Mijn Top 3: BB Creams

 photo 28-5312.jpg

Het lijkt alsof de BB wind langzaam gaat liggen en zo langzamerhand plaats maakt voor CC creams – hoewel dat minder lijkt aan te slaan. Gedurende de BB periode hebben wij wel een aantal BB Creams getest en daar komt dan uiteindelijk wel een top drie uit die echt goed gevalt. Voor mij zijn dat de drie bovenstaande toppers!

 photo 28-5320.jpg

Kiehl’s Actively Correcting & Beautifying BB Cream: Fair – €29

Ik begin met de duurste van de drie, de BB Cream van Kiehls in de lichtste kleur Fair. Het lijkt maar een klein flesje en toch zit er 30 ml in. De kleur is heel fijn en past goed bij mijn huid. Het heeft de kleur van mijn huid als deze heel lichtjes een tintje heeft gekregen van het lentezonnetje. Deze is perfect voor de zomer en bevat SPF 50. Ook merk ik bij deze BB Cream dat hij mijn huid echt verzorgt en niet mijn poriën verstopt. Mijn huid voelt zacht en egaal aan, ook tegen zweet is deze rakker goed bestand. De opvolgende kleur Light is een mooie voor als ik echt bruin ben (als dat ooit gebeurt dan met mijn witte bleekschetenhuid).

 photo 28-5318.jpg

Yves Rocher Peau Parfaite  BB Cream: Light – €18

Het fijne aan Yves Rocher is dat je bijna nooit de originele prijs betaalt in de winkel. Er zijn altijd zoveel kortingen en als je lid bent, krijg je om de haverklap kortingskaarten thuis gestuurd. Ik betaal vaak rond de €10 voor deze BB Cream. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: Light en Medium. En de kleur Light heeft een mooie, perfecte roze ondertoon die goed staat bij mijn huidskleur. Dit is een BB Cream die ik vaak draag, zeker in de winter als ik heel bleek ben. Hij is soms wat vlekkerig en ook vind ik ‘m zo nu en dan wat té roze qua ondertoon. Maar als ik dé perfecte huid wil creëren, mix ik altijd deze BB Cream met Catrice Infinite Matte Foundation (010 light beige) om de substantie iets beter te kunnen verdelen en de kleur ietsje minder roze te maken. En daarom hou ik zo van deze BB Cream van Yves Rocher. Ik ben al aan mijn tweede flesje bezig ondertussen!

 photo 28-5317.jpg

Catrice BB Allround Foundation: Rosy Beige – €5,99

En als laatst een budgettopper wat mij betreft als het gaat om BB Creams (hoewel deze ook wordt aangeprezen als foundation) is deze van Catrice. De dekking is heel goed en vrij vol. Het handige tuitje doseert fijn en makkelijk, ook brengt het mooi egaal aan. De kleur Rosy Beige zal voor mij in de winter waarschijnlijk wat te donker zijn maar begin lente kan het prima, het valt me niet tegen terwijl dit wel 020 is. Het is een fijne budgettopper, het enige nadeel is dat je gezicht wel gaat glimmen in de loop van de dag en dat je echt moet afpoederen. Hij is dan ook meer geschikt voor de droge tot normale huidjes en helaas niet voor wat vettere huidjes. Afgezien daarvan doet deze van Catrice het prima en voor de prijs is het zeker het proberen eens waard, vergeet echter niet de (transparante) poeder als finishing touch en stop ‘m ook in je tas om in de loop van de dag de boel bij te werken.

 photo 28-5321.jpg

Kiehl’s BB Cream Fair, Yves Rocher Peau Parfaite Light, Catrice BB Cream 020 Rosy Beige

Als je een uitgebreide review wilt zien van één van mijn drie BB toppertjes, klik dan op de namen van de swatches hierboven. Op dit moment pak ik heel vaak de BB Cream  van Kiehl’s er bij. Wat ik wel merk bij elke BB cream die ik test ongeacht prijs of merk, is dat ze toch allemaal wel een klein beetje of heel veel gaan glimmen in de loop van de dag. Dat komt waarschijnlijk -denk ik- doordat een BB cream wat meer de structuur/finish heeft van een dagcrème. Als je me nu vraagt of ik BB cream beter vind dan een normale foundation? Ik vind persoonlijk van niet. Ik vind bij foundation soms dat het veel te dik er boven op ligt, en bij BB cream af en toe dat het vlekkerig en glimmend is. Ik haal zelf het beste uit beide werelden door een BB cream te mixen met een likje foundation.

