtje in de huls. Jammer, want in de huls is het zo’n leuk kleurtje! Een concealer eronder toen is niet echt mooi, het wordt dan vlekkerig en het blijft ook niet meer zo goed zitten. Er zijn ook hele lichte kleuren van de Glossy Stain en ik kan me bijna niet voorstellen dat die wel goed dekken.

#12 Corail Fauve

Martine heeft de kleur #13 Rose Tempura. Wat vindt Martine er van?  “Ik vind persoonlijk de sponsapplicator niet heel erg fijn. De vorm dan. Hij voelt wel lekker zacht aan en ik kan mijn onderlip er strak mee inkleuren maar bij mijn bovenlip maak ik geregeld foutjes en moet ik toch wel heel precies werken. Bij mij is de kleur echter wel verrassend mooi. Het lijkt een soort donkere, meer vloeibare versie te zijn van de Yves Saint Laurent Rose Culte lipstick, een favoriet van ons beiden. Het ligt er denk ik maar net aan welke kleur je koopt. Ik vind het kleurtje van Willemijn ook wat teleurstellend als ik eerlijk ben. Die had ik veel mooier verwacht als je zo naar de kleur in de huls kijkt. En we hebben het geprobeerd, maar helaas komt de kleur van Rose Tempura niet helemaal overeen met de full face foto. De swatch foto van de arm komt wel in de buurt. Maar check vooral mijn Instagram (martiniii10) waar de kleur wat beter overeenkomt met de werkelijkheid. Verder ben ik over de houdbaarheid zeker wel te spreken, voor een lipgloss/lipstain houdt hij het zeker wel een uur of 4 á 5 uit. De kleur Rose Tempura is ook prachtig. Maar als ik moest kiezen? Dan zou ik ook liever voor een Yves Saint Laurent Rouge Volupté lipstick gaan, die zijn toch wat specialer! 

#13 Rose Tempura

De Rouge Pur Couture Glossy Stain is een leuk product, maar, hoe pijn het ook doet om te zeggen, niet geweldig… Er zijn heel veel kleuren, de glanzende fininsh is mooi, blijft goed zitten en het brengt prettig aan. Maar niet elk kleurtje lijkt te dekken of zo mooi te zijn als in de huls of op je arm. Om nou te zeggen dat ik er weer eentje zou kopen voor de €33? Nee, dat niet! Dan koop ik voor dat geld veel liever nog een mooie Rouge Volupté lipstick!

De Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Glossy Stain kosten €33 en zijn te koop bij de luxe parfumerie, zoals de (online) Bijenkorf, Ici Paris en Douglas.

Heb jij dit product wel eens geprobeerd? Wat vind jij ervan?

60 reacties

Bo Bea -

Rose Tempura ziet er heel moooiuiit

Marnel -

Jammer, dat het zo tegen valt, zeker voor dat geld!! Maar buiten de teleurstelling….staat het jullie wel weer goed!!! :love2:

Charlotte -

Mooie kleurtjes! Enneh Willemijn, die golven in je haar staan top!

Tessa -

Wat een beauty’s :love2:

Lisa's Beautybabbels -

Wauw, gorgeous! En ze staan jullie prachtig!

Anna -

Wauw, super mooie glossjes! Staat jullie prachtig. Wel heel duur haha.

Olga -

Prachtig maar.te duur

Amber -

Ik vind Rose Tempura iets te voor mij, maar hij staat Martine echt weer geweldig. Zo jaloers dat zo veel jou staat, haha! Corail Fauve vind ik echt prachtig en staat je erg mooi Willemijn. Jullie hebben dit verdient na zo een drukke en stressvolle periode!

Bianca -

Wat leuk in een lipstick verpakking. Wel heel prijzig voor die lipglossjes!

Moniek -

Hmm jammer!

EliseJoanne -

De kleuren staan jullie wel echt prachtig vind ik! Maar die prijs is altijd zo vervelend hoog..! He verdorie! Voor dat geld kies ik liever een lippenstift van hetzelfde merk. Gebruik ik toch sneller en vind ik het dan ook meer waard ofzo!

Cella's Budget Beauty Blog -

Jammer dat die van Willemijn niet zoals in de huls is.. jammer!

Esmé -

Ik heb er ook één maar door de geur doe ik hem nooit op.. Ik word er gewoon misselijk van.

Estbella Beauty -

Super leuke kleuren. Gaan wij binnenkort ook weer even voor kijken!!! De lipsticks van YSL zijn echt super! Xoxo

Jasmijn -

Jammer dat jullie er niet enthousiast over zijn, maar jullie brengen het product misschien niet op de juiste manier aan. Op youtube is dit product namelijk heel populair en daar heb ik gehoord dat je het product in twee lagen moet aanbrengen. Het eerste laagje moet je dan laten ‘drogen’ en dan het tweede laagje aanbrengen. Dan blijft het product langer zitten en de kleur is dan heel mooi intens. Misschien dat jullie iets aan deze tip hebben!

Willemijn -

Hm, dat kan ik nog eens proberen ja :)

Kiss & Make-up -

Jullie staan elk goed met jullie kleurtje :-) Maar mja, wel duur.

Minke -

Die kleur van Martine vind ik wel echt super mooi!

Joyce -

Ik vind het toch nog hele mooie kleurtjes!

Miranda -

Wat jammer dat ze toch wat tegen vallen. Ik wil graag nog een keer een lipstick van YSL 😀 De lipstain laat ik liever liggen (:

ChantalAngel -

Zonde dat ze niet allemaal even dekkend zijn. Voor de 33 euro zou ik dan ook liever een lipstick kopen.