Wat is jouw favoriete BB cream? Heb jij ook een top 3? En vind je het beter dan foundation?

54 reacties

Kelly -

Hoi, ik heb een vraagje! Is de catrice BB nog ergens te koop? Liefs, Kelly

xx_Patries_xx -

ik heb helemeaal geen bb, maar ik wil die van catrice gauw een keer aanscaffen…

Eda -

Haha als je op catrice bb cream klikt komt er een of ander oogpotloodje haha..

Elphje -

Kunnen jullie misschien eens een updated skin care routine doen? Lijkt me super leuk! :yay:

Sofie -

De BB Cream van Catrice vind ik echt geweldig! Ben nu wel benieuwd naar die van Kiehl’s.

Marnel -

Nu weet ik welke jij het fijnst vindt!! :handkiss:

roos -

Leuk om zo bij elkaar te zien! Ik merk zelf wel dat ik BB creams fijner vind dan foundations. Het probleem is alleen dat BB creams en foundations altijd te donker of te roze voor mij zijn. Ik heb namelijk een witte huid met een gele ondertoon. Veel foundations die licht zijn hebben een roze ondertoon. Erg vervelend.

Miladylike -

Leuk om je favorieten zo te zien! :)

Anne Solveig -

Yves Rocher is mijn ding denk ik!

Shana -

Jammer dat die van Catrice minder geschikt is voor de iets vettere huid.

Kimberly -

Over die van Kiehls heb ik al veel gehoord, die zou ik nog wel willen proberen!

Kelly -

Ik vind die van Catrice echt super fijn!

Lotte -

De link naar de Catrice bb cream klopt niet, ik kom dan bij Zoeva oogpotloden..

Martine -

Haha dat klopt, maar in dat artikel van de Zoeva potloden kun je bij mij full face zien hoe de Catrice BB cream er uit ziet :)

Maureen -

Ik heb er zelf eentje van Nivea en Essence, maar wat een spijt dat ik ze zomaar heb gekocht. Ik vind ze eigenlijk niet zo bijzonder, en ze matchen niet totaal bij mijn huid. Ik zoek nog een nieuwe, dus dit zijn handige tips!

stacey -

De bb cream van Catrice behoord ook tot een van mijn favoriete bb creams – verder vind ik de BB cream van 17 (een engels merk) heel erg fijn

Natasja -

Ik zelf gebruik ook regelmatig de BB cream van Catrice en vind m zelf ook erg fijn in gebruik.

angelaa -

Nadat iedereen zo lovend was over de Catrice BBcream heb ik ‘m ook aangeschaft, maar ik word een beetje misselijk van de geur. Zo ontzettend chemisch! Zijn er meer mensen die dit hebben of heb ik gewoon een rare neus?

Martine -

Oh ja?? Dat is gek, ik ruik er niet echt wat aan! Haha, zo zie je maar weer.

angelaa -

Jep, dan heb ik gewoon een aparte neus haha.

Esmeralda L -

Ik gebruik nu die van Kiehls. Deze is echt super fijn en mooi

Kimmetje -

Ik gebruik die van Catrice regelmatig. Zeker als het mooi weer is. Maar ik vind een foundation veel fijner! Maar voor een zonnige dag en voor gemak (hoeft niet onder mijn foundation een zonnefilter te gebruiken…) gebruik ik de bb cream van Catrice

Charile -

Mooie bbcreams!

Lotte -

Grappig hoe jij aangeeft dat dit jouw favoriete bbcreams zijn en dat ze goed met je huid matchen, terwijl zo zoo verschillend van kleur zijn.

Louise -

Leuk artikel, ik ga denken binnenkort maar een bb cream kopen. Weet alleen nog niet welke, aangezien er zoveel op de markt zijn…

Joyce -

de foto’s zien er weer super uit:) ik wil die van catrice nogsteeds proberen!

Eline -

Jammer dat de catrice bb cream niet geschikt is voor mijn huid anders had ik hem zeker gehaald!

Hanna -

Ik ben gek op BB creams!!!! Ik heb er als eerst mee kennis gemaakt toen en paar van mn favo bloggers erover ging schrijven! Vooral ben ik fan van de Catrice BB cream!

Chantal -

De link naar de Catrice review gaat naar een review van Zoeva

Hester -

Drie van (iets) verschillende prijsklasses, fijn! Ik vind Yves Rocher zo’n rare winkel met al die kortingen, haha

Ilse -

Hier ook een fan van de Catrice BB cream, vind hem heel fijn op dagen dat ik naar stage of werk moet!
Verder vind ik de Garnier & Maybelline bb cream(s) ook heel fijn!
Leuk artikel! 😉

Maxime -

Ik moet ze echt allemaal een keer proberen haha

XO

Vanessa -

Mijn favoriet is de BB cream van Catrice. Vroeger gebruikte ik altijd foundation maar sinds deze BB cream op de markt is, kan ik niet meer zonder.

Laura -

Handig, deze review! Mijn favoriet blijft die van Mayebelline, al gebruik ik op het moment andere. Die van Maybelline is vrij dun, maar geeft bij mij de mooiste finish. Ik gebruik wel graag BB creams. Foundations heb ik bijna niet meer aangeraakt sinds ik BB cream gebruik.

femketje -

Die van catrice lijkt me wel fijn!

Beautyjuf -

Wat een mooie BB-creams :-) Die van Catrice is helaas niet geschikt voor mijn ietwat vette huidje :-(

Esmay -

Oeh, ze lijken me allemaal zo donker haha! Denk dat ik die van Yves Rocher nog wel kan hebben!

Kimberley -

Ik heb een vette huid en vind de Catrice BB cream ook fijn, ondanks dat je hem wel echt moet afpoederen. Het is een fijne foundation/BB cream :)

Joyce -

Lijken me erg fijn! Zelf heb ik nog nooit een bb cream geprobeerd, moet ik toch eens verandering in brengen haha

Kiss & Make-up -

Naar die van Kiehl’s ben ik wel heel benieuwd.

Annelie -

Ze zien er goed uit! Ik gebruik een BBcream van Loreal :)

Beautydagboek -

Ik heb geen favoriete bb Cream. Ik gebruik liever foundation :)

Minke -

Leuk artikel!

Estbella beauty -

Erg benieuwd naar die van Cartice!!

Sannah -

Die van Cateice lijkt me heel fijn!
Helemaal omdat ie lekker budget is :)

X

Nathalie -

Ik ben erg benieuwd naar die van Yves Rocher! Ik ben ook lid, dus ik ga eens kijken of ik ‘m een keer met korting kan scoren. :)

Tara -

Ik heb die van Yves Rocher ook, maar die is voor mij echt té roze.. Hij ruikt wel lekker. ^^

Sofie -

Mooie BB creams! Ze lijken me alle drie heel fijn :heart:

Anneloes -

Ik heb eigenlijk nog geen fijne BB cream gevonden, puur omdat de lichtste kleur meestal nóg te donker is *zucht*. Maar de kleur van die van Yves Rocher ziet er veelbelovend uit, misschien moet ik die eens proberen!

martina -

ik heb die van catrice ook, maar ik gebruik nog liever die van garnier voor een vette huid :)

Caro -

Ik ben heel erg fan van de BB cream van Catrice, hij dekt goed en ik vind het fijn dat er SPF30 in zit. Maar nu lees ik dat die van Kiehls SPF50 heeft! Wow echt super hoog, die wil ik dan ook zeker is proberen!

Laura -

Die van Catrice lijkt mij erg fijn, zeker omdat ie budget is! En ik ben blij dat de BB Cream wind is gaan liggen! 😉

HaveYourOwnStyle -

Die van catrice vind ik echt geweldig!

Reageer ook