Esmay -

Wauw, die kleuren staan jullie allebei erg goed zeg 😀

Caro -

Wauw deze zijn echt super super mooi!! En de verpakking trouwens ook…;-)

Nina -

Martine is net sneeuwwitje op de foto met het donkere haar en rode lippen, mooi hoor :)

Marije -

Ik vind het eigenlijk raar dat jullie deze glossjes vergelijken met een lipstick… dat zijn compleet andere producten, die ook een heel ander effect op je lippen móeten hebben. Je kunt lipsticks (bijv per merk) met elkaar vergelijken, en je kunt glossjes met elkaar vergelijken, maar niet deze appels en peren samen..

Ik snap dat je er misschien niet zo enthousiast over bent hoor, maar ik zou het ook heel vreemd vinden als een gloss zo goed dekt dat je je eigen lipkleur niet meer ziet, zoals bij een lipstick normaal is.

Willemijn -

Maar YSL vergelijkt het zelf met een gloss en lipstick. Ze zeggen zelf dat het de langhoudendheid en kleur heeft van een lipstick en de gloss van een lipgloss. Dus daarom doen wij dat ook 😉

Marije -

Aaah okee, die had ik even gemist, snorry!

Charlotte -

Ik vind ze er toch wel heel erg mooi uitzien hoor, maar misschien is een lipstick dan toch net wat specialer.

I scream beauty -

Jammer dat ze tegenvallen!

Agata -

Welke mascara hebben jullie op? die is zo mooi! Is dat de Dior?

Agata -

Ik bedoel Chanel :)

Willemijn -

Chanel Le Volume inderdaad! 😀

Marnel -

Ik dacht het al te zien!! :linlove:

Cynthia -

Foutje gevonden: De Rouge Pur Couture Glossy Stain is een leuk product, maar, hoe pijn het ook doet om te zetten, niet geweldig…
ik veronderstel dat zetten zeggen moet zijn :-)

Mademoiselle Sophistiqué -

ik vind deze lipglossjes wel helemaal geweldig, overleeft de maaltijd en blijft gemakkelijk 6 uur zitten, love it!

Esther -

Te duur voor mij.
Ziet er verder wel goed uit bij jullie.

Gr Esther

Black Sheep -

Wat een juweeltjes om te zien. Jammer dat de inhoud zo tegenvalt. Als ziet tempura rose er prachtig uit! Voor die prijs laat ik hem zo-ie-zo liggen. Mijn aankopen zijn deze maand ook wat minder. Er zit een schaamteloze MAC/Inglot haul aan te komen. 😀

Sophie -

Wat jammer! Toen ik de swatches zag, dacht ik ‘wat eenleuke kleur!’ Maar jammer dat ‘ie tegenvalt

Beautyjuf -

Rose Tempura vind ik prachtig!

femketje -

Love beide tinten!

AnnaSophia -

Ik vind de kleurtjes persoonlijk niet zo mooi. Nee, YSL slelt me teleur.

MAAR. De lipsticks blijven H-E-A-V-E-N!

Tara -

Wat jammer dat ze zo tegenvallen! Ik vind ze er wel mooi uitzien :)

dita -

Mooie kleuren!

Emilia -

Ik heb er eentje gekregen voor m’n verjaardag (nummer 10) en die overleeft wel een paar maaltijden! Sterker nog, die krijg je er met geen mogelijkheid vanaf haha.
Ik vind Corail Fauve trouwens echt een prachtig kleurtje, staat je goed. :)

Kimberley -

Het ziet er mooi uit, maar ze zijn zeker wel prijzig zeg! :( Ik vind de lipsticks er ook nog mooier uitzien, maar in ieder geval leuk om ook iets anders te proberen toch :)

Just Love Life -

erg mooi! Vooral de koraal kleur :)

Hester -

Ik vind de lipsticks toch wel veel mooier dan deze glosses eigenlijk. Willemijn, je kan hem zeker niet meer terugbrengen? Niet dat ik hem lelijk vind hoor, maar het is natuurlijk leuker om €33 te betalen voor een product waar je écht mega blij mee bent.
In de zin ‘Dit beloofd veel goeds!’ moet het trouwens ‘belooft’ zijn.

Romy -

De l’oreal caresse gloss stains zijn EXACT hetzelfde en bijna een derde van de prijs!

Charile -

Prachtige kleuren!

Joyce -

ik vind ze eigenlijk wel leuk, ik hou van dit soort producten! vooral die van martine vind ik pretty!

Martina -

Wat veel pigment! Wel zou ik ook eerder voor een lipstick gaan!!

Martina -

Wat veel pigment! Wel zou ik ook eerder voor een lipstick gaan!

Ashleey -

Ze zijn zo mooi! Maar wel ietwat prijzig

Beautydagboek -

Ze zijn wel lekker fel! Ik heb ze nog niet geprobeerd, vind ze toch net iets te prijzig.

Beautycase.nl -

Jammer dat de kleuren wel minder zijn, ik moet altijd lachen als jullie zeggen: de Ferrari’s onder de lipsticks, haha!

Kelly Caresse -

Ik herinner me jullie eerste yves saint laurent aankoop nog heel goed! Wauw dit zijn ook mooie exemplaren, staan jullie mooi en stijlvol

Diedeke -

Ze zijn echt leuk! Toch, zou ik ze niet zo snel kopen vanwege de prijs :)

Celine -

Deze zijn precies hetzelfde als die gloss stains van l’oreal alleen die heeft een andere verpakking natuurlijl er zitten zelfs dezelfde kleuren bij

Laura -

Het is idd wel mooi, maar zelf zou ik het niet kopen. Zeker voor de prijs. Oh, en er staat bijenkort 😉

Sofie -

Wat een mooie knallende kleuren! Vooral Rose Tempura vind ik prachtig :love:

Reageer ook